Yeni Üyelik
7.
Bölüm

7. Bölüm

@nisanur.0202

2 hafta sonra)

Bugün yine erken uyanmıştım. Zaten uykuyu seven biri olmasığım için bu iyi bir şey ama yinede günde sadece 5 saat yatıyordum. Uyandıktan sonra hemen yatağımı toplayıp lavaboya gidip işlerimi hallettim. Okula gitmek için hazırlanmaya başladım.

 

 

Saçlarımı açık bıraktıktan sonra yüzüme hafif fondöten ve az bir şey de kırmızı rujumu sürdüğümde hazırdım. Artık havalar soğuyordu. O yüzden kalın giyinmeme lazımdı. Çünkü hasta olursam bana bakıcak hiç kimsem yoktu ve okula gidemezdim. Okula gidemezsem de o çocukların eğitimi aksalırdı. O yüzden kendime dikkat etmem lazımdı. Evden çıktıktan sonra okula doğru yürümeye başladım.Okula giderken 2 haftadır her zaman aklımdan çıkmayan Yüzbaşı geldi.

 

2 haftadır görevdelerdi içimde çok garip bir his vardı dün merak edip Yusuf amcanın yanına gittiğimde bazen böyle uzun görevlere çıktıklarını söyledi. Ve duyduğuma göre de Şahin Timi çok başarılı bir timmiş. Bu düşünceyle neden bilmiyorum ama Bi an tebessüm ettim. Acaba şu an onlar ne yapıyorlardı. Nelerle savaşıyorlardır. Derin bir ah çektikten sonra okula varıp ilk dersime girdim.

 

 

Yağız Efe Şimşek

2 haftadır hâlâ o şerefsizlerin izini sürüyorduk. Ama bugün son olacak gizlice onların içine sızmıştık. Görev bugün bitiyordu. Peki bitince ben nasıl onun yanına gidiceğim. Evet, ben kaç gündür öğretmeni çok özlemiştim. Neden böyle olduğumu önceden bilmiyordum ama artık sanırım biliyorum. Bu hayatta asla büyük konuşmamakta lazımmış. Ben bunu öğrendim.

 

Aklıma bı an bir sene önce Can la oturup konuştuklarımız geldi.

 

29/08/2023 (eski zaman)

 

Can yine bir kadınla yazışıyordu. Bu çok garipti insan nasıl aşık olurdu ki. Ben asla âşık olmam. Ben yüzbaşı tek sevdası vatandır. Artık Can'ın o yüzündeki sırıtması sinirimi çok bozduğu için bı an elinden telefonu çekip hemen aldım. Can"Ya abi ne yapıyorsun ya versene telefonumu bak kız bekliyor" dedi. Yağız ise "Lan oğlum sen niye böyle yapıyorsun" Can ise hemen ciddileşip "Ne yapıyorum Yağız ne oluyor"dedi. Yağız"Bak oğlum bu hayatta âşık olmak gibi bir şey yoktur"dedi.

 

Can bu sözünün üstüne hemen"Niye böyle diyorsun abi bak bence sen ileride bir kadına kör kütük âşık olucaksın"Yağız sadece buna tebessüm edip "Öyle bir şey olmaz Can benim tek aşkım da sevdam da vatanım" dedi. Bu sefer Can tebessüm edip"Bana bak Yağız Efe Şimşek ilerde bir kadın sen kendine kör kütük âşık edicek ama işte kadın sana biraz çektirir haberin olsun" Yağız hemen sinirlenip"Nerden biliyorsun lan öyle bir şey olmaz" dedi ama onunda çok iyi bildiği bir şey vardı.

 

Eğer Can Özdemir bir şeyden bu kadar emin konuşursa o şey kesinlikle olur. Can hemen Yağız ın elinden telefonunu alıp arkadan "Sana aşk hayatında başarılar dilerim" deyip kahkaha atarak ordan koşarak uzaklaştı ve Yağız buna inanmak istemedi. Kendi içerisinden de bı an şöyle düşündü"Acaba bana çektirecek kadın kimdi" dedi ve sonra o da ordan uzaklaştı. Ama bu tarihi de unutmadı bir gün Canın dediği şey gerçek olursa diye not etti.

 

Şimdiki zaman (Yazar anlatımı)

 

Yağız Efe bu anıyla birlikte daha da çok sırıttı ve yanına oturan Canı bile sonradan fark etti. Can yağıza dönüp baktıktan sonra omzuyla dürtüp"Rütbeden çıkabilir miyiz"dedi. Yağız başını salladı Can konuşup"Neye böyle sırıtıyorsun lan"dedi. Can az çok tahmin ediliyordu Yağızın Eftale ilgisi olduğu ama bunun aşk olduğunu o kadar çok tahmin etmemişti. Yağız Can'a dönüp "Niye hep dediklerin çıkıyor Can çok zevzek birisisin ama ciddi olduğun zamanda hiç çekilmiyorsun biliyor musun ve tebrik ederim yine senin dediğin çıkmak üzere"dedi.

 

Can çok şaşırmıştı çünkü Yağız her insanı haklı bulmazdı. Can hemen Yağıza dönüp elini alnına koyup "Yağız oğlum bak sen hasta filan mısın ya da 2 haftadır görevdeyiz diye kafan mı gitti" Yağız Can'a bakıp "Merak etme hiç bir şeyim yok"dedi. Can Yağıza daha ciddi bir şekilde baktı. Çünkü o kardeşini arkadaşını can dostunu çok iyi tanıyordu harp okulundan beri birlikteler di. Can "Yağız bir şey mi oldu niye böylesin lan bak ben kardeşimi tanırım sana bir şey olmuş"dedi. "Yoksa dayım mı bir şey söyledi" Yağız hemen "görevdeyken Yusuf albay ona dayım dediğini duyarsa bütün karargahın lavabolarını sana yıkattırır üstüne üstülük bir ton da azar çekerdi"

 

Can tebessüm edip"Doğru haklısın o görevdeyken ve karargah ta albay onun dışında dayım" dedi. Yağız derin bir iç çekip"29/08/2023 hatırladın mı bu tarihi Can" dedi. Can biraz düşündükten sonra kaşlarını çatıp"Yok lan hatırlamadım yoksa önemli bir gün müydü" dedi. Yağız tebessüm etti ama bu tebessüm acı çekermiş gibiydi "Evet Can çok önemli bir tarihti o zaman çok emin konuşmuştum ama asla bu hayatta emin konuşmamak lazımmış"dedi.

 

Can artık çok merak ediyordu "Lan bak beni korkuyorsun söyle ne oldu birine mi bir şey oldu" Yağız "O gün hani sen bana demiştin ya Can birisini çok seveceksin o kadın da seni çok süründürecek ben o kadını buldum"dedi. Can Bi an şok olmuş bir vaziyette ağzını açıp sonra hemen kapattı.

 

İçinden düşünmeye başlar kim bu kız diye sonra aklıma hemen "Hayır lan oğlum o kız o değildir bence"dedi. Yağız acı icerisinde gülümseyerek

"Malesef Can, evet ben herhalde Eftale aşık oluyorum" Can da Yağız da bu duruma üzüldüler neden mi çünkü asker yari olmak zordur o teröristler sürekli asker yakınlarının yanında durducak. Yağız acı içinde konuştu"Biliyor musun Can Eftal gerçekten çok masum çok kırılgan bir kalbi var her şeyi sanki kendisi yapmış gibi direk üstüne alınıyor. Onun tek bir damla gözyaşı dökülünce kendimi zor sakinleştiriyorum" dedi.

 

Can Yağız ın bu halini görünce bu ortamı dağıtmak adına hemen heycanlı bir şekilde Yağız a döndü"Lan oğlum dediğim doğru çıkıyor sen âşık olmuşsun lan"Can ellerini yukarıya kaldırarak "Eyyy yüce Rabbim sen bize bu günleride gösterdin çok sükürler olsun" dedi. Hemen yağız da gülümseyip "Lan Can otursana yerine dedi. Can "Ne oturması abi sen âşık olmuşsun Eee ne zaman yengemize

aşık olduğunu söyleyeceksin"dedi. Yağız hemen kaşlarını çatıp

 

"Sakın Can söylemeyeceğim ben daha yeni emin oluyorum belki o benim beslediğim duyguları beslemiyordur"dedi. Can hemen "Yaaa abi sen ne diyorsun bak ben şuaraya yazıyorum Eftalin de sende gönlü var"dedi. Yağız"lan oğlum bak doğru mu söylüyorsun emin misin"dedi. Can "Evet abicim eminim o zaman gidince artık sen de Eftal yengeme söylersin"Dedi. Yağız"Bakarız oğlum ilk önce bir şu görev bitsin de"dedi. Sonra kulaklıklarından bir ses geldi"Şahin 3 konuşuyor tekrar ediyorum Şahin 3 konuşuyor",bu Ali idi.

 

Yağız hemen "Şahin 1 dinlemede ne oluyor şahin 3"dedi. Ali hemen "Komutanım yerimiz ifşa olmuş tekrar ediyorum ifşa olmuş" Hemen yağız"Tamam hadi hemen herkes yerlerine" Herkes yerlerine geçtikten sonra Yağız"Hazır ateş serbest"dedi ve hepsi teker teker sıkmaya başladı. Yağız tam eğilerek yerini değiştireceği sırada bı an karnında bir sızı hissetti.

 

Hemen yere yatıp sürünerek tekrardan eski yerine geçti. Çok kan kaybediyordu ama dayanmalıydı. Silahını tekrardan sıkmaya başladığında gözleri hafif kararmaya başlamıştı ve o esnada omzuna bir kurşun daha girdi Yağız buna dayanamayıp hafif bir sesle inlemişti ama herkes kulaklıktan bu sesi işitmişti. Ve ilk konuşan hemen Can olmuştu"komutanım iyi misiniz"dedi.

 

Yağız cevap veremedi ama o esnada çok garip bir şey daha oldu Eftal okul dönüşü eve giderken onunda kalbine bir ağrı girdi hemde öyle bir ağrı ki Eftal bı an iki büklüm oldu hemen lojmanın onündeki askerler direk gelip Eftali tuttular ve hemen bir asker"Öğretmen hanım iyi misiniz bir şey deyin"Eftal derin bir nefes alarak kendini düzeltmeye çalıştı. Sonra iyiyim diyerek geçiştirdi. Yağız cevap veremeyince Can daha da merklandı ve hemen "Komutanım yanınıza geliyorum"dedi.

 

Yağız ise zorlanarak"Kal ye-rinde-asker"dedi. Kesik kesik Can "Lan şu an olmaz izin ver yanına geleyim yoksa emre itaatsizlik olur" dedi. Yağız anlamıştı Canın geleceğini . Can "Bizi koruyun ben komutanımızın yanına gidiyorum"dedi. Hepsi çok endişelenmişti. Can Yağızın yanına giderken teröristlerin hepsini temizlemitiler. Ve hemen hep birlikte Yağızın yanına gidince yağızın gözleri kapanmak üzere ve her yerine kan bulaşmıştı. Can ağlamklı bir sesle"Hayır lan şimdi olmaz bak sen gidip aşkını itiraf edicektin lan itiraf etmeden nereye gidiyorsan bu erkekliğe sığar mı?" Dedi.

 

Yağız tebessüm etmeye çalışarak"Can sssen söylersin tamam-mı? Ya da sö-ylemem boş ver öğre-nmesin bil-mesin "dedi. Bu sefer teğmen Kaan"Komutanım lütfen açın gözlerinizi bakın şimdi helikopter gelicek gelmek üzere hem siz kime âşık oldunuz eğer siz itiraf etmezseniz biz kimden öğreneceğiz , biz daha sizin dügünüzde halay çekeceğiz"dedi Kaan.

 

Yağız ise artık dayanamıyordu kesik kesik konuşuyordu "Hakkınızı he-lal e-din"dedi ve şehadet getirip gözlerini kapattı ama gözleri kapanmadan önce Can'ın "Helikopter geldi hemen hemen bindirin"dedi. Yağız gözlerini tam kapattığında Eftalin o güzel yüzü geldi gözlerinin önüne o yeşil gözleri kumral beline kadar uzanan saçları bembeyaz teni o güzel fındık burnu ve o bir kalem gibi çizilmiş güzel dudakları ve içinden son kez "Görüşürüz nazlı yarim 🖤

 

Bölüm sonu..

 

Bölüm nasıldı

 

Bu bölüm de Yağızın Eftale aşık olduğunu öğrendik.

 

 

Eevt Yağız artık Duygularından emin sırada şimdi Eftal olucak ama Eftale çok kızmayın olur mu çünkü dediğim gibi Eftal sevmek ve bağlanmaktan çok korkan bir insan.

 

Bu bölümümüz biraz üzücüydü ama merak etmeyin diğer bölümümüzde Efyağ geliyor

 

Bir sonraki bölüm haftaya pazar

Loading...
0%