Yeni Üyelik
3.
Bölüm

ROBERT'IN SORUSU

@rabceyh

Alanis ile Robert tanıştıkları ilk gün aşkı tatmışlardı. O gün Robert'ın elleri ve ayakları buruşasıya kadar suyun içinde sohbet etmişlerdi. Daha sonra sohbete karada devam etmişlerdi. Günler günleri kovaladı ve Alanis ile Robert birer aşk sarhoşuna dönmüşlerdi.

Gerçek aşktı onların fakat önlerinde büyük bir sorun vardı. İkisi de farklı dünyaların insanıydı. ikisi de birbirinin dünyasında fazla hayatta kalamazdı. Yine de buna aldırmayıp ilişkilerine devam ediyor sabahtan başlayıp geceye kadar sohbetler ediyorlardı. Konuştukça farklılıkları kadar benzerlikleri de ortaya çıkıyordu.

 

Birbirlerine aşkla bakıyorlardı ama bazen ayrı dünya insanı muhabbeti sorun olabiliyordu. Mesela Alanis Robert'la ne sinemaya gidebiliyor ne de el ele tutuşarak yürüyebiliryordu. Robert'ta Alanisle ne deniz atına binebiliyor ne de Alanis'in gizli odasına gidebiliyordu. Sürekli birbirleri ile paylaştıkları şeyler havada kalıyordu ve bu durum onları üzmeye başlamıştı.

Onlar için bir çözüm olmalıydı. Birden Robert'ın aklına bir fikir geldi.

"Sevgili Alanis, kral ile görüşsen hiç yoktan sana haftada bir kaç saatlik bacaklarının olmasına izin verse nasıl olur?"

Alanis'in suratı Robert'ın sorusu karşısında asılmıştı. Çünkü kendiside böyle bir şey istiyordu fakat kral babasının bu konuda katı kuralları vardı. Ayrıca büyücü diye bir şeyde kalmamıştı ki babasından ziyade ona gidebilsin. Babası yeni su kanuna bacak olmaması konusunda yeni bir yasa eklemişti. Çünkü zamanında Ariel mutlu sonla da bitse bunun bedelini ödemişti,sulardan uzak ve hasret kalarak.

"Bu çok zor Robert. Babam bununla ilgili konseyle konuşup yasa bile çıkardı. Bir deniz insanı kara insanı olamaz diye."

Robert duyduğu şeyden sonra kalbinde bir hüzün hissetti. Ömrünün geri kalanını Alanis ile geçirmek istiyordu. Ama bunun için bir çözüm yolu daha olmalıydı. Bunu araştıracak ve öğrenecekti. Alanis'in ellerinden tutarak isteğini dile getirdi.

" Alanis... Seninle yaşamak ve seninle yaşlanmak istiyorum."

 

Yazardan:

Aşk neydi? Beraberinde hüznü getiren mi yoksa sevgi getiren miydi? Hangisiydi?

Loading...
0%