Yeni Üyelik
6.
Bölüm

Gece Kuşu

@ozican

Gömeç yüzükte belirdi.

_ Sana haberlerim var. Kubai birazdan burada olur. Seninle Kutlu Dağ' a yolculuk yapacak. O sırada içeriye Kubai girdi.

_ Ayana gidiyoruz. Ateş kelebekleri tek bünyede toplanıp birleşti.

_Gece kuşunu avlamaya gideceğiz.

Şimdilerde efsanevi iki yumurtaya sahip. Kimsenin almasına izin vermiyor. Senin yardımına ihtiyacım vardı.

Eğer o yumurtalara sahip olursak Su imparatorluğu ve Ateş imparatorluğu tanrıları, senin imparatorluğuna itaat eder. Ateş klanından Elen, ve de su klanından Sumera okulda aşağılık davranışlarıyla ün saldılar. Daha düşük seviyedeki ölümsüzleri küçük görüyorlar. Bu yüzden onlara ders vermeliyim. Yardımını istemek için Göksuyu çağırdım. Bu akıllı yılan ruhu işimize yarayabilirdi. Gecenin saatlerinde sadece evreni kaplayan yıldızlar , ben ve o...

Mağaradan içeriye sessizce girdik. Yumurtaları almak da sorunsuz ilerledi. Zavallı Göksu' nun kuyruğuna bastığımda olanlar oldu. Bir çığlık...

Gece kuşu sese kulak verdi. Saldırmaya çalıştı. Öyle kuvvetli kanatlara sahipti. Her çırptığında Rüzgar tanrıçası Ranel'in bizi yerden yere vurduğunu hissediyordum. Kimin ofkesine sebep oldum ben.

Bu iş güzellikle olmayacaktı. Kılıcı çağırdım. Kanadına hedef aldım. Ay kasırgası!!

Kanadı kökünden yok oldu. Korkuya kapılan kuş bayıldı. Bu yumurtaları yemeleri için Elen ve Sumeraya gizlice yedirecektik. Yaptıklarının bedeli bir süre güçlerinden yoksun kalacaklardı.

Kahkahalarımız Kubai'yle tekrar tekrar cümbüş oluşturdu. Dudak kenarıma bir öpücük kondurdu.

Vücudum ateş içerisinde kalmıştı. Ateş kelebekleri ortaya çıktı. Ay' ın ışıkları altında birden güç yükselmesi yaşadım. Aşkın verdiği enerji olsa gerek. Artık Ay tacım daha da parlaktı. Ben de daha güçlüydüm. Yeni güçlere sahip olmuştum.

Göksu'da daha iyi olduğuna göre gitme zamanıydı.

 

 

...

Kutsal yazıtlar oluşturulmuştu. Gök Tengri bu yazıtları ölümlü Dünya' ya gönderecekti. İnsanlara öğütler veriyordu. Geçmiş durumlardan ders almaları isteniyordu. İnsanoğlu nankör olduğundan ne kadar etkili olur orası da meçhul. Bu büyülü yazıtlar gönderilmişti. Bir de yönlendirmesi için tanrı ve tanrıçalar gönderiliyordu.

Türkel adında yeni kavimler yaratılmıştı. Bu büyük tanrının onlara lütfu. İleride büyük devletlere sahip olacaktı bu insanoğlu.

 

 

...

Berkeyin çirkin sesi kulaklarımı ağrıttı.

Bilmiş adımlarla Erlik ' in yanında yürüyordu. Herkesi rahatsız etmede üstüne yoktu. Bugün dersimiz Kötülük sanatları üzerineydi. Kara büyüler, yasaklı teknikler...

Erlik bu kez etkileci. Derse iyi odaklanmıştı.

Bir varlık kötü yaratığa büyü yapabilirdi bunlar en temelden öğretiliyordu.

İyi biri olsa nasıl olurdu? Gözünü Elen' den ayırmıyordu. Uyumlu bir çift gördüm. İki kötülük tohumu yan yana. Büyük misafirimiz Ülgen gelecek. İki oğlu için önemliydi. Biricik babaları hakkında ne düşünüyordu.

Ülgen, bilge bir tanrıydı. Bu kez Erlik' de babası tarafından takdir edilmişti. Kibrinden geçilmiyor, etrafa gururlu bakışlar atıyordu. Düşününce kibri olmasa iyi bir şey onun için.

_Evet şimdi cansız olan şu taşı canlandıralım. Zihnimizin derinliklerine odaklanın. Karşınızda bir alan oluştuğunu düşünün. Bu alanda bir ışık belirmiş olsun. Böyle devam edin. Şimdi bu ışığı şekillendirin. Ve son adım. Büyüyü uygulayın.

...

Erlik ve babası başbaşa kalmışlardı.

_Uzun zaman oldu seni görmeyeli. Duyduğuma göre yükselmişsin.

Benden ne dilersen yapayım.

_Annemin sende olan gözyaşı damlasını istiyorum.

Ülgen, hiddetle elini masaya vurdu. Ne yapmaya çalıştığını çözmeye çalışıyordu.

_Cezalandırılma nedenlerinden birinin bu olduğunu unuttun galiba.

_ Hayır.

_Ama annemden kalan tek şey. Anıları var. Belki! Belki yeniden hayata dönderebilirim. Tanrıça olmasa da bir insan olarak.

Ülgen'in yüz ifadesi değişmişti. Belliki kötü olmasına rağmen unutamamıştı. Kutuyu masaya bırakıp gözlerden kayboldu. Şimdi yapılması gerekenler vardı. Bu yüzden tek başına halledebileceği bir durum değildi. Birkaç kişinin yardımına ihtiyacı vardı. Kubai, Ayana, Aref...

_Onları ikna etmesi gerekecekti. Bir görüşme gerçekleştirmeliydi. Berkey'i hemen gönderdi. Bu önemli konu daha fazla bekleyemezdi. Her şey sevgili annesi içindi ona dair bir hatırası yoktu. Onu görmeliydi. O sevgiyi tatmalıydı. Bu yüzden iblis olmaya devam etmeye bile razıydı. Gururunu da ayaklar altına almayı da...

Berkey, öncelikle Kubai'nin yanına gitti. Meselenin başından sonuna kadar haberdar olmasını sağladı. İlginçtir ki o da kabul etti. Erlik bunu duysa çok şaşıracak. İlk kez kardeşiyle ortak bir fikir etrafında birlesiyorlardı. Berkey durur mu saniyesinde havadisleri uçurdu.

Şimdi sıra Aref ve Ayana'da.

Aref, derin düşüncelere dalmıştı. Ayana'yla konuşma fırsatı bulamamıştı. Ne olursa olsun bu konuyu açacaktı. Bundan kaçış yoktu. Sadece uygun zaman ve mekân yoktu. Berkey'im bu haberi vermesi üzerine fırsatını yakalamıştı.

Ayana, Kubai için evet demişti.

Loading...
0%