Yeni Üyelik
2.
Bölüm

CAN MI BAŞ MI?

@selenkaya

Tanıştığımda guven dolu biri olacağını hic düşünmedim. İçimdeki küçücük olan o guven hissi bedenimin kontrolünü kaybetmeme sağlıyordu. Fakat hâlâ dayanmak için direniyordum. BU yaşıma kadar hiçbir şey beni yenemedi bu hissin de beni yenmesine izin vermeyecektim.

BEŞ YASINDAKI MELTEM ;

"Bugün hava çok güzel Mehmet Amca dışarıya çıkalım"

"Olmaz Meltem"

Bütün arkadaşlarım disaridaydi bir tek ben pencereden onlari izliyordum.

Tam ağzımı açmış bir şey diyecekken Mehmet Amca konuştu;

" SUS YOKSA BU GÜN YEMEK YEMEZSIN"

"Amca?"

" SANA SUS DEDIM VELET EĞER AGZIDAN TEK BIR KELIME DAHI CIKARSA YARIN AKŞAM KI YEMEĞİNİ DE YEMEZSIN"

Ben ne yaptım ki sanırım Mehmet Amca başkasına sinirli ve benle oyun oynuyor.

 

 

Aklıma her küçüklüğüm geldiğinde böyle titriyordum. Bu düşünceyi aklımdan çıkarmak için başımı sağa sola salladım. Tam kendimi yatağa atmış uyuyacakken telefonuma bildirim sesi geldi. Kalktim ve telefonu elime aldım. Ahh Metecan yazmıştı.

 

 

" Rahatsizlik verdiysem özür dilerim Meltem. Musaitsen bir yerlerde buluşalım mı? Kafamı boşaltmam gerekiyor da ..."

 

 

"Merhaba Metecan rahatsızlık vermedin. Benimde kafamı dağıtmam lazımdı. Ben musaitim. Buluşmakta sakinca görmüyorum"

 

 

Bunu bile yazarken ellerim terleşmişti. Hemen makyaj masama oturdum ve ilk elim kapaticiya uzandı kapatıcıyi aldim ve yüzümdeki çizikleri kapattım. Hafif bir makyaj sonrası çok daha güzel görünüyordum.Tam kıyafet seçerken telefonuma bildirim sesi düştü hemen telefona uzandim ve gelen bildirrime baktım;

 

 

" Tamam o zaman saat kaçta buluşalım? Ne zaman dersen o zaman sen ne zaman dersen ben de gelip seni alırım. Yani izin verirsen ?"

 

 

Mesajı okuduğumda aklıma ilk ve tek gelen şeyse çok cömert olduğuydu.Ellerim istemsizce yazmaya başladı

 

 

" Çok cömertsin. Teşekkür ederim ama kendi motorumla gelicem benim için hiç zahmet etme. Sen beni götürme teklifi ettin o zaman bende sana bir soru daha doğrusu bir ricada bulunacağım sen buluşacağımiz yeri seç lütfen"

 

 

Bu mesaji okurken kendime cok kızdım. Insan küçüklük arkadaşına boyle mesaj mı atar?

 

 

"Ya kanki Metecan ben bugün yine kötü anı aklıma geldi o yüzden yine boyle oldum. Kusura bakma"

 

 

Telefonu bırakıp almam bir oldu

 

 

" Sorun yok Mel. Sanırım bende ailem ile aramız kötü olduğu için oldu sorun değil neyse söz filan dinlemiyorum almaya geliyorum. Acele etme bir, bir buçuk saate yanındayım. İstediğin bir şey var mı?"

 

 

Hâlâ ince davranıyordu. İstediğim şey var mıydı. Aslında ped isteyebilirdim. Birkac gün sonra regl olacaktım ve dışarıya çıkmayacaktım dışarıya çıktığımda ise alırsam rezil olurdum. Pedi tüm gun elimde tutmuş olurdum. En iyisi yazacaktım utana utana yazdım

 

 

" Şey ped alır mısın bir de sıcak su torbası..."

 

 

Gonder tuşuna bastim ve wp açık şekilde bekledim ve görüldü oldu. Utancımdan yerin dibine girmiştim. Wpden tam çıkacakken yazıyor görüldü ve bende wpden çıkmayıp beklemeye başladım.

 

 

" Tabi ki alırım lafı mı olur da eğer reglsen hiç gitmeyelim"

 

 

​​​​​​Bu yazıyı okur okumaz hemen yazdım.

 

 

" Yok regl değilim ama birkaç gün sonra regl olucam. Reglken çıkamam aslinda senden de istemeyecektim ama bir yerlere giderken şimdi elimde pedle yada pelimde beyaz poşet ve ped çok kötü rezil olurum o yüzden istedim yani senden ped"

 

 

Hemen hazirlanmaya devam ettim

 

 

BIR SAAT SONRA ;

 

 

Bir saat sonra gelmişti Metecan. Motoruna oturamadim resmen atladim.

 

 

" Hoşgeldin Mel."​​​​​​

 

 

" Hoşbuldum Metecan"

 

 

" Sen karari bana birakinca bende bos yerde zehir vermeyi dusundum pedi de mutfağa bıraktım"

 

 

" Tesekkur ederim pedi mutfağa bıraktığın için. Tamam o zaman zehir atalim ben kendi motora bineyim vsli şekilde zehirliyelim. Ama benzin yok motorda evdeki benzini alip gelirim."

 

 

"Tamam bekliyorum çabuk ol Mel"

 

 

Evin anahtarini cebimden cikardim ve kosa kosa benzini aldim arkamdan bir seyler demisti Metecan ama umursamadim. Gelirken kosamiyordum cunku elimde kocaman beş litrelik benzin vardi bir iki tane pet sisie aldim ve toplam bir litre etti hemen cantama koydum onlari sonra ise motoru full doldurdum. Hemen evin icinde girise biraktim benzini ve motoruma ciddi ciddi atladim.

 

 

" HAZIRIM. SEN ?"

 

 

" HAZIRIM MEL. SAY ÜÇTEN GERIYE."

 

 

" 3.... 2.... 1..."

 

 

VE FIRLADIK.

 

 

Yaklasik olarak yarim saattir arabalarin yanindan gazlayip gidiyorduk hatta bir kere kaza yapacaktik lakin kurtulmuştuk. Ben kendimi müziğe kaptirmisken Metecan' in sevmedigi sarki oldugu icin soyleniyordu.

 

 

" YA KIZIM SESI FULLEDIN KENDINI DE KAPTIRIYON BIR DE BENIM SEVMEDIGIM SARKI YA LUTFEN KAPAT SU SARKIYI"

 

 

"METECAN SIRF KIZ SARKISI DIYE SEVMIYON HE NE GUZEL SANA YOU&ME SARKISINI DINLETIYORUZ RELAMSIZ UCRATSIZ SEN BANA KIZIYORSUN"

 

 

Ofladi Metecan. Ama umrumda değildi. Lakin Metecan'in motoru benim yanima gelmeye calisip motorun kontrolunu eline alip en dibe gecmeme saglayana kadar.

 

 

" MANYAKSIN METECAN. NAPIYORSUN ?" dememele birlikte yeri dusecektim cunku motor'un kontrolu Metecandaydi.Tabi ki kendini kahraman sanan Metecan beni tuttu ve siritti. Siritmasi bitince konusmaya basladi.

 

 

" Sende ben olmasan düşeceksin be bücür."

 

 

Ofkemi hem belirtmek hem de sakinlesmek adina sinirli sekilde soluğumu disariya birikatim. Bunu firsat bilen Metecan gazi kokledi ve hemen benim onume gecti. Bu duruma daha da sinirlenmeme yaradi ve bende hic durmadan gazi kokledim.Ve Metecan'in yanindan gecerken bagirdim.

 

 

" SIMDI NEDEN R25 DEGIL DE R6 AL DEDIGIMI ANLARSIN " ve gulemeye basladim baya eglenceliydi. Sarkiyi durdugumu hatirlayinca sarkiyi yine actim ve guldugum icin biraz yavaslamak zorunda kaldim. Ve Metecan yanima geldi

 

 

'​​​​​​" MEL!"

 

 

Cümlenin devamini soyliyecek mi diye bakarken hem o hemde ben motorlarimizdan savrulduk. Ve yere dustuk. Lakin Metecan yere dustukten sonra bile benim adimi sayikladi fakat ben onu adini dahi soyliyebilecek durumda degildim. Metecan'a bakmaya calistim baktim da fakat bu ani haraketle gozlerim karadi ve bayildim.

                                                    ***

 

 

" Mehmet Amca, Mehmet Amca, Mehmet Amca"

 

 

" NE VAR MELTEM ?!"

 

 

yine saklanmisti Mehmet Amca.

 

 

"Dedikleriin hepsini yaptim. Dediklerimin hepsini yaparsan sana supriz odul vericem demistin hani nerde benim supriz odulum ?"

 

 

sabir dileyen bakislari ile Melteme bakti Mehmet Amcasi. Yasi gerektigince kucuktu her zaman iyilik perisi, melek derlerdi fakat bu sirf Meltem'in saf kalbinden dolayiydi.

 

 

" Bunu diyecektin bahceye yarim saatlik cikabilirsin suprizli odulun buydu"

 

 

Meltem cok sevinmisti. Resmen gozleri parildiyordu lakin Mehmet Amcasi korkmustu fakat belli eltmemeisti. Meltem saf kalpli olsa bile yasina gore fazla zekiydi ve Mehmet Amcasi yaptigi seyi anlamasindan cok korkuyordu. Neyseki daha anlamamisti.

 

 

" Tesekkur ederim Mehmet Amca" dedi ve kosturarak bahce yolunu tuttu kucuk Meltem. Kostu kosmasina ama yere dustu yere dusunce gozleri yasardi kucuk Meltem'in ama dert etmedi ve hemen arkadaslari"nin yanina giderek oda bir oyunun icinde dahil oldu...

                                              ***

 

 

​​​​​​Nabzi dusuyor' dedi tanimadigim ses gozumu acmaya calistim lakin acamadim. Birkac deneme daha yaptim ve cok kucuk actim ilk gordugum parlak bi isik oldu ve gozlerim kamasti gozlerimi actim ve direndim lakin daha gozlerimi acik tutmaya direnemedim ve gozlerimi geri kapattim. Fakat anladigim bir sey varsa o da hastanede olduğumdu. Bir ses duydum nabzimin dustugu ve kalp atis sesimin hizli atiyordu ve tanimadigim ses bir daha konustu ;

 

 

Hemen ameliyata alin ben Ipek Hanim Osman Bey ve asil doktorumuz Kaan Bey' i cagiriyorum. Sizde ameliyathaneye iner inmez kalp masaji ve oksijen tupu baglayin yani takin geliyoruym. KOS!!!

 

 

Daha birsey anlamiyordum ama nabzimin dusmeye devam ettigini anliyordum. Kalp ritmimide anliyordumm. Hic boyle hissetmemisim...

                                             

Loading...
0%