Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Yabancı

@sanemlinda

Sabahın erken saatlerinde, odanın içi güneş ışıklarıyla yeni aydınlatıyordu. Uyuyordum kapı sesizce açıldı ve içeri girdi sana baktı ardından gülümseyerek başını salladı. Kararlıydı seni uyandırmaya.

"Uyan asker!" dedi yarı şaka yarı ciddi bir şekilde.

 

Bir anda gelen ses ile sıçradım, yataktan düşüyordum kıkırdama sesi geldi, sesin sahibine uykulu gözlerle baktım.

 

Sesin sahibinin kim olduğu belliydi en yakın arkadaşın , baş belan Fidan Gamze

 

"Hadi tembel tembel yatacak vaktimiz yok" bunu söylerken battaniyeyi üstünden çekti ve kolarindan tutarak yataktan kaldırmaya çalıştı.

 

Homuranarak " Of bu ne ya ben senin askerin miyim ya beni de böyle uyandırıyorsun "

 

Kendisi askerdi - üsteğmen di

 

"Böyle yapmasam uyanmazdın ama" dedi

"İnsan doğru düzgün uyandırır "

"Tamam kuşum günaydın, hadi kalk bak bugün çocuklar ile buluşucaz!" dedi

"Düzgün mü uyandırmış oldun neyse günaydın "

"Ama biraz daha uyuyabilirdim" diyerek elime telefonu aldım. Saat 07.00 'dı buluşacak olmamıza rağmen çok erkendi. Fidana döndüm sinirli bir şekilde. Eline yastığı aldın.

"Fidan"

"Efendim kuşum" dedi yavaşça senden uzaklaşarak.

"Saat 07.00 mı ben mi yanlış görüyorum."

"Evet kuşum saat 07.00 " dedi.

"Neden peki, neden yani beni bu saate uyandırdın ?" Bunu söylerken elimdeki yastıkla ona doğru ilerliyordum , oda benden yavaşça uzaklasıyordu .

Tekrarladım "Neden?"

"Ya tam uyuyamadım kalktım, baktım çok sıkıldım"

"Ve beni uyandırdın "

"Evet kuşum "

Hala ona doğru ilerliyordum elimdeki yastığı sıkarken o da bende uzaklaşıyordu.

"Fidan" dedim

"Heee " dedi kapıya kadar gelmişti.

"Kaç " dedim. Bi anda elimdeki yastığı odadan çıkmaya çalışan Fidana attım.

Kafasına geldi iyi atmıştım . Sinirli bir şekilde bağırarak.

"Bi de diyor ! 'canım sıkıldı ' ben senin canınıda senide , neyse "

 

Ben Alice Şebnem 26 yaşında , duygularını derinliğinde kaybolan ve herşeye anlam yüklemeyi seven biriyim. Çocukluktan itibaren yılların getirdiği yorgunlukla yaşıyorum. Hayatımda birçok dönüm noktası oldu hepside beni şuan olduğum insana dönüştürdü. Kendime ait güvenlik şirketinde ceoyum ve mesleğimi severek yapmaya çalışıyorum.

 

Fidan benim çocukluk arkadaşım dı yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi benim evimde ona ait bir oda vardı hafta sonları bana geldiğinde orda kalırdı , benim tam zıttımdı ama kız kardeş gibiydik . Kendisi çocukluktan beri asker olmak istiyordu , sınavlarına girdi kazandı ve okulu dereceyle bitirdi . Çok iyi bir askerdi.

 

 

 

Bugün bizim ekiple toplanıcaktık her hafta sonu olduğu gibi...

 

Ben düşüncelere dalmıştım Fidanın seslemesiyle yataktan kalktım banyoya girdim sabah rutinimi yaptım üstüme kedili t shirt altıma kot şort giydim saçlarımı dağınık topuz yaptım .

 

Aynaya döndüm, ben birşeylere anlam yüklemeyi seven biriyim olaylara , insanlara eşyalara...

 

En önemlisi kolyemdi . Gümüş renkli ay şeklindeydi çifti vardı altın rengi güneş şeklindeydi.

 

Ay olan beni güneş olan ruh eşim içindi ama ben güneş koleyi kaybetmiştim her yere baktım belkide düşürmüştüm ama bulamadım çok üzülmüştüm eğer bir gün birini gerçekten seversem ' ruh eşim ' dersem ona vericektim .

Ay kolyemi hiç çıkartmazdım benim uğurum olmuştu.

 

Makyaj yapmayı tercih etmezdim çok açık ve pürüzsüz bir cildim vardı yalnızca serum ve güneş kremi sürdüm ve odadan çıktım . Merdivenden aşağı indim . Fidan kahvaltı hazırlıyordu ona yardım ediyordum kendisi en sevdiğim tostunu yapıyordu bu onun özel tarifiydi , bana tarifi vermesine rağmen onun gibi yapamıyordum .

Kahvaltı hazır olduğunuda oturduk ve kahvaltımızı yaptık . Kahvaltı bittiğinde o yediklerimizi toparlarken ben kahve yapıyordum . Kahveyi yaptım bahçede oturduk ve sohbet ettik. Fidanın telefonu çaldı arayan Savaştı lisede sınıf arkadaşımdı o zamandan beri iyi arkadaş olmuştuk .Oda askerdi yüzbaşı. Fidanla tanıştırdığımda ikiside ilk görüşte aşık oldular ve şimdide sevgililer çok iyi anlaşıyorlar .

 

Fidan telefonu hoparlöre verdi

"Kızlar ne yapıyorsunuz? "

Fidan "İyiyiz sevgilim sen ? "

"Bende iyiyim kahvaltımı yaptım bizimkileri aradım bi kaç saate orda oluruz "

"Tamam canım öpüyorum görüşürüz"

"Görüşürüz sevdiğim öpüyorum"

"Görüşürüz Savaş"

"Görüşürüz Alice "

Telefonu kapattı kahvelerimizi bitirdik birlikte sohbet edip kitap okuduk birkaç saat sonra hazırlanmaya koyulduk ben çiçekli elbisemi giyip saçımı açtım Fidanda tam tersi siyah elbise giymişti zıt zevklerimiz vardı ama bu bizi daha iyi arkadaş yaptı .

 

Kapı çaldı Eva, Melek ve Mısra gelmişti.

Eva Fidan gibi çocukuk arkadaşımdı. Askeri hastanede uzman doktordu .

 

Melek ve Mısra kardeşdi hangisi daha büyük sormayın ikiside ' ben ' diyiyordu , çocuk gibilerdi enerjileri hiç bitmiyordu . Melek diş doktoru, Mısra ise sınıf öğretmeniydi . Onlarla jimnastik kulübünde tanıştım .

 

Kızlar hayatımdaki birer parçayı simgeliyordu tanıştığımız günden bugüne çok iyi arkadaş olmuştuk.

 

"Nasılsınız kızlar?" dedi Eva

"Bu sabah dışında iyiydim " dedim Fidan bakarak .

Hepsi anlamıştı zaten ne olduğunu tanıyorlardı Fidanı ve uyandırma stillerini .

Mısra " Nerede kaldı bizimkiler ? "

Fidan " Az önce Savaş aradı gelirler birazdan "

"Ben kahve yapıyorum o zaman " dedi Melek

O kahve yaparken bizde sohbet ettik. Kapı çaldı kapıya baktım. Benim küçüklerim gelmişti Harry ve Hanry ikiz kardeşin olması çifte sorumluluktu ama ben onları çok seviyorum. Hanry biraz sakin yapılı, Harry tam aksine daha enerjiktir. " Hoşgeldiniz beyler" dedim

Harry "Ağaç olduk kapıda ablam ya biraz daha beklesek meyve vericez"

Hanry" Abartma ya " dedi içeri geçtik selamlaştılar sohbet ettik tekrardan kapı çaldı Savaş ve Liam geldi . Liamla da çocukluk arkadaşıyız onunla kızlardan daha yakınız o benim dert ortağımdı abim gibiydi . Selamlaştık ve içeri geçtiler

Liam bana sarıldı bende karşılık verdim uzun zamandır görüşmüyorduk kendisi üniversitede dil bölümünde öğretmendi , dili severdi , mesleğini severek yapıyordu . Liam " Ee ne yapıyoruz hadi gidelim " Evden çıktık arabalara bindik.

Her haftasonu bir etkinlik yapardık istisnasız, bu bizde gelenek olmuştu. Sinemaya vardık biletleri önceden aldığımız için direkt salona ilerledik . Bu ekipte herkes ayrı tarz film zevki olduğu için önceden alıyorduk genelde Fidan macera isterken diğerleri aşk, dram yada fantastik istiyordu . Ortak karar komedi idi . Çok eğlenceliydi gülmekten ağladık film bitince cafeye gittik ve sipariş verdik . Siparişler gelirken sohbet ediyorduk.

Fidan " Bizim ekibe yeni bir yüzbaşı atıyorlar " dedi . Eva " Evet ayrıca doktormuş"

" Umarım iyi anlaşırsınız" dedim. Biraz daha sohbet ettik sonrada herkes evlere dağıldı. Harry ve Hanry bugün bende kalıcaklardı eve vardık işlerimi yaptıktan sonra yatağa uzandım ve sıcacık uykuya kendimi kaptırdım .

 

☀️🌒⭐

 

Uçak iniş yapmıştı. Adam yavaşça uçağın merdivenlerinden iniyordu . Gece uçuşu yapmıştı ve vardığında sabah olmuştu . Mavi gözleri ufka bakıyordu . Yaşlı adam onu görünce hemen yanına gitti " Hoşgeldin evlat." dedi adam "Hoşbulduk amca " dedi ve sarıldılar.

"Nasıl geçti yolculuk? " dedi amcası.

"Rahat geçti " dedi

"Hadi bakalım eve gidelim sen biraz dinlen " dedi ve amcası ilerlemeye başladı. Adam gözlerini tekrar ufka çevirdi , gözlerini kapattı derin bir nefes aldı bu sırada eli kolyesine gitti . Uğuruna , şansına

 

Güneşine...

 

Loading...
0%