Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4. Bölüm

@okuyanperi3404

Meditasyon'nun Gücü

Merhaba güzel dostlarım bugün size meditasyonun gücünden bahsetmek istiyorum. Meditasyon:Latince meditatio kelimesinden türemiştir ve derin düşünme anlamına gelir. Kişinin iç huzur, sükunet ve değişik bilinç halleri elde etmesini ve öz varlığına ulaşmasını sağlayan zihnini denetleme teknikleri ve deneyimleri olarak tanımlanır.yani iç huzura kavuşmak için nefes teknikleri diyebiliriz .Spoi olarak çok güzel ve kendimde uyguladığım bir meditasyon tekniği ekledim ,meditasyonla iyileşen binlerce insan var mesela örnek vermek gerekirse Çin'de yaşayan 40 'lı yaşlarının başında beyin tümörü olan bir hasta doktora gidiyor ve doktor beyin tümörünün ilerlediğini son aylarında olduğunu söylüyor kadın bir süre bocaliyor ailesiyle vakit geçiriyor ailesine hiç bir şey söylemiyor, sonra bir gün parkta tek başına otururken düşüncelere dalmış bir haldeyken yanına bir meditasyon egitmeni geliyor ,Hanımefendi oturabilirmiyim? diyor. Kadin okadar düşüncelere dalmış durumdaki ,hiç bir şeyi duymuyor ,sonra eğitmen başlıyor nefes egzersizine ve gözlerini kapatıp kendini keşfetmeye bir adım daha atıyor tabi yanında oturan kadın derin düşüncelerine devam ediyor ,parkta top oynayan çocukların topunun kafasına gelmesiyle kadın iç dünyasından irkilerek uyanıyor, sonra yanında duran kadına bakınca gözleri kapanmış nefes almayı sakin bir şekilde gerçekleştiren kadını görünce endişelenip kadını dürtüyor, meditasyon eğitmeni huzursuz bir şekilde gözlerini açıp şaşkın bir şekilde kadına bakıyor,

Kadın;kusura bakmayın sizi öyle görünce endişelendim ,

Eğitmen;sorun değil meditasyon yapıyordum

Kadın;meditasyon mu

Eğitmen;evet kendimi bulmama yardimci olan ve hastalığımın iyileşmesine bana yardımcı olan bir teknik İsterseniz size iş adresimi vereyim ziyaretime gelebilirsiniz sizi bunalmış görüyorum .

Kadın dip kuyuda olduğu için ve Doktorunun iyi vakit geçir dediği için neden olmasın 'ki diyip kabul ediyor .

Parktan ayrılıp, ertesi gün egitmenle görüşüyor ,3 aylık eğitimin ardından, kendini çok daha iyi hissediyor sanki yeni doğmuş gibi kendini çok daha ferahlatıcı hissediyor ve Doktoruyla görüşmek istiyor çünkü Doktoru ona sadece birkaç ayı kaldığını söylüyordu. Ders çıkışı doktorunun ofisine gidip Doktoruyla görüşüyor doktoru şaşkınlık ve hayret içinde hastasına bakıyor, nasıl oldu? böyle bir şey nasıl iyi olabildin tümörün ileri dereceydi diyince ,hasta başından geçen o günkü olayı ve egitimlerinden bahsediyor Doktoru çok tuhaf diyor .kadın ise şöyle diyor hayata bir inancınız ve ruhunuz var ise hiç bir şey tuhaf değil diyor .

 

 

Loading...
0%