Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Yemi̇n.

@nzlkrcn

.... 12 SENE ÖNCE...


Karşımda al bayrağa sarılmış bir tabut. önünde babamın resmi. Tabuta sarılarak ağlayan annem. Gözlerinden yaş akmayan ben.


Esas duruşa geçmiş askerler bize teselli veren komutanlar. hazırda bekleyen ambulans ve daha niceleri. Yanıma omzu yıldız dolu bir asker geldi. yaşımın küçüklüğünden rütbesini bilemediğim. Önce skkıca sarıldı bana. ağla kızım dedi ağla tutma içinde. başımı salladım o benim göz yaşıma kıyamaz. ben ağlayıp onu şehit edenleri mutlu edemem. ağlamayacağım. Ben erdem dedi. babanın badisiyim. Belki baban en kutsal mertebeye erişti ama ben burdayım. her daim arkandayım. baba yarısı bil. başımı salladım tekrar. yanından ayrılıp babamın resminin başına geçtim. önce hazır ol da durdum. sonra selamımı verdim. "ben şehit binbaşı Yıldırım Yılmaz kızı yonca Yılmaz. sana yemin ederim baba. doktor olacağım. senin karargahında doktor olup askerlerine iyi bakacağım. senin yaranı saramadım onların yarasını saracapım. sana yemin olsun baba evlatlarına iyi bakacağım. " gözlerimi kapatıp bir yemin daha ettim içimden zamanı gelince intikamını alacağım.


Sesli yeminimden sonra daha büyük feryatlar koptu arkamdan annem daha çok ağladı sakğnleştirici yaptılar. Ben ise gururla uğurladım babamı. Ne tabutun başında ne resmi törende nede mezarın başında bir kez bile ağlamadım. sadece sesli ve sessiz yeminime odaklandım...


. ... 12 SENE SONRA GÜNÜMÜZ.....


"kızım yapma etme nolur. babanı gönderdim oralara al bayrağını teslim aldım. sen dinle beni gitme."


"anne kaç sene oldu ben vazgeçmedim sen direndin. Ben tabut başında yemin verdim babama bedeli ne olursa olsun gideceğim. babamın karargahında doktor olacağım. onca uğraşıma rağmen bunu başardım. şimdi köstek olma önüme kırgın ayrılmayalım.


" tamam kızım sen nasıl istersen vazgeçiremeyeceğim belli. ama söz ver bana erdem amcanın sözünden çıkma. beni merakta bırakma hergün ara. söz mü? "


"söz annecim. söz veriyorum. hadi ver elini öpeyim uçak kaçaçak yoksa. "


"Allah'a emanet ol yavrum. bahtın yolun açık olsun"


annemin elini öpüp evden çıktım. kapıda taksiye binip havaalanına doğrı yola koyuldum. gözlerimi kapatıp babamı hayal ettim. başardım baba senin karargahında doktor oldum. şimdi senin kokunun olduğu yere gidiyorum. hakkını helal et baba.


—İLK HİKAYEM, İLK KURGUM HATALARIM OLDUYSA AFFOLA.


PEK ASKERİ TERİMLERE VE KURALLARA HAKİM DEĞİLİM BU SADECE Bİ KURGU BİR HAYAL. OLAĞAN DIŞI ŞEYLER OLABİLİR BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURALIM.


TEŞEKKÜR EDERİM💕


Loading...
0%