Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Layrae Ve Dırdırı

@prf.kurabia_

 

 

Bu bölümü 3 yazışım. Yazıyorum kaydetmeyi unutuyorum direkt uygulamadan çıkıyorum yazılar gidiyor yoksa şimdiye 2 bölüm atmıştım.

 

 

Döndüğümde direkt çadıra girdim ki girmez olaydım Layrae beni soru yağmuruna tuttu "nasılsın? iyi misin? ne oldu ?Yaralandın mı? Nereye gittin?" Diye Bin bir soru sıralarken ben çoktan yatağıma oturmuş Onu dinliyordum

 

 

"Biraz sakin olur musun hiçbir yere gitmedim"derken yalan söylediğim açıkça belli oluyordu ki o da bunu anladı

 

 

"Neden bana yalan söylüyorsun Yine canavarların oraya gittin değil mi Ben sana kaç kez dedim gitme oraya diye En sonunda yaralanacaksın"

 

 

 

"Layrae söyledim Bana bir şey olma-" Elini alnına vurdu ve derin bir nefes aldı "Rita bana diyorsun ki bir canavara 10 dakikada öldürebilirim ama Şövalyeler bile 5 kişi bir canavarı Yarım saatte öldürüyor"

 

 

 

Layrae gücümü biliyor ama ne kadar güçlü olduğumu ona söylemedim Çünkü diğerleri gibi benden korkup kaçmasını istemiyorum...

 

 

"Ben ne zaman dedim sana 10 dakikada öldürdüm diye?" Layrae bana ciddi misin der gibi bir bakış attı ve "3 gün önce sabah canavarlardan döndüğün zaman"

 

 

Anladım der gibi kafamı salladım "Layrae saat kaç?" Layrae kolundaki saate baktı.

 

 

Her çadırdan birine kol saati verilirdi ama bana vermediler tabii "10:15 geçiyor iş saatine 15dakika var"

 

 

Sürgün edilenlerde iş yapıyordu erkekleri canavarlarla dövüşürken bir kaç kez gördüm ama kadınlar gibi bir şey taşıyorlar mı bilemem

 

 

15 dakika nasıl geçicek diye düşünürken Layrae konuşmaya başladı "Rita bak canım benden uzun olsanda ben senden büyüğüm ve beni ablan olarak görmesi isti-"

 

 

Saçlarım siyah olurken sözünü kesdim "HAYIR!" Layrae şaşırsada yanıma oturdu ve "neden?" Korku ve nefretle cevap verdim"Çünkü kardeşler kötü ve acımasızlardır."

 

 

Layrae yanında sanki 5 yaşında bir çoçuk varnış gibi konuşmaya başladı "ama bütün ablalar öyle deği-" Yine sözünü kestim "Hayır! Hepsi kötü, hepsi aynı"

 

 

Layrae derin bir nefes yatağına gitti ve kendini yatağa fırlattı bu Layrae'nin dilinde pes ediyorum demektir.

 

 

Bende yatağımın en köşesinde Küçük'e bildiğim kadar küçülmüş saçlarımın beyaza dönmesini beklerken düşündüm düşündüm ve daha çok düşündüm

 

 

Dışarıdaki hayatı, hayvanları ormanları,yiyecekleri düşündüm ama insanları düşünmedim. İnsanlar kötü, acımasız, nefret dolular. Yada sadece bana karşı öyleler

 

 

Son 10 dakika kalmışken Layrae konuşmaya başladı "Rita bak canım 15 yaşında ergenler gibi davranma sana burdan uçarım saçların hala siyah hangi duyguyu hissediyorsun bilmiyorum ama tahminlerim var ve bu yüzden sana şiir yazdım

 

 

 

 

"Ruhunda fırtınalar esen bir kadındı,

İçindeki ateşle dünyayı aydınlatırdı,

Tüm karanlıklara meydan okur,

Alev kırmızısı gözleriyle, beyaz saçlı bir yıldızdı."

"Nasıl ama kızım bu şiiri kimsede bulamazsın bak"

 

 

 

 

10 dakika sonra

 

 

 

"Yaa işte böyle be Ritacım hayat zor be bu arada iş saati gelmiş baya konuştum hee"

 

 

Ben düşüncelere dalmış gitmişken "RİTA! sen beni dinliyor musun?" Hemen ayağı kalkarak ""hah ne?"

 

 

Ellerini bir birine bağladı "ne kadarını dinledin?" Bende ellerimle oynamaya başlamışken "eee şeyy en son bana nasıl süt sağılır onu anlatıyordun"

 

 

"Yuh be kızım 10 dakikalık konuşma yaptım sana hayatımı anlatsam daha kısa sürerdi ve sen dinlemedin süt sağma en baştaydı yaa. En son horozla nasıl güreştiğimi anlatmıştım ve dinleme mişsin ayıp yani"

 

 

Tam ağzımı açmışken göz etmenlerden biri çadırşadın ortasındaki toplanma alanından bağırdı

 

 

"2 DAKİKANIZ VAR" 2 dakikanız var diyordu ama ben 3 dakika sonra gidiyorum, çünkü kimse beni görmek zorunda değilmiş gözetlemenler bana öyle dedi. Yani en son benim gitmem gerekiyor. Boyumdan dolayı dikkat çeksem de Kural kuraldır ve uymayan ceza alır.

 

 

Herkes iş kıyafeti olan simsiyah bir üst t-shirt altınada siyah bir eşofman giyiyordu. Siyah olmasının sebebiyse çok sıcak olmasıydı sıcakta birde siyah giyerek daha çok pişicez ve Gözetmenler bundan zevk alıcak

 

 

Herkesin toplandığını görünce bende kıyafetleri giydim ve ayriyetten bir şapka takarak gözlerimi sakladım topuz yaptığım saçımıda sıkıştırabildiğim kadar şapkanın için attım.

 

 

Gözetmen çoktan konuşmaya başlamışdı "Maxi, Layrae sizde kesilen odunları toplayıp getiriyorsunuz" İkiside otlamaya başlarken onlara baktım.

 

 

Maxi Layrae'nin benden sonraki arkadaşıydı benden öncede olabilir ama arkadaşı işte tabii ben öyle miyim bilmiyorum ama

 

 

Herkese işi verilmişken ben sona kalmıştım "Paria sende erkekle canavarların kemikleri taşımaya yardım ediyorsun beni takip et"

 

 

Ne en az 100kg kemikleri mi taşıcam? Erkeklerle? Tek başıma? Gerçi benim için 100kg zor değil ama ta kızlardan utanırken erkeklerin yanına gitmek biraz zor olucak.

 

 

Saçlarımın siyaha döndüğünü hissederken Layrae konuşmaya başladı "bir şey sorucam canavar kemikleri tahmini 100 kg falan oluyormuş bir kadın için bu fazla değil mi"

 

 

Herkes Layrae'ye dönerken gözetmen konuşmaya başladı "Bir kadın için zor" Diyerek önüne döndü

 

 

kısaca yüzüme vura vura dedi ki Sen kadın değilsin Allah bilir köpeği bile benden üstün görüyorlardır

 

Loading...
0%