
Aşk bazen iki beceriksizin işidir. Biri sevmez, diğeri unutmaz.
O aksam saatlerce uyumayıp o kızın kim olduğunu düşündüm ve aksam geç saate o kızın Devrim'in evinde ne işi olduğunu ve neden olduğunu anlamaya çalıştım ama o kızın o evde olması için bir sebep bulamadım sebep olamazda geç saate ne yapacaklar ve o kız aksam orda mı kaldı mı?
Sabah erkenden kalıp duşsa yöneldim duşa girmeden önce havlumu ve bazı eşyalarımı duşa götürdüm sıcak suyu açıp duşa girdim ve aklım hala o kızdaydı ve devrim hala bana yazmadı. Duştan çıktım ve üstümü giymeye başladım beyaz bir tişört ve mavi pantolon giyip odama yöneldim makyaj masamdan tarak ve saç bakım malzemelerimi aldım ve saçımı taramaya başladım iki taraflı örgü yapıp aldığım malzemeleri yerine koydum yatağımın üzerinden telefonuma uzandım ve ekranını açınca Devrim'den hala mesaj yoktu sadece Snapchat bir kaç takip isteği vardı. Ekranı kapatıp mutfağa yöneldim kahvaltı için ama annemler kahvaltı yapıp işe gitmişler bende tüm gün evde yalnızım bu gün okulda yoktu ne yapsam bilemedim ve kendime önce bir tost yapmaya kara verdim.
Malzemeleri buzdolabından çıkarıp tezgahın üstüne indirim ve malzemeleri doğramaya başladım tost makinesinin fişini pirize taktım o çalışırken bende tost ekmeyini kestim tost makinesi ısınınca ekmekleri yerleştirdim ve malzemeleri sırayla ekmeye dizdim ve tost makinesine yerleştirdim ve tostumu alıp salona geçtim ve televizyonu açıp sabah haberlerini izlemeye başaladım. Tostumu bitirdikten sonra mutfağı toparlamaya geçtim ve işimi bitirdikten sonra telefonumu elim aldım ama gene hayal kırıklığına uğradım.Devrim hala bana yazmamıştı sadece Snapchat’den istekler duruyor hala bende bazı istekleri onaylamak istedim ve kendime çay koyup salona geçtim ve tekraradan telefonu elime alıp Snapchat girdim ve bazı isteklere baktım bazılarını kabul ettim ama iki erkek isteklerden onayladım çünkü devrim'e sinirlendim o hala bana yazamadı ve bende hala ondan bir mesaj bekliyorum bana bir dakika bile ayıramıyorum iş yerine gitmiştir ama çalışıyor diye düşünüp mesajlara bakmayacağını düşünüyorum ama hala o kızın neden orda olduğunu öğrenemedim ve devrimin nesi oluyor bana bir açıklama yapması gerekiyor tabi mantıklı bir açıklaması varsa eğer.
O kız akrabası mı yoksa arkadaşımı her neyi oluyorsa olsun geç saate aynı evde kalmaları doğru değil o kız orda kaldımı acaba ya kaldıysa ve devrim bana yalan söylerse peki nasıl güvenecektim ona bana değer veriyor seviyor olsada her insan hata yapabilir. Devrim o hatasını bana yaparsa ben onla nasıl konuşucam sonra ya hiç yazmasa beni yoktan sayarsa umursamasa off kafamı böyle düşüncelerle karıştıramam. Koltuktan kalıp odama yöneldim merdivenlerden çıkıp odamın kapısını araladım ve masam geçtim biraz ders çalışırsam kafam dağılır hem yakında yazılılar olucak hazırlıklı olmam lazım masamın yanındaki rafından edebiyat kitabını alıp çalışmaya başladım.
İki saat aralıksız çalıştıktan sonra telefonumu tekrardan elime aldım ama ekranda devrim'e ait tek bir bildirim bile yok bu durum beni gerçekten hayal kırıklığına uğratmıştı sanki beni hayatından çıkarmış ta kalbim bi boşlukta hapsolmuş gibi o an anladım Devrim'in hayatımdaki anlamını aklım ve kalbim beni esir almış düşünceler karma karışık ama hala onu seviyorum bir daha yazmak istedim ama daha sabah ki günaydın mesajıma bakmamıştı. Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum ama en sonunda bana yazıcak ve neler olduğunu çözücem. Geç olmuştu şimdi annem eve gelir ve aksam yemeğini yapar bende annem gelmeden ortalığı biraz toplamaya çalışım ve birden kapı çaldı muhtemelen annem gelmiştir kapıyı açar açmaz annem mutfağa yöneldi.
"Çok geç oldu kızım hemen yemeği yapmaya başlamalıyım yoksa aksama üstü yetişmeyecek yemekler"
"Tamam anne sana kolay gelsin ben odamdayım"
"Hemen odaya kaçmak yok bana yardım et kızım salata yapmam yardım et"
"Tamam salata yapıp odama çıkarım"
"Neden sürekli odanaya çıkmaya çalışıyorsun kızım"
"Yapacak işlerim var anne"
"Tamam kızım karışmıyorum"
Salata yapmak için bütün malzemeleri yıkayıp mutfak masasının üzerine yerleştirdim ve salata yapmaya başladım domatesleri ve salataları doğrayıp bir kaba koydum ardından mayolu ve soğanı doğrayıp aynı kaba yerleştirdim ve salatanın diğer melezemlerini koyup salatayı karıştırım ve cam servis tabağına koydum. Annem yemekle ilgilenirken bende odama çıktım masama doğru yöneldim ve telefonu elime alır almaz bildirim geldi ama ondan değil Snapchat bir bildirim Cenk diye biri yazmıştı çünkü isteğini onaylamıştım ilk başta tereddüt etim yazmak için ama mesajına cevap verdim:
Cenk: Merhaba
Gamze: Merhaba
Cenk: Nasılsın
Gamze: İyim sen nasılsın
Cenk: Bende iyim teşekkür ederim
Cenk: Ne yapıyorsun peki
Gamze: Oturuyorum sen ne yapıyorsun
Cenk: Bende oturuyorum öyle
Gamze: Güzel
Cenk: Peki sana bir soru soru sorabilir miyim?
Gamze: Tabiki dinliyorum
Cenk: Konuşmamızda bir sıkıntı varmı yani sevgilin varsa rahatsız etmek istemem
Gamze: Varla yok gibi bir şey
Cenk: Nasıl yani
Gamze: Şöyleki biz dün sevgili olduk ama bugün bana hiç mesaj yazmadı ve dün onu aradığım zaman başka bir kız telefonunu açtı ve şu an ne yapacağımı bilmiyorum sevgili olduğumuzu bile bilmiyorum ama ona hata yapmak da istemem sana yazarak yani varla yok arası bir şey
Cenk: yani hayatında başka bir kız olduğuna mı şüpheleniyorsun
Gamze: Belki bilmiyorum
Cenk: O zaman yanına git yüz yüze konuşmaya çalış
Gamze: Başka bir şehirde yaşıyor burda değil
Cenk: O zaman işin zor seni aldatıp almadığını bilemezsin sana yalan da söyleyebilir seni kandırabilir de yani benle konuşsan sorun olmaz sadece arkadaş oluruz eğer rahatsız olursan engelleyebilirsin
Gamze: Peki tamam benim şimdi yemeğim inmem lazım sonra konuşuruz
Cenk:Peki tamam afiyet olsun görüşürüz Gamze
Gamze: Teşekkür ederim Cenk görüşürüz
Annem beni çağırıyor mutfaktan yemeğe inmem için telefonumu şarja koyup mutfağa indim babam daha gelmişti ben anneme hemen sofrayı kurup annemle yemek yemeye başladık.Yemeği yedikten sonra masayı toplayıp bulaşıkları tezgaha indirip odama çıkmaya karar verdim ve koşarak Devrim'den mesaj gelmiştir diye odama çıktım. Odamın kapısını aldıktan sonra arkamdan kapı örttüm ve telefonumu şarjdan çıkartıp yatağıma uzandım.
mDevrim hala bana yazmamıştı ya Cenk'in dediği gibiyse beni aldatıyorsa başka biri varsa hayatında ben uzaktayım diye görmem diyim başka şeyler yapıyorsan o nasıl güvencektim ben ama ilk konuştuğumuzda o kadar çok güveniyorum ki böyle bir şey yapacağını düşünemiyorum bile ama sonuçta erkek yapmış olabilirde. Of Devrim neden hala bana yazmıyorsun bir şey mi oldu iyi misin bir sorun mu var bilmek istiyorum ve biz seninle dün sevgili olduk bugün çok güzel olacağını hissediyordum ama beklediğim gibi olmadı sen bana hiç yazmadın ben de sadece seni bekledim ve hala da bekliyorum içimde bir kuşku var ne olduğunu ben de bilmiyorum ama lütfen içimdeki kuşku kötü bir şey olmasın çünkü ben Devrim'e çok bağlandım onu unutamam.Saatten geçtikten sonra babam eve geldi ben de mutfağa indim çayımı alıp çıkmayı düşünüyordum ki babam beni yanına çağırdı:
"Neden odandan dışarı çıkmıyorsun kızım"
"Kitap okuyorum babacığım"(babama yalan söylemiştim)
"Kitabını bitir yanımıza gel kızım film izleyelim birlikte annen de mısır yapar"
"Tamam babacığım biraz daha okuyup geleceğim"
Yanından ayrılıp odama koştum telefonumu elime aldım ve Instagram'a girdim. Devrim'e yazmak için artık cevap vermesi gerekiyordu çünkü işten çıkmıştı ve bana hala yazmamıştı ben de Instagram'a girip mesajlar kutusunu açtım ama Devrim'in profili yoktu kaldırmış olduğunu düşündüm ve sayfasına girdim ve o an dona kaldım kendimi karanlığa ve boşluğa düşmüş hissettim ve hiçbir şey yapamadım öyle ekrana baka kaldım ve ekranda şöyle bir şey yazıyordu.
(Instagram kullanıcısı)
| Okur Yorumları | Yorum Ekle |