Yeni Üyelik
5.
Bölüm

4. Bölüm

@ruhdakisizi_8

Gözümu açtığımda hastanedeydim başımda duran Kılıç ve Albay i görür gormez oturur pozisyona gelicegim sirada Aybala hizla koluma girip "rahat ol Albay birsey demiyor" dedi ve geri yattim .Odada ölüm sessizliği vardi herkes birbirine bakiyordu.

"Komutanım çatışma mi çıktı ben vuruldum daha sonrasi yok bende de"

"Yok üsteğmenim çatışma çıkmadı Yüzbaşı Ayberk Bayrak vurdu seni" dedi rahat bir ifadeyle şok olmus şekilde Ayberk Yüzbaşıya bakıyordum sanki vuran o değilmiş gibi oda bana bakiyordu saf saf .Albay geçmiş olsun dileklerini iletip odadan çıkmıştı.

 

"Ayberk umarim silahi temizliyordum sende patlamis gibi yalanlar uydurmicaksin dimi"

"Sivilde olmasak hesap vermek durumunda kalmicaktim sanırım "dedi sordugum soruyu umursamayarak.

"Ayberk , Yüzbaşım,Komutanim neden vurdunuz beni?"

"Vurulani vururum demiştim ben" diyip trip atar gibi omzunu yukarı indirip kaldırdı.

"Psikolog arkadaşlarım var istersen onlardan randevu alabilirim Ayberk"

"Dediğim sözü tutarim uygularim ben üsteğmenim vurulmasaydin, vurmazdim ayrica nöbet yazdim hastaneden çıkar çıkmaz görevine dön operasyon esnasinda uyuma numarasi yaptin" diyip odadan çıktı.

Emre ve Murat kahkahayi patlattıklarinda Selçuk,Aybala ve Aliş gulmemek icin kendini zor tutuyordu.

"Adam sözünün eriymis Belgin" diyip gulen Firat abi ye sendemi brutus der gibi baktim.

Ayberk in psikolojik sorunlari oldugunu dusunuyordum plana sadik kalip uyuyor numarasi yapmama adam nöbet yazmıştı yetmezmis gibi vuruldum diye vurmuştu.

 

Nobetimin 4. günüydü aralıksız nöbet tutmaktan gozlerimden uyku akiyordu ."İyi nöbetler üsteğmenim" sabir ya gece gece niye gelmişti bu adam "Sağolun Yüzbaşım hayirdir ne isiniz var" dememle pis pis sırıtarak "manitalarimin yanina gitmeden once bi askeriyeden evraklari alayim dedim isterseniz sizde gelin tanisirsiniz manitlerimle" demesiyle ağzımdaki çayı bianda puskurtup "Yüzbaşım ayiptir sormadi kac tane var manitaniz ?" Düşünür gibi yapti ,eliyle saydi sonra bana bakip" inan hic bilmiyorum bereketi kaçmasın diye saymadim ama saysam iyi olur gibi" dedi ve karargaha girdi.Cidden meraka düşmüştüm ve bu kadar sert ve gicik yapili adamla kim sevgili olurdu ki 1 tane kadinda degil bissuru kadin sevgili olmuştu şerefsiz desem yeriydi sanırım Ayberk e.

 

Nobetimin 7. günü Ayazla mesajlasiyordum son 4 saat kalmisti nobetimin bitmesine saat 6 olduğunda evime gidip uyuyacaktim.

Essekim:Nazli yi devlet koruma altina aldi okumasu ve ayaklari ustunde durması için de yardimci olucaklarmis .Sen nasilsin peki yavrum?

siz: ay cok sevindim yaa ,bende iyiyim nobetimin bitmesini bekliyorum.

Essekim: Arimmi öyle konuşalım.

siz: olur tabiki esseeekimm benim .

 

Essekim kişisi arıyor..

 

"Napiyon guzzzeeller güzeli çirkinim"

"Dedik ya olm nöbet tutuyorum diye"

"Belgin su komutani bi anlatsana kizim harbi görevde uyuma numarasu yaptın diye nöbetmi yazdi."

" Tek nöbet olsa iyi be yakisiklim adam vurdu beni vurdu catlakmidir nedir yaaa"

Alaz in gür kahkahasi benimde gulmeme sebep oldu.

"Askerligi birak bizim buraya gel bence.."

"Üsteğmenim ne zamandan beri telefonda komutan dedikodusu yapiliyor." diyen Ayberk e döndüm telefondan Alaz in "aaa çatlak komutanin geldi" diyip gulme sesini duyunca telefonun sesini kisarak Ayberk e bakiyordum o ise telefonuma bakiyordu."Kusura bakma üsteğmenim sevgilinizle konuştuğunuzu bilmiyordum ama bi erkege bi erkegi anlatmayın " dedi ve uzaklaştı iyh trip mi atti bu cidden iğrenç cidden banla tekrar oturacagim sirada askerlerden birisinin gelip"Yüzbaşı Ayberk Bayrak komutanim sizi emretti komutanim" demesiyle sinirlerim tepeme çıkmıştı az once yanimdan ayrıldı ve simdi bi askerle ayağına çağırıyordu umarım görev vardir da çağırıyordur diye umut ediyordum Alaz la vedalaşıp telefonu kapattigimda sessize almayi unutmuştum sinirden.

 

Yüzbaşı Ayberk in odasina girdigimden beri o masasında bende kasisindaki koltukta oturmus bi sekilde birbirimize tipik bakışlar atiyorduk.Bakismayi sonlandiran ise "niye çağırdığıniz beni komutanım onemli bir durum yoksa gitmem gerekiyor nobetim var ayrica sizi şikayet etmem gerekiyor onun raporlarini hazirlayop beni vurdugunuza dair imzaniz falan falan bunlarla uğraşmam gerekicek nobetimden sonr-" diyen ben oldum ama benimde sozumu kesen"Sevgilinmiydi? " diye soran Ayberkle afalladim tam cevap vereceğim sirada telefonumun melodisi böldü ve arayan Essekimm di bisimi oldu diye dusunurken telefonumda yazan isime Ayberk yüzbaşı da bakiyordu." çıkabilirsin üsteğmenim cevapla arayan kişiyi de iyi nöbetler " dedi ve odada beni tek birakti o cikar cikmaz Alaz i açtım ve Ayberk yüzbaşının odasindan cikarak konusmaya başladım.

"Niye ariyorsun ne oldu Ayazcim"

"Evine bir tane kargo gönderdim ve şimdiden iyi uykular pakizeee" diyip telefonu yuzume kapattı bumuydu yani cidden .

 

Eve geldigimde kapimin onunde duran çiçek ve kargo kutusunu alip eve girdim çiçeği vazoya yerleştirip kutuyu acmaya başladım ve icinden cok rahat yumusacik bir yastik ve yastigin köşelerinde küçük peluş ayiciklar vardi . Çok guzeldiiii Ay bismillah guzel bir uyku cekme rahatligi vardı üstümde.Hizla Alaz a cicek ve yastigim icin teşekkür edip uykuya teslim ettim kendimi.

 

Uyandığımda telefonuma gelen bildirdimlerle bakişiyordum her uygulamadan bildirim geldigi yetmez gibi bircok da mesaj gelmişti.Once annemi arayip sag saglik döndüğümu söyledim sonra babamla konuştum kardesim abim derken tum aileyle ozlemimi giderdim Alaz a sonra cevap vermeyi dusunup gruba goz gezdirdim onemli bi haber yoktu.Kahvaltimi hazirladim cayimi dolduracagim sirada zilin calmasiyla kapiyi açtım ve beni hic sasirtmayan ikili.

"Komutanim ne zahmet ettiniz kahvalti için" diyerek terlikleri giyip mutfağa yönelen Emre nin arkasindan

"Komutanim ben dedimde iste Emre yok gidelim diyince kirmadim Emre yi" terliklerini giyip Murat da Emre nin arkasina mutfaga girdi.Ucumuz kahvalti yapıyorduk.

"Emre ve Murat evinizde kahvaltilik bile yokmu maasinizi neye harciyorsunuz siz ?"

"Komutanim evdeki peynirde yeşil bakteriler vardi" yanagini tamamen doldumus konuşan Emre nin arkasindan Murat " Komutanim Allah sizi inandirsin zeytin ve domates dile geliyordu da son anda dillerini kestik " diyen Murat in dedigine gulmeden edemedim ."Sizin eve guzel bi alışveriş yapalim ve evinizde yiyin her zaman beni nerde bulucaksiniz " dedim ve ağzıma yeşil zeytin attim."siz yokken Selçuk ve Ali nin yanina gidiyoruz onlar kabul etmesse Fırat abinin yanina gidiyoruz biraz dayak yesekte yemegimizi de yiyoruz eğer Fırat abi kabul etmesse Aybala ya duygu sömürüsü yapiyoruz kiyamiyor komutanim" diyen Emre ye şok icinde bakiyordum.Konusacagim sirada telefonumuj zil sesi hepimizi susturmustu.

"Emredersiniz komutanim,

tamam komutanim ikisi yanimda zaten,

evet doğru duydunuz komutanim yanimda"

telefon konusmasini sonlandirip

"Karniniz doyduysa harekat emri var beyler hadi "

dedim ve mutfaktan cikarken Emre ve Murat ayni anda caylarindaki son yudumu alip masadaki yicekleri bianda posete koydular."Napiyorsunuz lan siz"

"tek tek toplamak sıkıcı da direk çöpe atalim demistik komutanim "

sabir dileyip silahımı aldigimda onlarda çıkmıştı.Benim arabamla gelmiştik Karargaha arabadan indiğimizde "Ayrica bundan sonda evime gelmeyin madem gidecek yeriniz var orda zikkimlanin" dedim ve karargah kapisindan iceri girdim arkamda Emre ve Murat in şakaydı ironi nedir bilmezmisiniz komutanim laflari geliyordu.

 

Harekat odasina üçümüz ayni anda girip yerlerimize oturmuştuk.

'bu cok riskli gorev ama yapmazsakta bu durum sivillerin ölmesine sebep olucak icimizden 3 kişi örgütün icine girmesi gerekiyor Belgin Yenilmez,Ali Sezer ve Fırat Bülbül sizin içlerine girip nereye baskın yapacaklarini bildirmenizi istiyorum.Kılıç sizi takip edicek . Herhangi bi sebep, durum veya raporu olan varsa soylesin." dedi Albay üçümüzun ağzından yok komutanim cikti .

 

Helikopterde herzamanki gibi bu sefer şehitlik mertebesiyle donmek için dua eden Fırat abi onun yaninda ciddi kalamayan Emre ve Murat bu halledini goren inanmazdi çünkü sahaya indiğimizde ikiside ölüm sessizligine gömülüyor asla çeneleri calismaz silahlari çalışırdı.Benim yanimda Aybala omzuma yatmış şekilde Selçuk a bakıyor.Selcuk ,Ali ye operasyonu tekrar anlatiyor ve karşımda bana dik dik bakan Yüzbaşı Ayberk Bayrak.

 

Köyde giyilen kıyafetlerden giymiştik ben kadınların yaninda çamaşır asıyor Fırat abi ve Ali ise gübre atıyordu traktöre ."Komutanim hani catisacaktik bok topluyoruz" diyen Ali nin sesi kulakliktan duyuluyordu ve herkesten ufak bi kikirti cikti."Emekliligimi alip domates ekicektim ben halime bak" diyen Fırat abinin konuşmasına hemen karsilik veren Emreydi"Komutanim yaşlandığınızi kabul ettiniz sanirim" demesiyle Firat abi den Sabir dileyen sozcukler dökülüyordu."Komutanim hareketlilik var " diyen Aybala nin sesiyle herkes ciddilesip goreve uyum sağlıyordu.Kucuk bi terör grubu bizi köyün ortasinda toplamıştı iclerinde siyah sacli kadin ,kadinlara bir gözü kor olan adam ise erkeklerin üstünü ariyordu .

"Kuzgun geldi heval" diyen adamin geldiği yone baktim demek kuzgun buydu.Firat abi takma sakallarinin icinden dudaginin kipirdayip kıpırdamadıgi belli olmadigi icin "Komutanim Kuzgun kod adli terörist burada" dedi .Tum koylu ve bizim ellerimizi bağlamadan gidecekleri magaraya goturuyorlardi bizi ve bianda yolun yarisinda durduk.

Kuzgun "Adamlarina soyle cabuk halletsinler" demesiyle 15 e yakin adam dagin her tarafina dağılmış kadinlarin ustunu arayan kadin ise "Bastigim yerlere basin en ufak yanlis adimda parcanizi bile bulamazsiniz" dedi.Kahretsin mayin vardi yolda ve tim burdan gecicekti.

"Ali ulasabiliyormusun bizimkilere"

"Bu uzaklikta cok zor komutanım"

"Ben kulaklığı buraya koyayim ses dalgalarindan anlaşılır"dedi Firat abi ve ayakkabi bagcigini bagliyormus gibi yapip kulagindaki kulakligi yere koydu.

 

Yazardan

 

Kılıç Üç askerinide takip ediyordu fakat bir sure sonra kucuk bi dere yatağının yaninda durup yemek yeme molasi vermislerdi o sirada teroristler etrafi konrtol ederken Kılıç i gormiceklerdi ve yola devam ediceklerdi.Ayberk Yüzbaşı nin ici hic rahat değildi fakat görevdi işte hic bir zaman kadinlari kucumsemezdi oyle bi egilimde bulunan erkek degildi annesi ona öyle ogretmemisti ama kadin askerlerin saha ya cikmasina dayanamiyordu gozu hep Aybala nin ustundeydi küçük kiz çocuğu gibi geliyordu gözüne Belgin , Belgin de oyleydi ama sanki Belgin onun küçük kız çocuğuydu.

 

"Barbunya nedir ya kusacam suraya simdi Komutanim en guzel komutanim Aybalamm Ay ışığım değiselimmi yemekleri ton balığı seninki bak kilo yapar" dedi Emre .

"Çikolata ni verirsen olur Emre" diyen Aybala ya ve elinde barbunya ya bakiyordu ve istemeyerek kabul etti Emre ve cikolatasini verdi.Ayberk yüzbaşı bu duruma gulmeden edemedi "Ulan asil tefeci Aybala Tegmen çıktı aman dikkat " dedi Ayberk."Hep Belgin komutandan alışkanlık kalmis komutanim " Aybala nin bu sözüne takili kalan Ayberk mirildandi demek tefeciligin burdada sürüyor ruhumun sizisi.

 

"Murat cevre kontrol yap" Dedi Ayberk.Murat çevre kontrolu yaparken Aybala 3 askerle irtibat kurmaya çalışıyordu."Teğmenim durum ne ulasabiliyormusun?"

"1 kulakliktan sinyal aliyorum ama burda gösteriyor konumunu komutanim" diyen Aybala ya anlamaz gozlerle bakti Ayberk " bu ne demek Teğmenim "

"komutanim kulakligin biri burda KOMUTANIM MAYİN TUZA-" diyemeden vurulan Murat ,Kılıç timi yoğun ates altina girmişti iclerine sizdirdiklari askerlerinin açığa cikmamasini umuyordu tim.Murat i guvenli bolgeye çekip catismaya devam eden Emre ye "Emre bulaşık sirasi sana geçti artık kardesim" dedi Murat vurulduğu halde bile bu durumu düşünüyordu.Emre bir kurşun sıktı kayanin arkasinda saklandi ve "asla ama asla o bulaşığı yikamam Murat" dedi ve tekrardan kurşunlar yağdırmaya başladı.Teroristleri etkisiz hale getirdikten sonra Ayberk yüzbaşı telsizi alip Albay la konuşuyordu.

"Murat yarali komutanim ciddi bir yarasi yok ama bu sekilde devam edemeyiz "

"Yüzbaşım helikopter geliyor ama ancak akşam orda olur cok zaman kaybedersiniz"

"Komutanim suan tek yapabilecegimiz Murat i askeriyeye gondermek ve askerlerimizin açığa cikmamasi icin dua etmek "

"Yüzbaşım emir komuta sende ve şuan benden ne istiyorsun"

"Komutanim Murat i helikoptere bindirelim ve biz askerlerimizi bulmaya cikalim destek ekip gönderin yeter " Dedi Ayberk ama Albay hic olumlu bakmıyordu.

"Eminmisin sen bundan Yüzbaşım nasil bir durumu ustlendiginden farkındamisin?"

"Komutanim 3 askerimi şehit de vermem ben " dedi ve dedigini yapti Ayberk yüzbaşı,Albaydan izini aldigi gibi plani değiştirmişti.

 

Akşam Murat i helikoptere yarali sekilde teslim ettikten sonra hizli bir şekilde yollarina devam ettiler.Aybala sinyal cekiyor komutanim demesiyle dahada hızlanıp askerlerini oradan almak istediler.

 

Belgin den

 

3 saattir buradaydik aklim timdeydi iletisime gecemiyorduk ve ..ve tuzağa dusmemislerdir umarim demekten baska seçeneğim yoktu.

Tum köylüler ve biz ust uste yatmis sekilde sabah olmasini bekliyorduk kendi giydikleri kiyafetten vermislerdi bize Ali ne kadar ben bunu giymem komutanim diyip dursada mecburen giymisti.

Kolumdan tutup kaldiran adama bakıyordum.

"Dag çok sıkıcı degilmi bayan?"

"Amuda kalk banane" dedim bayanmis got herif sensin bayan .

'Biraz eğlenelim canin sıkılmış seninde belli " dedi ve yurutmeye çalıştı.Yumrugu geçirmemle sendelenen ele başları sinirle tokat atti bana.

O sirada hala Ali de takili olan kulakliktan Ali"Fırat abi birsey yapalim " dedi Firat abi nin dahada yayildigini cikan hisirtidan anladim ve dilini damagina vurup chik "izle aslanim full hd canli bulamazsin bi daha" dedi.Adam tekrar bana vuracağı sirada elini tutup ters çevirdim ama bianda beni ittirip bi yumruk atti o sirada kulağımdan düşen kulaklığı gördü.Dikkatini kulakliga verdiginde kafasinu egip dizimle yuzune vurdum adam geriye düşüp 1 dklik bayginlik geçirdiği sirada diğer teröristler geldi ve o kadinda geldi.

"Sen mi yaptin bunu?" sorusuna cevap vermeden onunde dikiliyordum."Sen koyden degilsin kimsen sen yoksa ozel kuvvetlermi ,jandarma hangisi?"

hic bir cevap vermiyordum o sirada uyanan adam kulakligi gösterip "ayagimiza kucuk bi kus geldi Rojda" dedi kadinin ismi Rojdaydi."Kafese koyalim o zaman kuşumuzu Temo" dedi Rojda ve iki terörist koluma girip baska bir magaraya soktular.

 

Sayisiz dayak, nefessiz kalma ve tenimden akan kanlarla duruyordum.Rojda kaldigim odaya girip "uf olmussun küçük kuş" dedi yuzunu eksiterek gülüp "uzuldunmu çen gel sanasa uf yapalim ablasi" dedim agzimi yayarak.Arkamda duran adamin bianda elektirik vermesiyle çığlığım anlık çıkmıştı.Benim bagirmamla silah sesleri gelmesi ayni anda oldu.Kılıç gelmişti hemde tam zamaninda diye seviniyordum ki içeriye silah sıkarak giren adamla goz goze geldik ve bianda Rojdaya sarilip"seni özledim Rojda" dedi.Silah sesleri bu adamdan gelmisti muhakkak beni soylemislerdi ve sevinerek sıkmıştı kurşunları.Firat abi ve Ali ne durumdaydi bilmiyordum ama iyi olmalarini diliyordum Firat abi nerde ne yapacağını planli hareket ederdi ama Ali çömezimiz icin bu durumu diyemezdim anlik aklina duseni yapalien birisiydi konu silah arkadasi vatani oldumu gözune perde inerdi.

 

Adam bana yaklasti ilk yuzumu inceledi sonra bedenime bakti ve "kimsin?" sorusuna cevap vermedim yarama bastirarak"askersen?" dedi bozuk Türkçesiyle ve güldü "evet evet askersen sen" dedi gülüşüne karşılık vererek"evet evet it surusunun baskanisin sen" dedim onu taklit ederek"askerr askeer fazla mi ego var sende bizim elimizdesin ölmek uzeresin nerden geliyor bu kahramanlik" dedi

"biz ölünce kahraman oluruz " dedim ve sustum .Sanirim kahraman olucaktim Firat abi nij duasi bana geçmişti ama bu şekilde olmek istemiyordum mehmetcigin intikamini almadan ölmek istemiyordum yinede Vatan sağ olsundu.

 

Yazardan

 

Belgin işkencelerden dolayi bayılmıştı.Belginin çığlığını duyan Ali ve Fırat ise kendini zor tutuyordu Ali nin " neyi bekliyoruz komutanim Belgin komutan ne durumda bilmiyoruz bile girelim içeriye" diyen Aliyi umursamadan plan düşünen Firat çok çaresizdi kardeşi, küçüğü orada tek basina yanlız ve işkence görüyordu Belginden cok cani yanıyordu Fırat in .

 

Kılıç gelmişti fakat hic bir hareketlilik yoktu bu hiçlik karanliginda bianda Belgine ait çığlığı duydular bu bardaklarini tasiran son damlaydi gireceklerdi alacaklardı askerlerini ama ates ederek kamp alanina giren adami görünce durmak zorunda kalmislardi.En ufak hareketlilikde dalacaklardi ama yoktu. Selçuk "Komutanim adam çıkıyor Belgin komutanim da var " dedi herkes pur dikkat mağaranın kapisina Belgin in bitkin dusmus haline bakiyordu Timin agzindan kufurler dokulurken Firat ,Ali yi tutmakta zorlaniyordu.

 

Ali nin en zor aninda yaninda olan Belgin di ,Ali nin ablasiydi öz olmasada ablasiydi her kadindan kaçan korkan ve sevmeyen Ali ,Belgin in kollarinda ağlamıştı,Belgin e guvenmisti ve Belgin ablasini sevmişti ne kadar sessiz ve soguk dursada Belgin her halini anlardi onun.Zoruna gidiyordu Ali nin Belgin aci cekmisti işkence görmüştü ve Ali oturup Belgin in bağırmasini dinlemisti işkenceyi unutayim diye söylediği turkuleri dinlemisti Ali.Simdi nasil sakin kalabilirdi Belgin karsisinda ölü gibi duruyor kolundaki adamin sert hareketlerine bile karşı koyamiyordu.Ve Firat abi" eger kendini deşifre edersen üçümüz de şehit oluruz Ali " dedi ama dinlemedi Ali duymak istemedi .Firat abi son çare komutanlik yetkisini kullanip"asker emrime itaatsizlik yapmayi kes" dedi sert cikan sesiyle ama Ali bunuda duymadi gozleri Belgin deydi.Firat i dinlemeyen Ali ye Firat sert bi dirsek atarak bayılttı.

 

"İnimize bi kuş gelmis ve biraz işkence pardon eğlendik simdi ise eglence bitti öldürelim diyoruz ahali" dedi adam koylulere bakarak ve Temo ya "Vurun gitsin eğer ihanet etmeye kalkarlarsa bize sonlarının böyle olucagini bilsinler " dedi ve geri çekildi.Belgin in üstü yırtılmış bir sekildeydi gözlerini bağlayıp kayanin yanina durdular Belgin i.Son nefesini vericegini zanneden Belgin e"son bir isteğin varmidir asker " dedi adam Belgin gulerek "o astiginiz bayragin direği varya anladiniz bence" dedi ve sustu adam sinirlenip Belgin in çenesinden tutup"Öleceksin asker ve bu durumda bile egleniyorsun" dedi ve geri çekildi elini yukarı kaldirip adama isaret edicegi sirada elinin icinden bir kurşun geçti.Selcuk o eli daha guzel yerlere koymayi dilemişti ama simdilik icinden geçmesi gerekiyordu.

 

Belgin kendini yere atip saklandi,Firat koşarak Belgin in yanina gelip iplerini ve gozundeki bandaji çıkardı.Firat abi Belgin i kendine çekip sarildi"kiz çocuğu yaramazlik yapmışsın" dedi ve Belgin in kanlarını boynuna sardığı peçeyle temizlemeye başladı.Belgin in gozleri Ali yi ariyordu "Abi Ali nerde birsey mi yaptilar ?" diye endiseyle soran Belgin e "bayilttim sorun yok " diye rahat bir sekilde cevap verdi.Kılıç guzel bir temizlik yapmıştı.Ayberk yüzbaşı önde ve arkasindan Aybuke,Selcuk,Emre geldi Belgin ve Firat in gozleri Murati aradi ama yoktu .Ayberk yüzbaşı "Üsteğmenim iyisiniz gördüğüm kadariyla Fırat astsubayim Ali nerde ?" dedi Belgin i umursamaz tavirla Ayberk yüzbaşı.Firat abi yine rahat bir tavirla" bayilttim komutanım bi sorun yok" dedi ve Ayberk yüzbaşı sert bir şekilde " Astsubayim ne demek bayilttim Aybuke hemen karargahla iletişime geç Ali icin helikopter getirsinler hastanede beyin tomografisi cekilsin" dedi ciddi olup olmadigini anlamaya calisiyordu herkes çünkü işkence ceken Belgin di kanamasi durmayan ve birazdan bayilacak olan Belgin di ve ufak bi bayildi diye helikopter çağırılan Ali ydi Ayberk yüzbaşı ya ters ters bakan Belgin in bakışını fark eden Ayberk" Firat git Ali yi uyandir nöbet yazacağımı belirt onada" dedi ve Belgin ile bas basa kalmışlardi."Yaraların cok derin aciyormu üsteğmenim " dedi Ayberk tum sert ifadesini silip yumuşak ve endişeli bir tonda Belgin şok gecirmis bir şekilde Ayberke bakiyordu kendini toparlayip"acimiyor komutanim sag olun" dedi ama aciyordu Belgin in gecmisten gelen yarasi ve bu yaralar cok aciyordu .Ayberk " Karargaha şuan donemeyiz Belgin ilerde depo var oraya gidip ordaki silahlarina el koymamiz gerekiyor dayanabilirmisin ?" diye sordu yine yumuşak bir sesle "Dayanirim komutanım" dedi Belgin ama asla anlamiyordu Ayberk yüzbaşının neden yakin davrandigini ve bu kadar tanidik geldigini

 

Belginden

 

Ayberk Yüzbaşının bi iyi bi kotu davranmasina alışmıştım ama depoya gitmemiz gerekiyor dediginde bu halde nasil yuryecegimi dusunuyordumki Ayberk komutanin kollarinda buldum kendimi ve ulala bir sekilde " kasli kollarimi yoracagin icin sana nöbet yazsammi üsteğmenim" dedi ve ilk guler gibi oldu sonra sert ve ciddi ifadesiyle beni taşıyordu.Belgin kendini uykuya teslim edicehi sirada burnuna dalin kokusu geldi.Yuzbasi Ayberk Bayrak dalin kokuyordu..

Loading...
0%