Yeni Üyelik
4.
Bölüm

3. Bölüm

@ruhdakisizi_8


Herkes sevdiğiyle kavusamazdi oyle değilmi?yoksa kavuşur muydu bilemeyiz orasini kim daha cok sevdi kim kahbelik yapti bilinmezlik aşk varmiydi cidden veya sevgi hic inandirici degildi ama sorarsaniz sevda varmiydi diye iste o zaman derim sevda vardir sevdalanan vardir diye.


"Alaz ne saçmalıyorsun"


"Acilen buraya gelmen gerekiyor kimseyi sakinleştiremiyorum babam kan dokulecek hesabi verilecek bu olanlarin oglumu bu duruma dusurenlerin diyip duruyor annem desen iste gel acil gel yalvaririm gel Belgin "


" Bitmedimi bu aşiret davasi ne demek bu ya delirtme beni Alaz,hemen yola çıkıyorum 1 saate bilemedin 1 ,5 saate orda olurum "


dedim ve kapattim telefonu ,Alaz lisede tanıştığım arkadaşım sırdaşım dostum olmuştu.Mardinliydi babasi büyük aşiret reislerinden biri oldugu yetmez gibi zenginligin dibine vuran dedigim dedik kimse lafimin ustune laf soyleyemez diyen bir adamdi.Arabama binip askeriyeden hizla çıktım cidden hizli cikmistim sanirim arabanin tekerleginden gelen sesler askerlerin camdan bakmasına neden olmustu .Tekrar döndüğümde Albaydan güzel bir azar yicektim simdiden afiyet olsundu bana.


En Güzel Gevezeler Burda Vaaağrr


siz:Benim acil işim çıktı bugün yokum Kılıç.


Aybalam:Acil olduğunu anladık Belgin ama ne işi bu askeriyede dirft attin resmen .


BoşboğazEmre: Polis kalkışı yapti aslan komutanım


" BoşboğazEmre, 05********* kişisini ekledi"


Fırat abi: OOO Ayberk Yüzbaşım hoşgeldiniz


05*********: sağol Fırat,bu grubun ismini kim kurdu.


BoşboğazEmre:Murat yapti komutanim


Morrruk: İftira atma ,Aybala yapti komutanim


Aybalam: Selçuk yapti benim alakam yok .


Gözüm:Aybala sendemi yani,bende yapmadim komutanım kim yaptigini hatırlamıyorum ama Aliş olabilir.


05*********: Sormadım olarak sayin tamam.


Aliş (sezercik): Komutanlarim yalancı olduğunuz kadar iftiracisinizda.Emre komutanım yaptı.


Fırat abi:tamam yazip durmayin bildirim düşüyor habire.


Morrruk:Tm


Aybalam:Taaaaamam abi


Gözüm:👍🏻


Aliş (sezercik): anlaşıldı.


BoşboğazEmre:tiiimmmaaamm Firatcimm


05*********, kişisi gruptan ayrildi


BoşboğazEmre: Yüzbaşımiz fazla alingan heralde niye çıktıki


BoşboğazEmre,05********* kişisini ekledi


Emre grupta sacma şeyler anlatiyordur diye bakmadim mesaja ilk baslarda mesaj geldi diye hep bakardim ama grubun bildirim sesini değiştirince artik kimden geldiğini biliyordum.


3 Saat sonra


"Berzan ağa acini anlamaya çalışıyorum ama bu böyle olmaz kafana estiği gibi adam olduremezin"


"De hayde git başımdan Belgin burda benim kurallarim geçer "


"Bak Berzan Ağa senin benim kurallar değil konu olduremezsin kanun hukuk var ve suçlu yok ortada"


Mardine gelmemin ustunden 36 dk geçmişti ve hala ikna etme çabalarım devreye girememisti tekrar konusacaktimki.


"Sen çekil hele bacı kadin halinle töre nedir bilmezsin" diyen adamin yuzune yumruğu geçirip artik sabriminda son damlasi taşıdığı için koca konakta bağıra bağıra "ilk olarak kadınlari küçümserseniz bende sizi kuculturum haberiniz olsun.ikincisi kan dokulmeyecek hic bir suçlu yok ortada oğlunuz kendisini kendi asmış kendi infaz emrini kendi vermiş eğer ki bir kişi bile kan davasi derse o kişiye öyle bi baski kurarimki kendi ölümünü kendi hazirlar buda boyle bilinsin,sende unut kan dökme işini Berzan Ağa." dedim ona dönerek.Ortamda oğlu icin ağlayan annenin sesinden başka ses duyulmuyordu herkes susmuş oturuyordu.Kosede abisinin cenazesine bakan Alaz in yanina gittim.


Teras soğuktu Mardin soğuğu diyelim yada.Alaz karşıdaki Türk bayrağına bakıyordu.


"Neden asti kendini Ferhat abi bi sorunmu vardi "diye soru sordum Alaz a önce bana baktı sonra koca bir iç çekip


"Karşı aşiretin kizini seviyordu daha doğrusu ikiside birbirini cok seviyordu biliyorsun düşmanlık işte aile kizi vermedi bize,abim hergun yalvarirdi Ağa ya tabi babam izin vermistide işte düşman aşiretin Ağasi hayirdan başka kelime demediler.Sonra o kız başka bi adamla evlendi bi akşam o kizin dayak yemiş bir sekilde konağa donmesine kimse birşey demedi.Nede olsa kocasi diyip sustular ama Ferhat abim o adamı öldürene kadar dövdü, öldürdü de döverek zaten.4 ay sonra yani bugün de kendini asmış." dedi ilk başta çektiği iç şimdi göz yaşına dönüşmüştü.


Ferhat abi sevmişti sadece sevmişti takintiydi onunki diye dusunuyordu herkes ama oyle değildi sanirim.


Alaz cebinden bir kagit cikarip verdi.


"Abim kendini asmadan önce yazmis bu mektubu kiza nasıl vericegimi bilemedim"


Mardin masalim, kendini bu durum için suçlama zaten bir başkası sana dokunduğunda ölmüştüm ben .Buralardan uzaklaş kadinlara saygi duyulmayan toplumdan kaç kurtar kendini bende yokum artik ağladığında tek tek akan goz yaşlarını opemem.Cicekli dağlar gibi süslendiğin anlari fotoğraf cekemem.Guldugunde gulmekten kendini yere aticaginda tutacak bir Ferhat in yok artik ama Seni ölürken bile seviyorum Nazli yarim benim Nazlim güzel bakışlim,ipek saçlım sakin ha sakin keseyim deme o saçlarını her ne kadar o it dokunmuş olsada her telinde benim dudaklarimin izi var . Seviyorum seni ay tenli kadin.


Demiştim ya sevgi değildi sıradan hic degildi Ferhat abi Sevdaliydi sevdasina kavusamamis dahi olsa sevdasina zarar vereni yok etmişti.Sevdasina uzanan ele ise gücü yetmemisti.Mektubu okuduğumda gözlerim dolmuştu cok güzel sevmiş Ferhat abi Nazlisi da sevmişti ama töre, töre işte daha ne denilebilirdiki.


Sabah 5:20 de hazırlanıp düşman aşiretin kizi yani Ferhat abinin sevdasi Nazlisina yazdığı mektubu vericektim.Alaz in tarif ettigine gore Nazli nin odasinin camı yola bakıyordu.Duvara tırmanıp terasa gelmiştim teras ve odasinin caminin arasinda bir cam daha vardı .Camdan cama atlamadığım kalmıştı operasyonda bile direk daliyorduk.Nazli nin caminin acik olmasi işime yaramıştı ama odada Nazli yoktu.Bu durum garip gelmişti.Berzan Ağa larin konagina geri dondugumde Alaz in yanina gidip " Nazli odasinda yoktu Alaz bi yere mi götürdüler?" Alaz yari uykulu yari ayik sekilde"Ne nazlisi yat zibar birazdan cenaze kalkicak ztn canim yaniyor git başımdan" demesiyle sinirlendim ama tutmam lazimdi kendimi" Lan Alaz bak Nazli yok diyorum mektubu vermeliyiz emanet bizde kalmasın kalk la-"


"Ağam Ağaaaam Berzan Ağam Alaz Ağam Alaaaz Ağam "Sabah sabah bağırarak konaga giren adama camdan baktim tanidik bir yüzdü dun gorduklerimden birisiydi . Konuşmalar üst kata kadar geliyordu .


"Ağam Kalender Ağa Nazli yi teröre vermiş kirli artik diye"


"Sen ne dersin Cemil bu adam bu kadar vicdansizligi nasıl kaldirir? Belgin i çağırın hemen"


"Burdayım Berzan baba burdayim askeriyeye gidip hemen durumu aktarip aramaya cikicam " tam gidiyordum ki Berzan Ağa "Güzel kızım hep güçlü ve cesaretini takdir edip gurur duymusumdur dün aklimi yerine getirende sendin sağolasın kizim" dedi ve sarıldı her ne kadar dedigi dedikte olsa inadima yenik düşen Aşiret ağam benim.


Karargâh


"Sabah sabah daha doğrusu daha güneş doğmamış su teröre desekde sabah mi yapsalar bu işleri öğlen yada" diyen Murat a hak vererek bakan Emre ikilisininde ensesine vuran Fırat abiyle günlük rutini tamamlamıştık.


Kaldiklari yeri bulmuştuk herkes Ayberk Yüzbaşı dan gelecek emri bekliyordu.


"Komutanim direk girsekmi tek tek indirerek gireriz "


" Aliş bu istek benimde içimden çok geçiyor ama Nazli nin hayatını tehlikeye atariz bi rehine bi sivil var karsimizda"


"Anladim komutanim"


Aliş vatan sevdasini göklerde taşıyan konu birinin hayati olunca üzülen mazlum çocuk çömezimiz .


"Selçuk hareketlilik varmi aslanim"


"Yok komutanim"


Selçuk nerde kamufle oldugunu hic kimse bilmiyordu göremiyordu ama o avini çok güzel görüyordu.


"Belgin gorunmeden depo nun kapisina yaklaş önüne geleni kes as biç istedigini yap serbest asker"


" Emredersiniz komutanim"


Çarşaf giymiştim ve yavaş yavaş deponun yanindan birşey soruyormus gibi yapip tek tek öldürüyordum adamlari.


"arka kapi temiz komutanım"


"tamam Belgin, Kılıç görünmez oluyoruz tek bir kisi bile yaralanmicak yaralani vururum , Selçuk ön kapıdakileri biç aslanim hadi başlıyoruz." Ayberk Yüzbaşı nin emri ile herkes görevini yapıyordu .


Arka kapiyi temizlemistim ama icerde ne oldugunu bilmiyordum camdan girip hareket edicektim Nazli yi tehlikeye atmamam gerekiyordu.Cama geldiğimde.Fotografta gördüğüm Nazli tam karşımda silah tutuyordu etrafta adam yoktu ön kapiya gittiklerini düşünüp yavaşça içeri girdim kasalarin arkasinda saklanarak etrafı konrtol ediyordum.


"Üsteğmenim tuzak var arka kapıdan uzaklaş tekrar ediyorum tuzak var tuzak kurulmuş üsteğmenim ses ver "


"komutanim Nazli yi alıp cikiyorum hemen"


"Tuzak Nazli Tuzak Nazli zaten cik ordan"


"komu-"


"Sen seni seni babam gonderdi degilmi kalender ağanin adamisin dimi niye geldin ne işin var banami bakmaya geldin?" diye sifir duyguyla soran Nazli ya bakiyordum.


"Belgin komutanım çıkın lütfen " diyen tim


"Kahretsin ciksana be kadin " diye bir adet Ayberk Yüzbaşı


" babamın adamisin dimi ?" diye soran Nazli ve bana doğrulttugu silahi.


"Nazli bak beni dinle gel bi çıkalım hadi gel"


"yaklaşma niye geldin niye gönderdi seni" diyerek silahi sallıyordu.


"Baban göndermedi Kalender Ağa göndermedi ben Türk silahlı ozel kuvvetlerinden geldim"


"yalan soyleme bana babamin işi var bunun içinde "


"Nazli baban falan yok bi çıkalım surdan anlaticam sana gel hadi"


Ve depoda yankilanan bir silah sesi.


Yazardan


Belgin yere düşmüştü düşerken ise "Ferhat Ferhat gönderdi beni Nazlı" demişti gözleri kapali değildi omzuna gelmişti kurşun çelik yelek sayesinde birşey olmamisti fakat vurulmus numarası yaparak Nazli nin tepkisini ölçmek istiyordu ama tek Nazli değil tum timin tepkisini ölçmustu sanirim.Kulakliktan gelen seslerde küfür,iyimisin, komutanım ve bagirisamalar geliyordu.


Nazli koşarak Belgin in başını dizine koydu " Ne demek Ferhat gönderdi Ferhat olmedimi nasil ne diyorsun sen?"


Belgin dahada abartarak sesini kisarak ve duraksayarak"Ferhat öldü ama sana bi mektubu vardi onu vermem gerekiyordu benimle gelmen gerekiyordu" dedi ve gözlerini kapattı yalandanda olsa ölü taklidi yapıyordu ama Nazli "Uyan yalvaririm uyan Ferhatim gondermis seni sen Belginmisin yoksa soylesene uyansana Ferhatimin emaneti soyle hadi uyan özürdilerim " bağırıyor ve ağlıyordu.Belgin in planı işe yaramıştı Nazli onu dışarı çıkartıyordu Nazli kendi elleriyle timin yanina gidiyordu yani bu durumda dava açacak olurlarsa kendisi geldigini soylicek ve kayitlarda gözükecekti.


Nazli sirtinda Belgin ile timin yanina giderken yari yolda Murat Belgin i kucağına almış Nazli yi ise Ali almıştı.Guvenli yere gittiklerinde Aybala hizla Belgin nin omzuna bakti kursun yelekten gecip gelmediğini konrtol ediyordu herkes Belgi icin endişelenip korkuyordu Ayberk Yüzbaşı ise hala" uyudugu yetmiyormus gibi yine uyuyor bunuda yazicam nobet eklicem Üsteğmenim sana" diyip duruyordu icten ice korkup endiselensede asla duygularini ön planda tutmuyordu.Belgin kimse görmeden Aybala ya "ben iyiyim sadece plani uyguladim endişe etme sarışınım" diyip 3 dakika sonra uyaniyormus gibi yapmıştı.Nazli , Belgin nin uyandigini gorur gormez yanına gidip iyimisin sorularını siraliyordu Emre ve Murat da ölmez zaten diye demiştik biz egolariyla çevre kontrolu yapıyordu.


"Nazlı bunu sana Ferhat abi yazmış emanetin bende kalmasin,iyiyim sağol ama güzel vurmussun cok ağrı yapiyor şuan omzum" diyen Belgine bianda sarilan Nazli yi kimse beklemiyordu . Belgin ise hızla Nazli yi itip "gerek yok sarilmaya al mektubu " demesini ise şaşıran gözlerle bakiyorlardi.


Nazli geri cekilip mektubu okumaya koyulurken Belgin ayağ

a kalkip Ayberk komutana niye boyle birşey yaptiginin raporunu ileticegi sirada bir ses tek kurşun ve bu sefer Belgin cidden düşmüştü yere ve bu sefer celik yelegi üstünde değildi.


Loading...
0%