Yeni Üyelik
20.
Bölüm

20. Bölüm 🧚🏻‍♀️

@nisaa_yazar_1

Burcu sinirle ayağa kalkıp "Bu burada bitmedi. Sen bittin kızım." dedi ve gitti. Yandaki kaldırıma oturup derin nefesler aldım. "Seni ilk defa böyle görüyorum. Ultra sakin kızı da çıldırttı. " Batu'da yanıma oturunca Bartu önümde diz çöktü. Titreyen ellerimi tutup "Sakin ol. Sakin ol." dedi. Gözlerimi kapatıp derin bir nefes aldım.

 

"İyiyim...iyi." dedim ve ayağa kalktım. Batu'da kalkınca ellerim saçlarıma gitti."Örgülerim bozuldu ya. " deyip açmaya başladım. Ben saçımı tekrar bağlarken ikisi beni izliyordu.

 

"Siz iyi misiniz? Düştünüz. " dedim. "Ben Batu'nun üstüne düştüğüm için bende sorun yok." deyip güldü. "Öküz gibisin. Belim kırıldı." diye isyan etti Batu.

 

Daha fazla durmayıp yürümeye başladım. Bir gün yüzüm gülse illa bir şey oluyor. Nedir bu çektiğim? O adamın doğduğum için benden nefret etmesi canımı yakmıştı. Ben mi istedim ? Bu hayata gelmeyi ben mi istedim ? Kaç gece ölmeyi düşündüm ama yapamadım. Rabbimin verdiği cana kıyamazdım. Karışma olayı olmasaydı ve ben o aile ile yaşamaya devam etseydim yine canıma kıyamazdım. Yapamam. Güçlü durmaya çalışırım , onları görmezden gelmeye çalışırım ama canıma kıyamam.

 

Şimdi beni seven bir ailem olduğu için mutluyum. Evet çok şey yaşandı. Kalp kırıklıkları oldu. Acılar çekildi ama artık mutlu olmanın zamanı geldi. Düşünmeyeceğim. O adam ve Burcu artık umurumda değil. Beni neden sevmediğini merak ediyordum ama artık cevabını aldığıma göre düşünmeye gerek yok.

 

Aklıma gelen şeyle onlara döndüm. "Evdekiler kavga ettiniz diye bir şey dedi mi ? Ben sormayı unuttum." dedim. Bartu beni kolunun altına alıp "Ohoo sen babam ile gezerken Akın abim ve Ömer abim bir güzel nutuk çekti. Annemi söylemiyorum bile. Bir daha kavga etsek evden atabilir. Bir Özgür abim bir şey demedi. Adam rahat. Zaten siz eve geldikten sonra babam bu sefer kızdı. Allah'tan konu kapandı. Bir daha da açılmadı zaten." dedi.

 

Anladım anlamında kafamı salladım. İleride gördüğümüz taksiyi durdurup bindik. Batu evin adresini verirken ben kafamı cama yasladım.

 

🧚🏻‍♀️

 

Batu "Peri bir tekme attı. Burcu kuş misali uçup yere yapıştı." deyip kahkaha attı. Doğan Bey "Bu kızın derdi ne ? Niye sana bu kadar taktı." dedi. Omuz silkip çorbamdan bir yudum aldım. " O adam ile mutluluğunu bana göstermeye çalıyor. Aman . Boşverin." dedim. Eve gelince duş alıp kalan tarih ödevimi yapmıştım. Akşam yemeği saati gelince aşağıya inmiştim. Bartu ve Batu olayı anlatırken ben sessiz kalmıştım.

 

"Peri..." Akın'ın sesi ile bakışlarımı ona çevirdim. Cebinden bir şey çıkarınca telefon olduğunu gördüm. "Siz yanımızdan ayrıldıktan sonra almaya gittim. Yeni bir hat aldım. İstersen onu kullan. Burcu da rahatsız etmez." deyip bana uzattı. Kocamam gülümseyip aldım. "Çok...çok teşekkür ederim. " dedim. Gülümseyip göz kırptı.

 

Yeni sim kartını telefona taktım. Açılmasını beklerken Serpil Hanım "Yarın evde olmayabilirim. Hastanede işlerim var. " dedi. "Tamam canım. Ben çocukların yanındayım zaten. " Doğan Bey'in dediği ile Serpil Hanım gülümsedi. Telefon açılınca "Hiçbirinizin numarasını ezbere bilmiyorum. Bu yüzden hepiniz numaranızı yazın." dedim.

 

Bartu telefonu elimden çekip "Ben hepsini biliyorum üçüzüm. Hemen hallediyorum. " dedi. Tamam deyip yemek yemeğe devam ettim. Bartu hariç herkes sessizce yemek yiyordu. Beş dakika sonra telefonu bana uzattı. Çatalı tabağa bırakıp telefonu aldım.

 

Bakalım nasıl kaydetmiş...

 

En sevdiğim üçüzüm

 

Üvey üçüz

 

Bigboy abi

 

Polis abi

 

Matçı

 

Avukat Bey

 

Annem 

 

Babam 

 

Gördüğüm isimler dayanamayıp güldüm. Diğerleri anlamsızca bana bakarken telefonu onlara uzattım. Hepsi tek tek bakarken Serpil Hanım ve Doğan Bey de gülmüştü. Barış, Bartu'nun ensesine vurup "Köpek. Benim adım niye öyle ?" dedi. Batu'da "Sensin lan üvey. En sevdiği üçüzü benim bir kere. " diye devam etti.

 

Özgür "Eksik yazmışsın. Yakışıklı Avukat Bey yazman lazım." diye böbürlenip arkasına yaslandı. "Benimle Ömer'in ismi size göre iyi. Böyle kalabilir." Telefonu tekrar elime alıp cebime koydum. Bu sefer Bartu sayesinde yemek eğlenceli geçiyordu.

 

Yemekten sonra odama çıktım. Birkaç test çözüp yatacaktım. Masanın başına geçip edebiyat ve matematik testimi çıkardım. Sözde birkaç test çözecektim. İki saattir testler ile boğuşuyordum. Saat on bir buçuk olmuştu bile. Nefes almakta zorlanınca balkona çıkıp biraz hava aldım. Derin nefesler alırken sakinleşmiştim. Tekrar odaya girip telefonu elime aldım. Aklıma gelen fikirle sırıttım. Yatağa uzanıp mesaj sayfasına girdim. Sadece Kaan'ın numarasını bildiğim için onu kaydetmiştim. Biraz eğlenelim.

 

Siz : Elektirikler gitti sanıyordum. Meğer hayatım kararmış.

 

Mesajı gönderdiğim gibi kahkaha attım. Bu sözü geçenlerde internette görmüştüm.

Anında çevrimiçi olmuştu.

 

Kaan : Dedim olabilir...

 

Attığı mesaja göz devirdim.

 

Siz : Beraber sanayiye gidelim mi ???

 

Kaan ve sanayi aşkı. Çok güzel hareketler izleye izleye çocukta sanayi aşkı oluştu.

 

Kaan : EVET EVET EVET.

Kabul ediyorum tanımadığım kişi. Ne zaman gideriz ?

 

Ben mesaj atmadan tekrar mesaj atmıştı.

 

Kaan : Lan. Şeref yoksunu Cem. Sen misin ? Geçen sene de bunu yapmıştın. Köpek! Sen yarın görürsün.

 

Benim niye bundan haberim yok ? Neyse bunun hesabını yarın sorarım.

 

Siz : Cem diye birini tanımıyorum yakışıklı.

 

Kaan : Yoksa kitaplardaki gibi hayranım mı var ? Oley be !

 

Bu kadar çabuk inanacağını düşünmemiştim.

 

Siz : Aynen ondan. Hayranınım.

 

Kaan : Tamam ciddiyim. Kimsiniz lan

 

Attığı mesaja kahkaha attım. Mesaj atmak yerine Batu'nun bana attığı çıkartmayı gönderdim.

 

Siz : Fotoğraf* Cevabını bildiğiniz soruları sormak da , ne bileyim büyük çaresizlik

 

Surat ifadesini çok merak ediyorum. Gülmekten çenem ağırdı resmen. Anında cevap vermişti.

 

Kaan: Selim sensin değil mi? Sakızını aldım diye böyle yapıyorsun. Tamam lan yarın sana alırım.

 

Kaan : Seren sen misin ? Kantinde sıranı almıştım.

 

Kaan : Hakan da olabilirsin. Yanlışlıkla telefonunu düşürdüm. Bu yüzden bana anonim olarak mesaj atıp beni rezil edeceksin değil mi ?

 

Kaan : Herkes olabilirsin ya. Peri dışında herkesle bir sorunum var. Çok merak ettim.

 

Kaan : Hangi işsiz yeni hat alıp beni işletir ki ?

 

Attığı mesajları ağzım açık okudum. Ben hariç herkesten şüpheleniyordu.

 

Siz: Fotoğraf* Bu yaptığın hoş mu kardeşim

 

Bu yaptıkların çok ayıp Kaancığım. Hiç yakışmadı sana.

 

Daha fazla dayanamayıp aradım. İkinci çalışta aştı. Tam konuşacakken o söze girdi."Ay yoksa sen organ mafyası mısın ? Beni kaçırıp organlarımı alacaksın. Sonra 32 yerimden bıçaklayıp gelinlik giydireceksin ve ormana atacaksın." Şaşkın bir şekilde "Yuh !" dedim. "Bu nasıl bir hayal gücü ? " diye devam ettim.

 

"Aaa çiçek perim. Sen miydin ? Barış hoca bile aklıma geldi. Senin olacağın gelmedi ." sesi şaşkın çıkıyordu. "Eee senin numaran niye değişti ? " dedi.

 

"İki gündür kış uykusuna yattığın için ne beni aradın ? Ne de olanlardan haberin var ! " diye sitem ettim. "Anlat kız . Anlat. Ne oldu ?" Sesi bu sefer meraklı çıkmıştı.Olanları ona anlattıktan sonra telefonu kapattım. Ayağa kalkıp odadan çıktım. Mutfağa gidecekken Ömer abinin odasından kırılma sesi geldi. Hızlıca kapıyı açınca Ömer abi bana dönmüştü. Bardak kırılmıştı.

 

"Peri ?"

 

"Ses duydum. Ondan pat diye girdim."

 

Ömer abi son cam parçasını da eline alıp çöpe attı. Beni yanına çağırınca kapıyı kapattım ve yanına adımladım. "Gel biraz sohbet edelim. " dedi. Yatağa oturup sırtını başlığa yasladı. Bende yanına geçtim. O saçlarım ile oynayıp "Nasıl gidiyor? Son günlerde çok olay oldu. Abim geldi. Anne tarafı. Bugün Burcu..." dedi hafif sitemle.

 

"Sadece Akın'ın gelmesi güzel. Onun dışında çok kötüydü. Neyse bunları da atlattık. İnşallah önümüzde daha güzel günler var. " dedim. Başımı omzuna koymuştu. Saçlarımı okşarken uykum gelmeye başlamıştı bile. "İnşallah güzelim. İnşallah. "

 

"Yalnız sen böyle saçımla oynamaya devam edersen her an uyuyabilirim. " Sesim uykulu çıkıyordu. Tarih çalışınca hep uyku bastırıyordu zaten. Ömer abi saçımı okşayınca anında uykum geliyordu. Normalde hemen uyuyamam ama Ömer abi de direkt gözlerim kapanıyor.

 

Ömer abi kısıkça gülüp "Uyu güzel perim. " dedi. Daha fazla gözlerimi açık tutmayıp kapattım. Son hissettiğim üstüme bir şey örtmesiydi.

 

🧚🏻‍♀️

 

"ANNE PERİ YOK !" Batu'nun bağırma sesi geliyordu ama gözlerimi açamıyordum. Aksine uzandığım yere daha da yayıldım.

 

"EY AHALİ PERİ UÇUP KAÇMIŞ." bu sefer Bartu'nun sesi geliyordu.

 

"Bir uyutmadılar be !" Ömer abinin sesi sinirli çıkmıştı. Ben burada uyudum değil mi ? Umursamayıp bana sarılan Ömer abiye sarıldım. Kapı sert bir şekilde açılmıştı. "Abi Per- OHA birlikte uyuyorlar." Özgür'ün sesi ile tek gözümü açtım. Herkes odaya gelmişti bile.

 

Ömer abi de söylene söylene yatakta oturur pozisyona geldi. Bende gözlerimi ovalayıp kalktım. "Sabah sabah bu ne gürültü ?"

 

"Vay çakal. Bizi uyutup kardeşimi yanına almış. Köpek. " Akın ayağındaki terliği Ömer abiye atmıştı. "Ya uyutmadınız ki !"

 

"Oğlum, Batu , Peri evde yok deyince telaşlandık. " Doğan Bey'e gülümseyip yataktan çıktım. "Burada olduğuma göre herkes rahat bir nefes alabilir. Hepinize günaydın bu arada. " Serpil Hanım yanıma gelip yanağımdan öptü. Ona kocaman gülümsedim. "Haydi herkes kahvaltıya. Çıkın odadan. "

 

 

Kendi odama geçtim. Banyoda işlerimi hallettikten sonra formamı giydim ve saçlarımı açtım. Telefon ve çantamı da alınca aşağıya indim. Bu sefer Akın ve Barış'ı arasına oturmuştum. Akın gülümseyip saçımdan öptü. Bende ona gülümseyince kahvaltıya başladık.

 

🧚🏻‍♀️

 

 

"Kaan gel bakalım. Bu soru sende." Kaan oflayıp ayağa kalktı. Barış hoca parabol sorusu çözmesini istedi ve Kaan bu konudan nefret ediyor. Tahta kalemini eline alıp soru ile bakışmaya başladı. Dikkatle onu izliyorduk.

 

"Şimdi hocam önce tepe noktasını bulacağız. " deyince Barış hoca onu onayladı. Birkaç işlemden sonra hocaya döndü. "Evet. Devam et bakalım. " Kaan çözmeye devam ederken suyumdan birkaç yudum aldım. İçimde kötü bir his vardı.

 

 

Derin bir nefes alıp tekrar tahtaya döndüm. Kaan soruyu çözüp kalemi hocaya uzattı. Zil çalınca ayağa kalktım ve pencerenin yanına geçtim. Üçüncü derse geçecektik. "Pericik ?" Cem'in sesi ile arkamı döndüm. Yanıma gelip "Günaydın. " dedi.

 

"Günaydın. " diye karşılık verdim. Bakışlarım Bartu' ya döndü. Kaşlarını çatıp Cem'e bakıyordu. "Niye aramalarıma geri dönmedin?" deyince tekrar ona döndüm.

 

"Benim telefonum kırıldı. Abim yeni telefon ve hat aldı. Bu yüzden. " Cebimden telefonumu çıkarıp açtım ve ona uzattım. "Numaramı kaydet." deyince elimden aldı. Numarasını kaydetip kendine çaldırdı.

 

"Üçüzüm." Batu yanıma gelip kolunu omzuma attı. Cem'e kısa bir bakış atıp kulağıma eğildi ."Bu niye sürekli yanında? Siz bununla kavgalı değil miydiniz? Ne ara bu kadar yakın oldunuz ?" diye fısıldadı.

 

Benden uzaklaşınca konuşmaya başladım. "Batu , arkadaşım Cem. Aramızda tatsız olaylar oldu ama hallettik. Cem , bu da üçüzüm Batu. " dedim. Aslında birbirlerini tanıyorlar ama konuşmuyorlar. Cem elini uzatıp "Memnun oldum. " dedi. Batu'da istemeye istemeye tutup " Bende...Bende. Neyse ben sırama geçiyorum. Sende kardeşimin etrafında çok dolanma. " dedi ve yerine geçti. Bartu ile konuşmaya başladı.

 

Cem gülüp "Anlaşılan üçüzün bayağı kıskanç. " dedi. Ona dönüp "Ya ya. Öyledir. " dedim. Zil çalana kadar onunla sohbet ettik. Cem ile konuşmayı seviyorum. Geçen senede çimlere oturup teneffüs boyunca sohbet ederdik. O iyi biriydi ve sevdiğim bir arkadaşım.

 

Zil çalınca o sınıfına giderken bende sırama geçtim. İçimdeki his bir türlü geçmiyordu.

 

Okul çıkışı

 

Okul sonunda bitmişti. Kaan ile vedalaştıktan sonra Bartu ve Batu'nun yanına geçtim. "Eee niye kimse gelmemiş ?" Bartu'nun sorusuna bilmiyorum anlamında omuz silktim.

 

"O zaman servise ya da taksiye binelim." Batu'yu onaylayıp yürümeye başladık. Birkaç dakika sonra Bartu'nun telefonu çaldı. Adımlarımız yavaşlarken Bartu telefonunu çıkarıp aramayı yanıtladı.

 

"Efendim abi ?"

 

Aniden durunca bizde durduk. Ona bakınca gözlerinin dolduğunu gördüm. "A...Abi ne diyorsun ? Nasıl olur ?" Kalbim korkuyla çarparken Batu'nun kolunu sıktım. O da güven verircesine elimi sıktı ve Bartu'ya döndü. "Tam...taman biz hemen geliyoruz." telefonu kapatıp cebinde koydu.

 

"Ne oldu ? Bartu bu halin ne ? Abim ne diyor ?"

 

Bartu dolu gözleri ile ikimize bakıp "Anne...Annemiz kaza yapmış. " dedi. Dediği ile sendeledim. Kaza mı ? Gözlerim dolarken nefesim kesildi.

 

Annem kaza yapmış...

 

Bölüm sonuuuu

 

Nasıldı ?

 

Umarım beğenmişsinizdir.

 

En sevdiğiniz abi ?

 

Bartu'nun numaraları kaydetiş şekli sjsjjsjs en sevdiğiniz hangisi oldu ?

 

Peri ve Kaan'ın mesajlaşması ????

 

Cem ? 

 

Bartu mu ? Batu mu ?

 

Kaza ?

 

Ömer ile birlikte uyudular :)))

 

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum

 

Beklemede kalın:)

 

Loading...
0%