Yeni Üyelik
3.
Bölüm

Geçmiş

@okur_yazar

Fotoğraftaki Melis kara

 

İlay'ın geçmişi

Yazardan

 

İlay okuldaydı 2.sınıfa başlayalı daha 3 ay olmuştu. Okulu pek sevdiği söylenemez çoğu ders sıkıcı geliyordu ona.

Eve döndüğünde babası ağlıyordu. İlay babasının yanına gidip ne olduğunu sorduğunday sa babası kızına nefret ile bakmıştı. İlay o gün ilk defa babasından korktu babası normalde hep şefkatle sevgiyle bakardı ona. Normalde hep saçlarını sevmek için kalkan o el bu sefer biricik kızının yüzüne tokat atmak için kalkmıştı. Serkan bey (ilayın babaı) ilk defa kızına vurmuştu ve b durumdan hiç pişman değil di.

Deliler gibi aşık olduğu kadının kızı yüzünden onları terk ettiğini düşünüyordu. İlay'ın küçük bedeni Tokat'ın etkisi ile yere devrildi ve ilay ağlamaya başladı. İncilerini akıttı.

"Senin yüzünden gitti! Senin yüzünden bıraktı beni! Hepsi senin yüzünden!" Diye bağırdı kızına Serkan bey. Bağırış seslerine gelen komşular hemen ilayı yerden kaldırıp arkalarına aldılar ve Serkan beyi sakinleştirmeye çalıştılar. İlay ne olduğunu anlayamadı babası neden ilaya vurmuştu ki. O küçük aklı anlayamadı olayları. İlay odasına gidip uyumaya çalıştı ama kalbi ağrıyordu annesini istiyodu ama babasına söyleyemezdi ya bir daha ilaya vurursa o zaman canı daha çok yanardı.

 

Babasını severdi ilay babasıda ilayı severdi. Yani galiba. Heralde severdi. İlay o gece ağlarken uyuya kaldı. Sabah bağırış sesleriyle yerinden sıçradı. Babası bi anda odya girip ilayın kolundan sürüklemeye başladı. İlay tekrar ağlamaya başladı babası canını yakıyodu, kolunu çok sıktığı için canı acıyodu. Babası ilayıda alıp bi yetim hanenin önüne getirdi ve yetim hanenin kapısına bırakıp gitti. İlay babasının ardından çığlıklar attı, ağladı ama kimse onu duymadı.

 

Yetim hanedeki çocukların hepsi odalarının camlarından bakmaya başladılar. Aralarından biri aşağıya inip ilayın yanına yaklaştı. " İyimisin?" Tek bir soru sordu. İlay cevap olarak başını iki yana saladı.ilayın yanına gelen küçük çocuk " sarılmak istermisin eskiden ne zaman iyi olmasam birilerine sarılırdım belki sana da iyi gelir" dedi bitin masumluğuyla. İlay dahada çok ağlamaya başladı annesini istiyodu Ama yoktu babasıda yoktu artık kimse yoktu yanında. İlayın ağlayışlarına dayanamayan küçük çocuk ilaya sarıldı.

 

 

Ona teselli verip ağlamalarını dindirmek istiyordu ama ne yapması gerektiğini bilmiyordu nasıl teselli edileceğini bilmiyordu.ilay az da olsa sakinleşmişti. Beraber içeri girdiler. Yetimhane görevlileri ilayın yanına geldiler ,ilaya bir oda verdiler ve onu yerleştirdiler. İlayın yanında sadece o küçük çocuk vardı. "Adın ne senin ?" Dedi küçük çocuk. İlay korkuyordu tanımadığı insanların yanındaydı tanımadığı bi yerdeydi annesi olsa onu korurdu belki. " İlay. Adım İlay. Senin adın ne?". " Adım Uraz. Benimle arkadaş olmak istermisin ilay ,benim burda pek arkadaşım yok sen olurmusun arkadaşım " dedi Uraz.

İlay hemen onayladı belki bi arkadaşı olursa bu kadar üzülmezdi. O günden sonra hiç ayrılmadılar ta kiiki insan gelip urazı evlat edinmek istediklerini söyleyene kadar. Uraz daha 10 yaşındaydı ilayın yanından ayrılmak istemiyordu ama gitmesi gerekiyordu. Belki ilerde ilayla tekrar karşılaşırlardı. Urazı gitmemesi için çok çabalamıştı ilay ama o sürekli gitmem geriyor diyodu. "Uraz lütfen gitme beni burda tek başıma bırakma." " İlay gitmem gerekiyor. Ağlama lütfen ağlama beni de anla bi ailem olabilir hiç tanımadığım beni buraya bırakıp giden bi ailem olabilir."

 

Urazda haklıydı. İlay bir şey diyemedi sadece ağladı. Gitmeden önce Uraz ilaya bir bileklik verdi kendisi yapmıştı. Bilekliğin üstünde "u" harfi vardı. " Bunu hiç çıkarma bileğinden olurmu büyüdüğümde seni bulucam ilay beni hiç unutma olurmu. Ben hep senin kurtarıcın olarak kalıtım. Unutma beni" diyip gitmişti. İlayın kurtarıcısı da umayı bırakmıştı. Tekrar yalnız kalmıştı. Gene kimsesiz kalmıştı. Uraz onu hep kurtarırdı ilay ne zaman bir kavgaya katışsa onu korur bütün cezayı o çekerdi.

 

Uraz ilaya kıyamazdı ki. Ama Uraz gitti ilayı tek başına bırakıp gitmişti...

 

____________________________________________

 

Eveeet İlay'ın geçmişini öğrendik ve arada da urazın geçmişi ile alakalı bazı bilgileri aldınız ne düşündüğünüzü merak ediyorum.

 

Umarım benmişsinizdir hatam varsa kusura bakmayın. Okuduğunuz için teşekkürler. Saygılar.

 

 

Loading...
0%