Yeni Üyelik
8.
Bölüm

8. Bölüm

@nisanur.0202

Yukarıdaki şarkıyı dinleyerek okumanızı tavsiye ederim.

Yazar anlatımı

 

Yağız gözlerini kapattığında tam o esnada Helikopter gelmişti. Hemen tim Yağızı helikoptere bindirdiler. Can Yağızın yarasına baktığında derin olduğunu görünce içinden bir küfür savurdu"Lan ben böyle işi sikeyim"dedi. Ali"Ne oldu Can yara çok mu derin"dedi. Can Ali ye bakıp"Çok derin lan ve iki kurşun içine girmiş" Ali Canın böyle söylemesi üzerine "Tamam dayanıklıdır komutanım"dedi.

 

Emir, Can komutanın da üzgün olduğunu görünce onu mutlu etmek adına"Komutanım Yağız komutanım Eftal hanıma mı aşık olmuş"dedi.

Emir amacına ulaşmıştı. Can'ı güldürmüştü. Can gülerek"Evet tabi lan"Yağız a bakarak "Yağız komutanınız Eftal hanıma âşık olmuş"dedi. Ama Can bunu söylerken içi acıdı içinden "Hadi be oğlum uyan ve Eftale söyle"diye geçirdi.

 

Helikopter durduğunda hemen ilk önce Yağız ı çıkardılar ve hemen hastaneye götürdüler.

 

Eftal ise hâlâ kalbinin neden bu kadar ağrıdığını bilmiyordu. Ev geldiğinde ilk önce hemen bir duş almıştı. Kalp ağrısı biraz hafiflemişti. Ama ilk defa böyle olmuştu. Eftal bı an"Neden içimde çok büyük bir şey var sanki birisi kalbimi sıkıyormuş gibi hissediyorum peki neden"dedi. Biraz düşündükten sonra biraz hava almak iyi gelir diye düşündü. Hemen odasına girip giyinmeye başladı.

 

 

(Beğenmezseniz aklınızdakiyle hayal edebilirsiniz)

 

Rahat bir şeyler giydikten sonra evin kapısını kilitleyip tam merdivenlere yönelicekken Yağızın kapısına baka kaldı. "Nerdesin be yüzbaşı sen burda yokken kendimi yalnız hissediyorum tek hissediyorum"dedi. Ama ordan ayrılamadı. Eftal Yağıza karşı ne hissettiğini hiç bir şekilde bilmiyordu evet bir ilgisi vardı. Ama bu sadece ilgi deyip kendini kandırdı.

 

Eftal bı an hiç düşünmeden telefonu çıkartıp Yusuf albaydan aldığı Yağızın numarasına tuşladı. Tam arayacakken şöyle düşündü"Ya telefonu açarsa o zaman ne diyecektim belki işi vardır"diye geçirdi ama bunu umursamadı hemen arayaıp kulağına koydu. O esnada Can'ın elindeki Yağızın telefonu titredi. Can Yağızın ailesine haber vermemişti. Çünkü Yağız böyle şeylerden nefret ederdi.

 

Yine böyle bir şey olduğunda Can haber vermişti ve Yağız o zaman onun ağzına bir güzel sıçmıştı. Can yabancı numaraya kaşlarını çatarak baktı ama yinede merak etti hemen açmıştı. Can telefonu açtığında karşıdan ses gelmemişti. Çünkü Eftalin kalbi yine ağrımaya başlamıştı. CAN"Kimsiniz alo"dedi. Eftal Can'ın sesini duyunca kaşlarını çattı."Can sen misin"dedi.

 

Can da Eftalde bu duruma çok şaşırmıştı. Eftal yavaş yavaş merdivenlerden aşağı iniyorken yine seslendi"Can orda mısın?"Can Eftalin sesini duyduğunda tekrardan kendine geldi. Ve Can "Eftal ne oldu iyi misin"dedi. Eftal"Ben iyiyim de siz görevden döndünüz mü?" Can ne diyecegini bilemedi"Evet döndük"Eftalin nedense bu duruma kalbi çok kırılmıştı. O kaç gündür Yağızı merak etsin Yağız ise döndüğünde bir evine bile uğramamış. Eftali görmemişti. Eftalin gözleri dolduğunda sesi kısık çıkmıştı"Tamam Can teşekkür ederim haber verdiğin için"dedi.

 

Can Eftalin kısılan sesini duyduğunda hemen bir şeylerin ters gittiğini anlamıştı. "Eftal ne oldu bı an neden sesin öyle geldi"Eftal hemen konuştu"Ben kaç gündür yüzbaşıyı bekliyorum acaba ona size bütün time bir şey oldu mu diye düşüneyim biz burda rahat yatarken siz orda ne çekiyorsunuz diye düşünmekten kafayı yiyeyim ama o"deyinec bı an hem ne kadar çok konuştuğunu hem de ne dediğinin farkına vardığında hemen sustu.

 

Can bu duruma hafif bir tebessüm etti. Ama sonra Yağız ın durumu aklına gelicen hemen tebessümü silinde zorda olsa bunu Eftal e söyliyecekti"Eftal şimdi sana bir şey söyliyeceğim ama sakin ol tamam mı?" Deyince Eftal kaşlarını çattı"Can bir şey mi oldu evet olmuş birisi mi yaralandı"Can"Evet Yağız yüzbaşım operasyonda yaralandı şu an Hastanedeyiz"deyince Eftalin kalbi sıkışmaya başladı. Eftalin daha da çok gözleri doldu e bı an önünü görmek de zorlandı. Eftal Yağıza karşı bu kadar yoğun duygular beslediğinden hiç haberi yoktu.

 

Can Eftalin sesi gelmeyince çok merak etmişti. İçinden de kendine küfürler savuruyordu. "EFTAL iyi misin"Eftal kendine gelip "Can sen bana hemen konumu atabilir misin"dedi. Can "Tamam atıyorum ama merak etme çok ciddi bir-"Eftal sonra buna pişman olacağını bile bile telefonu suratına kapattı.Can ise bu duruma sinirleneceğine derin bir tebessüm etti. EFTAL hemen bir taksi çağırıp konumu gösterdi.

______________________

 

Eftal😔

 

 

 

Hemen hastaneye geldiğimde danışmandan Yağızın yerini öğrendiğimde ameliyathane ye doğru hızlı adımlarla geldim. Bütün tim çökmüş bir vaziyetteydi. Hemen Can a baktığımda en çok o beni şaşırtmıştı. Duvar köşesine çökmüş başını dizlerinin üzerine koymuştu. Benim geldiğimi hepsi gördüğünde hemen ayağa kalkıp toparlanmışlardı. Cana baktığımda gözleri kızarmıştı. O ağlamışmıydı. Hepsine baktığımda hepsinin gözleri kıpkırmızıydı.

 

Yoksa bir şey mi olmuştu Can'a dönüp"Ne oldu niye hepiniz böylesiniz yoksa hayır öyle bir şey olmadı değil mi Can"dedim. Lütfen ona bir şey olmuş olmasın belki ileride onunla yaşayacaklarımız vardır. Ben Yağıza neler hissediyorum. Can bana cevap vermediğinde daha da sinirlenmiştim. Gözlerim daha da çok doldu bı an önümü göremedim Cana doğru ilerleyip"Neden susuyorsun Can cevap versene"dedim.

 

Bu sefer time dönüp"Bana bir şey söyleyin ona bir şey mi oldu"dedim.Ya o ölmüş-hayır öyle bir şey yok dedim. Bı an gözlerim karardığında hafif bir sendelendim. Hemen arkamdan birisi beni tuttuğunda Can"Sakin ol Eftal bir şey olmadı geldiğimizden beri ameliyathaneden çıkmadılar"dediğinde kendimi toparlamaya başladım.

 

Dik durduğunda dolu gözlerimle Cana baktığımda "Ailesi var mı niye onlara haber vermediniz"dedim. Can hafif bir tebessüm ettiğinde "ailesi var ama onlara söylersem Yağız beni öldürür"dedi. Kaşlarımı çatıp"Saçmalama Can haber verin onlar oğulları bu haldeyken nasıl bilmezler"dedim. Can "Eftal Yağız bu konuda çok ciddidir. Kendisi için hiç kimseyi merak etmesini sevmez" ne bu ne demek oluyor.

 

"Ne biçim bu adam ya nasıl onun için ben-neyse ya önemli değil zaten"dedim. Can bana dönüp"Uyandığında ona bunun hesabını sorarsın Eftal neden seni bu kadar merak ettirmiş diye"Cana dönüp için yansa da "Ne hakla ona hesap sorabilirim Can 1 ay önce tanıdığı birisi olarak mı hem belki uyandığında onu bu kadar merak ettiğimi saçma bulucak ama o da haklı ben olsam bende yeni tanıdığım birisi beni merak ederse saçma bulurum"dedim.

 

Bütün tim bana daha da çok dikkatli baktı timden kerem "Öyle deme Eftal belki-dediğinde hemen yanındaki Mert karnına dirseğini geçirdi. Kereme bakıp "Belki ne kerem sözünün devamını getirsene"dedim. Bana ve sonra bütün tim üyelerine baktığında "Belki seni yabancı olarak görmüyordur komutanım nerden biliyorsun"dedi. Buna tebessüm ettim"Peki ne olarak görücek"dedğimde bı an hiç tahmin etmediğim bir şey oldu.

 

Bütün doktorlar Yağızın yanına gittiler bir şeyler ters gidiyordu hemen baktığımda Yağızın kalbi durmuştu. Evet Yağızın kalbi durmuştu.

 

O esnada sanki onunla beraber benim de kalbim durmuştu. O monitörden gelen sese dayanamayıp bağırdım.

 

Gitme ne olursun sende gitme Yağız tek sen kaldın dedim.

 

 

 

Bölüm sonu😔

 

Bölüm nasıldı?

 

Bu bölüm biraz içime sinmedi çünkü bir okuyucuğumun isteği üzerine hemen yazdım.

 

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum lütfen 🖤🤍

Loading...
0%