Yeni Üyelik
17.
Bölüm

ÖNÜMÜZE KOYULAN ENGELLER.

@nzlkrcn

"Ebrar?? Müsait misin abicim." Alperi hızla itmiştim. "Üzerimi değiştiriyorum abi bişey mi oldu" sesimin titrememesi için çok çaba sarf etmiştim. "Güzelim şarj aletimi bulamıyorum gördün mu hiç" Ben abimle uğraşırken alperde benimle uğraşıyordu. Ya saçımla oynuyor. Ya boynumdan yada yanağımdan öpüyordu. "Tv ünitesinin üstünde görmüştüm abi en son baktın mı" Bi yandan da alpere sessizce durmasını söylüyordum. "Bakayım ben canım. Bi istediğin var mı" Abi tek istediğim şuan gitmen. "Yok abicim yatıcam şimdi zaten. " Önce odamdaki şu adamı göndereyim. "Tamam güzelim iyi geceler" "İyi geceler abicim. "

Hızla alpere dönüp omzuna vurdum. Yüzünde serseri bir sırıtma vardı. "Napıyosun ya" diye fısıldadım. "Seni seviyorum" dedi eridim. Ama çabuk toparlandım "git hadi artık abime yakalanıcaz bak"

"Burda uyusam nasıl olur" ayyy ne güzel oluuur. Diyemedim tabi.

"Sonra abim seni sonsuz uykuya göndersin. " Ay tövbeee

"Kollarında olacaksa ona da tamam"

"Saçmalama alper hadi git artık nolur. Bak başımıza iş çıkacak"

"Tamam giderim ama son bi şey yapmam lazım"

"Ne" Dememe kalmadan dudaklarıma son kez sert bi öpücük kondurdu. Ben daha kendimi toparlayamadan balkonun kapısını açıp geldiği gibi gitti..

 

 

 

3 AY SONRA....

 

3 ay geçmişti. 3 aydır alper benim sevgilimdi. 7 senedir karşılıksız olan aşkım artkk karşılığını almıştı. Herşey okadar güzeldi ki bigün bozulacak diye çok korkuyordum. Artık okul tamamen bitmiş. Mezun olmuştum. Canan ablanın yanında staj sonrası kalmiştım. Veteriner yardımcısı olarak devam ediyordum. Portim ise büyümüş iyice poncik bişey olmuştu. Alperle saatlerimiz uyduğunda beraber gidip geliyorduk. Eğer o gün görüşemezsek mutlaka odama tırmanıyordu. Bu zaman diliminde çok şey yaşadık hep beraber. Abim alperi ne kadar çok sevsede. Kardeşini illa kıskanıyordu. Alper nr zaman bana yaklaşsa abim engeline takılıyordu. Hatta bi ara hepimiz pikniğe gitmiştik. Betül abim aysel ümit alper ben güzelce yiyip içtikten sonra yürüyüşe çıkmıştık sevgilimle. Diğerlerinden uzaklaştıktan sonra alper bi anda beni bi ağaca yaslayıp sımsıkı sardıktan sonra öpmeye başlamıştı. Öpüşmemiz derinleşmişken abimin sesini yok yok sesini değil gürleyen sesini duyduk.

"LAAAN.şimdi siktim belanı alper" deyip üstümüze koşmuştu. Biz neden hep abime basılıyorduk. Yarım saaten fazla piknik alanında kovalamaca sonrası yorulmuş ve pes etmişti. Dinlenince dövecekmiş alperi. Ogün hiç yanından ayırmamıştı beni. "Her fırsatta öpüyo pezevenk" demişti. Alper altta kalır mı "e sen betülü öperken iyiya" demiş onları bastığımız ana vurgu yapmıştı. Betül ve ben utanırken onlar atışmaya devam etmişti.

 

Bir keresinde de alper yine odama gelmiş. Beraber biraz vakit geçirdikten sonra alper gitmek için balkona çıkmıştı ki yan camdan sigara içmeye çıkan abimle gözgöze geldik. "Lan ırz düşmanı şimdide evime mi dadandın. Bide tarzan gibi balkona tırmanmış" diye çemkşrmişti. "Bekle lan orda bak nasıl atıyorum seni ordan aşağı" demiş osmanlı kapısına dayanan viyana gibi kapıma dayanmıştı. "Sevgilim bu defa yakalarsa valla kırılmadık kemik bırakmaz" Diyerek balkondsn atlayıp kaçmıştı. "Ebrar aç şu kapıyı kırarım yeminle" Diye bağıran abime korkarak kapıyı açmıştım. Balkona koştuğunda alper hala akıllanmamış gibi alttan el saalıyordu. Abimde arkasından atlayınca mahalleyi turlamışlardı. "Olum yarın iş var koşturma beni gel şuraya" Diyr bağıran abime" Koşma kardeşim kim diyo sana koş"diye cevap vermişti alper. Ben ise kahkaha ile onları izliyordum. Tekrar bizim kapının önünden geçerken "seviyorum seni güzelim" Diye bağırıp geçmişti. Abim kovalamaktan yorulmuş olsa gerek balkonun altına gelip "nasıl tırmanıyor lan buraya bu ibne" Diye bakmış tırmanmaktan vazgeçip kapıyı açtırmıştı. Azıcık yalandan bana kızıp odasına geçmişti.

 

Ailelerimiz hala bilmiyordu. Aslında tepki vereceklerini düşünmüyorduk. Hatice teyzeler beni kızları gibi severdi. Babamlarda alperi abimden ayırmazdı. Anlatmak için daha çok okulun bitmesini beklemiştik son zamanlarda ise bunu daha çok düşünür olduk. Çünkü Hatice teyzecim sürekli olarak oğluna kız bulma telaşına gitmişti. Ayselden aldığım haberlere göre sık sık alpere kız gösteriyordu. Alper ne kadar hayır dese de kadın evladının mürvetini görmek ve torun sevmek istediğini dile getirip onu sıkıştırıyordu. Artık bizde ailelere de açıklama kararı almıştık. Haftaya annemler buraya gelecekleri için onlarda gelmişken anlatmak istemiştik.

Bugün klinik nöbetçi kalmıştı. Her nöbet sırasında birimiz sırayla kalıyorduk bu sefer sıra bendeydi. Alper gece beni yanlız bırakmamak için benimle kalmıştı. Gece oldupu içim işıklar açık ama kapı kilitli oluyordu. Gelen kapıdaki zile basıyor biz gidip açıyorduk. Arka tarafta dinlenme odasında ikili koltukta ikimiz oturmuş film izliyorduk

"Sana klinik açınca büyük kanepe alıcam dinlenme odasına"

"O nerden çıktı sevgilim"

"Küçüçük koltıkta belim tutuldu. Ee nöbetlerde seni yanlız bırakmıyacağım için büyük koltuk bize şart" Demişti. Aslında mezun olunca babam klinik açma sözü vardı ama ben 1 2 sene burda yardımcılık yapıp işi iyice öğrenmek istedim. İleride açıcaktık kliniği. Film bittikten sonra beraber sohbet etmiştik. Aslıdna yarın Alper'in işi vardı ama yinede beni yanlız bırakmamıştı.

Annemler geleli nerdeyse 3 gün olmuştu. Dün klinikte nöbetçi olduğum için bu akşam birazda ayselin ayarlaması ile Hatice teyze bizi yemeğe çağırmıştı. Bu akşam artık ailelere açıklayacaktık. Allah'ım sen yüzümüzü kara çıkartma.

Akşam eli boş gidilmez diye şuan mutfakta tatlı yapıyordum. Hatice teyzemin en sevdiği haşhaşlı irmik tatlısını yapmış dolaba atmıştım. Duşumu almış odamda giymek için kıyafet bakıyordum. Abartıya kaçmak istemedim. Ama özelde olsun istedim bu yüzden Alper'in bana aldığı üzerinde pembe ve mor çiçekleri olan beyaz elbiseyi giydim. Saçlarımı açık bırakıp hafif bir makyaj yaptım. Hazırlandığımızda evden çıkmıştık.

Hatice teyzelere vardığımızda biraz sohbet muhabbet edip yemeğe oturmuştuk. Yemekte aynı güzel sohbetle bitmiş çaylarımızı içip yaptığımız tatlıları yiyorduk. Ne zaman konuşmamız gerektiği konusunda alperle kaş göz işareti yaparken hatice teyzenin yine alpere kız bulma konusunu açmasıyla zamanı geldiğini anlamıştık. Alper boğazını temizleyio dikkatleri üstüne çekmişti.

"Anne artık bana kız arayıp durmaktan vazgeç, çünkü ben bundan sonraki hayatımı devam ettireceğim kızı zaten buldum" Dedi. Annesinin gözleri parladı. Oğlu birini bulmuştu. Çok sevindi kadın. Acaba bulduğu kızın ben olduğumu duyduğunda ne diyecekti.

"Gerçekten mi oğlum. Neden önceden demedin. Kimdir bu kız ne zaman tanıştırıcan bizimle? "

"Zaten onu tanıyosunuz anne"

"Tanıyor muyuz kim ki" diye sorunca alper bana elini uzattı. Ben biraz utanarak elini tutup ayağa kalktım. Hepsinin gözleri kocaman açılmış bize bakıyordu

"O kız ebrar anne"

"Şaka mı yapıyosunuz siz" bu soru babamdan gelmişti.

"Hayır levent amca. Biz ebrarla yaklaşık 4 aydır beraberiz. Size söylemek için geç kaldık belki ama biraz çekindik" diye açikladi kendini. Ama karşımızds gördüğümüz yüzler bu durumdan pek hoşnut durmuyordu.

"Oğlum siz ne dediğinizin farkınds mısınız" diye sordu babası.

"Farkındayız baba. Biz emin olmasak el ele karşınızs çıkmazdık"

"Önce o kızımın elini bırak" diye tısladı babam

"Özür dilerim levent amca ama ben bu eli tutmak için çok geç kaldım. Bu saaten sonra Ebrar istemediği sürece asla bırakmam elini"

"Ebrar bırak onun elini hemen yanıma gel"

"Hayır baba. Ben bu eli tutmak için 7 sene bekledim. Şimdi asla bırakamam"

"Ne diyosun kızım sen" diye fısıldadı annem

" 7 senedir karşılıksız sevdim ben bu adamı. Şimdi kavuşmuşken ben onu bırakmam anne"

"Siz deli misiniz. Abi kardeş gibisiniz siz. Biz sizi birbirinizden ayırmadık. Şimdi ne sevgilisi diyosunuz" diye sordu Hatice teyze

"Hatice teyze ben alperi hiç abi gibi görmedim. Aklım erdi ereli ben alperi abim sayamadım"

"ABİ" Diye bağırdı babam "alper değil alper abi"

"Değil bana bana abi değil"

Babam hızla elimi alperin elinden çekip arkasına aldı beni. "Benim bu işe rızam yoktur. Bu konuda burda kapanmıştır. Senle alper ABİN arasında abi kardeşten başka ilişki olamaz" diyerek beni çekiştirerek evden çıktı. Ne kadar dirensem de itiraz etsemde elinden kurtulamadım.

"Bir daha seni Ebrarın etrafında görmeyeceğim. Bu iş burda bitti. " Son cümleyi söyleyip eve doğru sürükledi beni.

 

 

 

 

 

 

BÖLÜM SONUUUU....

AİLELER BU DURUMA KARŞI.

ŞİMDİ ALPER VE EBRARA NE OLACAK.

BİZİ NELER BEKLİYOR.

BU DURUMU AŞABİLECEKLER Mİ?

 

 

KAOSLAR BAŞLİYOR ARKADAŞLAR. ORTALIK FENA KARIŞACAK. PEÇETELERİNİZİ HAZIRLAYIN.

(BU ARADA NÖBETÇİ VETERİNER DİYE BİŞEY VARMI BİLMİYORUM. AMA BENİM HAYAL DÜNYAMDA VAR 😄)

YORUM VE OY VERMEYİ UNUTMAYİN LÜTFEN.

 

Loading...
0%