Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@oylesineyazar61

Gözlerimi yavaşca araladım ezan okunuyordu zorla kalkıp abdest aldıktan sonra kızları uynandırıp namaz kıldım.

 

Kızlar toplanmaya başlamıştı bile ben son eşyalarımı toluyordum.Bu sene ünivesiteyi bitirmiş şuan da Trabzon'a dönüyorduk.

 

O sırada Kevser bana seslendi

Şeyma hadisene Gönül bile hazırlandı sen kaldın.Geldim geldim Kevser ve Şeyma bana kızgın bakışlar atıyordu sanırım çok bekletmiştim.Geldim hadi uçağı kaçırıcaz dedim ve evden çıktım.Gönül arkamdan söyleniyordu şimdi mı aklına geldi acaba deyip Kevserle peşimden geldi.

 

Hava alanına gelimiştik.Trabzon uçağının olduğu tarafa gidip biraz bekledikten sonra uçağa bindik.

Kısa bir yolculuktan sonra Trabzon'a gelmiştik abim bizi karşıladı ona biz geliriz demiştim ama annem abin alsın diye ısrar etmişti. Ben abime sarıldım abim hoşgeldin prenses deyip oda bana sarılmıştı.Kızlara dönüp sizde höşgeldiniz demişti kızlar başlarıyla onaylayıp hoşbulduk Akın abi dediler.

 

Sonunda köye varmıştık çok özlemiştim burayı annemler bizi kapıda bekliyorlardı.Arabadan inip anneme ve babama sarıldım annem benden sonra kızlara da sarılmıştı kendi kızı gibi görürdü onları annem içeri geçin dinlenin kızlar demişti ama Kevser ve Gönül biz eve geçelim Gülsüm teyze demişlerdi annem intiraz etsede akşam uğramak şatıyla kızları uğurladık.

 

Akşam olmuştu annem kızlar gelecek diye döktürmüştü resmen kurabiyeler börekler anneme yardım edip namazımı kılmaya gittim.

 

Eksik varmı diye mutfağa girdiğimde heşey hazırdı kızlara mesaj atıp nerede kaldıklarını sordum.Birazdan orada oluruz diye mesaj attılar birden kapı çaldı.Kim geldi diye bakmak için yazma mı düzeltip kapıya ilerledim kızlar olamazdı bir saniyede gelemezlerdi.Kapıyı actığımda hiç beklemediğim biriyle karşılaştım.

Kuzenim Sevda gelmişti en son sorduğumda bizden bir hafta sonra geleceğini söylemişti ama şimdi karşımdaydı.Donduğu mu görüp beni içeri almicamısın emicemin kızi diye şiveyle konuşup bana sarıldı.

 

Kızlar gelmişti onlarda benim gibi Sevdayı görüp şok geçirmişlerdi sonra Sevda onlara sarılıp süpriz yaptım sevinmediniz mi diyerek içeri geçmiştik.Şimdi de çay içip sohbet ediyorduk .

Kızlar geç oldu biz kalkalım deyince annem abime oğlum sen kızları evlerine bırak deyip kızlara itiraz istemiyorum gece gece tek başınıza gidemezsiniz deyince kızlar tamam o zaman Gülsüm teyze Akın abi sana da zahmet olacak ama abim ne zahmeti hadi kızlar düşün önüme demişti. Anemle kızları uğulayıp odama geçmiştim.

 

"Bacılar grubu"

 

Ben:Kızlar yarın bir Trabzon turu mu yapsam özledim buraları hem gezmiş oluruz.

 

Kevser: Çok güzel olur bana uyar.

 

Gönül:Bana da uyar nereye gidiceğiz.

 

Sevda:Size katılıyorum bende özledim buraları Gönül'ün dediği gibi nereye gidicez.

 

Ben: Köyde neler olmuş bir bakarız sonra Akçaabat sahilinde dolaşırız.

 

Kevser:Güzel bana uyar.

 

Sevda:Bence de deniz havası almak güzel olur.

 

Gönül:Size katılıyorum kızlar bencede çok iyi olur.

 

Mesajdan çılıp yatağıma uzandım.Yarın güzel bir gün olacaktı dinlenmeliydim.

 

Telefonuma gelel bildirimle uyandım kızlar bir saate ordayız umarım hazırsındır diye mesaj attığını görünce apar topar kalkıp bonyaya girdim elimi yüzümü yıkayıp hızla dolaptan mavi elbisemi ve mavi şalımı çıkarıp elbisemi üzerime geçirdim ve şalı mı bağlamak için aynanın karsısına geçtim şalı bağlayıp üzerimdekilere baktım güzel bir konbin yapmıştım.

 

Koşarak annemin yanına indim.Annem çoktan masayı kurmaya başlamıştı hızla yanına gidip yadım ettim.

Kahvaltımı edip masayı kaldırdıktan sonra kızlar geldi çok güzel olmuşlardı.

Gönül beyaz çiçekli bir elbise giymiş üstüne de mavi şalını takmıştı.

Kevserde kahverengi bir elbise aynı renk şal takmıştı.Ben kızları içeri davet edip Sevda hazır mı diye bakmaya gittim.

 

Odanın kapısından Sevda hazır mısın kızlar geldi dedim hazırım girebilirsin içeri deyince kapıyı açıp içeri girdim.Mor bir elbise giymişti ona uygun birde şal takmıştı.

 

Anneme abim bizi sahile kadar bırakabilir mi kızlarla gezeceğiz biraz dedim annem abinin bugün işi var üzülmeyin ama ben bir Emine'nin oğluna sorayım bırakır o sizi dedi.

Emine teyzenin oğlu kabul etmişti onu beklemeye başladık.

 

Evin onünde bir araba durdu.Annem geldi hadi kızlar iyi gezmeler dedi arabaya doğru ilerledik Emine teyze'nin oğlu arabadan inmiş bize doğru geliyordu.Yüzünü görünce şok oldum oda beni görmüş olacak ki duraksadı ve şeyma? Dedi bende şaşkınca Enes? dedim.Emine teyze' nin oğlu Enes miydi?

 

 

 

 

(Şeyma'nın elbisesi)

 

 

(Gönül'ün elbisesi)

 

 

(Kevser'in elbisesi)

 

 

(Sevda'nın elbisesi)

 

 

 

 

Umarım beğenmişsinizdir ilk bölüm

böyleydi yeni bölüm de çok yakın🌼🌼

 

İnstagram: bir.karadeniz.masal1

 

 

 

 

 

Loading...
0%