Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@nisanur.0202

​​​Merhaba canlarım bu benim ilk kurgum ve ilk deneyimim lütfen o yüzden kırıcı sözler söylemeyin. Ve bu hikaye için bana bir şans verdiğiniz için çok teşekkür ederim❤️ Hadi o zaman başlayalım

Başlama tarihiniz?

Eftal Korkmaz

Hayat bazen çok garip değil mi , bazen insan çok bağlanmaktan korkuyor eğer bağlanırsam sonu ne olur diye düşünüyor bazen ise bu düşünmeyi kenara atıp istediği her şeye bağlanıyor ve ben hiç bir zaman o insanlara bağlanamadım. Çünkü korktum "Ya yeter artık ne yapıyorsun 1 saattir balkonda" Evet yine beni sinir etmek için gelen kardeşim Helin gelmiş

"Sana ne ve niye odama izinsiz geliyorsun" bana kötü bakışını atıp "Ayyy sanki çok meraklıydım odana gelmek için yemek için çağırdım ama onu bile hak etmiyorsun yeter artık bı an önce ataman gelse de kurtulsak " deyip odanın kapısını sertçe kapatıp çıktı. Evet ben bı türlü atanamyan öğretmen Eftal korkmaz 2 yıldır atanmayı bekliyorum ama iki gün içerisinde sonuçlar çıkcak ve bu sefer tüm tercihlerimi doğuya yaptım.

Aşağıdakilerini daha çok bekletmemek adına hemen aşağıya indim ve hepsi masada beni bekliyorlardı. Şimdi kesinlikle Sıçtım Drek söze babam atladı "Nerdesin Eftal ne yapıyorsun o odada seni bekliyoruz bilmiyor musun bu masada hiç kimse bekletilmiyecel!"

"Peki baba tamam bir daha olmaz"dedim her zaman alttan alıcaktım.

Yemeğimizi yedikten sonra hemen o soruyu sordum "Baba biliyorsun iki gün sonra atamalar belli olucak ve Ben bütün tercihlerimi yaptım" babam bı an sinirle"Yeter artık Eftal atnma filan olmayacak sen bizim şirkette çalıcaksın bak abin ve kardeşin bile şirkette çalışyor sende çalıcaksın"dedi.

Hayır neden ki ben şirkette çalışmak istemiyordum ben gidip o çocuklara birşeyler öğretmek istiyordum ." Hayır baba ben şirkette çalışmayacağım istemiyorum " Babam bana öyle kötü baktı ki sonra " hadi bakalım o zaman sen bu kapıdan çıkarsan sen her şeyden men ederim" abim ve kardeşim bu sözden sonra baya bı mutlu olmuşlara benziyorlar. " Hayır yani sırf kendi istediğim mesleği yaparsam o zaman her şeyden mirastan men mi edilirim" Babam " Evet Eftal men edilirsin" deyince bende " O zaman elinden geleni ardına koyma Ahmet Korkmaz çünkü ben atanırsam hiç bir şey umrumda olmaz" dedim.

Bu söylediklerime annem bile sinirlenmişti "Ne diyorsun sen Eftal koskoca Korkmazlardan sana hiç bir şey verilmiyecek bunu kabul ediyor musun yani " Annem yüzüme hayal kırıklığı ile baktı"Yazıklar olsun sana Eftal" deyince ben de hemen odama çıkıp dinlenmeye çalıştım hâlâ inanamıyordum. Ama olsun zaten ben hiç bir zaman sevilmemiştim. Her zaman öncelik ya Helin ya da abim Caner oluyordu.

Mezuniyet törenimde bile tektim o zamanlarda anne ve babam Caner ve Helin ilelerdi. Düşünmek bana acı veriyordu daha fazla düşünmemek adına kendimi uykunun kollarına bıraktım

2 gün sonra

Her şeyi arkamda bırakıp gidiyordum ailemi, akrabalarımı, yaşadığım yeri, ve Korkmaz soy adındaki her şeyi. 2 yılın ardından atanmıştım sevdiğim mesleği yapabilmeme için her türlü şeyi yapmıştım ve şimdi o mesleği yapmaya gidiyordum Hakkari Yüksekova ya atanmıştım. Sınır bölgesinden uzakta bir köye evet Yüksekovanın köyüne orda hiç öğretmen yokmuş gelenlerde geri gitmiş çünkü duyduğuma göre o bölgede sıklıkla saldırı oluyormuş.

Evet çok korkuyorum ama o çocuklar bile saldırılara karşı hâlâ ordalarsa ben de gitmeyeceğim ve sonuna kadar orda mesleğimi yapacağım

Yağız Efe Şimşek

Timle yine bir görevin üstesinden gelmiştik. Bu vatan için her şeyimizi feda etmeye hazırdık. Onca askerlerimizin intikamını almadan durmayacaktık.

" Ali Dinç komutanım Ankara" asker tekmil verdikten sonra "Rahat asker ne oldu" "komutanım Yusuf albay sizi çağırmamı istedi" "Tamam asker geliyorum " diyince askerde yabımdan ayrılınca hemen albayın odasına gittim. Kapıyı tıkladıktan sonra"Gel" diye bir ses duyunca hemen içeri girdim hazır ola geçip"Yüzbaşı Yağız Efe Şimşek beni emretmişsiniz" deyince "Rahat asker gel buraya otur evladım" deyince ikiletmeden hemen albayın karşındaki koltuğa oturdum "Evet Yüzbaşı buraya yeni bı öğretmen geliyor ve yaklaşık 20 dk sonra Yüksekova da olucak yanına timinden iki asker al ve gidip öğretmeni karşıla ve buraya getir" dedi.

Çok şaşırmıştım. Nasıl bir öğretmen bu kadar tehlikeli bir yere gelmek ister ki "Emredersiniz" deyince odadan izin isteyip çıktım. Kimdiki bu yeni öğretmen hemen timin odasına gidince hepsi hazır ola geçince "Rahat" hepsi tekrardan eski yerine oturunca ben de masanın baş köşesine geçip oturdum."Emre ve Can ikiniz hemen hazırlanın dışarı çıkıcaz" hepsini yüzünde bariz bir şaşkınlık oldu ve bu şaşkınlığı ilk atan Alp oldu "komutanım siz iyimisiniz çünkü siz lazım olmadıkça hiç dışarı çıkmazdınız önemli bir konu mu var komutanım" dedi ciddi bir ses tonuyla.

"Yok aslanım önemli bir konu değil sadece buraya yeni bir öğretmen gelimiş albayda bizim karşılamamızı söyledi" bu sefer hepsi hep bir ağızdan"Öğretmen mi" dediler. "Yok ebenin lan oğlum niye hepiniz bağırıyorsunuz öğretmen dedim ya" dedikten sonra Can gevşekçe sırıtıp"Ooo komutanım kimmiş bu hanımefendi hemen gidip de görelim hadi lütfen"deyince hemen ensesine bir tane patlattım"Lan pezevenk nerden biliyorsun kadın olduğunu" hemen Can"ben bilirim komutanım hadi ne zaman çıkıcaz" deyince tam bir şey söyleyecektim ki Kaan "komutanım buraya mı getiriceksiniz"deyince "Evet aslanım niye sordun" dedim.

Yüzünde hemen bir afallama oldu "Yok komutanım sadece merak ettim Canı'ın dediği gibi bu öğretmen kadınsa nasıl buralara gelmiş"diyince benimde içimi bir merak kapladı. Hemen düşüncelerimden sıyrılıp "Hadi hazırlanın Emre ve Can gidiyoruz" dedikten sonra hemen hazırlanıp öğretmeni almak için yola çıktık. Arabayı sürerken de aklımda sadece tek bir soru dönüp duruyordu "kimsin sen öğretmen neden buraya geldin"...

Veeeeee nasıldı ilk bölümüm bence ilk deneyimime göre güzel ama tabiki benim fikrim değil sizinki önemli.

 

Loading...
0%