Yeni Üyelik
11.
Bölüm

10. Bölüm

@rumeysa.00

Yazar Anlatımı

 

Emir 'in dediği şeyle herkes bı an donup kalmıştı. İlk ses Yağızdan gelmişti Yağız Eftale bakarak"Nasıl yani Eftal Ne diyor Emir?"dedi. Yağız bu kadarını tahmin etmemişti. Eftal ilk önce Emire çok sinirli bir bakış attıktan sonra Yağıza dönüp"Şey benim acil çıkmam lazım"deyip tam odadan çıkacakken Yağız"Nereye Eftal soruma cevap vermeyecek misin?"dedi.

 

Eftal hiç umursamadan hemen hızlı hızlı nefes alıp verirken bı an da birisiyle çarpışınca hemen o kişiye dönüp kızıcakken adamın üstüne kahveyi döktüğünü daha yeni idrak ediyordu hemen panikleyip"Ay çok pardon lütfen gerçekten isteyerek olmadı çok özür dilerim"dedi. Adam ise Eftale bakıp"Yok sorun değil zaten soğmuştu"dediğinde Eftal hâlâ inanmamıştı.

 

Hemen adama dönüp "Durun ben Hemen bunu telafi ediceğim size bu kahve yerine bir tane kahve alıp geleyim"dedi. Genç adam Eftale dönerek "Peki o zaman gel birlikte kantine inelim"dediğinde Eftal mecbur kabul etmişti.

 

Diğer tarafta ise Yağız sinirden alnındaki damarlar patlayacaktı. Hemen Can'a dönüp "Şimdi bana her ayrıntısına kadar her şeyi anlatıyorsun"dedi. Can"Olmaz Yağız söz verdim Eftale"dedi. Yağız bu sefer kükreyerek "Lan Şahin Timi bana biriniz anlatıcaksınız ne olduğunu"dedi. Hiç kimse bir şey demediğinden bu sefer Timin en küçük rütbesi olan Merte kükredi"Asteğmen Mert Vural ben yaralandıktan sonra Eftale ne olduğunu her şeyi birbir anlatıyorsun"Mert tam ağzını açıp itiraz edecekken"Bu bir emirdir asker"dedi.

 

Emir demiri keserdi sonuçta Can hemen"Abicim yapma kız anlatmak isterse anlatır sana"dedi. Yağız buna daha çok sinirlenmişti"Lan ne anlatması kız ben yatarken geliyor bana diyor uyandığında burda olmuyacağım hıçkıra hıçkıra ağlıyor ve sende diyorsun anlatmak isterse anlatır diye anlatmıyor işte her şeyi kendi içinde yaşıyor"dedi Yağız. Sonra Merte dönüp başını salladı. Mert derin bir nefes aldıktan sonra her şeyi yavaş yavaş anlatmaya başladı.

 

"İşte komutanım sizin kalbiniz durduğunda Eftal bı an sakinleşemedi bağırdı ama kendi de ne yaptığını bilmiyordu sanki"dedi. Yağız"Ne diye bağırdı" Mert "komutanım yapmayın be bunu ben söylemiyeyim"dedi. Yağız bu sefer Mertten önceki Kerem bağırdı"Asteğmen başçavuş Kerem Kutlu sen söyle ne dedi bu bir emirdir"dedi. Kerem "bı an Eftal Gitme Yağız tek sen kaldın sen de beni bırakma dedi komutanım" Yağız kaşlarını çattı "Neden böyle bir şey söylesin ki"dedi Can hemen "Lan oğlum kız herhalde seni seviyorum"dedi.

 

Yağız duyduklarına inanamadı Sonra konuyu dağıtmak adına "Annem ve babamın haberi yok değil mi" dedi. Can"Yok kardeşim hiç kimsenin haberi yok ama hepsi seni aradı ben bir şeyler söyledim ama pek inandılar mı bilmiyorum"Can hemen sonra"Hııı şey bu arada Eftal sana çok sinirlendi Yağız"dedi. Yağız kaşlarını çatıp"neden bana sinirle ne yaptım lan ben"dedi. Can hemen küçük bir kahkaha atıp"Eftale senin yaralanınca ailene haber vermediğimizi istemediğini söyledim o da bunu duyunca hem gözleri doldu hem de çok sinirlendi"dedi Can.

 

Sonra Ali"Yağız Yusuf albayın acil şehir dışına çıkması lazım dı. O yüzden o hemen gitti ama senin hemen iyileşip görevine geri dönmeni bekliyor"dedi. Yağız başını salladı bu duruma.

 

Eftal,Erdem ile baya konuşmuştu. Erdem buraya yeni gelen doktormuş. O eşyalı evi de o almış yalnız bir şey vardı Erdem Eftale çok dikkatli bakıyordu bu da Eftali rahatsız ediyordu ama belli etmiyordu. Eftal izin isteyerek masadan kalktığında hemen lavaboya gitmiş elini yüzünü yıkamıştı. Çantasının yanında olmadığını anlayınca Yağızın odasında bıraktığını hatırladı.

 

Hemen hızlı hızlı Yağızın odasına geldiğinde kapıyı açıp içeriye girdiğinde Eftal ve Yağızın gözleri hemen birbirini buldu İkiside aynı düşünceleri düşündü bana karşı hissettiklerimi sende hissediyor musun dedi ikiside aklından bu düşünceyi geçirdi. Sonra Eftal içeri girdiğinde Yağız hemen dikleşti.

 

Eftal Yağız a doğru ilerlediğinde "İyi misiniz Yüzbaşım"dedi. Yağız acı içinde tebessüm etti içinden demek şimdi Yüzbaşı olduk ha dedi ama bunu belli etmeyerek "İyiyim Eftal sadece biraz kalbim ağrıyor "dedi. Hepsini vurgulayarak söylemişti Eftal bı an düşündü onunda mı kalbi ağrıyor diye sonra kapı tekrar açıldığında içeri Erdem girmişti.

 

Eftal hâlâ Yağıza bakarken Yağız ise arkadaki Erdemin Eftale neden baktığını sorguluyordu. Sonra Erdem"Evet hastamız nasıl?" Dedi. Eftal arkasını döndüğünde Erdemle göz göze geldiler Erdem hemen tebessüm edip"Aaa Eftal sen de mi burdaydın"dedi. Yağız buna sinirlenmişti "Eftal bu kim acaba"dedi sinirli bir şekilde Eftal Yağıza tebessüm edip Yağız ise Eftalin tebessümümün içine dalmıştı onu dürten Yanındaki Ali olmuştu.

 

Eftal Yağızın sinirli olduğunu anladığı için hemen "Evet YAĞIZCIM bu hastanenin doktoru Erdem bey, Erdem bey bu da Yüzbaşı Yağız Efe Şimşek"dedi. Eftal Yağızı anlatırken tam gözlerinin içine bakmıştı. Yağız şoka girmişti. Hem Eftalin ona yağızcım demesine hemde onu tanıtırken tam gözlerinin içine baktığı için.

 

Erdem boğazını temizleyip Yağıza döndüğünde "beklediğimden daha erken toparlanıyorsunuz yarın taburcu olabilirsiniz"dediğinde Yağız"Cık ben bugün taburcu olacağım"dediğinde Erdem"Beyfendi olmaz tehlik-Yağız Erdemin sözünü keserek sert sesiyle konuştu"Doktor ben hep böyleyim sen yeni geldiğin için bilmiyorsundur"dedi. Yağız.

 

Doktor bu lafın üstüne bir şey söylemeden odadan çıktı. Eftal kaşlarını çatmış Yağıza bakarken Yağız Eftale doğru bakıp gülümsedi"Ne oldu Eftalciğim bir şey mi oldu"dedi. Eftal tam ağzını açıp konuşacakken Yağız time doğru"Yeter lan ne duruyorsun burda çıkın"dedi time bağırarak. Eftal Yağızın bu hâline şaşırdı çünkü Yağız onunla konuşurken sesini alçatır kelimeleri özenle seçerdi.

 

Hepsi teker teker odadan çıktığında bir tek Eftal ve Yağız kaldı. Yağız Eftale baktığında konuşmaya başladı "Eftal bana söylemek istediğin bir şey var mı?"dedi. Eftal bı an ne oldu diye düşündü ama Yağız da artık anlamak istiyordu.

 

Eftal hemen kaşlarını çatıp Yağıza baktı"Yok söyleyeceğim hiç bir şeyim yok"dedi Eftal Yağız bir şey söyleyecekken Hemen kapı açılıp Can içeriye girdi Yağız sinirlenip"Yeter lan artık ne istiyorsunuz siz benden"dedi. Can Yağıza bakıp "Yağız Yusuf albay bizi hemen karargaha çağırıyormuş biz oraya gidicez haber verelim dedik"dedi. Yağız hemen kaşlarını çattı ve yataktan doğruldu Eftal hemen "Dur ne yapıyorsun sen"dedi. Yağız "Duymadın mı Eftal bizi çağırıyorlar"dedi. Can hemen araya girip"Yalnız komutanım sizi değil bizi"dedi.

 

Yağız buna sinirlenip gür sesiyle"Asker siz biz mi var hadi hemen gidiyoruz" dedi. Eftal"Yağız bırak bari dinlenseyedin biraz"Yağız Eftale bakıp "Sonra dinlenirim" o esnada Eftal hemen"O zaman ben de geliyorum"dediğinde Yağız Eftale dönüp "Neden Eftal hanım siz nereye geliyorsunuz"dedi. Eftal hemen kafasına ilk gelen şeyi söyleyerek "Yusuf Amcamı görücem"dedi. Can buna kahkaha atıp"Bak ya benim dayım ama sana benden daha çok değer veriyor"dediğinde Eftal bir şok geçirmişti.

 

Hemen Can'a dönüp "Ne Yusuf amca senin dayın mı?"diye şaşkınlıkla sordu. Can başını salladığında Yağız "ağzını kapat Eftal sinek giricek sinek"dedi. Eftal hemen ağzını kapatıp Sinirle Yağıza baktığında Yağız"Burda kalmaya devam mı ediceksin acaba yani senin yanında soyunmak istemiyorum" dediğinde Eftal hemen odadan çıkıp söylenmeye başlamıştı"Pis sapık herif ne olucak işte dağ ayısı"dedi söylenerek Can ve Yağız da odadan çıktıktan sonra hep birlikte karargâha doğru gitmek için arabalara bindiler.

 

 

Bölüm sonu.

 

Bölümümüz full yazar anlatımıydı nasıldı?

 

Lütfen yaptığım duyururyu unutmayını

 

Oy yorum ve takiblerinizi bekliyorum.

 

Hepinizi çok seviyorum canım okurlarım 🖤 🤍❤️😘

 

Loading...
0%