Yeni Üyelik
6.
Bölüm

Ayşegül & Ekin

@nisa_oget

4 Temmuz 2012

 

“Kopuyor muyuz gençler?” dedi ünlü popçu ve en sevilen şarkısına başladı. O sırada zıplayan gençlerden çoğu da şarkıya eşlik ediyordu.

 

“çiçek gibi tazecik, kıymetli bir tanecik

 

Ana sütü gibi tertemiz

 

Dudu dudu dilleri, lıkır lıkır içmeli

 

gözleri derya deniz...” derken iki gencin gözleri birbirine takıldı ve tüm şarkıları beraber söylediler. İkisinin arasında değişik bir bağ oluşmuşken şarkı bitiminde erkek sonunda cesaretini toplamış ce kızın yanına gitmiişti. “Merhaba yalnız mı geldin?” dedi aklındaki cümleyle, “Arkadaşımla gelmiştim ama o başka bir yere gitti.”

 

“Yalnızsan eşlik edebilirim.” Dedi ensesini kaşırken “Olur, yalnız olmaktan iyidir.” Yeni şarkı başlarken “Adın ne?” dedi erkek utangaçça çünkü 19 senelik hayatında ilk defa bir kızla bu kadar konuşmuştu utanç biri olduğu için çekinmişti “Ayşegül, senin?” sevinmişti nedensizce şu ana kadar sessizce “Ekin” ve şarkı başladı şarkıyla beraber yeni aşk, yeni dostluklar da başlamıştı.

 

Konser bitti onlar da bitmişti zıplamaktan, bağırarak şarkıya eşlik etmekten. Ekin’in teklifi ile kafeye gittiler. İkisi de limonatalarından içerken sonunda Ayşegül konuştu “Teşekkür ederim teklifin için.” Ekin mutlu olurken “Önemli değil mutluyum yanında.” Ayşegül saçını geriye atıp gülümsedi.

 

“Tek adını biliyorum kimsin sen?” dedi dobra bir şekilde Ekin hafif bir kıkırdadı “Doğru aslında, 19 yaşıma çok az kaldı. Liseden mezunum üniversite düşünüyorum onun için çalışıyorum.” Ayşegül mutlu olmuştu nedensizce, kendisi hakkında bilgi vermesi onun hoşuna gitti.

 

“Sen liseli gibi duruyorsun.” Dedi ayşegül kendi kendine demekle kalmadı “Sen sanki çok büyüksün, liseliymiş.” Diyerek kafasını başka yere baktı. Ekin güldü “Tamam tamam pardon asi kız, sen kaç yaşındasın?” Ayşegül Ekin’in derin gözlerine baktı “Kasım’da 17 benimde ve evet liseliyim ama son sınıf” nasıl diye düüşündü Ekin o sırada Ayşegül cevap verdi “Erken yazılmışım o yüzden sonum.” Ekin kafasını salladı “anladım üniversite düşünüyor musun peki?” Ayşegül’ün hayaliydi “Evet ama bir sene hazırlık yapmayı düşünüyorum.”

 

“Tabi senin kararın ama şansına dene derim.” Ayşegül “Tabi deneceğim ama istediğim olmazsa olmayacak.”dediğinde sohbetleri daha da kaynaşmıştı o kadar iyi anlaşmışlardı ki belki küçük olarak düşünebilirsiniz ama bu çift başka be.

 

 

 

Artık kalkmaya karar verdiklerinde ne kadar istemese de Ayşegül, Ekin ödemişti hesabı. İçinden neden ödettirdim kendi içtiğim şeyi derken Ekin de hemen gelmişti. Mekandan çıkarken “Ne kadar kendi içtiğim şeyi ödettirmeyi sevmesem de teşekkür ederim.” Ekiin fırsatını bulmuşken “Bir dahakine senden olur sıkıntı yok.” dedi ayşegül gülerken “Pekala öyle olsun o zaman.” Dedi

 

“Face hesabın var mı?” Ayşegül gülerken “Var” Ayşegül evine minibüs ile gideceği için Ekin onu minibüs geldiği zaman bindirdi ve kendisi de sııtarak eve gitmişti.

 

Daha yaşları 16 ve 18 olmasına rağmen onların hikayesi bir bakışmayla başlamıştı ve biraz da şarkıyla olmuştu. Herkesin bir hikayesi vardı değil mi? bu onların başlama hikayesinde ve onlar bitişlerini kendileri seçecekti. Onların sonu nasıl olacaktı mutlu bir bitiş mi stresli mi hayat mıydı?

 

Ekin’in doğum günü geldiği zaman Ayşegül kutlamıştı çoşkulu bir şekilde. Aynı şeyi Ekin de yapmıştı kasım da Ayşegülün hiç bir şekilde unutmayacağı bir doğum günü hazırlamıştı tam da ayşegül’ün hiç bekelemediği bir anda.

 

Zamanla hem birbirlerini hem de birbirlerinin çevresini tanımıştı ve çok sevmişlerdi. Ayşegül, Ekin’in hiç ayrılmadığı erkek arkadaş grubuna ilk kız olarak girmiş ve asla çıkmamıştı. Ekin ise Ayşegül’ün az olan arkadaşlarıyla tanışmış ve birbirlerine alışmışlardı.

 

Olay ailelere kadar gitmemişti tabiki ama gidecekti zamanla zaen Ekin söylemişti hemen annesine birini sevdiğini ama Ayşegül istemeden ne fotoğrafını göstermiş ne de onunla tanışmıştı. Ayşegül bu konularda biraz daha yavaş davranır. O yaşta tabiki herşey değişebilir insanlar gidebilirdi onun için zaten de öyle değil mi?

 

Zamanlar geçirdiler beraber onların ilişkisi ergenlik ilişkisi değildi ikisinin de ilk olması onları stresli yada yapış yapış bir ilişki yapmazdı.

 

Zaman geçti aylar, yıllar derken Ayşegül 19 yaşına girmişti ve artık Ekin’in askere gitmesi gerekiyordu tabi Aileler tanışmıştı nasip olursa Ekin askerden geldikten sonra da kız isteme olacaktı belki de Ekin Ayşegül’e evlenme teklifi edecekti.

 

Ağlamalar, gururlanmalar her şey iki saate sığmıştı. Ayşegül’ün annesi de gelmişti ve Ekin’in annesiyle baya iyi anlaşmışlardı. Son otobüse binmeden ‘En büyük asker bizim asker’ yapmayı da ihmal etmediler.

 

Ayşegül son kez baktı sevdiceğine bekli geri dönemeyecekti ama Ayşegül onun gururuyla yaşayacaktı. O kalbindeyken sadece ona yar olabilirdi ölüm diye bir şey var elbet ama ne olursa olsun evleneceklerdi. Mutlu bir şekilde evleneceklerdi çok iyi hayat yaşayacaklardı.

 

Ekin sağlam bir şekilde gelecek ve o meşhur evlenme teklifini yapacak ve evleneceklerdi.

 

 

 

Ekin askerden gelmiş ve hatta 2 ay geçmişti ve evlenme teklifi içn tüm hazırlıkları yapmıştı ve sadece Ayşegül’ün gelmesini bekliyordu.

 

Bir kullanılmayam otoyoldalardı ve iki hurda araçla sanki kaza yapılmış gibi bir efekt verildi Ekin’in üzerinde kanlı bir tişört vardı yanında da Metin, Kuzey ve sahte polis olan biri vardı. Planları basitti sadece Ayşegül aradığında polis telefonu açacak ve ‘Ekin yavuz tafik kazası geçidi durumu ağır’ diyecek ve Ayşegül’ün yanında olan Deniz de Ayşegül’ü olay yerine getirecek. O sırada Ekin yerde kanlar çind yatacak Ayşegül Ekin’in yanına çöktüğünde ise Ekin yüzüğü çıkarıp teklifini edecek ve konfeti patlatacaklardı tabi bu olay bu kadar kolay olmayacak.

 

Ayşegül sonunda Ekin’i aramış ve telefonu polis açıp söyleyeceklerini söylemişti Ayşegül bağırıp çağırırken Deniz olaya müdahale etmiş ve geliyolardı.Daha da heyecanlanan Ekin “Kuzey oğlum bak bişi olmaz değil mi? ya kabul etmezse.” Kuzey Ekin’i sakinleştirirken “Hadi hazırlan Ekin gelirler şimdi Deniz mesaj attı.” Diiye araya girdi Metin.

 

Ekin yerde uzanırken yere de biraz sahte kan döktüler. Ekin kolunun kenarına göünmeyecek bir yere de yüzük kutusunu koydu ve yaklaşık 5-10 dakika sonra geldiler. Metin ve Kuzey de role grdikten sonra Ayşegül koşarak geldi Deniz “dur kımıldatma belki kırığı falan vardır. amblans gelir şimdi.” Demesine kalmadan Ayşegül hemen Ekin’in yanına çömelmiş “Ekin ne olur sana bir şey olmasın.” Diye ağıtlar yakıyordu ki yerdeki kanı da görünce daha da gözleri karardı başı döndü ve sonuş Ekin’in istediği olmadı.

 

Ekin daha yüzüğü çıkarıp evlenme teklifi etmeden Ayşegül oturduğu yere kıvrılıp bayılmıştı. Deniz ve Metin’in şaşırması ve ne yapacağını bilmez halinden dolayı uyanana Ekin, Ayşegül’n bayılmı halini görünce panik yapar ve Deniz’in arabasıyla Ayşegül’ü hastaneye götürürler.

 

Serum ile uyanan Ayşegül karşısında kanlı Ekin’i görünce de tekrar bayılır hortlak diye, bu sefer araya Metehan girer ve ayılan Ayşegül’e olayı anlatır o sırada kanlı tişörtü ile Ekin girer başı eyik bir şekilde “Özür dilerim hayatım, sadece farklı olsun istemiştim.” Ayşegül gülümserken “Nerede benim yüzüğüm.” Der ve Metehagi alkışlarken Ekin de cebindeki yüzüğü çıkarıp Ayşegül’ün parmağına takar ama Ayşegül “Daha seni affetmedim” der o sırada Kuzey kahkaha atınca Ekin, grubun en sakin insanı Kuzey’ ekme tokat dalar. Ayşegül gülreken Metin ve deniz de ikisini ayırma peşindedir Metehan ise kardeş bildikleri insanlara bakar ve sadece gülümser.

 

 

Ayşegül’ün affetmesi biraz zaman alsada konu iyice kesinleşmiş ve isteme olmuştu Ekin yine her zamanki gibi telaşlı ve heyecanlıydı. İstemenin yanı sıra nişan da yapılmıştı ve artık onlar nişanlıydı.

 

 

 

 

Ayşegül’ün okulu ve Ekin’in lisansı derken iki sene boyunca nişanlı kalmışlardı ve bu onlar için soun değildi beraber oldukları süre hep dolu dolu geçmişti. Birbirlerinin özel alanlarına saygılı olup birbirlerini fazla sıkmadan herşey olmuştu.

 

Ve artık herşey yoluna girmişken evlilik yakındı nikah tarihi alınmış ve beraber yaşayacaları ev kurulmuştu. Sadece bir gün sonunda evli olacak aynı yastık olmasa da yan yana uyuyacaklardı ikisinin içinde de mutluluk ve heyecan vardı.

 

Her şey hazır sadece ikisinin hazırlğı kalmıştı traşlar saçlar olurken yine ve yeniden hep beraberlerdi. Annlerde biraz hüzün ve mutluluk vardı.

 

Evleniyorlardı onlar artık karı koca oluyor ve beraber olacaklardı. Kuzey ve Deniz araba süsü ile ilgilenirken Metin de mekanın son hazırlıklarını yapıyordu sağdıçlar olarak her şeyle onlar ilgileniyordu. Metehan ve Tunahan gelin alınırken iki arabayla arabası olmayan insanlar düğün salonuna getireceklerdi. Pelin Ayşegül’ün yanındayken, Ceulan da annelerin yanındaydı.

 

Mutlu bir şekilde gelin evinden dua ve ağlama eşliğinde alınmış düğün salonuna gidiyordu.

 

Her şey mükemmel ilerliyor nikah kıyılmış danslar edilmiş ve şimdi ise kopmalık bir şekilde herkes oynuyordu. Zaman ilerlemez ya ama bu sfer o kadar hızlı geçmişti ki artık anı olarak kalacaktı onlar için, mükemmel bir anı...

 

Ağlamalar ve Ekin’in arkadaşlaı ile evlerine çoşkulu bir şekilde uğurlanmanın ardından herkes kendi hayatına olduğu gibi devam ediyordu.

 

Evlilik mükemmel olan ama doğru kişiler ve doğru zaman olmadan olmayan bir şeydi. İki tarafın da birlikteliği ile hem kalben hem de bedenen olan evlilikler daha verimli ve daha da mutluluk içerir.

 

 

4 Temmuz 2017

 

....

 

 

Loading...
0%