Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@oylesineyazar61

Yeni bölümümüz umarım beğenilir iyi okumalar🌼🌼

 

(Şeyma)

 

Onu karşımda görmeyi hiç beklemiyordum.Benim Enes? Dememle oda şaşkınca Şeyma?demişti.

Annem” sanada zahmet oldu oğlum” dedi.Ben hala şoktan çıkamamış öylece dikiliyordum Enes’ in de benden farkı yoktu annemin sorusuyla kendine geldi” ne zahmeti Gülsüm teyze dedi”.

 

Sahile geldiğimizde kızlarla arabadan indik.Sevda “ o kimdi niye bu kadar şaşırdınız?” diye sordu. Benim hakkımda nasıl “arkaşları onu seviyor çok asosyal diyen kişi “Sevda ne o öküz bu mu niye söylemiyorsunuz kuzeni mi üzmek neymiş soradım ona ben ben Sevda geçmişte kalmış konu açmanın yararı yok hadi gezmeye geldik bunları konuşmayalım deyip yürümeye başladım.

 

Eve gelmiştim namazımı kılıp annemin yanına indim annem börek çörek ne varsa yapmıştı.Anneme “hayırdır Gülsüm sultan ne bu hazırlık” dedim.Annem kızım çabuk masaya fgec ve sarma sarmaya başla yarın güne gelecekler ben nları yetiştirmem lazım ayrıca yarın hiç bir yere gitmiyorsun bana yardım edeceksin dedi.İtiraz etmek anlamsız olacandan mecbur sarma sarmaya başladım resmen iki tencere sarmıştım sinirle ne bitmez yaprak bunlar sar sar bitmiyor”boğaldum ha”dedim.

 

Tabak hazırlamak için mutfağa geçtim içerde köyü bir muhabbet dönüyordu sağ olsun kızlar bana yardıma gelmişti.Tabakları hazırlayıp misafirlere ikram ettim.

 

Misafirleri yolcu ediyorduk sonunda kızlarla bizi sorguya cekmişlerdi okulunuz bitti mi? Kaç yaşındasınız? Bunun gerçek gibi daha birçok soru kızlar yoruduklarını söleip gitmişlerdi bende odama geçtim .

 

Fındık toplamaya başladımız için kızlarla bayadır görüşememiştik ama sonunda fındık bitmişti çok şürkür Akın abim kızlara haber ver kabul ederse hep beraber yaylaya çıkalım demişti kızlar dünden razı olduğu için kabil etmişlerdi şimdi de yaylaya gidiyorduk.

 

Gönül “ özlemişim ha ne güzel düşünmüşsün” Akın abi fındıktan sonra çok iyi oldu böyle” dedi.Bende Gönülü onaylayıp abime canım abim teşekkür ederiz dedim abim ne demek prenses deyip hadi piknik alanı bulalım dedi.

 

Yarım saattir piknik alanı arıyorduk sonunda bir yer ve abim mangalı başına geçmiş en salata yapıyordum Gönül ve Kevser sofrayı hazırlıyordu Sevda da semaverde çay yapıyordu.Birden bir araba gelip yanımızda durdu .Biz bunlarda kim diye bakarken abim sonunda geldiler deyip arabaya doğru ilerledi .

Arabadan inen kişilerle bir şok geçirdim binların burda ne işi vardı?abim” oğlum nerede kaldınız gelmiyceksiniz sandım deyip onlarla tokalaştı ben hala şaşkındım abim Enesleri nereden tanıyordu ve ne zaman bu kadar samimi olmuşlardı? Enes “ Akın abi kusura bakma işten ancak çıkabildim kusura bakma “dedi.Ben ha çok saskındım Enes beni yeni görmüş olacak ki afallamış gibi bana bakıp önüne döndü.

 

Abim tanıştırayım ip bize döndü ve arkadaslarım “Enes kuzeni Mehmet diyer ikisi de Kuzey ve Göktuğ “dedi.

Kevser “ Akın abi biz kendilerini gayet iyi tanıyoruz sağ olsunlar ceza alıp bütün Trabzonlu beraber dolaşmak zorunda kalmıştık” dedi sınırlı olduğu her halinden belliydi.Kuzey evet abi tanışıyoruz bir ceza aalmıştıl dedi.

Olay uzamasın diye geçmiş geçmişte kaldı madem geldiniz buyrun sofraya deyip gergin orta mı biraz rahatlattım.

 

Sofrayı kaldırmış çay içiyorduk ama oldukça gergindim onca zaman sonra olaynı ortamda olmak biraz tuhaftı.

Sevda yakan top oynayalım mı hazır kalabalıkken diye ortaya bir fikir sundu .Abim Enesleri dönüp ne dersiniz dedi.Mehmet Sevdaya çocuk musun kızım ne yakan topu dedi.Sevda sinirle bana bak sensin cocu benum sinirlerumle oynama fena olur dedi.Sinirden şive yapmıştı.

 

Mehmet hariç herkes yakan top oynamayı kabul etmişti ve biz kızlar kazanmıştık.

 

Ben ormana doğru taç yapmak için çiçek toplamaya gitmiştim arkamdan bir ses gelince korkup arkamı döndüm ve Enesle karşılaştım ona burda ne işin var beni mi takip ediyorsun dedim.

Enes Şeyma sakin ol seni takip ettiğim falan yok sadece biraz konuşmak istiyorum beni bir kere dinle dedi.

Neyden bahsettiğini çok iyi anlamıştım bana dediklerini yanlış anladığımı söyleyip konuşmak istemişti ama kabul etmemiştim ve şimdi onu dinleme mi istiyordu .Artık bir önemi yoktu o yüzden tamam anlamında başı mı salladım”

Enes anlatmaya başladı o gün Kuzey bana senin hakkında ne düşündüğümü sordu bende eskiden çok asosyal nasıl arkadaşları var onu nasıl seviyorlar dedim sen burayı duydun ve gittin devamını dinleseydin ne kadar salak olduğu mu ve hakkında nasıl böyle düşündün diyecektim deyince şaşkınca yüzüne baktım gerçekten yanlış anlamıştım o gün dediklerinden pişman görünüyordu.

 

Bir anda" beni affedebilecek misin boncuk gözlü" dedi ve lütfen affettim de gerçekten özür dilerim boncuk gözlü dedi.Şaşkınca ona bakıyordum bana “boncuk gözlü” demişti.

Ne diyeceği bilemeyerek yüzüne baktım ondan böyle bir şey beklemiyordum.Umuta bana bakıyordu affettim dememi bekliyordu bende uzatmanın anlamsız onduğunu düşünerek tamam affettim dedim.

 

Enes” bana beni büyük bir yükten kurtardın boncuk gözlü teşekkür ederim dedi”.

Abim birden bana Şeyma nerdesin diye seslenince geliyorum deyip Enes’in yanından ayrıldım.

 

💙

 

Yayladan geldikten sonra anneme yardım edip banyoya abdest alıp odamda namazımı kılıp yatağıma yattım.Bugün olanlar aklımdan çıkmıyordu Enes benden özür dilemişti dahası bana boncuk gözlü diye hitap etmişti çok değişik hissediyorudum tuhaf bir şekilde “boncuk gözlü”deyişine sırıtıyordum tövbe tövbe ne oluyordu bana Allah aşkına! neydi bu düşündüklerim.

 

Yeni bölümde görüşmek dileğiyle lütfen yorum yapın düşücelerin

izi merak ediyorum

 

bir.karadeniz.masal1

 

 

 

 

 

Loading...
0%