Yeni Üyelik
9.
Bölüm

9. Bölüm

@rumeysa.00

Eftal Korkmaz

 

Kaybetmek? Kaybetmek ne demektir? Ben biliyorum. Bu hayatta ailemi kaybettim ben. Ama yine de pes etmedim. Şimdi de Yağızı kaybedemem. Daha yeni hislerimi anlıyordum. Ve onu kaybediyordum. Yine bütün gücümle bağırmaya başladım.

 

"YAĞIZZ DUR LÜTFEN UYAN " Birisi beni tutuyordu hemde sımsıkı ondan kurtulmak istiyordum. Bağırıyordum. Uyan lütfen Yağız.

 

Yazar anlatımı

 

Yağız,Eftalin haykırışlarını hissetmişti. Sanki onun bağırdığını duymuştu. Yağız Eftalin sesini hissettiği anda tekrardan kalbi atmaya başlamıştı. Eftal bunu görür görmez hemen kendini yere atmıştı. Can Eftali zar zor tutmuştu. Eftal kendini yere attığında Can da onunla beraber yere çökmüştü.

 

Can Yağızın kalbi durduğunda ve Eftalin haykırışlarını duyduğunda kendin den geçmişti. Eftal Yağızın kalbinin sesini duyduğunda sanki kendi kalbi de atmaya başlamıştı.

 

Eftal Korkmaz

Ben ne zaman Yağıza bu kadar bağlandım. Hiç bilmiyorum ama tek bildiğim yavaş yavaş Yağıza aşık olduğum. Ama bunu Yağıza söylememeliyim. Bilmiyorum içimde tuhaf bir his var. Sanki sanki Yağıza âşık olursam bütün hayatım değişicek gibi. Ama bence ben çokta Yağıza ÂŞIK OLMUŞTUM. Hemen Can'a döndüğümde beni tutan kişi Can mış. Cana baktığımda yüzündeki tebessümle bana bakıyordu.

 

Can hemen bana sarılıp kulağımın dibine"Sen Eftal Korkmaz daha yeni ki haykırışların neyin nesiydi?"dedi. Kenara çekilip bana baktı"Kızım senin içinden ne çıktı öyle hemen Yağız uyanınca bunları anlatmalıyım" ben de ona tebessüm ederek baktım. Sanki daha yeni o haykırışları ben atmamışım gibi. Ayağa kalkıp bütün time baktığımda hepsi bana sırıtarak bakıyordu hemen kaşlarımı çatıp "Lütfen burda olanları Yüzbaşıya söylemeyin"dedim.

 

Can kaşlarını çatıp"Neden Eftal neden söylemeyelim" Can'a bakıp acı bir şekilde gülümsedim"Hiç kimsenin kalbime dokunmasını istemiyorum"dedim. Bu sefer bütün tim kaşlarını çatarak bana baktı bu sefer Ali bana bakıp "O ne demek Eftal ne demeye çalışıyorsun sen"dedi. Ben de hepsine acı tebessümümle bakıp

 

"Ben daha önce hiç kimseyi sevmeye kalkışmadım eğer birisi beni severse ya ben onun sevgisine karşılık veremezsem o da benden sıkılır ve gider"dedim. "O yüzden ben ne sevilmek istiyorum ne de sevmek"Bu sefer Mert sanki aklımdakileri duymuş gibi"O zaman daha yeni haykırışların sebebi nedir Eftal sen yeni tanıdığın birisi için mi bu kadar çok üzülürsün"dedi.

 

İşte benim buna verecek cevabım yoktu. Can bana dönüp"Eftal neden gerçekten o kadar çok kendini yıprattın sen bizden daha çok kötü oldun biz onu yıllardır tanıyoruz ama sen 1 ay niye böyle oldun yoksa"dedi ve sustu. Sinirlerime hakim olamadığım gibi dilime de hakim olamadım"Neden biliyor musunuz o zaman ben size söyleyeyim evet ben hiç kimseyi sevmek istemiyordum ama ben ilk defa herhalde birisini sevdim"Bı an ne dediğimin farkına varıp

 

"Yani öyle değil- Can sözümü yarıda kesip tebessüm etti"Biz anladık Eftal sen âşık olmuşsun"dedi sırıtarak. Tam ağzımı açıp bir şey söyleyecekken Ali"Hem de Yağıza- sözünü kesip"Ama siz bunu ona söylemiyeceksiniz ve daha emin değilim" Ali "Neden Niye söylemiyelim" dedi. "Çünkü neden biliyor musunuz ben hiç kimseyi sevmeyi beceremem"dedim. Ve hemen Mert ilk önce time bakıp sonra bana baktığında "Peki Eftal ya Yağız komutanım seni severse o zaman ne olucak"dedi.

 

Bunu düşünmek bile kalbimi hızlandırmıştı."O zaman da olmaz o beni severse ben onu çok severek abartırım ya da hiç sevemem Yağız ikisindende sıkılır ve beni sevmekten emin vazgeçer"dedim. Tam o esnada 3 tane doktor Yağızın kaldığı yoğun bakıma girince yine kalbim hızlanmıştı. Doktorlar odadan çıktıktan sonra "Gözünüz aydın hastamızın her şeyi normal gözüküyor sadece nedenini bilmiyoruz ama bı anlık kalbi durdu ama şu an iyi normal odaya alabilriz"dedi ve gitti.

 

Sonunda rahatlamıştım benimle birlikte bütün tim rahatlamıştı. Hemen yağızın kaldığı odaya geldiğimizde Can doktora yönelerek"Girbilir miyiz içeriye"dedi. Doktor"Hastamız zor bir ameliyat geçirdi o yüzden şimdilik sadece teker teker içeri girebilirsiniz" Can bu sefer"Peki ne zaman uyanır"Dedi. Doktor"Bilmiyorum bu bünyeye göre değişiyor yani bunu biz değil kendisi karar verecek"Can doktora teşekkür ettikten sonra doktor yanımızdan ayrılmıştı.

 

Can bana tebessüm içinde baktığında ben de ona tebessüm ettim"Hadi ne bekliyorsun Eftal girsene içeri"Can'a yüzümdeki şaşkın ifadeyle bakıp"Ben

mi gireyim?"dedim. Can "Tabi kızım herkesten önce bence sen girmelisin"dedi. Buna mutlu olmuştum ama Çok belli etmedim. Time dönüp "İzniniz var mı acaba"dedim. Hepsi bı an da kaşlarını çatıp bana baktı "Bu ne demek oluyor neden izin istiyorsun gir hadi"dedi Ali abi. Hepsine tebessüm ederek baktıktan sonra Yağızın odasının kapısını açıp oraya adım mı attım.

 

Yazar Anlatımı

 

Yağız tam gözlerini açacakken bı an kapı açılma sesiyle hemen gözlerini geri kapattı gelen kişi yavaş yavaş adımlarla yanına geliyordu. Yağız durdu hemen bi düşündü. Kim bu kadar yavaş ve naif adım atardı bizim timden değil o zaman kim yoksa hastanenin içine mi sızmışlardı. Tam hareket edeceği sırada onun sesini dudu ve hareket edemedi"Yağız"dedi. Eftal. Yağız Eftalin sesini duyunca bı an yanlış duydum dedi. Ama sonra Eftal hemen ağlamaya başladığında Yağızın her yeri buz kesti.

 

Eftal"Yağız niye uyanmıyorsun artık benim kalbim çok ağrıyor Yağız lütfen uyan ve artık bana yardım et niye kalbim bu kadar ağrıyor Yağız"dedi. Yağız eline art arda düşen Eftalin gözyaşlarını hissedince hemen kendine lanet okudu içinden"bu kız benim için mi bu kadar ağlıyordu lan Allah benim belamı versin ben nasıl Eftali bu kadar ağlatabilirim"dedi. Yağız gözlerini açmamak için savaş veriyordu.

 

Çünkü gözlerini açarsa Eftalin daha ne söylemek istediğini anlayamazdı. O yüzden mecbur hareket edemiyordu. Eftal"Biliyor musun yağız şu an sen burda uyanık olsaydın sana bunların hiç birini söyleyemezdim" Eftal bı an daha çok ağlamaya başladığında Yağız artık dayanamıyordum. Kendini çok sıkıyordu. Eftal"Yağız senin kalbin durduğunda nasıl çok korktum bı an bı an seni kaybediceğim sanmıştım. Bilmiyorum şimdi sen benim bu halimi görseydin düşünürdün niye bu kız bu adar çok ağlıyor bu kadar çok üzülüyor ama biliyor musun Yağız bende bilmiyorum neden böyle olduğumu" Yağız Eftalin böyle olmasına çok şaşırmıştı.

 

Eftal"Şimdi ben gidiyorum ama sen benim buraya hiç geldiğimi bilmeyeceksin Can ve diğerlerini uyardım benim burda olduğumu sana söylemiyecekler İyi olduğuna göre ben gidiyorum Yüzbaşı Yağız uyandığında gelmedim diye bana kızma tamam mı yani sende haklısın niye bana kızasın ki ama yine de bana kızma çünkü ben artık dayanamıyorum"dedi Eftal ve Yağızın elindeki gözyaşlarını silince Yağız artık dayanamayarak gözlerini açtığında Eftal hâlâ fark etmemişti.

 

Yağız Eftalin kızaran gözlerini görünce sakinleşmek adına gözlerini bir kere açıp kapattı ve Eftale seslenerek "Eftal"dedi. Eftal bı an elleri durdu hemen başını kaldırıp Yağıza baktığında Eftal bı an ne yapacağını bilemedi hemen Yağızın elindeki elini çekince ona baktı"Ağrın var mı dur doktor çağırayım çok şükür uyandın"deyip tam gidecekken Yağız bı an Eftalin kolunu tuttuğunda "Hiç bir yerim ağrımıyor doktor da çağırma"dedi Yağız.

 

Eftal kaşlarını çatarak "Ne demek doktor çağırma sen çok zor bir ameliyat geçirdin ve hemen doktora haber vermemiz lazım"Tam Eftal giderken Yağız yapacak hiç birşeyin olmadığını anladığında bı an Yağız yarasını tutarak yalandan inlemeye başladı "Ahh Eftal"dedi ve doğrulmaya çalıştığında Eftalin hemen gözleri dolduğunda koşarak yağızın yanına geldi"

 

Ne oldu bir yerin mi ağrıyor çok özür dilerim belki ben doktoru çağırmaya gitmeseydim sen doğrulurken yaran acımayacaktı ö- Yağız hemen Eftalin sözünü kesip"Sakin ol sadece anlık giren bir ağrı"dedi ve Eftale bakarak "Eftal sana şimdi bir soru soracağım ama lütfen doğru cevap ver olur mu?"Eftal hemen başını salladı. Yağız"Sen niye bu kadar çok ağladın ve üzüldün yoksa benim için mi?"dedi. Eftal bı an ne diyeceğini bilemedi. Tam bir şey söyleyecekken Kapı açıldı ve içeriye bütün tim girince hemen tebessüm etmişti Yağız ise"Lan şerefsizler siz niye tam şu an geldiniz"

 

Can bana bakıp imalı bir şekilde güldüğünde "Neden kardeşim yoksa önlemli işlerin vardı."dedi. Yağız"Evet Can sen gelmesen istediğim bir sorunun cevabını alıcaktım"dedi. Mert"Söyleyin komutanım eğer biz cevabını biliyorsak size söyleriz"dedi. Yağız

 

"Eftali bu hâle getiren şerefsiz, kim? neden Eftal bu kadar çok ağlamış yani bir şey mi oldu"dedi. Yağız akıllı bir adamdı sorusunun cevabını böyle alacaktı sonra timdeki Emir yine ağzını tutamayıp"Komutanım siz daha yeni kendinize şerefsiz mi dediniz yoksa ben mi yanlış anladım hayır yani Eftal günlerdir bunun için üzgün yemek bile yemedi"Emir ne dediğini son anda fark etmesiyle etraf buz kesti ve koca bir sessizlik herkes donup kalmıştı bu cevaptan sonra.

 

 

 

Ve bölüm sonuuu....

 

Nasıldı bölümümz

 

Normalde yarın atmam lazımdı ama ben bekleyemedim yazar yazmaz atmak istedim

 

Yazar anlatımı nasıl sizce

 

Oy yorum ve takiplerinizi bekliyorum lütfen 🖤🤍

 

 

Loading...
0%