Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@q_oylesinebiri

Medya – “ Aden “

 

"Gece, yıldızların dans ettiği bir sahnedir. Gözlerini kapat ve güzellikleri yakala."

 

Her gün binlerce kişinin ayak bastığı kaldırımlara geceleri gözyaşlarım intihar ederdi . Kulağımda çalan şarkı beni oradan oraya savurur , düşünceden düşünceye sokar dakikalarca bir noktaya dalmamı sağlardı

Ben Aden Kozan , 16 yaşındayım . lise 2 ‘ ye gidiyorum . Babamın işi yüzünden Trabzon dan İstanbul ‘ a taşındık .

Bugün İstanbul da ikinci haftam yarın okullar başlıyor ve ben buna hazır mıyım bilmiyorum . Yeni bir okul yeni bir ortam bunları düşünmek gerilmeme sebep oluyordu . Odamda biraz daha vakit geçirdikten sonra salon doğru adımlamaya başladım .

“ baba ben dışarı çıkıp biraz hava alıcam “

“ kızım bende geleyim mi kaybolursun felan “

“ gerek yok baba hadi ben gittim “

“ dikkat et kızım , bir şey olursa ara “

Binadan dışarı çıkar çıkmaz havayı içime çektim . Sahile doğru yürümeye başladım , bir yandan etrafı izliyor bir yandan da dm ‘ lerime bakıyordum . Sahile geldiğimde kayalıklara çıkıp oturdum . Denizin huzur veren kokusunu içime çekerken bir yandan da kayalıklara vurduğunda çıkardığı sesleri dinliyordum . Bir süre böyle takıldıktan sonra Trabzon da ki arkadaşım Esra ile konuştum . Birkaç saat daha oturduktan sonra kalkıp eve gitmeye başladım .

Eve girer girmez sorulan soru yağmurlarına hızlı cevap verip mutfağa kaçtım kendime soğuk bir kahve yapıp odama geçtim . Okulum hakkında çıkan bazı yazıları okudum , itiraf sayfalarına istek atıp biten kahvemin ardından yatağa geçip kendimi uykunun kollarına bıraktım .

Sinir bozucu alarmım uykumu kesip okula gitmemi söylese de kafamı iyice yastığıma gömüp uyumaya devam ettim . Kafamın üzerinde hissettiğim ıslaklıkla sıçrayalar yataktan kalktım .

“ sonunda kalkabildin kızım hadi hemen hazırlan okula geç kalıcaksın “

“ offf anne bir kerede doğru düzgün uyandır beni yaa korktum “

“ sen hala yüzünü yıkamadın mı ? “

Annemin kolidordan gelen sesiyle irkildim , kendimi toparlayıp banyoya gittim . Hazırlandıktan sonra çantamı alıp mutfağa geçtim .

“ benim güzel ailem ben çıkıyorum bol bol öptüm farz edin “

“ bu ne acele prenses gel bir kahvaltı yap “

“ kralım yetişmem gereken bir okulum var, okulda yaparım kahvaltımı”

“ dikkat et kendine “

Ayakkabıları giyip çantamı omuzuma attım . Binadan çıkınca okula giden benim yaşlarımda birkaç kız gördüm , üzerlerindeki formalarla tam bir okullu gibi gözüküyorlardı benim aksime son dakika gidiceğim okula karar verdikleri için forma alamamış üstüne okul forması satan mağazalara gittiğimde okulun forması tükenmişti tam bir facia .

Dün ezberlediğim konumun gösterdiği sokaklarda yürürken , okulun yan sokağından gelen sesler ile gözlerimi oraya çevirdim . Birkaç çocuk karsılarında dikilen tahminimce onlarda iki yaş küçük olan çocukla dalga geçiyorlardı . Dikkatimi elinde tutuğu sigara ile duvara yaslanıp onları izleyen çocukta takılı kaldı , birkaç dakika yolun ortasında durup çocuğu izlerken yanımdan geçenlerin bana bakarak fısıldaşmalarını umursamadan baktım ona bir an bana dönen bakışlarla , onunda bakışları bana dönmüştü bir an afallasam da kendimi toplayıp oradan hemen uzaklaştım .

Müdür yardımcısının odasına giderken üzerimde hissettiğim bakışları takmamaya çalıştım . Sınıfımı öğrendikten sonra kıyafetim yüzünden ilk günden azar işitmiştim ne var yani siyah etek ve beyaz gömlek giydiysem .

 

Yeni kitabım inşallah beğenirsiniz :)

Oy vermeyi unutmayinnn :):)

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere

Loading...
0%