Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@oylesineyazar61

Evet yeni bölümle karşınızdayım iyi okumalar yorum yaparsanız sevinirim .

 

6 yıl önce

 

Şeyma ağaç olduk burda hadisene geç kalıcaz.Kızların seslenmesiyle şalımı düzeltim aşağıya indim geldim geldim.Sevda" sonunda emicemin kızı hadi otobüs geldi" çıkalım çabuk dedi. Apar topar otobüse binip oturduk.

 

Otobüs durunca inip okula doğru ilelemeye başladık.

 

Ben, Gönül ve Kevser aynı sınıftaydık Sevdaysa başka sınıftaydı. Biz sınıfa girip oturduk.

 

Kimya hocamız ikinci ders laboratuvara inmemizi sölediği için Laboratuvar' dan içeri girdik.

 

Bütün sınıf burdaydı boş yere doğru ilerlemeye başladık sandalyeyi çekmemle çığlık atmamız bir oldu. Sandalyede maket gözleden vardı. "Arkamdan amma korktun ha" diye bir ses gelince arkamı döndüm ve Enes'le karşılaştım zaten ondan başkası yapmazdı bunu sürekli bizle uğraşıyorlardı özellikle de benimle"artık son noktaydı sinirle bağırdım "ne yaptığını sanıyosun sen ne" kızlarda benim kadar öfkeliydi.

 

Gönül ve Kevser" siz yetiniz ama deyip bana Şeyma tamam sakin ol ne halleri varsa görsünler deyip beni sakinleştirmeye çalıştılar.

 

Enes" bırakın bakalım napacak haram diye dokunamaz o yüzden hiç bir şey yapamaz"deyince bende şarteller attı."Ne diyosun sen be dalga mı geçiyosun sen birde diye bağırdım.O sırada Elif hoca sınıfa girdi" siz yine mi kavga ediyosunuz bu kaçıncı altınızda müdürün yanına" dedi. Kızlarla hocam bizim suçumuz yok onlar başlattı dedik. Elif hoca" itiraz istemiyorum müdürün yanına dedim "dedi el mecbur müdürün odasına doğru yürümeye başladık.

 

⭐ 

 

Ama müdürüm bizim bir suçumuz yok dedik ama müdür bizi takmıyordu. Bize " size ceza yıl sonuna kadar görüşüp beraber Trabzon hakkında sunum hazırlayacaksınız yoksa sınıfı geçemezsiniz" dedi.İtiraz ediyorduk ama kabul etmiyordu o üçü yüzünden son senemizde sınıfta kalamazdık ama "ula bende Şeymaysam kızlarla canlarına okuycaktım".

 

Eve gelmiştim annem "kızım sen mi geldin?"diye seslenince ben geldim annem deyip odama geçip ders çalışmaya başladım.

 

Annem bana seslenince kitabı kapatıp yanına indim annem" kızım Hayriye teyzene böreklerden götürüp gel "

 

Yazma mı takıp annemin verdiği börekleri alıp Hayriye teyze'nin evine doğru gitmeye başladım evi bizim eve biraz uzaktı vardığımda biraz yorulmuştum.

 

Kapıyı çalıp Hayriye teyze benim Şeyma annem börek yolladı kapıyı açar mısın dedim.

 

Hayriye teyze "Seyma kızum sen misin gel içeri kapı açiktur deyince içeri girip börekleri mutfağa bıraktım. Hayriye teyze "kızum gel yanıma konuşalum hemen gidece misın"deyince Hayriye teyzecim kızlar gelecek havada kararmaya başladı ben tekrar gelirim dedim.

 

Hayriye teyze "tamam kızum yine gelecesın ama tamam mi hadi dikkatli git" görüşürüz deyip eve doğru yürümeye başladım.

 

Havada iyice kararmaya başlamıştı birden köpek sesi duyunca korkup koşmaya başladım arkama baktığımda kocaman bir köpek peşindeydi" ananı satıyım beni buldun ya" diyerek daha çok koşmaya başladım. Birden bir bedene çarpmamla düşecektim ki beni tuttu. Hemen geri çekilip özür dilerim köpek geliyordu seni fark etmedim. Birden bir gülme sesi gelince çarptığım kişiye bakıp şok oldum Enes'in burda ne işi vardı? "Ne gülüyosun be komik mi? Enes yüzüme bakıp özür dilerim ama komik hem senin bu saate burda ne işin var Şeyma?

 

Sana hesap mı verecem keyfimden değil heralde annem Hayriye teyze'ye börek getirip gel dedi zaten sonra köpek kovaladı kaçarken sana çarptım neyse ben gidiyorum .

 

Enes " ben götireyim seni hava karardı dedi" sinirle ben giderim zaten şakan yüzünden yeterince görüşücez deyip arkamı dönüp yürümeye başladım köpek sesi duyunca çılık attım Enes konumu tutum beni kendine çevirip "inat etme kızım bırakalım işte"dedi sinirle kolumu çekip dokunmasana dedim "pordon birden unuttum deyip elini çekti hadi inat etmede gidelim" aslında kabul etmezdim ama köpek karşıma çıkabilir diye "tamam " deyip onunla beraber yürümeye başladım.

 

⭐ 

 

Mezun olmamıza bir hafta kalmıştı fotoğrafları düzenlemek için bulucaktık.Telefonumu alıp gruba mesaj attım.

 

"Zorunlu ödev grubu"

 

Ben: Ödevi düzenlemek için nerede ve ne zaman buluşacağız?

 

Enes:Biz sahildeyiz size uyarsa buraya gelin tamamlayalım ödevi.

 

Gönül: Kevserle bize uyar Şeyma sen nedersin size gelelim oradan sahile geçeriz.

 

Ben:Bana uyar gelin bekliyorum abim bırakız bizi sahile.

 

Gönül:Tamam birazdan Kevserle orada oluruz

 

Enes:Sizi bekliyoruz gecikmeyin

 

(Görüldü)

 

Enes'in mesajına görüldü atıp hızla dolabıma ilerleyip kahverengi elbisemi giyip ona uygun şalımı takıp abimin odasına gidip bizi sahile bırakabilir mi diye sordum.

 

Kızlar gelmişti abim bizi sahile bırakmayı kabul etmişti.

 

Sahile gelmiştik abime teşekkür edip kızlara döndüm çoçukları aralalım diycektim ki Kevser"oradalar çaktırmadan yanlarına gidelim" dedi.

 

Onlara yaklaşınca Enes' in dediklerini duyunca sinirlendim ben ona napmıştım neden hakkımda böyle söylüyodu.Kızlara arkamı dönüp geldiğim yeri geri koşmaya başladım arkamdan Enes' in "Şeyma yanlış anladın dur konuşalım"demesini uymursamadan koşmaya devam ettim ve mahallemizin otobüsüne binip eve gittim.

 

Günümüz

 

(Enes' ten)

 

Onu karşımda görünce şok oldum.Beni yanlış anladığı günden beri onunla konuşmaya çalışmıştım ama beni dinlememişti.

 

Oda şaşırmış olacak ki adımı söyleyip donmuştu bende aynı şekilde "Şeyma"dedim.

 

Gülsüm teyze "oğlum sanada zahmet olalak ama bizim kızları sahile götürüpte gel " şoktan çıkıp ne zahmeti Gülsüm teyze hadi o zaman biz gidelim dedim.

 

⭐ 

 

Kızları sahile bırakıp kuzenim Mehmet'i arayıp konuşmak istediğimi söylemiştim. Şeymayla ne kadar konuşmak istesemde cesaret edememiştim.

 

Mehmet "hayırdır kuzen Karadeniz'de gemilerin mı battı ne bu hal"dedi .Bende "Şeyma geri dönmüş ama cesaret edip konuşamadım onunla konuşmam lazım ama beni dinlemiyceni de biliyorum napcam ben "dedim.

 

Mehmet "seni yanlış anlayıp giden kız mı? Diye sordu.Bende dilimi eşek arısı soksaydı da Kuzeyin dediği soruyu cevaplamasaydım dedim.

 

Mehmet" kuzen fazla abartmadın mı dinlemiyorsa kendi sorunu sen denedin sonuçta ama dinlemedi"

 

Sinirle "ben o kızı seviyorum lan"diye bağırdım Mehmet şaşkınca bana bakıyordu.

 

O gün Kuzey bana Şeyma hakkında ne düşünüyorsunuz diye sordu bende" eskiden çok soğuk asosyol bir kız arkadaşları nasıl var onu nasıl seviyolar anlamıyorum derdim "Şeyma bu dedimin eskiden olduğunu duymadı Göktuğ bana işaret etmesiyle arkamı dönmüştüm Şeyma kızları bırakmış koşarak gidiyordu arkasından" Şeyma yanlış anladın diye bağırdım ama o durmadı koşmaya devam etti arkasından gittim ama yetişemedim. Mehmet ben ona yetişseydim" Şeyma ben seni seviyorum yanlış onladın özür dilerim" diycektim ama olmadı.

 

Mehmet ben bugün görünce dondum kaldım unuttum sanmıştım ama ben onu hala seviyomuşum ben napcam Mehmet bana bir fikir ver.

 

Umarım beğenmişsinizdir

Enes ve Şeyma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir da

haki bömümde görüşmek dileğiyle 💙

 

İnstagram: bir.karadeniz.masal1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%