Yeni Üyelik
10.
Bölüm

Berdel İ İsteyecek Kadar Razi..

@pandanin_hapishane

CİHAN -NAMUS BENİM NAMUSUMDUR BUNDAN SONRA BİR FİSKE DAHİ NE SÖZ NE DE KUVVET İŞİTMEYECEK ASEN

diyerek girmişti araya ..

 

BÖLÜM SONU

Asen sol tarafından gelen o ani tokadın etkisi ile yere savrulurken gözlerinin içine bakamadığı yıllardır bir fiske dahi vurulmadı konakta hizmetlilerin ona bakışları ailesinin göz yaşları içerisinde Cihan son sözlerini dinliyordu..

kafasını yerden kaldırdığında kendisine uzatılan bir el ile karşılaştı Cihan Arslanbey..

Tuttuğu el ile kafasını da bedeninide kaldırdı yerden gözlerine bakamadığı dedesine doğru konuştu

-Böyle olsun istemedim dede berdele kurban gitmek istemedim özür dilerim

Mehmet ağa nasıl kıtabilirdi biricik evladına hemen yumuşamıştı sanki ama konu kırmızı çizgisi namustu..

-O halde bu iş uzamayacak en kısa zamanda nikahına alasan Cihan Ağa ben bu yaştan sonra namus peşinde gezemem

Cihan tuttuğu ele bakarak Mehmet Ağaya dönüp

-Haklısın Mehmet ağa en kısa zamanda hemde tuttuğumuz eli bırakacak değiliz..

Asen ondan gözlerine ayıran bakmak bile istemeyen dedesinin gözlerinde gezdirdi gözlerini kendisini bir mal gibi sattıkları dün ü hatırladı bir iç çekip hızla bıraktı elini odasına doğru koştuğu sıra duyduğu cümle bu sefer kendisine değil Azataydı.

Cihan ın Azat a olan öfkesini biraz da olsa kusmak istiyordu ama ilk insanların yanında rezillmek istedi belkide..

Mehmet ağa Cihan la konuşuyordu bu işin nasıl olacağını kimsenin duymaması gerektiğini yoksa sonun ne olacağını bilirdi tüm mardin namusun sonu kandı leşdi.

Cihan ne kadar Asen e sinirli olsada bu konunun ona ne kadar zarar vereceğini biliyordu ona gelecek zarar cihan a gelicekti böyle birşeyi kimse duymadan hızlıdan halletmek onun işine çok yaramıştı.

mehmet ağa dedi Cihan

-Namus benimdi dedim kaçıran da senin torunun ikisininde ölümünü kendim kurtardım ama bunun cezası olacaktır bilesin kim benim Namusuma yan gözle bakıyorsa Mardin şahidim olsun öldürürüm.

Mehmet ağa gözünden ateş fışkıran Cihan a ne diyeceğini bilemiyordu haklıydı karısı olacak kadını kaçıran torunuydu Mardin de bunun cezasını iyi bilen törelri bilen bir adamdı Mehmet ağa torunlarını ailesini el üstünde tutar kendisine hürmet edeni sever yanlış yapanada acımazdı şu an acıdığı şey ise Azat ın sevdası ve başına eğer bu olay duyulursa geleceklerdi.Bunu bilen Mehmet Ağa sadece susmak ile yetinebilirdi yoksa bunun cezası ölümdü peki Mehmet Ağa torununa kıyabilirmiydi kıydırabilirmiydi..

Köşede ağıtlar tutturan Möhteber ve Melek hanım olacakları tek tek sesizce ağlayarak dinliyorlar Osman Ağa ve abisi Abdullah ağa ise ağzından çıkacak bir tek kelimeye kitlenmişti adeta Gül olanlara üzülürken abisinin bu sevdadan vazgeçmeyeceğini kendi adı kadar biliyordu o Aseni doğduğundan belli büyük bir sevda ile sever mutlu olması için kendinden bile taviz verirdi.

Mirza ve Gonca köşede olayları izlerken Gonca abisinin bu davranışlarından Aseni gerçekten sevdiğini çoktan çıkarmıştı lakin istenmeyen sevilmeyen bir evlilik olması kendi yüzlerinden olduğu için utanç ve acı içlerindeydi .

Abdullah Ağa dayanamadı ya bunun sonu oğlunun ölümü olsaydı Mehmet Ağa nın yanına gelip kolundan tuttu.-YAPMA BABA

Ne diyebilirdiMehmet ağa bir torununu kurban etmişken diğerini baba diğerinin ise canını almak isteyen bir lanet boşluğun tam içindeydi ağzından çıkacak kelime herşeye bakıyordu yapma demekten başka çaresi varmıydı olmaz dese bir başka çaresi varmıydı..

Mehmet ağa Cihan a uzun bakışlar atarak susmuştu ne diyebilirdi başını sallayarak onaylar biçimde

-Cezası ölüm olmayacak bu da kimseye duyrulmayacak

Cihan onaylar bakışlar atarak ayrılacakken yanına birden Kardeşi Emir gelir

-Abi acil gitmemiz lan lazım babam çok sinirlenmiş Aşiret büyüklerini toplayıp karar değiştirmek istiyormuş

Gül şok olmuş bir biçimde Emir ve söylediklerine bakıyordu dünki merdivenlerde atıştığı adam Cihan Aslanbey in kardeşi çıkmıştı ..

peki söyledikleri eğer bu olayda duyuldusa hem abisi Azat hemde Mirza ve Gonca ölürdü berdel e de gerek kalmazdı evet kalmazdı ama dört cenazeyi bu konak kaldıramazdı.(Gonca nın hamile olduğunu unutmayın..

Bu duruma tek sevilecek Azat olacak iken eğer ölüm haberi gelirse olamayacak da o olurdu hani herşey mükemmel olucaktı sustu azat sonsuzluğa doğru sustu ..

Cihan koşar adımlarla çıktığında konağın kapısı o sert ve tok sesiyle kapanmıştı.

 

..

Asen yediği tokatla girdiği odasında gözyaşlarını akıtırken ne yapıcam düşüncesindeydi artık bişey yapamazdı onun kaçması Azat ın ölümü ile suçlanırsa peki ne olacaktı buranın Töresi ağırdı bu töreyide en acımasız bu konakta Asen sonuna kadar yaşamıştı..

Ağlamaya yüz tutmuş göz yaşlarını silmeye çalıştıkça istksiz bir şekilde çoğalıyordu evet şimdi paşa paşa evlenicekti başka çareside yoktu.Hayali geldi birden önüne küçükken Asafının olduğu hayaller şimdi adınıCihan Ağaya bırakan ardına bakmadan az önce kurtulmak için kaçmayı seçtiği adama..

kapının çalması ile hıçkırıklarını ve akan göz yaşlarını çekip GEL diye seslendi.İçeri giren Melek Hanım annesiydi hesap sormayamı akıl vermeyemi gelmişti bilmiyordu oturdu annesi kızının yatağının yanına düşercesine oturup belini dayadığı yatağa sustu il ne diyebilirdi ne yapabilirdi o da bilirdi sonları şimdi kızıda belkide o sonlardaydı.

Melek Hanım araladı dudağını AĞLAMA ANNEM AĞLAMA ASENİM

KIZIM KONUŞMAM BOŞ BİLİYOSUN AMA BEN SENİ BÖYLE YETİŞTİRMEDİM BERDELE KURBAN GİTMENİ HİÇ İSTERMİYDİM AMA SEN BUNU KABULLENMEDİKÇE BU EVDEN ÇIKAN ÖLÜM SAYISI ARTIYOR

Asen sadece susarak dinliyordu o da biliyordu ama bunu kendine yediremiyordu.

Ahmet ağa berdeli aşireti toplamış tekrardan

Asen in yüzü annesinin dudaklarından çıkan kelimelere odaklanmıştı sadece

Eğer berdeli bozar ise hem Abin Gonca ve bebekleri hemde Azat ın ölüm haberi gelir kızım bunu kaldıramam eğer berdeli bir daha bozacak olursun bu ölüm sayısına benide ekle

Yapma anne der gibi salladı kafasını Asen

Ben de babanla töre ile evlendim kızım ama bak sen le abin oldu ve baban size olan sevgisiyle aşık etti beni kendine bak büyüdünüz şimdide kefeninezemi sarılayım dediklerimi düşün Asen ister bizim ölümümüzü ister kendi düğününü yaz sana bunu yaşatan töreninde beni çocuk gelin yapan töreninde en büyük düşmanı benim.

beni anlamaya çalış kızım yaşadığının kolay olmadığını biliyorum bunu ben 14 yaşındayken yaşadım ama sen de bizi anlamaya Cihan ıda sevmeye çalış tıpkı çocukken evlenicem diye tutturduğun gibi.

Dolan göz yaşlarını sildi Melek hanım nasıl dayanıcaktı bir yanda oğlu diğer yanda kızı bir yanda kendi çoçukluğu diğer yanda mahkum töre..

Asenin yanına gelip gidip öğüt verenler çoğaldı en sonda ise utanç içinde gelen abisi ve yengesi Gonca olmuştu.Nasıl diyebilirdi ölümleri kendisinin elindeydi bunu yapsa kendisi yaşayabilirmiydi umursamamak bu kadar güçlü bir acıyı kaldırabilirmiydi tek bildiğim şey konağın akan kanlar ile boyanılabilecek olabilmesiydi..

Akşam a doğru geliyordu Asen soğuk bir duş alıp üstündeki yorgunluğu atmayı bekliyordu girip çıktıktan sonra eline aldığı telefonla mesajlar kısmından Cihan a girip yazmaya başladı.

 

CİHAN ASLANBEY

 

-Karar ne Gönderildi 16.03

 

...

 

Karar verilmedi mi Gönderildi 16.20

 

...

 

Şu mesajıma bak Gönderildi 17.58

 

..

 

Berdel bozulacak mı Gönderildi 18.10

 

...

 

Cihan bişey söyle Gönderildi 18.15

 

...

 

Cihan ağa bişey soruyorum Gönderildi 18.39

 

...

 

Azat birşey olucak mı Gönderildi 18.40

 

...

 

Azat birşey olucak mı SİLİNEMEDİ 18.40

 

...

 

Azat birşey olucak mı SİLİNDİ 18.41 GÖRÜLDÜ

 

CİHAN ASLANBEY -BAŞLATMA AZATINA BİR DAHA NE YANINDA NE DE AĞZINDAN O ADAMIN ADINIDA BEDENİNİDE DUYMUCAM 18.41

GÖRÜLDÜ

-DÖRT Saattir yazıyorum Azat değince mi yazma gereksinimi duydun.

18.41

GÖRÜLDÜ

18.41

CİHAN ASLANBEY- KULLANMA DEDİM ŞUNUN ADINI

18.42

GÖRÜLDÜ

-TAMAM CİHAN AĞA KULLANMAM SEN ŞUNUN CEVABINI DE HELE

18.42

GÖRÜLDÜ

CİHAN ASLANBEY-SEN ŞİVE YAPMA YA 🤣 (AĞIZ)BERD

18.42
GÖRÜLDÜ

YAZIYOR

...

ÇEVRİM DIŞI

...

YAZIYOR

-ŞİVENE BAŞLATMA DÜZGÜNCE BİŞEY SORDUM.

18.43

GÖRÜLDÜ

CİHAN ASLANBEY-İSTERMİYDİN BOZULMASINI

18.44

GÖRÜLDÜ

YAZIYOR

-KATİL OLMAK İSTEMEZDİM

18.44

CİHAN ASLANBEY-KİMSE ÖLMESEYDİ YİNEMİ İSTEMEZDİN BENİ

GÖRÜLDÜ

-SEN O KÜÇÜK KIZIN SEVDİĞİDİN BENİM DEĞİL YAŞ FARKI VAR İSTEMEZDİM SANIRIM GERÇEK BİR AŞK İSTERDİM BENİMDE ONUNDA SEVECEĞİ

GÖRÜLDÜ

YAZIYOR

CEVRİMDIŞI

YAZIYOR

CİHAN ASLANBEY -BERDEL BOZULMADI ÖĞRENDİN OLDUMU BIRAKIRSAN İŞİM VAR TABİ KAÇMICAKSAN


GÖRÜLDÜ

NE İSTİYOSUN BENDEN SEN YA İLK BENİM AZATLA YAKIŞTIRIP NAMUSUMA LAF EDİYOSUN AZAT LA KAÇINCA GELİP KURTARIP BU NAMUS BENİM DİYOSUN SEN BENİM BAŞIMA BELAMISIN ALLAH KAHRETSİN MECBURUM SANA EVET EVLENİCEM SENİNLE MALESEF AMA O GÜNLERİ FİTİL FİTİL BURNUNDAN GETİRİCEM CİHAN AĞA

 

GÖRÜLDÜ

...

CEVRİMDIŞI

BÖLÜM SONU

Loading...
0%