Yeni Üyelik
9.
Bölüm

9.Bölüm

@ruveydakay

Dokuzuncu Bölüm. Canan Antalya.

 

 

 

Renkli kağıtlar,daha önceden hazırlanmış aynı boyutta kesilmiş çıtalar,uzun bir ip ve tutkal Canan’a bakıyor,Canan da onlara bakıyordu.

 

Daha önce uçurtma yapmadığı için bu durumdaydı.Yapmak için denedi ama çekici eline vurunca “lanet olsun”diyip vazgeçti.Hazır yapılan uçurtmalardan alacaktı.

 

Nurdan Hanım çağırmıştı Canan’ı.Beraber uçurtma festivaline gideceklerdi.

 

Çocukluğuna dair bazı anılar aklına geldi.Poşetten uçurtma yaptıkları günler.Hazırlanıp uçurtma yapılacak malzemeleri topladı ve aşağıya indi.

 

Festivale Nurdan Hanım’ın eski eşi de gelecek ve hatta Canangil’i o götürecekti.Merve hazırlanana kadar dışarıda konuştular.

 

 

 

Festival alanına geldiklerinde,pamuk şeker satıcıları, uçurtma satıcıları yerlerini çoktan almışlardı.Alana gelen bazı kişilerin ellerindeki sepetlere bakılırsa, piknik yapacakları anlaşılıyordu.Zira hem hava durumu hem de ortam buna müsaitti.

 

            

 

Belediye başkanının konuşmasının ardından herkes uçurtmasını uçurmaya başladı.Bunlar arasında çocuklar,gençler ve orta yaşlılar da vardı.Kim bilir belki içlerinde bir günlük bile olsa çocukluğa dönme arzusu olduğunu tahmin ettiği için Canan orta yaştaki kişileri yadırgamadı.

 

 

Uçurtmalardan dolayı gökyüzü rengarenk görünüyordu.Uçurtmalardan birinde evlilik teklifi yazan notu gördüğünde herkes gibi Canan da bunu ilginç buldu.Biraz sonra onlara en ilginç gelen şey ise evlenme teklifi yapan kişinin bir bayan olduğunun anlaşılmasıydı.Teklif yapılan adam da şaşırmış görünüyordu.Ama mutlu olduğu her halinden belliydi.Herkes bir süre bu olanları konuştu ve ardından uçurtmalar uçurulmaya devam edildi.

 

 

 

Canan bir süre sonra Koray ve arkadaşıyla karşılaştı.Onun da elinde uçurtma vardı.Birbirleriyle selamlaştılar sonra Nurdan Hanım’ın yanına tekrar döndü.

 

 

 

Döndüğünde Nurdan Hanım’ın yanında eski eşi ve bir başka bayan daha vardı.Bu bayan Nurdan Hanım’ın eşinin evleneceği bayan olmalıydı. Nurdan Hanım biraz gerilse de bunu belli etmeyecek şekilde onlarla konuşmasını sürdürdü. “Bir dahaki seneye Canan’a uçurtma yapmayı öğreteceğim “bile dedi laf arasında.Canan’ın aklına o anda Sedat geldi.Kendisi de hiçbir şey olmamış gibi davranmıştı.

 

 

  

 

 

Loading...
0%