Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@nisaperihan

Ben Ayla Ceren Yarkın namı değer Çöl Cereni:). 26 yaşındayım Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezunum daha sonra klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaptım. Bu bölümü seçme amacımdan biri yürek sızım Hilal idi. Canım kardeşimin vefatından sonra ders çalışma isteğim yoktu. Odamda sadece Hilal'in sevdiği şarkıları dinliyordum. Fakat bir gün babam İsa Yarkın odaya geldi. "Güzel kızım Çöl Cerenim senin çok derin yaran var fakat senden daha derin yaraları olan var yarası olanı yarası olan anlar biliyorum çok yorgunsun herşey üstüne geliyor ama pes etme yoluna bak derslerine odaklan çünkü Hilal de seni güçlü görmek isterdi ben şuan bir enkazdan farksızım kızım ama o enkaza sen de eklenme"dedi o an dedimki pes etmek yok ben psikoloji okuyacağım ve benim gibi yarası olanların yükünü hafifleteceğim. Bir şekilde üniversite, yüksek lisans derken kendimi Özel Arslan Hastanesi'nde psikolog olarak buldum. Ve babam haklı çıktı benden daha derin yaraları olan binlerce insan tanıdım. Daha küçücük bir kız çocuğu bile geldi yanıma onun parkta oynaması gerekirken kaç seanstır yanıma geliyor.

-Hoşgeldiniz Filiz hanım bugün nasılsınız?

-Hoşbuldum hocam iyi diyelim iyi olalım bende çok fazla gelişme oldu yine.

-Buyrun anlatın lütfen sizi dinliyorum:).

-Biliyorsunuz benim babam sandığım kişi aslında öz babam değilmiş benim annem eski sevgilisinden bana hamileymiş fakat ben kendi öz babamı kabullenemiyorum. Bana babalık yapan adamı hâlâ babam olarak görüyorum. Çünkü kendi öz evladından ayırmadı. Sizce bu durumda ne yapmalıyım siz olsanız ne yaparsınız?.

-Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Babanız gibi davranan beyefendinin ismini öğrenebilir miyim?

-Mehmet fakat konumuz ile ne alakası var hocam.

-Mehmet bey ile gurur duyuyorum. Görürsem elinden öpmek isterim. Çünkü bir başkasının çocuğuna babalık yapmayı herkes kabul etmez. Hemde bu devirde kendi öz çocuğunu çöpe atanlar bile varken. Mehmet bey size öz kızı gibi bakmış, büyütmüş, okutmuş, evlendirmiş hatta şuan sizde bir annesiniz sizin şuan odağınız kendi aileniz ve çocuklarınız olsun herşeyi akışına bırakın evet bu çok zor bir durum ama hayat devam ediyor biz o acıyı yaşıyoruz fakat akrep ve yelkovan bizim ile birlikte durmuyor. Devam ediyor bizde hayatımıza devam edeceğiz.

-Çok haklısınız hatta birgün annem ile çarşıdan dönerken bebek istemiştim annemde yürü artık yoruldum demişti almamıştı. O gün çok ağladım. Sonra babam Mehmet bey işten geldi. Benim boncuğum neden ağlıyor demişti bende bebek istediğimi söyleyince hiç üşenmeden gitti aldı geldi. O bebeği hâlâ saklarım çocuklarıma anlatırım. Böyleydi benim babam başkasının çocuğu olduğumu bile bile bana prensesmiş ı'm gibi davranan koca yürekli mert bir adamdı. Bu konuda annemi suçlu yorum. Neden en başta söylemedi veya niye evlendi başkasından hamile olduğu halde peki evlendiği adama yazık değilmiydi.

-Bakın ne kadar güzel anılarınız var Mehmet bey ile evet annenizi suçlamanızı anlıyorum fakat gençlikte neler yaşadığını bilemeyiz belki o da bir gençlik heyecanı ile hata yaptı o an ona yaptığı şey doğru gelmiştir. Herkesin doğrusu farklıdır Mesela kimine şu kalem mavi derim size doğru gelir ama diğerine gelmez. Tabiki bu dediğim şey bazı şeyler için geçerli gidip bir insana zarar verip benim doğrum bu diyemezsin hiç kimsenin hayatına özgürlüğünü kısıtlayacak canına zarar verecek bir şey yapmadan kendi özgürlüğünüzü kararlarınızı verebilirsiniz.

-Evet herkesin doğrusu farklıdır. Ama bazı yanlış olan doğrular hayatımıza zarar veriyor hocam.

-Haklısınız ama size bir hocamın sözünü söylemek isterim. "Kızım Güneş doğar batar, gece olur ay görünür gider, bazen yağmur yağar bazen bulutlar görünür ama gökyüzü hep vardır ve hiç bir zaman gitmez. Yaşadığı bütün olaya rağmen. Sizde gökyüzü gibi olun her olaya karşı dik durun ve hep var olun:) yolunuza bakın evlatlarınızla eşinizle mutluluğunuza bakın en önemli şey yuvadır, ailedir. O ailenin bir parçasına zarar gelirse iyileşmesi zor oluyor:).

-Sanırım haklısınız ben artık gideyim benim ufaklık okuldan çıkar onu almam lazım tekrardan herşey için teşekkür ederim hocam sizin yanınıza gelip herşeyi anlatınca kendimi hafiflemiş hissediyorum iyiki varsınız.

-Ben teşekkür ederim Filiz hanım ne demek sizlerde iyiki varsınız ben sizler için hep buradayım yaranıza merhem olduysam ne mutlu bana iyi günler diliyorum:).

Loading...
0%