Yeni Üyelik
16.
Bölüm

İlişkiler ve biz 💞

@okuyanperi3404

Merhaba değerli Ruh dostum,

 

Bugünkü konuyu biraz sohbet tarzında konuşmaya ne dersin ? Yeşil çayını yada sevdiğin güzel bir çayını alıp güzel bir fon müziği açıp ilişkiler hakında konuşmaya başlayalım.

 

Bir masal anlatarak başlamak istiyorum ;

Birgün dünyalar güzeli bir prenses varmış. Babası kral onu çok severmiş o kadar Severmiş'ki onu bir cam fanus odanın içerisinden çıkarmayı hiç istememiş ama prenses çok sıkılıyormuş gün geçtikçe dış dünyayı merak ediyormuş. Birgun bütün cesaretini toplayıp Babasının karşısına çıkıp baba lütfen ben dış dünyayı görmek istiyorum merak ediyorum lütfen demiş babasının korkusu baş göstermiş ya kızına biri aşk olursa ya ona bir zarar gelirse diye kızına izin vermemiş ve olmaz demiş .Prenses çok üzülmüş odasına gidip düşünmeye başlamış içindeki merak duygusu çok ağır bastırıyormuş çünkü. Gece vakti atına atlayıp herkes uyuduktan sonra kaçmış gece ,dolunayı güzelliği çimlere dokunabilmek, tarlalar prensesi büyülemiş prenses bir dere kenarına atını bağlayıp uyuya kalmış sabah olunca baş ucunda bir insan görünce prenses korkup toparlanmaya başlamış karşısındaki insan ona büyülenmiş gibi bakıyordu prenses babasından sonra ilk defa ona böyle güzel bakan birini görmüş ve kalbi çok hızlı atmaya başlamış ama duygularının ne anlam ifade edigini bilmiyormuş ama güzel duygularmiş .karşısındaki insanla hep birlikte olmak istiyormuş. Ama kralın askerleri prenses' i bulup babasına götürmüşler prenses yol boyunca ağlayıp üzülmüş ,prensin aşk olduğu gencin ise prensesle gelmesine izin vermemişler genç çok üzülmüş kral kızını görünce hem çok, sevinmiş hemde sinirlenmiş neler yaşadığını anlatmasını istemiş prenses bahsetmiş en ince detayına kadar duygularını hislerini herşeyi babası çok üzülmüş sen aşk olmuşsun demiş. Prenses Aşk'n ne demek olduğunu bilmediği için babasının ne dediğini anlamamış. Ama prenses her gece o gün aşk olduğu genci düşünmeden edemiyormuş yemek yemiyor ve doğru düzgün uyumuyormuş babası bütün şehre haber yaymış kızının iyileşmesi için bir sürü Alim Derviş Getirmiş ama bir türlü kıza çare bulunamamış bizim gençte haberi duymuş ve oda bir fırsat bularak kızı görmeye gitmiş kralın huzuruna çıkınca kızının iyileştirebileceğini söylemiş kral nasıl diyince Kralım bende aynı dertten muzdaribim bu olayı duyunca bir kuvvetle geldim lütfen beni kızınızla görüştürün diyince kral hemen kızının odasına götürüp gözleri bomboş bakan kızının karşısına genci çıkarmış kız resmen sihirli değnek değmiş gibi kanlanıp canlanmış ve baba baba bu o demiş ve gencin boynuna sarılmış gençte iyileşmiş ve kral kızını gençle birlikte yollamış ve kızına şunu söylemiş kızım unutma ben herzaman burdayım herzaman seninleyim eğer kendini mutsuz hissedersen içine bak benden sana vereceğim en büyük hediye kalbine gömdüğüm mutluluk demiş.

Olayı anladınızmi kral sizsiniz prenseste sizsiniz ama bazen aşkın büyüsüne kapılıp kendimizi unutursak diye kralın sözü hep aklımızda olsun .

 

                                               🌙

 

İlişkiler konusunda bu zamana kadar yaşayarak ve gozmlemleyerek bildiklerimi siz değerli okurlara anlatmak istiyorum

 

1 öncelikle lütfen kendinizi sevin siz kendinizi sevmeseniz en güzel ilişki bile bir süre sonra solar

 

2 birlikte vakit geçirin, uzak ilişki bile olsa uygulamalardan film izleyin komik videolar gönderin birbirinize böylelikle yakindaymışsınız gibi hisetireceksiniz.

 

3 ilişkilerle alakalı kitap okuyun böylelikle kendinize ve ilişkinize renk katmış olacaksınız

 

4 tartışın ama yüksek sesle değil üzücü ve kırıcı değil her ilişkide tartışma olmalı bu ilişkinin sağlıklı olduğunu gösterir tartışmalarınız sayesinde birbirinizin bakış açısını zenginleştirebilirsiniz

 

5 birbirinize açık olun böylelikle ne dedikleriniz ve neler hissediğiniz daha anlaşılır olur .

 

6 Birbirinize küçük sürprizler yapın,

 

7 Ve lütfen saygıyı her zaman koruyun ,çünkü bu bütün ilişkilerde geçerlidir .

 

8 size ve benliğinize zarar veren ilişkileri bitirmeyi öğrenin zor olabilir ama bu size yeni bir benlik kazandırır .

 

9 rol değişikliği yapın birbirinize birbiriniz gözünden bakın yani şöyleki örnek vermek gerekirse, Ece ve Erdem bir çift ve birbirlerini anlamak açısından rol değişikliği yapmaya karar veriyorlar. Erdem Ece oluyor Ece Erdem ve böylelikle birbirlerinin nerelerde yanlış yaptıklarını gözlemliyorlar .

 

10 sinirlenmeyi bırakın sinirlenmemek açısından sinir azaltıcı sabır egzersizleri yapın

 

Kolay değil bu dediklerim ama sevginin gücü emin olun ağır basınca herşey çok daha güzel bir rol, alıyor unutmayın ikili ilişkiler bize huzur vermek için var bizi yok etmek için değil.

 

 

Loading...
0%