Yeni Üyelik
8.
Bölüm

Emrin olur Güzelim

@nisa_oget

“Bu sefer kalkalım hadi artık.” Dedi saat gece 11’e gelirken Amine “Kalkalım Güzelim.” Metehan garsondan hesabı istedikten sonra beraber çıktılar restorandan. Arabaya binip “Geç oldu kesin annem merak etti.” Diye yakınıyordu Amine “Ara istersen anneni, merak etmesin.”

 

“Yok aramasam daha iyi şimdi her şeyi sorar.” Dediğinde gülümsedi bir gün içinde bu kadar gülümsemesi onun için fazlaydı ama gerçekten mutlu olduğu için gülüyordu.

 

“Söyleyecek misin? Annene.” Amine yüzük olan parmağını gösterdi ve “Sence söylemem gerekmiyor mu?” dedi Metehan o an “Galiba söylemen gerekiyor.” dedi sırıtarak ve kendi kendine de ‘Evleniyorum ciddi ciddi.’ Dedi ve “Yaşamım boyunca seveceğim seni Amine.” Dedi ona anlık bakarak sonra da arabayı durdurdu Amine’nin evine gelmişlerdi.

 

Arabadan ikiside inerken “Kendine dikkat et ve hayırlı geceler.” Dedi Amine giderken Metehan ona seslendi “Sana da hayırlı geceler güzelim. Çok ani oldu ama sen yinede düşün Amine’m.” Dedi Amine evine kadar bekledikten sonra derin bir nefes verip arabaya bindi tekrardan Metehan.

 

Amine sessizce evinin kapısını açtıktan sonra evine girdi. Işıklar kapalı olduğu için yavaş hareketlerle hareket ediyordu. Tam odasına gireceği sırada annesinin radarına takıldı “Kız saat kaç nerede kaldın sen?” dedi “Geldim işte anne bilmiyorsun sanki.”

 

“Nasıl geçti?” dedi heyecanla Hamide hanım kızına “idare eder işte anne yarın konuşuruz.” Kaçamak şekilde cevap verdi “İyi bakalım öyle olsun ama yarın kaçamazsın.”

 

Hamide odadan çıktıktan sonra Amine yatağına oturur ve parmağındaki yüzüğe bakar ne olacaktı nasıl devam edecekti nasıl bi cevap verecekti aklında dolanırken telefonu çaldı. Arayan üniversite arkadaşı Kamer’di

 

“Alo güzelim uyandırmadım değil mi?” dedi Kamer yumuşak ve yorgun sesiyle “Uyandırmadın zaten uyanıktım Ay’ım.” Amine bazen ona isminin anlamı ile hitap ederdi bu hitabı Kamer’i üzmezdi aksine seviyordu.

 

“Çok meşgul olduğum için arayamıyorum. Nasılsın?” Amine tek eliyle şalını çıkarmaya çalışırken “Sorun değil bu aralar benimde hayatım karışık. Sen nasılsın? En son üniversiteye devam edecektin.”, “Evet dün ilk sınava girdim iyiydi baya hayalime geç de olsa kavuşacağım.” Amine şalını çıkardıktan sonra makyajını silmeye başladığında “E senin niye karışık?” Amine o kadar dolmuştu ki “Evlenme teklifi aldım ve şuan parmağımda yüzük var ve yani sıra da asker. Kabul ettim ama yine de düşün dedi. Üstelik kardeşi de benimle aynı okulda görev yapıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. ” dedi hızlıca “Sen ne hissediyorsun ona karşı? Senin hislerin daha önemli sonuçta.” Dedi Kamer “Aslında onun yanında mutluyum böyle nasıl diyeyim kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor.” Dedi aklına tekrar Metehan geldi “Mutlu oluyorsun yani peki bu akadaşlık boyutu mu yoksa aşk boyutu mu?”

 

“Orayı bende bilmiyorum Kamer ya ne yapacağım ben.” Kamer müjdeli haberi vermeye “İşten izin aldım iki günlüğüne yanına geleceğim her şeyim hazır. Kalacağım oteli de buldum.” Amine bu haber karşısında sevinse de arkadaşını asla otelde bırakmayacaktı “Kamer oteli boşver bende kal. Hem ne zamandır kız gecesi yapmıyoruz.”

 

“Sana rahatsız vermeyeyim.” Dedi utangaç utangaç “Kamerrr sen bi gel bakalım. Ben seni ikna ederim.” Kamer asla Amine’ye kıyamazdı.

 

“Tamam güzelim öyle olsun.” Dediğinde “Bu hafta sonu geleceğim haberin olsun. Cuma geceden yola çıkacağım otobüsle geleceğim.”

 

“Tamam güzelim İzmir otobüs santralindeyken ararsın alırım ben seni, uğraşma.” Dedi “Tamam güzelim haber ederim ayrıca çok heyecanlıyım uzun zaman sonra seninle buluşacağım.” Dedi Bu arada Amine makyajını da silmişti.

 

“Şu iki gün çabuk geçsin lütfen sana kavuşmak istiyorum.”

 

Amine duşa girmek için hazırlık yaptıktan sonra ılık bir duş ile endine geldikten sonra yatağına yattı ve olanları düşünerek yattı sonuçta yarın eğitmesi gereken çocuklar vardı.

 

Metehan, Amine’yi eve bıraktıktan sonra Ekin ve Ayşeül’ün evine geçer. Ayşegül meraktan uyuyamamış ve herkesi toplamıştı. “Ee abi ne oldu?” dedi Kuzey “Kuzey bir dur kardeşim adam soluklansın.” Dedi Deniz.

 

“Ayşegül sorarken soruyor ya ben niye soramıyorum? ” deyince Ayşegül “Ben sorarım ben hamileyim.”

 

“İyi geçti sayılır yani aniden bi kız geldi ortalığı karışırdı ama pat diye evlenme tekklifi ettim garip bir şekilde de kabul etti. Allah’a emanet girdik bir yol ama yinede düşün tekrardan dedim.”

 

“Vayt be! Metehan abimiz de evleniyor tek umudum da gidiyor be.” Diye yakındı Kuzey herkes evlenir ama Metehan evlenmez diye düşünüyordu oysa ki.

 

Mezarlıktayım.

 

Neden mezarlıktayım?

 

Ağlama sesleri geliyor derinlikten.

 

Yavaşça sesin geldiği yöne doğru gittim.

 

Amine niye ağlıyorsun sen orada?

 

O mezarlık kim?

 

En önemlisi yanındaki çocuklar kim?

 

Yanlarına doğru gittim?

 

Mezarlığa baktım.

 

∞Metehan ÖZSOY∞

D.14.02.1991

Ö. ∞

 

Bu da ne demek oluyor benim adım neden orada yazıyor.

 

En önemlisi benim mezarlığın ise ve Amine başımda ise o çocuklar benim çocuklarım mı?

 

Hayır ne yani ben Amine ile evlendim ve şehit mi oldum.

 

Üstelik benim yaşadıklarımı çocuklarım da mı yaşayacak.

Hayır olamaz olmamalı.

 

...

Kan ter içerisinde uyandı nasıl yani rüya mıydı? Oh şükür be dedi içinden genç adam akşam olanları hatırladı bı an. Ne yaşamıştı ya dün o kızdan

 

Annesinin ve Pelin'in onun müstakbel eşi olduğunu düşünmeleri Metehan'ın dönmüş hali ama ne komikti ya.

 

Zaten Pelin görür görmez sevmemişti. "Ben bunu elti olarak istemiyorum" deyip çekip gitmesi annesinin Metehan'a yaklaşımını sevmediği için " Ben de gelin olarak istemiyorum" demesine gülümsedi Metehan.

 

Üzerini çıkardıktan sonra duşa girdi. Buz gibi suyla rahatladı hala gördüğü rüyanın etkisindeydi.

 

Duştan çıktıktan sonra giyinip aşağıya kahvaltıya indi bugün cumartesi dı ve yavaş yavaş yaklaşıyordu gitmesi gerekiyordu ilk defa bu kadar gitmek koyuyurdu Metehan'a.

 

Annesini kardeşini yengesini ve yeğenini masada gören Metehan hızlı davrandı ve masaya oturdu o sırada da servis başladı.

 

“Ben uyurken neler olmuş dün neden beni uyandırmadınız ki.”

 

“Oldu Tunahan başka isteğin.” Dedi eşi de

 

“Boşver unutun.” Dedi Ceylan da

 

“Benim için gayet güzeldi.” Dedi Metehan Amşne ile yemek yemişti güzel olmaz mıydı?

 

“Benim için de.” Dedi küçük sevda

 

“Sana ne oldu küçük meleğim.” Dedi annesi

 

“Çok güzel oyunlar oynadım.” Dedi oynadığı oyunları hatırlayıp Sevda’nın cümlesine herkes güler

 

“Amca sen ne yaptın dün? Güzel miydi?” diye sordu küçük cimcime

 

“Çok güzeldi amcam.” Deyince Tunahan da muzip bir gülüşle “ Neden abi?” dedi Tunahan’a sen bittin bakışı attıktan sonra kahvaltısını etmeye devam etti.

 

Metehan bir kaç görüşme sonunda erken gitmesi gerektiğini ailesine söyler. Üzülen Ceylan hanım yine de geleceğini biliyordur ama içinde ukte kalıyordur. Metehan o sırada Amine'ye mesaj atar.

 

Amine ise çocuklara birkaç etkinlik hazırladıktan sonra telefonu eline alır ve Metehan dan gelen mesajı görür.

 

Gönderen: Metehan

Mesaj: Amine benim acil işim çıktı 2 gün sonra gideceğim gitmeden önce görüşelim mi?

 

Gönderen:.Amine

Mesaj: Olur yer ve zaman bildir.

 

Üzülmüştü aslında Amine öyle takmıyormuş gibi mesaj atmasını anlamamıştı.

 

Gün biter ve Metehan dan mesaj gelir. Mesajda sadece yer konumu vardır. Amine sabah çocuklarla uğraşmaktan onu üzdüğünü fark eder ve arar.

 

“Nasılsın Metehan.” Metehan şaşırmıştı onun arayacağını bilmiyordu “İyiyim de noldu bir anda.” “hmm bir şey yok sabah çocuklarla uğraşmaktan tam duygularımı ifade edemedim. Ne kadar sevsem de bazen yoruyorlar.”

 

“Sorun değildi aslında.” sorundu ve içibde kalmıştı bir hata yapıp yapmadığını düşünüyordu ama sorun kendisi değilmiş meğerse “Sorundu. Neden hemen gidiyorsun? Kalacaktın sanırım yani annen öyle demişti de.”

 

“Evet acil işim çıktı sabah komutanımla konuştum. Bu aralar köylere fazla saldırı düzenleniyor timimim başında olmam gerekiyor.”

 

“Öyle mi? kendine de diğer askerelere de söyle dikkat etsinler.”

 

“Tamam dikaat ederiz de bir anlık oluyor işte.”

 

“Deme şöyle yüreğim kaldırmaz yapma.”

 

“Bunun için düşün dedim güzelim. Her şey olabilir ve yine de tüm sonlar aynı gözüküyor. Onca ay yalnız kalıp kapına ay yıldızlı bayrakla gelebilirler hatta her an onun korkusuyla yaşarsın. Ben bu yüzden evlenmiyordum güzelim. Ne bir çocuğa ne de bir kadına bunu yaşatma hakkım var.”

 

“Seninle olayım da sonumuzun nasıl olacağını yaşayarak görelim. O korkuyu iyi bilirim polis kızıyım kaç tane babamın silah arkadaşının cenazesine gittik. Hatta akşam yanımızda olan güldüğümüz polisin diğer akşam cenazesine gittik.”

 

“Tabi biliyorum ama silahla vurulmak ayrı bombayla param parça olmak da ayrı, son kez görememek de var.” gözleri doldu Amine’nin

 

“Ben anladım senin derdini sen beni vazgeçirtip evlenmek istemiyorsun ama ben senin peşini bırakmam Metehan efendi.”

 

“Yok gülüm valla alakası yok. Ben sadece seni düşünüyorum o acıyı yaşamanı istemiyorum.”

 

“O zaman dikkat edeceksin yakışıklı.”

 

“Tamam emrin olur güzelim. Saat geç oldu sen yarın okula gideceksin.”

 

“Evet aslında seninle konnuşmak güzeldi.”

 

“Tamam o zaman buluştuğumuzda daha da konuşuruz.”

 

“Tamam Hayırlı Geceler.”

 

“Sanada güzelim.”

Loading...
0%