Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Sonumuz Berdel💔

@pandanin_hapishane

Mardin yine gökyüzünün tepesinde parlıyordu ama bugün daha da insanları yakıyordu biraz sonra yaşanacak olan ateşin bir parçasıydı..


Sevmek neydi ya da sevdalanmak aşkla aynı seymiydi üc harf bir insana diz çöktürebilirmiydi ölümüne bile göz yumabilirmiydi..


Aşk ın kökü arapçadan gelir aşk bir ağaçı kurutan köklerin olduğu anlamındadadır yani bir insanı kökünden kurutur soldurur öldürür o yüzden bu üc harfli kitaplar yazılıp şiirler okunan kelimeyi kullanmayalım biz sevda diyelim..


Sevda nın kökü "sev" bir insanı her haliyle her şeyiyle sevmeye denir biz ne leylaydık ne mecnun ama isteseydin mezarında leş yanında eş olurdum..


Bu kelimeyi de pek sevmem aslında " eş " neden benim aynıma kopyama ihtiyacım olsun ki


Karı-koca kelimeside bunun devamıdır aslında..


Dağların en güzeli zirvesınde bulunan kar ve onu koruyan koca ordan türeyen iki mükemmel kelime karı-koca karı kocasına kocasıda karısına aittir en değerlisine kıymetlisine yani ..


Bakalım bu kelimelere bu hikaye nasıl anlam yüklücek nerelerden nereye getiricek...


Bu yolculuk uzun olacak bakalım değicekmi sevdaya yüklenen anlamlara imkansızlıklara..


Her şeye rağmen bizimlemisiniz umarım sizde gönlünüze güzellik başınıza da bela değil tac bulursunuz..


"Ellerimi gözlerime doğru koyarak pencereden giren güneş ışıgın gözlerimi kör etmesinden başka bişey deģildi başım çatlıyordu.. bir dakka ben annemin bağırış feryat sesine uyanmıştım noluyordu hemen üstüme geceleyın ceketini alarak aşağıya doğru indim..


Dedemin babamın amcamın azatın benden hoslasmayan yengemin bile yüzü kıpkırmızı sinirli bir şekilde duruyorlardi annem kendini yerlere atmıs bir biçimde ağlıyordu..


Azat a nolduğunu sorduğumda bir şok daha yaşamıştım


Mirza abim aslenbeylerin kızı Gonca yı kaçırmıstı..


Dün ki hayvanın kız kardesi..


Peki simdi ne olucaktı abim infaz edilicekti yada berdel ama ben..


İste asıl hikaye şimdi başlıyordu hayalde feryatta


Konağın dışından gelen ateş sesi ile aztın yanına doğru sıcradım Cihan aslanbey ve silahlı adamlarıyla avluya dogru girdiler bastılar baya dedeme dönerek..


Mehmet Ağa bu namus ve kan davasıdır o torunu bulup bana teslim edeceksin ya da olacakları sen düsün sen iyi bilirsin kan mı dökülecek berdel mi gidilecek ..


Dedemin gözleri bana ilişti sonra kuzenim Gül e yaşıttık ama o okumayı bırakıp zengin koca arıyordu yani gözü hanımağalıkta para da puldaydı bunu az çok herkes bilirdi..


Dedem "haklısın Cihan Ağa ayıp bizim ayıpımız kan dökmeye gerek yok sevmişler "


Gözlerini benden çekip Gül e bakarak "Gül kızımı berdele veriyorum "dedi..


Herkes kararın da olayında sokundaydı ama asıl şok yeni başlıyordu yengem mutluydu kızı hanımağa olucaktı ama ağa bunu kabul edicekmiydi..


Cihan Ağa


"Olmaz ya mirzanın infası ya da" bana bakarak


"Ya da Asena "


Dedem konuşmak istediği sıra ha infaz diyosun yani diyerek devam etti araya babam amcam girdi olurmu öyle sey diye çabalıyordum bisey yapsınlar diye annem feryat figan ağlıyordu ben se olayın sokundaydım..


Azat öfkeyle bağırarak cihanın üstüne gitti kardezinin adını duyduğunda bile bu tepkinin 1/4 i bile vermemişti sevdalı dedim size..


Azat dedemi ikna etmeye çalışıyordu dedem bile bu sefer bisey yapamazdı..


Azat beni sevdiğini bağıra çağira vura döve herkese haykırmıstı resmen bense donmuştum adeta ne oluyordu basımın ağrısı katlanılmaz olmuştu en son ellerimin çiceklerin demirlerine tuttuğunu hatırlıyorum o sırada Cihanın gözleri bana ilişti gözlerim kapanırken sonum müstakbel kocamın Cihan Ağa nın kollarında buldum.


Bayılmıstım ama etrafımdaki sesleri duyabiliyor hareket ddemiyordum ifadesizdim adeta..


O halde bile azat cihanla boğusuyordu beni kuçaklaması onu hayliyle sinirlendirmişti annem ise feryadına feryat ekliyordu babam hala şokun icindeydi evlatları dağılıyordu..


Gözü açtığımda hastanen birindeydim acaba sonra neler oldu diye düsünüyordum etrafıma bakmak icin kendimi cevirdiğim de kolum da serum ve beni köşede izleyen bir cift Cihan Ağa buldum


-Iyimisin


-iyiyim ailem nerde


-korkma dısardalar bayıldın sadece


-yok ya ne korkması bir öküz beni kendine istedi normal yani


-o dısardaki ezik Azattan daha iyiyim en azından ayrıca ökuz ne ya Agayım kızım ben


-ya neden ben benim okulum var hayallerim var Gül le evlenseydin ya


-o paragözle evlenip aklımı kaçırmadım ayrıca abinin infazı senin elinde otur düsün


-abime kıyamayacagımı biliyosun


-evet kendine kıyıcaksın o yüzden


-pislik


-kocam dicektin sanırım


Azat iceri girer


"Ne kocası lan gevşek sen nasıl girdin buraya lan "


Asen:abi yeter şurda ben şu haldeyken yapmayın en azından


Azat:tamam defol git sende iyimisin asenim


Cihan: lan kız sana abi diyo gelmiş bana mı kafa tutuyon abisi


Azatın yüzü düsmüstü tam konuşacağı sıra asen haykırarak nerdese..


Asen:lütfen çek git


Cihan Ağa odan çıkarken bağırma seslerine dışardaki annesi babası dedeside şahit olur odaya girip kızlarının son hallerini bakarlar seronun bitmesi ile gerekli kontroller ile hastaneden azatın kolları arasında çıkacakken annesi Melek hanım sinirlenerek kizının koluna girer şu olayların yüzünden kızı bu haldedir peki oğlu..


Melikzade konağı bugun yas günündeydi adeta gerçeğide öyle değilmiydi akşama doğru geliyordu Ayten abla Asenin en sevdiği yemegi yapmıstı ama asen yüzüne bile bakmıyordu.


Dedesine dönerek simdi ne olucak dede dedi.


Dedesi büyük asiret liderleriyle yinede konuşmustu sonuç belliydi ama zaten..


Konuştum ama sonuç değişmedi kızım haklılar yani burda seçenek senin


"Ya abini öldürüceksin "


"Ya da hayalllerini "


Nee saatlerdir bu sözcükler basımda yankılanıyordu hayallerimi seçmistim yoksa nasıl katil olurdum ama bu seferde hayallerimin katili olmuştum elimi kana bulamadan karartmıştım göz yaşları içerisinde en sevdiğim yemeği yemeye başladım


En acı yemekti benim için ..


Tadı değil hissettirdiği hislerime tanıklığı


Azat babam amcam annem yengem Gül bile dedemle konuşmaya çalısıyordu benim ise kulağım kapanmıstı artık acı acı yemeğimi yiyordum oo kapı tekrar acı acı feryatla çaldı..


Cihan Ağa


Elinde abimin eli yüzü dağılmıs bir bicımde konağa doğru resmen attı..


Kararınız nedir?


-Leş mi


-Eş mi


Annem abimin o hali gördüğünde feryatla takrar yakınmaya basĺadı avludaki kadinlarda tiyatro gibi izliyorlardı..


Dedemin göz.eri beni buldu


Adımin Asena dişi kurt cesur olduğunu belli ediyordum çevikle yanına yaklaştım kararım bellidir. O anki çevikliğimle korumanın silahını hızlıca aldım ona doğrultuğum sıra herkes bize bakıyordu..


Havaya doğru iki el ateş ettim Cihan Aslanbey e yaklaşarak


"Berdel kabulümdür ölümünde benim elimdedir bilesin"


Cihan Arslanbey


Asenanın cesurluğu gözünün kara olması kendisine birini hatırlattı kimdi acaba tıpkı kendisi gibiydi içinden nasıl hissettigini bile unutmuştu ardından..


"Bu da benim kabulumdür karıcım "diyerek ve tabiki olmazsa olmaz yarım gülüşünü bastırarak çıktı ardından ise Kardesi olduğu düşündügüm kızı kolundan tutarak getirdi..


Gonca da sefil olmuştu abim kadar olmasada aglamaktan gözleri çıkmıştı..


Mirza gözlerini kardeşine dayadığı an asen elindeki silahla abisiné doğru yaklastırdı yerde atılı duran abisinin ağzına silahı dayadı..


"Senin pis kanın yüzünden akmayan beyaz hayallerimin katili oldum allah belanı versin senin nasıl abisin ha insan bunu düsmanına bile yapmaz"


Cihan şoktan şoka giriyordu bu deli kızın cesaretinden mirza suçunun farkında olduğundan sesini çıkaramıyordu..


"Ardından dedeme dönerek adlarını lekelerini duymayan kalmadı bu işi berdel temizlicek en kısa sürede bu iste biticek tıpkı oğlunu kardesimi hamile bıraktığı gibi "


Nee Gonca hamilemiydi gittikçe şoktan şoka giren ailem ve ben olanları izliyorduk


Azat dedeme dönerek dede bak bu berdel olmaz gibi cümleler kuruyordu dedem de bu işın sonunu biliyordu..


Dedem Cihan Âğa ya dönerek ailesinden babasıyla görüstügünü yakın zamanda olması gerektıgini söylemisti..


Cihan o sözlerden sonra dışarıya doğru çıkacakken yanıma yaklaşıp gözlerimin içine bakarken korumasiñdan çaldım silahı aldi ardından bana bakarak


"Belkide hic katil olmamıssındır hayallerininde o kadarkötü değilimdir haa" diyerek konaktan ayrıldı.


Gözlerinde anlam veremediğim bir kırgınlık vardı evet o da benimle severek evlenmiyordu onun cokmu üstüne gidiyordum belkide sevdiği vardı bense onun hayallerimin katili olduğunu resmen söylemiştim ayrıca benimde onun katili olacağımı..


Bide canından cok sevdiği kardesini abim kacırması ve hamile olmasıyla suç bende degildi belkide ama kendime çekmiştim ..


Bu kadar kötümüydu gerçekten evet baya yakısıklıydı kocaman ağaydı herkesten güclüydü her yönden genc yasta bu kadar sorumluluk sahibi biriydi mardinin köklü ailelerinden birinin ulu ağasıydı ama beni de anlamalıydı.


Nasıl olurda evlenicektim onca hayalim varken tanımadıgım biriyle..


Herkesin birbirine olan bağrış seslerinden sıyrılıp konağın ust katindaki ikinci odama doğru çıktım resim tuvalime geçtim bugünün resmi belliydi hayal kırıklıgı kimin olduğu belli ilk defa potre cizmiyordum ama bu farklıydı her detayı aklıma kazılmıstı tıpkı sayfama kazıdıgım gibi


Babamla abimin yuzlesmesi dedemin bağrışları annemin feryadı Goncanın utanmaktan çekinmekten titreyen bedeni azatın sinirden patlayan boğazı herşeyi ardımda bırakarak cızdim bu resmi hic biseyi duymadan..


Sesler sustu ama icimdekiler susmuyordu neydi bu şimdi bu boşluk kırgınlık..


Gözlerimden bir yaş süzüldü ne yapacağım belliydi belkide böyle olması gerekiyordu hayırlısı buydu ..


Ailem sırasıyla kendilerince konuşmak istedi aşğiya indim konusmam bittiğinde benim icinde hersey bitmisti evlenicem biticek bu olay laf söz istemiyorum diyerek rest çekmistım dik başlıgım hep birsey açardı ama bu sefer sebebi ben deģildim.


Azat sinirle elini duvara vurarak konaktan çıktı gitti bende tekrar odama doğru yol aldım telefonumdan şarkıyı açıp resmin en dip ayrıntısına kadar cızdim


Buna şarkı demek hakaretti tabi bu şarkıda şarkıcıda benim konuşamadığim dünyamın eseriydi.


Tolgahan tarıoğlu-Bu kalp


🫀


AL BENI YANİNDA SAKLA BIR SES DUYULMADAN...


Göz yasları ve hissettigim ama anlatamadigım o garip duyguyla gözlerimi kapatıp herşeyin hayal olmasıni istedim ama olmadı degilmiş resmi tamamladım digerlerinede göz attığımda karsılastirma bile yapamazdım en iyi potrem resmim çizimim olabilirdi..


Ağa olunca kalem bile korktu sanirım kötü olur diye dedim içimden ama içimden dememişim ..


"Yoo Ağalarda korkar sevdiği kadına zarar gelmesine özellikle "


Kapının ağzında duran cihanla şok olmus bir sekilde cizimimi hemen kaptmaya çalıstım görmüsmüydü acaba ya gördüyse..


-senin burda ne işin var


-sabah oldu ve şu işi halletmeye geldik ben de seni cagıricaktım


-ne sabahmı olmuş o kadar oldumu ya


-uyumadın dimi sen


-sanki sen uyudun


- sen bunu ner-


- hadi Cihan Ağa dedem bekler


hala umarım görmemiştir diye dua ediyordum bana yaklaştı yaklaştı dudağıma eğilip bidaha beni bu kadar güzel cizme cizersende yanına kendinide ciz kalbim bos durmuş dedi.


Yine o gözler vardı bilmedigim bir duyguyla bakan bu sözlerde neydi böyle şu halde olmasak düsmeme ihtimalim yoktu doğrusu suanda düsmemiş degildim ama neden nasıl..


Azatın bizi öyle görmesiyle bir şok geçirip kavga çıkmaması ıcin ikisinide ayri bir sekilde odadan çıktım çıkarken Cihan resminin uştüne örtügüm beyaz örtüyü indirdiğini gördüm Cihan gururla bakarken Azat şokla bakıyordu yıllardır bir ara çizerim dediği kendi resmini adamın bir günde görmesiyle sabahlara kadar uğraşarak çizmişti ve yalan yok baya da iyiydi hatta en iyisiydi ..


Hızla asena gelip örtüyü tekrar örterek odadan resmen ikisinide kovmustu.


Kendiside odadan çıkınca kapiyi kilitledi aşağıya indiğinde gördüğü yüzlerle ve isimlerle şok olmuştu hemde öyle böyle şok..


Azat sevdasına karşı sahip çıkabilecekmiydi?


Cihanın davranışlarındaki derinlik nereye dayanıyordu?


Asena gördüğü yüzler onu gecmisine götürebilecekmiydi?(çoktan götürmüstü).


Bölüm sonu


Loading...
0%