Yeni Üyelik
1.
Bölüm

HAYATIMIN AKILALMAZ MANTIĞI

@novelolog

KARANLIKTA NASIL ISLIK ÇALINIR?

KİTABA PUANIM: 10/10

 

Herkese merhabalar, 💖

Bloğumun ilk yorumunu en sevdiğim yazarın kitaplarından biri ile yapmak istiyorum. Kitabımızın adı "Hayatımın Akılalmaz Mantığı". Kitap, Salvador adlı başkarakterimizin hayatıyla ilgili ne yapacağını bilmiyor olmasını ve bunu bulmaya çalışmasını anlatıyor. Karakterimizin Samantha ve Fito adında çok yakın arkadaşları; onu daima seven, onun daima yanında olan bir babası ve onu olduğu gibi kabul eden bir ailesi vardır. Salvador'un mutsuz olmak için bir sebebi yoktur ama içinde bir yerlerde bir şeylerin yanlış gittiğini hisseder. Babası onu, o üç yaşındayken evlat edinmiştir ve onu sevgiyle yetiştiren babasının aksine Salvador hayata karşı oldukça öfkelidir. Bunun biyolojik babasından kaynaklandığını düşünür. Karakterimiz lise son sınıftır ve üniversiteye kabul mektubu yazması gerekmektedir ama ne yazacağı hakkında hiçbir fikri yoktur. Aynı zamanda ailesinden çok sevdiği Mima'sı (babaannesi) kanser yüzünden ölmek üzeredir ve onu yetiştiren babasının gey olması çevresine karşı işleri daha da zorlaştırmaktadır. Bu durumlar karşısına kendini kaybolmuş hisseden Salvador kendini bulmaya çalışır.

Bazen hayatımızda bizim de kendimizi kaybolmuş, yalnız ve çaresiz hissettiğimiz anlar vardır. Kim olduğumuzu bilmediğimiz ve bulmaya çalışırken içinden çıkamadığımız anlar... Asla mutlu olamayacağımızı ve kimsenin bizi anlamadığını düşündüğümüz anlar... Hepimiz bu durumları yaşamışızdır ya da yaşıyoruzdur. Benzer durumları yaşamış olan yazarımız kitabında bu konuları Salvador'un ağızından bizlere aktarıyor. Kitaptaki her bir karakterin yaşamında kendinizden bir parça buluyorsunuz.

Salvador, Samantha ve Fito. Hepsinin hayatları, yaşamları farklı. Salvador çok anlayışlı, sevecen ve herkesin istediği o mükemmel aileye sahipken Fito ve Samantha değildir. Ancak Samantha Salvador'un aksine kim olduğunu biliyordur; Fito ise şimdiden geleceğine karar vermiş ve hayatını planlamıştır. Üçünün yakın arkadaş olmasının dışındaki bir diğer ortak nokta ise üçünün de mutlu olmak istemesi ve bunu nasıl yapacaklarını bilmemeleridir. Kitapta Salvadorun'da dediği gibi "karanlıkta nasıl ıslık çalınır?" sorusunun cevabı bence nasıl mutlu olunacağını bulmak. Sevdiğiniz herhangi bir şeyle aranızdaki bağ sayesinde karanlıkta ıslık çalarsınız. Bu bir insan ya da hayvan olabilir; bir iş ya da bir hobi olabilir.

Yazarın en sevdiğim yazar olmasının birçok nedeni var. Fakat birkaçını söyleyecek olursam kesinlikle olayı anlatma şekli derim. Diğer tüm yazarlardan farklı bir anlatım şekli var. Çoğu bölüm oldukça kısa ve hatta bazı bölümler sadece diyalog üzerinden anlatılıyor. Okurken sizi asla yormayan, kalın olsa bile kolayca okunabilen, bittiğini bile fark etmediğiniz bir kitap. Bir diğeri ise yazarın dili. Kitabın sizi, karakterlere kolayca bağlayan ve oldukça samimi bir dili var. Karakterlerin yaşadıkları durumları ve sorunları sizde onlarla beraber hissederek yaşıyorsunuz.

Yazarın şu anlık sadece üç kitabı olması benim için biraz üzücü bir durum. Çünkü diğer iki kitabını da en az bu kitap kadar çok seviyorum. Onların yorumunu da en kısa zamanda paylaşacağım. Kesinlikle Benjamin Alire Saenz'ın kitaplarına bir bakmanızı tavsiye ederim.

Son olarak kitabın sonunda Salvador o çok aradığı mutluluğu buluyor. Sizin de kendi hayatınızda aradığınız mutluluğu bulmanız dileğiyle bir sonraki yorumda görüşmek üzere.😉

NOT: Kitabı her okuduğumda sürekli dinlediğim bir şarkı var ve onu da sizlerle paylaşmak istiyorum. M83- Solitude (Felsmann/ Tiley Reinterpretation🎵. Bence kitabın duygusunu çok iyi yansıtıyor. Mutlaka dinleyin derim o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yorumlarınızı bekliyorum.💜

 

Instagram: novelolog

Loading...
0%