Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Alper Abi!

@nzlkrcn

-Kanka daha ne kadar uzaktan uzaktan izleyeceksin böyle?

-Ne yapabilirim? Küçüğüm diyor bana hala. 21 yaşındayım ya 3 yaş var aramızda. Küçüğüm diyor hala!

-Sen böyle uzak kaldıkça abim senin farkına nasıl varacak acaba?

-Bilmiyorum Aysel. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Aysel en yakın arkadaşım. Aşık olduğum adamın kız kardeşi. Aynı sokakta beraber büyüdüğüm kız. Yine herzamanki gibi hep beraber toplanmış film gecesi yapacaktık. Abim(serdar) Alper(abi) Aysel ve ben. Dördümüz kardeş gibi büyüdük ailelerimiz çok yakın dostlar. Tabi ben abi gibi görmeyi bırakalı yaklaşık 6 sene oluyor ama bundan onun haberi yok. Bilen ise sadece iki kişi. Biri Aysel biri Kerem okuldan yakın arkadaşım.

Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Ebrar. 21 yaşındayım. Veterinerlik fakültesinde okuyorum. Dördüncü sınıfım. Birde abim var Serdar polis memuru 24 yaşında. Abim dediğime bakmayın abiden çok arkadaştır bana. Herşeyimi bilir, doğrusuyla yanlışıyla hep arkamda durur. Bilmediği tek şey. Kardeşim dediği en yakın arkadaşına aşık olduğum. Aysel bahsettiğim gibi en yakın arkadaşım, dostum, sırdaşım. Birde Alper var. Hala Alper abi olan. Benim ilk aşkım. 15 yaşına kadar sokakta beraber top oynadığım. Ne olduysa 15 yaşımda oldu zaten. Bu zamana kadar abi sandığım adama artık abi gibi bkamaz oldum. Ne kadar yakışıklı olduğunu farkettiğimde iş işten geçmişti. Yanındaki tüm kızları kıskanır oldum. Kardeşi Aysel bile bu kadar kızıp karışmazken ben her kıza bi kulp bulurdum. Bunun boyu kısa bu çirkin bunun huyunu sevmedim gibi gibi. Bunu ilk farkeden tabiki Ayseldi. Ne oluyor dedi. Neden bu kıskançlık? Bende anlamadım ki ne oluyordu bana. "Yoksa sen abime mi aşıksın? " Aşık mıydım yoksa hayranlık mı bende bilmiyordum. Tek bildiğim onun başkasına bakan gözlerini oyma isteğimdi. Tabi ona bakanların da. Böyle böyle geçen zamanda ona aşık olduğumu kendimde kabullendim de ona bunu diyemedim. Böyle böyle onu uzaktan severek tam 6 yıl geçti. Yine herzamanki gibi bir film gecesinde onların salonda film izleyecektik.

Benim ailem Ayvalık'ta yaşıyor. Babam emekli olduktan sonra ordan yazlık alıp oraya yerleştiler. Yılın çoğunu orda geçiriyolar. Abimin mesleği benim okulum burda olduğu için biz İstanbul da kaldık. Alperler ise ailesiyle yaşıyor. Hatice teyzeye olan güveninden olsa annemin gözü hiç arkada kalmıyor. Hatice teyze ve Ekrem amca bugün bi arkadaşlarına gittiği için onlarda film izleyecektik. Biz Aysel ile mutfakta atıştırmalık hazırlarken abimler içerde filmi seçiyordu.

-biz geldiiiiiik yer açın yer.

-gelin kızlar seçtik filmi çekin battaniyeyi bakayım.

-aabii az öte kay ya sıkıştım.

-nereye kayayım aysel korkuyosunuz diye zaten tek koltuğa sıkıştırdınız bizi.

-napim abi sizde tutturdunuz korku filmi diye gece odana geliyim de gör.! Kanka kalk yer değiştirelim. Serdar abim bunun kadar yayılmıyor.

-gel kız bıcırık bırak hanzo abini sen.

-aslan abim beee!

Ah aysel ah çook fenasın sen sıkışmışmış yalana bak. Beni alperin yanına atmak için bulduğu bahanelere bak. Seviyom kız seni. Biz yer değiştirdikten sonra alper kendini biraz daha topladı ve filmi açtık. Evet korku filmi bu iki uyuz korktuğumuzu bildiği için inadına açtı.

Filmi izlemeye devam ederken alperin filme alaksı olmadığını sürekli telefonuyla ığraştığını daha doğrusu biriyle mesajlaştığını farkettim.

- Alper abi filmi mi izlesen. Hem kimle konuşuyosun bakim sen?

-Sanane Ebrar!

-Özür dilerim abi karışmak istememiştim.

Hemen gözlerim doldu. Beni terslemesine pek alışık değilim. Bi anda söylenince ağrıma gitti battaniyeyi iyice burnum kadar çekip kafamı koltuğa yasladım. Yaşların akmaması için gözlerimi tavana diktim. Yaptığı hatayı farketmiş oşsa gerek yavaşça bana yaklaştı.

-özür dilerim küçüğüm. Sinirim bozuktu bianda sana çıkıştım. İsteyerek olmadı. Gerçekten özür dilerim.

-sorun değil abi. Hata benim. Benim ne haddime sana karışmak.

-ebrarım yapma be küçüğüm. Kırdım kalbini biliyorum. Affedemez misin bu eşek abini.

(Abini dedikçe içime vurdupu bıçakları bilse dermiydi acaba? )

-hımmm çilekli link alırsan neden olmasın?

-link senin köpeğin olsun kız. Söz yarın işten çikinca bir koli alıcam sana.

-söz verdin bak.

-sözümden döndüğümü ne zaman gördün?

-hiç bi zaman anlaştık ozaman.

-anlaştık küçüğüm.

Geri kalan zamanda pek bişey olmamıştı. Tabi bizim ayselle çığlıklarımız birbirimize sarılmamız ve abimlerin bizimle dalga geçmesi dışında. Film bittikten sonra biz abile eve geçtik. Üzerimizi değiştirip yatacakken abime sırnaştım.

-abiciiiiiimmm

-gel gel ödlek tavuk korkudan uyuyamazsın şimdi sen. Gel bakım abinin kaslı kollarına.

Pıtı pıtı gidip abime sarıldım ve beraber uyuduk. Sabah kalktığımda abim yoktu sanırım erkenden karakola gitmişti. Kahvaltımı edip bende fakülteye gitmek için hazırşanıp evden çıktım.


Film gecesindeb sonra 15 gün geçmişti. Biz tabi yine buluşmuş beraber takılmıştık. Bugün ise hepimizin izin günü olduğu için hep beraber kafeye gitmeye karar vermiştik. Ben ve aysel önden gidip biraz dedikodu yapmıştık. Abimler iş çıkışı arkadan gelecekti. Bir saat kadar oturduktan sonra abim geldi.


-alper abi nerde?

-birazdan gelirler güzelim

-gelirler derken?

-gelince görürsünüz.

Aysel ile birbimize bakıp ne olduğunu anlamaya çalıştık. Aradan 5 10 dakika geçmişti ki kapıdan Alper girdi yanında bir kızla. Evet. Evet. Yanında bir kızla üstelik el ele. Gözlerim yerinden çıkacak gibi açıldı. Direk aysele baktım. 'Bilmiyordum"der gibi baktı yüzüme. Yanımıza gelip selam verdiler.

-selam gençler. Tanıştırayım sevgilim Ece. Serdarı zaten biliyosun sevgilim. Aysel kızkardeşim. Ebrar Sedarın kardeşi benim de kardeşim gibi.

-selam

-selam

Tokalaşıp yerimize oturduk.

-hoşgeldin yenge dedi abim hemen abime baktım. Yenge kadar mı samimlerdi.

_hoşbulduk serdar nasılsın.

-iyilik bizden sizi sormalı.

-iyiyiz bizde. Diyip alpere başını yasladı. "Kızlar siz nasılsınız? Sizi çok dinledim alperden. "

-iyiyiz bizde ece. Pardon ece abla. Ama abim senden hiç bahsetmedi. Dedi aysel.

Bense sadece olanı biteni izliyordum. Sessizdim.

-biliyorum canım. Ben istemedim bahsetmesini. Daha biz tam net oturtmamışken bişeyleri aramızda kalmasını istedim. Bitek Serdar biliyordu

-şimdi netleşti mi? Diye sordum en sonunda

-yaaani 1 sene oldı neredeyse ilk zamanlara göre daha netiz. Alpere kalsa çok daha erken bahsedicekti bu zamana kadar zor oyaladım.

Onlar biraz daha kendi aralarında sohbet ederken. Ben alttab bacağımı sallıyordum. Siparişler geldiğinde tatlımı tadacakken çatalım elimden düştü. Eğilip almak istedğimde masa altında kenetleşmiş ellerini gördüm. Daha ne kadar dayanacaktım ben buna. Çatalı aldıktan sonra değiştirmek için ayağa kalktım.

-nereye abicim?

-çatalım düştü abi onu değiştiricem.

-söyleriz güzelim getirirler otur sen.

-lavaboya gidecektim abi giderken söylerim demiştim.

-tamam canım dikkat et.

-dur kanka bende geliyorum. Dedi aysel.

Beraber kalkıp lavaboya gittik.

"Buda nerden çıktı aysel. Hiç mi farketmedin.? " "Yemin ederim hiç anlamadım kanka. Bende sen gibi şoktayım"

Ağlammalıydım hayır burda değil. Burda olamaz. Beynim durmuş gibiydi. Ben, sevdiğim adam ve sevgilisi aynı masada oturuyorduk. Bir sene dedi ya bir senedir beraberlermiş. Ben nasıl anlamadım bunu? Daha fazla katlanamazdım bu duruma. "Aysel.ben gidicem. " "Nereye gitçen kızım saçmalama şüphe çekersin. " "Umrumda mı sence. Metak etme ben bir kulp bulucam "

İçeri geçip masaya geri oturduk. O sıra çatalımda değişmişti. Tabi bende tatlı yiyecek pek iştah yoktu. Telefonu çıkarıp Kereme mesaj attım.

E-kerem nerdesin?

E-kerem acil bak.

E-kerem

E-amk nerdesin

E-lan elinden düşmeyen telefon bugün neden elinde değil.

E-bak lan şu lanet telefona.

K-ebraaar sakin olsana be kızım duştaydım noldu?

E-acil beni ara bir bahane bul ne bulursan bul beni bu ortamdan al hemen hemen yoksa ben kriz geçiricem

K-nerdesin ne bahanesi ne ortamı ebrar?

K-allah için sorgulama herşeyi anlatıcam söz. Ama not de ödev de ölüyorum de ama bişey de ara beni acil diyorum!

Mesajım görüldü olduktan 2 dakika sonra telefonum çaldı. "Efendim kerem? ""Kafedeyim abimlerlerle noldu ki? " "Evet yanımda notlar" "Çok mu acil bekleyemez mi? " "Ayy tamam anladım anladım çıkıyorum şimdi kampüsün önünde buluşalım. " "Tamam bebitom öptüm seni görüşürüz"

-noluyo ebrar.

E-abi. Kerem aradı. Yarın bi sunumu mu ne varmış salağın unutmuş bugün derse de gelmedi. Notları istiyo kalacakmış yoksa dersten.

Sç-ben bırakayım abicim seni

-ay yok abi siz oturun valla şurdan bi dolmuşa atlar giderim hemen. Yakın zaten kampüs.

Aç-başka not alacak kimse mi yokmuş. Bunu diyen alperdi. Yanında sevgilisi varken bana mı katirışıyor bu?

-Alper abi kerem yakın arkadaşım tabi ki benden isteyecek. Bende ondan istiyorum çünkü.

-gelip burdan alsaymış oda ayağına mı çağırıyor.

-alper abi şuan okulda sunuma hazırlanıyorne gerek var ben giderim hatta yardım ederim.

-tamam güzelim sen git ama eve geç kalma tamam mı?

-tamam abicim görüşürüz. Görüşürüz Ece abla memnun oldum tanıştığımıza.

-bende memnun oldum canım. Görüşelim mutlaka çok sevdim sizi ben.

-görüşürüz kank haberleşiriz tamam mı

-tamam kanka akşam sizdeyim.

-tamam cabım babay

-sana da görüşürüz ebrar!

-görüşürüz Alper abi.

Kafeden ayrıldım hızla durağa gidip keremi aradım nerde olduğunu öğrenip yanına gittim. Son dakika ya kadar kendimi sıkan tutan ben keremin sarılmsı ile kendimi artık bıraktım onun omzunda hıçkıra hıçkıra ağladım. "O mu" Dedi sadece. Başımı sallamakla yetindim. Ne kadar ağladım bilmiyorum. Ne o konuştu nede ben. Sakinleştikten sonra sordu.

-anlatmak ister misin?

-bugün bir yıllık sevgilisiyle tanıştırdı bizi

-ciddi misin bir yıl mı. Yuh amk neden saklamış bunca zaman?

-kız öyle istemiş netleşmeden söylemeyelim demiş.

-netmiymiş şimdi?

-öyleymiş.

-daha ne kadar bekliceksin onun yolunu yetmedi mi? Kaç kişiyi reddettin onun için? O senin farkında bile değil. Sürekli başka kızlarla çıkıyor karşına. 1 senedir rahattın. Kimse yok sanıyordun umut ediyordun. Gördün mu sonunda umudunu?

-sen de beni azarlamaya mı geldin teselli vermeye mi?

- bak kardeşim her zaman yanındayım destekçinim. Ağladığın omuz da olurum. Düştüğünde tuttuğun elde. Ama artık ben bile dayanamıyorum neden yapıyosun bunu kendine?

-bende istemiyorum söküp atmak istiyorum olmuyor. Çıkmıyor şu lanet yerden.


Biraz daha oturup kalktım eve geçtim. Eve girdiğimde abğm salondaydı.


-hoşgeldin güzelim

-hoşbuldum abi

-sen.. Buz gözlerinin hali ne ağladın mı sen? Bişey mi oldu ebrar?

- ay yok be abi ne ağlaması. Bu saate kadar keremle sunumla uğraştık. Bilgisayara bakmaktan olmuştur. Ne olacak ki ağlayacağım.

-emin misin güzelim.

-eminim abi ben odama geçip biraz dinleneyim Aysel gelene kadar.

-tamam canım istersen aysel bizde kalsın bu gece ben Ekrem amcaya söylerim. Nöbetim var benim.

-tamam abicim dikkat et kendine seni seviyorum.

-bende seni seviyorum güzelim sende dikkat et kendine.

Gelip anlımdab öpüp çıktı. Bende odama çıkıp üstümü değiştirip kendimi duşa attım. Birazda duşta ağladıktan sonra. Çıkıp giyindim. Açım aslında ama midem okadar kötü ki. Canım hiç bişey istemedi yemeği teğet geçip salona oturdum ayseli bekledim. Bir zaman sonra kapı çaldı aysel geldi. Gece yarısına kadar konuştuk. Onun dizinde ağlamaya devam ettim. Ağlaya ağlya uyumuş kalmışım.


Sabah telefonun sesiyle kendime geldim. Telefona baktığımda arayan abimdi.


E-efendim abicim

S-uyandınızmı canım.

E-sen arayınca kalktım abi.

S- ben geliyorım güzelim aysel bizde mi?

E-evet abi uyuyor daha.

S-sen çayı koy güzelim ben simit alıp geliyorum. Kahvaltı edelim beraber.

E-tamam abicim kouyuyorum

Yataktan kalkıp önce banyoya gittim. Elimi yüzümü güzelce yıkadım. Umarım abim ağladığımı anlamazdı. Çayı demledikten sonra yukarı çıkıp ayseli kaldırdım o sıra abimde gelmişyi zaten üçümüz kahvaltı ettik. Kahvaltıdan sonra aysel evine gitti ben kahve yaptım balkonda içerken abim en sonunda dayanamadı.

-güzelim dünde geçiştirdin bişey demedim. Bugün geliyorum daha beter gözlerin noluyo ebrar?

-abicim yok bişey geç uyuduk ayselle. Onda şey oldu. Ee dünde dedim ya bilgis...

-ebrar yemiyorum abicim. Palavra anlatma bana. Biri seni üzecek bişey mi dedi bişey mi yaptı. Sen ne zaman benden bişey gizler oldun. Ben mi kırdım bilmeden.?

-hayır, hayır abi seninle hiç alaksı yok.

-am biriyleyada bişeyle var belli ki.

-tamam abi itiraz etmicem var ama sorma olur mu? Anlatıcam gücüm yok. Ama söz sonra anlatıcam abi. Sadece ben anlatana kadar bana sorma olur mu?

-biri canını yakmadı değil mi?

-hayır abi öyle bişey değil. Söz kendime geleyim anlatıcam.

O günün üstünden 1 ay geçmişti. Herkes kendi hayatına devam etmişti. Abim işe ben ve aysel okula. Alper ise sevgiliyse ilişkisine. Onlar kendi aralarında bir iki kez daha buluşmuş hatta beni de çağırmışlardı. Ama her defasında bahane bulup gitmemiştim. Onları tekrar el ele kol kola görmeye dayanamazdım. Bugün hatice teyzenin ısrarına dayanamayarak onlara oturmaya gitmiştim. Alper yüzünden kadınıda ihmal etmiştim. Karşılaşmamak denl gelmemek için evlerine pek gitmiyordum. O bize geldiğinde ise dersi uykuyu bahane edip odamdan çıkmıyordum. Bikeresinde odama gelip aramızda sorun olup olmadığını sormuştu. Ondan kaçtığımı hissetmiş. Sadece yorgun ve yoğun olduğumu anlatıp geçiştirmiştim. Ama bugün onun evindeydim. Evde olmadığını bildiğim için. Biz otururken Hatice teyzeye telefon geldi. "Efendim oğlum" "Evdeyim yavrum nerde olucam" "Ne süprizi" "Söylesene evladım çatlatma adamı" "İyi tamam demedim bekliyorum ben ozaman"

-nolmuş anne

-bende anlamadım ki kızım abin aeadı süprizim var dedi evden ayrılma dedi.

-neymiş ki bu süpriz

-söylemedi kızım bilmiyorum. Neyse ben bi çay koyayım.

Bi ayselle oturup günlük sohbetimize devam ettik. Ama aklım alperdeydi neydi ki süprizi. Aradan yarım saat geçince aysel lavaboya gitmek için kalktığı sıra kapı çaldı. Mutfaktan hatice teyzeye bağırdı."kızlaaaar kapıya bakın ellerim sabunlu" "Ben bakıyorum hatice teyzem" Yerimden kalkıp kalkıp kapıyı açtım. Açmaz olaydım. Hatta ben bugün buraya gelmez olaydım. Keşke ben bugüne uyanmaz olaydım......


HERKESE MERABALAR. İLK HİKAYEM İLE KARŞINIZDAYIM. UMARIM BEĞENİRSİNİZ.


KAPIYA GELEN KİMDİ?


EBRAR BÖYLE AŞIKKEN SEVDİĞİNİN AŞKINA NASIL DAYANCAK. ?

SİZCE SONRAKİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Loading...
0%