Yeni Üyelik
3.
Bölüm

2.bölüm

@pinklalalisam

Sabah gözlerimi açtığımda saat 10.00 du bugün okula gitmicektim elimi yüzümü yıkayıp aşağı indim annem mutfakta kahvaltı hazırlıyordu yanağına öpücük atıp "günaydın sultanım" dedim. Annem " günaydın kızım" dedi. "evde ekmek kalmamış bakkaldan bir koşa alıp geliver" dedi. "Bende off neden hep ben gidiyorum bir kez de abim gitsin "dedim. Annemde "Abine kalırsak aç kalırız hadi bakayım koş ". Dedi Bu doğruydu abime kaldıysak aç kalırdık bende " tamam "dedim üstümü değiştirmeye hiç mecalim yoktu mecburen pijamalarımla gidicektim.

 

Terliklerimi giyip dışarı çıktım kapıyı örtüp 2 sokak aşağıdaki bakkala yürümeye başladım bakkala vardığımda içeri girdim. Mehmet amcaya selam verdim oda "hoşgeldin Melis kızım ne alırdın "dedi.

 

Mehmet amca buranın emektarıydı bildim bileli burdaydi. "3 tekli ekmek verirmisin Mehmet amca"dedim o da "hemen kızım" dedi. onu beklerken "ooo Sezgin oğlum hoşgelmişsin" dedi bunu duymamla hemen o tarafa baktım Sezgin yeni uyandığını belli eden yüz ifadesiyle "hoşbuldum Mehmet amca 2 ekmek ve 1 marlboro touch blue verir misin "dedi Mehmet amca "hemen oğlum Melis kızımın istediklerini vereyim "dedi sezginin odağı beni buldu bende hemen bakışlarımı kaçırdım dünden sonra yüzüne bakmaya utanıyordum Mehmet amcadan ekmekleri alıp ücreti ödedim "kolay gelsin Mehmet amca "diyip bakkaldan çıktım. Eve doğru hızla giderken Bir anda elimin tutulmasıyla çekilip sert bir bedene çarpmam bir oldu. Kafamı kaldırdığımda sezgini görmem ve ona yakın olmanın etkisiyle yüzümün tondan tona girmesi bir oldu. (Temsili resim)

 

 

bana" Ne o selam sabah yok mu küsmüyüz" diye konuşmasıyla

 

"ne alaka Sezgin abii işim var eve gitmeliyim izninle"dedim "Niye yüzüme bakmıyorsun o zaman "dedi aklıma dün gece geldiği için yüzüm kızarmış bir şekilde

 

"yok öyle birşey sen yanlış anlamışsın evde beni bekliyorlar aceleden" dedim. Bunu dememle elimi bıraktı.

 

"Öyle olsun bakalım Abin napıyor" dedi.

 

"Kahvaltı yapıcaz evde ekmek kalmamış yani beni bekliyorlar şuan" dedim.

 

"İyi o zaman koş bakalım" dedi "nereye" dedim

 

" kahvaltıya yetişeceksin ya koş bakalım aç kalma"

 

"bende AA evet doğru ben koşayım sonra görüşürüz Sezgin abi" dedim. ve oradan hızlıca uzaklaştım.

 

Eve koşmaktan terlemiş bir şekilde vardım annem "ne bu halin sanki atlı koşturmuş " dedi bende " kahvaltı için anne acıktım" dedim.

 

Benim de gelmemle kahvaltı başlamıştı. Masadaki sessizliği bozan annemdi "kızım bu akşam fidan teyzenlerle birlikte Nebahat teyzenlerde toplanıcakmışız. Elimiz boş gitmeyelim akşam için birşeyler yapmalıyız dedi .

 

Bu fırsat benim için çok iyiydi Sezginin en sevdiği tatlıyı yapabilirdim anneme "annem ben birşeyler yaparım sen hiç uğraşma" dedim. abim "anne bu kız hasta mı ateşi filan mı var " dedi

"yaaa ne alaka ben birşeyler yapamam mı" dedim. abim "valla sen çıkarın olmadıkça birşeyler yapmazsın ama hayırlısı" dedi "yaa anne abime birşey söyle" dedim. annemde "kızım abin doğru söylüyor sen iyimisin kafana saksı filan mı düştü" dedi tavrayla küstüm "size yapmicam" dedim

 

Olayı babam sakinleştirdi "aaa uğraşmayın benim kızımla onun eli çok lezzetli bir kere beğenmiyorsanız yemezsiniz olur biter " dedi babama kocaman bir öpücük attım kahvaltı bittiği için herkes işinin başına dönmüştü. Bana da triliçe tatlısı yapmak düşüyordu. Malzemeleri ayarladıktan sonra triliçemi yapmaya başladım yaklaşık 1.5 saat sonra tamamen bitmişti. Soğuması için buzdolabına koyup hazırlanmak için odama çıktım.

 

Rahat olsun diye altıma gri eşofman üstüme askılı beyaz crop giydim hava Serin olduğu için üstüme kombinime uygun gri Hırka aldım (aşağıya resmini koydum siz farklı düşünebilirsiniz) saçımıda dağınık topuz yaptım.

 

Ailecek evden çıktık. Nebahat teyzelerin kapısını çaldık kapıyı açan cerendi. Önce Annemler girdi en son içeri ben girdim. Doğruca mutfağa ilerledim. Ceren yaptığım Tatlıyı yemeye çalışıyordu yaa kızım batı tadına baksaydim yaa beklesene kızım zaten 1 saate yiyicez dedim o sırada mutfağa Sezgin abi girdi 1 saate ne yiyicez bakalim dedi Ceren imayla Melis triliçe yapmış sen çok seversin dedi Sezgin allahh çok severim nerde bakalım tadına dedi. Olmaz buzdolabına koydum herkesle beraber yersiniz dedim. O da pes etmiş olucakki tamam dedi Ve içeri geçtik

  

 

3 ailenin selamlaşması bittikten sonra erkekler arka bahçeye çoktan geçmişti. Biz Kadınlarda sofrayı kurmaya başladık. Herşey taşındıktan sonra masaya oturup yemek yenmeye başlandı. Aynı eski zamanlardaki gibiydi mutlu 3 aile nesiller boyu hiç bozulmayacak bir dostluk Yemekler yenmiş sıra çaylara gelmişti.

 

Ceren çayları dağıtırken ben yaptığım triliçemi dağıtıyordum. Son olarak sezgine de verdikten sonra cerenin yanına yerime oturdum. Nebahat teyze anneme "oo tatlın çok güzel olmuş Nilgün eline sağlık "dedi

 

"annem de ayy ben yapmadım tatlılar melisin elinden" dedi

Nebahat teyze "ayy öylemi eline sağlık Melis kızım çok güzel olmuş sezgin abin bu tatlının deldi" dedi

 

Sezgin de " eline sağlık gerçekten çok güzel olmuş "dedi konuya bu sefer

fidan teyze atladı "eee ne beklersiniz artık kocaman kız oldular malum evlilik yaşlarıda geliyor "dedi.

 

Bu konuşmaya Sezgin "ne evliliği daha küçücükler "diye yanıt verdi bu yüzümün düşmesine sebep oldu beni hala kız kardeşi olarak görüyordu.

 

Çayla beraber konuşmalar devam. Ederken konu birden abimlerin evlilik olayına gelmişti. Annem ve Nebahat teyze oğullarının evde kaldığından dert yakınıyorlardı. Piyango önce abime çıktı

 

"cem oğlum gönlünde biri varmıdır " diye sordular. Abim "potayı bana hiç atmayın şuan düşünmüyorum " dedi. Sonraki piyango Sezgineydi

 

"Sezgin oğlum sende var mı birileri " diye sordular herkesten önce merakla vereceği cevabı ben bekliyordum.

 

"Ana benimki imkansız yaman bir sevda o yüzden hiç bana bakmayın" dedi. Bu cümle kalbime hançer. saplıyorlarmış gibi hissetmeme neden oldu sezginin sevdiği biri vardı gözlerim dolmuştu. Ceren bunu farkedip beni sakinleştirmek amacıyla "Melis sakin ol ortada fal yok yumurta yok "dedi.

Bende "ceren şuan konuşucak halde değilim eve gideyim yarın konuşuruz "dedim

o da "tamam canım üzme kendini daha hiçbir şey bilmiyoruz "dedi.

 

 

Hiç kimse fark etmesin diye kendimi zorlayarak anneme "ben eve gidiyorum. Biraz midem bulanıyor" dedim annem "ayy gerçekten yüzün kireç gibi oldu. bizde kalkalım aklım sende kalır "dedi ne kadar kalmaları için ısrar etsemde ailecek eve geri döndük ben odama çıkıp pijamalarımı giyip kendimi yatağa attım gözlerimden yaşların akmasına izin vererek hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyuya kaldım.

 

Arkadaşlar 2. Bölümü nasıl buldunuz biraz kısa oldu ama hızlı mı ilerliyorum oylama ve yorum yaparsanız sevinirim 🥰

 

Loading...
0%