Yeni Üyelik
14.
Bölüm
@perdidoentisara

"Belki bir gün gerçekten öğrenirsin yakışıp yakışmadığını."

Hafif başımı aşağı eğerek boynunu öpmüştüm. Şaşkınca bana bakarken gülümseyerek kolunun altından geçmiştim.

'Ucuz atlattın Miray, az kalsın öpecekti seni. Öpseydi asla geri çekilmez hatta karşılık verirsin sen. Böylesi daha iyi oldu,' diye geçirirken içimden ondan uzaklaşmaya çalışıyordum. Fakat ne kadar başardığımı sansam da başaramamıştım.

Tam ondan uzaklaşırken bileğimden tutup kendine çekmişti ve dudaklarıma yönelmişti. İçten içe ona karşılık vermek için kendimi yesem de bunun ne kadar doğru olduğunu düşünerek şaşkınca ona bakmıştım.

Benden beklediği karşılığı alamayınca bir adım geri çekildi ve gözlerimin içine baktı. Gözlerin duyguları olur muydu bilmiyorum ama o an gözlerine baktığımda gördüğüm tek şey hayal kırıklığıydı.

Birkaç adım daha geri atarken gözleri hala gözlerimdeydi.

"Özür dilerim, yapmamalıydım."

Arkasını dönünce sesimi çıkartamamıştım, onu deli gibi öpmek isterken hiçbir şey yapamamış sadece arkasından bakmıştım.

Aklımda o anlar dönüp dururken pişmanlığım artıyordu. Bunca zaman bunun için uğraşmamış mıydın Miray? Senin yanında olsun istememiş miydin? Şimdi neden yanına gelmesine engel oluyorsun?

Bilmiyorum..

İçimde oturmayan bir şeyler var. Onun yanımda olmasını, bana sarılmasını, beni öpmesini deli gibi istiyorum elbette. İstiyorum ama bu şekilde değil ki. Sadece anlık heyecana bağlı bir birliktelik istemiyorum ben. Benim yanımda duracaksa beni severek dursun, elimi tutacaksa aşkla tutsun istiyorum. Zafer kazanmanın heyecanıyla değil, aşkla benimle olsun istiyorum.

Bakışlarım telefona kayarken yutkundum. Eğer sevmiş olsaydı çoktan mesaj atmaz mıydı? Onu sevdiğimi zaten biliyordu, bilmekten öte artık hissediyordu da. Gururunu kırmış mıydım? Belki.. Bunu isteyerek yapmamıştım elbette ama benim de kendimce haklı sebeplerim vardı karşılık vermemek için.

Beni sevmesini isterken, sevmeden dokunmasını istemediğim için bencillik mi etmiştim? Çok mu fazla şey istemiştim? Onu sevdiğim kadar olmasa bile sadece birazcık sevsin istemiştim.

Nefes vererek telefonun üstünde dolaşan gözlerimi yeniden tavana diktim ve yanmasına dayanamayıp gözlerimi kapattım. Sadece sevmesini istemiştim.

Ben mi yazmalıydım? Bu kez adım atan oydu, belki de adım atma sırası bendeydi. Yataktan kalkarak oturdum. Telefonu elime alıp sohbete girdim. Aklıma gelen ne varsa yazdım, sildim, yazdım ve tekrar sildim...

Bilmem kaçıncı kez yazdığım kelimeleri silerken ekranı kilitledim. En baştan yazman hataydı Miray. Çocuk gibi yollar deneyerek şans yaratmaya çalışırsan çocuk gibi bir şansın olur işte böyle.

Telefonu yana bırakıp sinirle geri yattım. Cesaretini toplayıp en başında karşısına geçseydin ne olurdu? Direkt reddederdi. Arkadaş ortamına girip o şekilde bir yakınlık kurmaya çalışsaydın? O zaman da seni arkadaşı olarak gördüğü için şans vermezdi.

Sinirle ofladım. Yaptığın tek bir tane aklı başında hareket yok Miray. Saçma sapan şeyler yaparak mantıklı sonuçlar almayı bekliyorsun. Ya insan gibi çık karşısına konuş açık açık ya da bu konuyu açılmamak üzere kapat artık. Böyle arafta kalmak hem seni hem onu da yoruyor farkında değil misin?

Yeniden telefonu elime aldım. Vazgeçmek istemiyorum senden..

Uzun uzun ekrana baktım. Yapacak hiçbir şeyim yoktu. Ne bir açıklamam vardı doğru düzgün ne de mesaj atmaya gücüm. Keşke sen de benden vazgeçmeseydin Pamir. Güzel bir geleceğimiz olabilirdi.

Telefonu yeniden kilitleyip kenara bıraktım. Örtüyü boğazıma kadar çekip havanın sıcak olmasını umursamadan sarıldım. Gözlerimi kapatmamla açmam bir olmuştu. Mesaj gelince heyecanla yataktan fırlayıp telefonu elime aldım.

 

dincerpamir: Hayır ya, kabul etmiyorum.

dincerpamir: Senden bu kadar çabuk vazgeçmeyeceğim.

dincerpamir: Kolay kolay vazgeçmemem gerektiğini benim için çok değerli birisinden öğrendim ben.

dincerpamir: Ve onun gibi kolay kolay pes etmeye niyetim yok.

 

Mesajları okurken kalbimin atış hızının arttığını hissettim. Elim kalbime giderken derin nefesler alarak kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Bu mesajlar gerçek miydi? Dalga geçmiyordu değil mi?

Bir anda kapı çalınca başımı çevirdim. Kim geldi? Pamir? Pamir mi geldi gerçekten?

Hızlıca yataktan kalkmaya çalışırken az önce sıkı sıkıya sarıldığım örtüye takılıp sertçe yere düştüm. Dizimin acısı yüzümü buruşturmama sebep olsa da Pamir'i daha fazla bekletmemek için acısını umursamamaya çalışarak kapıya ilerledim.

Kapıyı açmadan önce aynada son kez kendime bakıp saçımı düzelttim. Dünkü kadar güzel olmasam da artık beni nasıl gördüğünü umursamadan tekrar kapıya döndüm.

Derin bir nefes alıp kapıyı açtım. Karşımda Pamir'i görmeyi beklerken Teo'yu görünce içimde bir şeylerin kırıldığını hissetsem de belli etmemeye çalışarak ona doğru atılıp sıkıca sarıldım. Bana Pamir kadar iyi gelecek tek kişi oydu, abim gibi sevdiğim Teo'm. Tek ailem, manevi abim.

Dizi dizime çarpınca inleyerek yüzümü buruşturdum. Sanırım dizimin ağrısı gözden gelemeyecek şekilde değildi.

"İyi misin?"

Endişeli sesi kendimi kötü hissetmeme sebep olurken başımı salladım.

"İyiyim, sorun yok. Düştüm dizimin üstüne birazcık ağrıyor sadece, geçer birazdan. Önemsiz bir şey."

Kaşlarını çatarak eğildi ve eliyle bacaklarımı kavrayarak kucağına aldı. Ayaklarım yerden kesilirken çığlık atarak boğazına sarıldım panikle. Ayağıyla kapıyı kapatıp beni oturma odasına götürüp yavaşça koltuğa yatırdı.

"Bakalım gerçekten 'önemsiz bir şey' mi?"

Pijamamın dizini yukarı kaydırdığında bakışlarım yüzüne kaydı. Yüzünü buruşturunca kaşlarımı çatarak baktığı yere, dizime baktım. Dizimin vurduğum kısmının kan olduğunu görünce ben de yüzümü buruşturdum.

"Önemsiz bir şey!"

Hafif sinirle yanımdan kalkıp içeri gidince dudağımı büzdüm. Ben nereden bilebilirim ki kanadığını? Sadece düştüğümde darbe aldı diye kanıyor sanmıştım.

Elinde yara bandı kutusuyla gelince yüzümü daha da astım. Yarın şort giyinecektim, şimdi kocaman yara bandı olacak dizimde ve çok dikkat çekecek.

Tam itiraz etmek için ağzımı açacağım anda elini kaldırıp beni susturdu.

"Hayır Miray, bu yara bandı takılacak ve ben izin vermediğim sürece de yenisini takmak dışında çıkartılmayacak."

Dudağım hala büzülmüş dururken bakışlarım kutudan yara bandı çıkartan ellerine kaydı. Kutudan iki tane yara bandı çıkarttı ve bir elindeki yara bantlarına bir bana baktı. Gülmemek için büyük bir çaba vererek nefes verdi.

Kırmızı olanı kenara bırakıp beyazlardan birisini açacakken elini tuttum durması için. Başını kaldırıp gözlerime baktı.

"Kırmızıyı taksan olur mu? Yarın yapacağım kombine daha çok uyuyor."

Birkaç saniye ciddiyetle bana baktıktan sonra kahkaha atarak başını salladı ve beyazı bırakıp kırmızıyı eline aldı. Özenle ambalajından çıkartıp kanını sildiği dizime yapıştırdı. Parmağını hafifçe bantın üstünde gezdirip iyice yapıştığından emin olunca gülerek yanıma oturdu.

"Ne yapacağız senin bu kırmızı aşkını?"

Gülerek omuz silktim. Beni de böyle sevin, kırmızı olan her şeye aşık olan halimle.

Kaşlarımı çattım. Pamir? Siktir. Pamire cevap vermedim ben.

Ayağa kalkacağım anda beni belimden yakalayıp koltuğa oturttu hızlıca. Teo'nun benden fiziken daha güçlü olmasındaan nefret ettiğim anlardan birindeydik şu an.

"Nereye gidiyorsun? Otur oturduğun yerde."

"Pamir, mesajına cevap vermeyi unuttum. Mesajı açmıştım, görüldü atmışım gibi oldu ya off çok ayıp oldu Teo."

Teo ayağa kalktı telefonumu getirmek için. İçeriye doğru ilerlerken telefonun odamda olduğunu söyleyince direkt odama girip telefonu getirdi. Hızlıca alıp mesajlara girdim.

 

dincerpamir: Bu kadar rahatsız ettiğimi bilmiyordum, kusura bakma.

dincerpamir: Yazmam bir daha.

dincerpamir: Keşke görüldü atmak yerine söyleseydin açıkça.

 

Başımı olumsuz anlamda sallayarak hızlıca mesaj yazmaya başladım.

 

rojaredd: rahatsız ettiğin falan yok saçmalama

rojaredd: kapı çalınca mesajına cevap veremedim kusura bakma

rojaredd: amacım seni gücendirmek değildi..

 

Başımı telefondan kaldırıp Teo'ya baktım. Şimdi Pamir'in gönlünü nasıl alacağım? Mesajla olacak şey değil bu. Peki karşısına kendi isteğimle çıkabilecek miyim?

 

***

Yara bandını bile kırmızı kullanan bir Miray.. Eğer çok dikkatli bakarsanız Miray'ın kırmızıyı birazcık sevdiğini anlayabilirsiniz ama dikkatli bakın lütfen htgnjufdkes

 

Profilimden diğer kurgularıma da göz atmayı unutmayın :33

Beni diğer sosyal medya hesaplarımda da takip etmek isterseniz şu şekilde;

tiktok/instagram: asraninzihni

twitter/inkspired/wattpad/cizgistudio: perdidoentisara

Loading...
0%