Yeni Üyelik
9.
Bölüm

KENDIN MI ? SEVDIGIN MI ?

@selenkaya

Metecan Gurur'un ağzından;

Sevdiğimi uyarmaya çalıştım ama her şey için bir hata yapabilir. Ve bu hata bizde olmuştu en kötü sekilde bir son yasamistik ve tum Turkiye bizi konusuyordu. Sevdigim gozlerini kapadi fakat ben onun icin uyanik kaldim ve anbulans geldiginde ilk onu goturduler ikinci ambulans gelince ona bindim. Odalarimiz yan yana o beni goremiyor amam ben onu goruyordum. Taki ters giden bir durumdan dolayi onu o odadan cikarana kadar. Tahminim uzerine onun durumu daha ağır. Keşke boyle bir fikir sunmasaydim. Ama is isten gecmisti suan tek yapabilecegim sey ise suanki an ve suanda sonraki idi. Tanriya hic durmadan yalvarmistim. Onu beklerken hep yuz'e kadar saymmis ve yuz'e geldigimde en bastan baslamistim.Suan bin kere sayisi ortaya cikmisti. Doktorum geldigibnde ona hemen sevdigim kizin durumunu sormus lakin onun doktorunun farkli oldugu ve herhangi bir sey diyemeyecegini soyledi Kaan Bey. Ona yine de tesekkur ettim. Kapimda iki tane polis oldugu ve benim istedigim zaman ifade vermem gerektigini soylemisti. Icim icime sigmiyiyordu. Sirf sevdigim uyaninca yemek yememissin diye kizmasin diye corbami ekmege bandirarak ictim ve yaklasik iki saat sonra getirdiler sevdigimi. Fakat benim gibi kolunda serum ve gobegin alt kisminda bir bez gibi bir sey vardi. En son sirf an odadaki insanlar beni duyup gelsin diye bagirarak konusmaya basladim ;

" YETER ULAN YETER BENI ŞU DORT DUVARLI ODAYA TIKTINIZ HICBIRSEY SOYLEMIYORSUN KRIZ MI GECIREYIM YANI DAYANAMIYORUM SEVDIGIME BIR SEY OLUCAK KORKUSU CEKMEYE DAYANAMIYORUM."

Daha bagirmaya basladim an bakmislardi yan tarafta ki doktorlar. Ve birkac tanesi odadan cikti ve saniyeler sonra ise benim odama geldim.

" Neden bagiriyorsunuz beyfendi farkinda misiniz bilmiyorum ama yan odada agir ameliyattan cikan hasta var yani ya onun durumunu kontrol ediyoruz siz burdan bagiriyorsunuz diger koridordan bile doktor geldi .!!"

Sesim demek ki gurmus diye dusundum sadece baska hicbir sey dusunmiyecektim ki doktorun dedigi seyleri beynimde tekraradan film seridi gibi tekrar ederken o an fark ettigim seyi hemen dilimle soyledim

" AGIR BIR AMELİYAT MI?"

Doktor yanlis bir sey soylemis gibi bir iki adim geriledi ve ardindan hemen odadan cikti taki kendi doktorumuz Kaan Bey gelip kolumdaki seruma bakti ve bittigini gorup hemen bir tane daha takti ve elindeki şırınga'niin icindeki sey her neyse seruma aktardi ve sunlari soyledi Doktorum Kaan Bey

" Panik olucak bir sey yok sadece hastanede suan cok hasta olduğu icin sizin sakinlesip uyuyup kendinize gelmelisiniz ben simdi cikiyorum bu birakacagim telefon sadece beni aramak icin baska bir numarayi dahi basarsaniz bile direk beni aramis olursunuz iyi gunler"

Daha tek kelime bile etmeden hizli adimlarla odadan cikti Kaan Bey. Doktorumuzu sövmemek için kendimi zor tutuyorum. Lakin kapım çalıp içeriye bir hemşire girene kadar.

"Merhaba isminiz sanırım Gurur yani Metecan Gurur. Her neyse Gurur Bey sizinle görüşmek isteyen bir var. Ama lütfen zorlamayın. Ağır bir süreçten geçiyor. Yüksek dozlu sakinleştirici bile işe yaramadı."

"Anladım " kendime ve üstüme hemen çeki düzen verdim ve konuştum "Gelebilir"

"Kızım gel içeriye de gör şu arkadaşını sonra direk odana"

​​​​Kapıdaki kişi ses çıkarmadı ve hemşire bunu onayladığını düşünüp kapıdaki kişiyi kapının oradan getirdi. Yüzünden tüm vücuduna kadar bakıyordum lakin sinirlerimi bozan ve panik yapan o şeyi gördüm. Hemen anlamış olmalı ki sevdiğim kız konuştu

" Sakin ol ameliyat oldum yurumemem gerektiğini söylediler. Birde sanırım hafif bir bileğim burkuldu sorun yok yani telaş yapma"

İçime şu serpilmisti resmen ve ne ameliyatı geçirdiğini merak etmiştim. Onun sesini bile özlemiştim sırf konuşsun diye var olmayan şeyleri söyleyip konuşmasının sağlayabilirdim. Yanımda yer açtım ve " Gel Bücür otur" ​​​​. Hayır gerek yok anlamında başını salladı ve boğazını temizleyip ciddi bir konuşma yapacağını anladım ve hemen diklestim.

"Biliyorum hepsi benim hatam eğer o taraftaki yola gecmeseydim ve sende peşimden gelmeseydim bir şey olmiyacakti benim vs teklifi hatta yanlıştı biz yanlısi orada yaptık özür dilerim " dedi ve titrek bir nefes verdi ardında hemşireye seslendi :

"Rica ediyorum odama götürür musunuz kendimi hiç iyi hissetmiyorum başım dönüyor bir de midem..."

Cümleyi kuramadan yere kustu ben ne olur ne olmaz bakmadım ama rahatsızlıkta duymadım. Hemen koşa koşa odadan çıktı ve yaklaşık bir bir buçuk dakika sonra döndü. Elinde PASPASLA!!! İçimden sabır çekmeye başladım.

" Bune Mel yeri paspaslamayacagini biliyoruz canın acır. Rica ediyorum bırak o paspasi." Bırakmadı ve yerleri silmeye başladı. Sildi de. Fakat son bir kez daha silerken ağzından ufak ama can yakan o ses duyuldu "AHH!!!" Ayakta durmadı ve yere çöktü. BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZDI HALİS GORUYOR OLMALİYDİM. AMA HAYİR O CİDDEN YERDE VE AMELİYAT OLAN yerini tutuyordu. Serum merum demeden çıkardım ve hemen yanına gittim. Hafif bı canım acıdı ama sorun etmedim. Hemen tuttuğu yeri açtım ve olanı gördüm. İçimde tutamadim ve direk dilime döktüm cümleleri

" Dikiş patlamış sakin ol şimdi. Yan odadan doktorunu çağırıyorum. Sen haraket dahi etmiyorsun. Anlaştık mı diye sormayacagim zorundasın."

Dedim ve hemen çıktım gittiğimde doktor koltukta oturmuş dosya inceliyordu soluk almayı dahi beklemeden konuştum: " doktor doktor arkadaşımın dikişi patladı kanıyor yardım et!"

Doktor bir şey demeden hemen ayağa kalktı ve koşa koşa benim odama girdi ve hemen Meltem'in yarasına baktı ve odasına götürdüler. Görmemem için perdeyi bile çektiler ve benim tek yapabileceğim oturmak oldu. Fakat otururken bir şey fark ettim. Bileğimde neden sargı vardı? Bu hâlde kalmak istemiyordum. Eğer serumu da cikardiysam. Bileğimi de çıkarabilirim düşünceleriyle harekete geçtim. Bileğime uzandım ve eşofman ile durduğum için eşofman'ı yukarıya çektim. Ardından da hemen bandajı çıkarıyordum ki doktor geldi

" Merhaba, SAKIN BANDAJI ÇIKARMA!"

"Neden Kaan Bey ben bu hâlde bile yürüdüm"

" O yarayı görmemen lazım."

"Neden?"

"Enfeksiyon kapmasin diye. Sen yat ben birazdan gelip rutin kontrollerini yapıcam. İstediğin herhangi bir şey var mı?"

İstediğim herhangi birşey'i sormuştu bu soruyu değerlendirmeliydim. Biraz düşündükten sonra en güzel iki seçeneğe karar verdim.

"Beni yan odaya götürün ve yemek istiyorum.."

"Yan odaya mı?"

"Evet"

"Yandaki doktordan izin almalıyım. Hemen söyleyip geliyorum. Bu sırada size de domates çorbası isteyeceğim. Yaralarınıza iyi gelecek ve daha dinç olmanızı sağlayacak."

"Domates çorbası mı? Her neyse hadi izin alın her saniye onu daha cok özlüyorum"

"Tamam"

Dışarı çıktığında ilk odaya değil başka yere gitti. Ve bir iki dakika sonra geri döndü. Hemen sevdiğimin odasına girdi. Bir kaç dakika o odada konuştular ve en sonunda Kaan Bey benim kaldığım odaya geldi.

"Meltem Hanım şuan da kendiniz ile görüşmek istemiyor. Lakin çok konuşmamak şartı ile on beş yirmi dakika yanında kalabileceğinizi söyledi."

"Hemen götürün beni."

"Ondan önce bileginizdeki yaraya bakmaliyim."

Tamam anlamında başımı salladım ve hemen yaramın oraya gelip bandajı açıp baktı.

"Ameliyat en uygunu görünüyor gibi ya da dikiş büyük ihtimalle dikiş atıcam. Ve eğer dediğin gibi yürüyebiliyorsan baya bir ilerleme kaydetmişsin."

Bu dediklerine sırıttım. Hemen yanıma gelip kalkmama yardım edecektir fakat ben onu şaşırtacak ayağa kalktım ve yürümeye başladık. Fakat doktor arkamdan şaşkın şaşkın bakıyordu. Odaya girmem yalnızca bir buçuk dakika mı felan aldı. Girdiğimde kapıyı tıklatmadığımı fark ettim ve büyük bir pişmanlık duydum ilk konuşan ben değil Meltem oldu.

"Metecan Gurur, senle gurur duyuyorum"

Bende hiç arkasında kalmadan konuştum.

"Şu hâlinle bile klasik dalga geçmeden yapıyorsun ya ben ne diyim sana"

"Deme birşey de ayakta kaldın gel yanıma otur"

"Yanına?"

Dediğim an yattığı yere yer açtı yer açtı!. İki kere elini gelmem için yatağa vurdu ve bende denileni yaptım. On beş yirmi dakika demişlerdi fakat ben bir saattir buradaydim ve hiç sustuğumuz an olmadı en son Meltem omzumda uyuya kaldı ve doktor da gelip kafasını yastığa koydu ardından beni de kendi odama götürdüler. Gittiğimde serum taktılar ve içine bir şey sıktılar şırınga sayesinde, ardından uykum geldi ve dayanamayıp gözlerimi kapatıp kendimi uykuya bıraktım.

                                                 ***                                                                        

Uyandığımda normal odamda değildim. Peki neredeydim? Etrafıma baktığımda görmem gerekeni gördüm. Meltem ile aynı odadaydım. Fakat Meltem'e bir sürü makine bağlıydı. Bu durumu dayanamadım ve tefondan doktorumu aradım. Durumunu Meltem'in doktoruna sormuş aslında makineye bağlanma sebebi herhangi birşey olur diye hemen görmelerini sağlamakmış. Benim sadece iki saat uyuduğumu ve sağlığım için bu durumun uygun olmadığını söyleyip kapattı. Geldiğinde şırınga sayesinde serum' a aktardı ve beni sersemledi. Uyumamak için dirensemde hiçbir şekilde faydası olmadı ve ön onbeş dakika içinde uykuya daldım.

                                                                                          ***

Kâbus yaklaşık yarım saat uyumuştum bu nedenle uyandığımda doktor yanım başımda oturuyordu. Ben ise ona aval aval bakıyordum. Konuşmaya başladı Kaan Bey

"Yine çok uyuyamadım aslında uyandığım bir yandan da iyi oldu seninle ilgili seninle konuşmam gereken bir şey var arkadaşın Meltem zor bir ameliyattan geçti lakin şu anda da zor bir durumda Doktorlar ellerinden gelenleri yapıyorlar şu anda durumu hiç yoktan daha iyi fakat bir sorunu var tümörü var. Arkadaşın ameliyathane sensiz girmeyi kabul etmiyor onunla konuşuyorum işlerini halletmen gerekiyor ve senden kan örneği almamız gerekiyor bu ameliyatı riskli ama korkmaman gerekiyor her ikinizin videosu olmanız gerekiyor en iyi doktorlarımız Meltem ve sizler için çalışıyorum Meltem ameliyat girmesi gerekiyor onunla konuşman gerekiyor konuşabilir misin? "

"Hayır duyduğuma beynimden vuruldum tabii ki de konuşabilirim ama böyle bir şey nereden çıktı anlamadım bunu sonra konuşmak istiyorum izninizle hemen Meltem'le konuşabilir miyim ameliyatım riskli geçeceğini de anlıyorum fakat bana bir Garanti verebilecek misiniz yaşayacağına da dair ya da ameliyata ben de gelebilir miyim Meltem ile kan örneği ben uyuyor. Meltem'in kanı 0 rh pozitif benim kanımda 0 rh pozitif zaten Meltem ve ben ayrı kimse bu şehirde yok ailelerimiz başka şehirde ablası şu anda başka şehirde sadece biz buradayız tabii ki hemen ameliyathaneye geçelim Meltem nerede?

Ciddi şekilde beynimden vurulmuştum onun için her şeyi yapabilirim peki ya ya benim bir şeyimi almak zorunda kalırlarsa kendini mi kurtaracaktım sevdiğimi ve tabii ki de sevdiğim olabilirler fakat sevdiğimi kurtarınca kendimi kaybettiğim için kızacaktı sevdiğimi kurtarmazsam da vicdani azabını ben çekecektim en iyisi ameliyathane onunla girip onunla nazik bir şekilde konuşmak ve onu Garanti vermekte fakat bu garanti gerçek bir Garanti değildi daha fazla dayanamadım ve doktorla konuşmadan söze atladım.

"Meltem'in yanına gidebilir miyiz bu ameliyatta ona destek olmam gerekiyor. Ve ameliyatı da gittim hemen ameliyathaneye inip durumlara başlatabiliriz ben kan veririm şimdiden yedekte durabilir benim durumum zaten iyi hastanede yatmam da boşuna ben kendimi iyi hissediyorum eğer izin verirseniz hastaneye süreceğim iptal edelim ve ben Meltem'in de refakatçi olarak kalabilirim."

 

"Şu an duyduklarım beni çok şaşırtıyor Gurur Bey fakat dediğim gibi sizin de bazı sorunlarınız var yatmanız gerekiyor sadece kan örneği yeterli. Şimdiden çok teşekkür ederiz Meltem de tabii ki konuşabilirsiniz hemen götüreyim sizi daha doğrusu sağa dönüp düz gidin sonra da 301 nolu kapıdan içeriye girebilirsiniz ."

 

"Teşekkür ederim"

dedim ve koştura koştura 301 nolu kapıyı bulmaya çalıştım. Yaklaşık 3 dakika sonra Meltem'in kaldığı odayı bulmuştum Meltem ile konuşmuş ve onun ikna etmiştim kanımı vermiştim her şey için hazırdık Meltem çok korkuyorum fakat benim verdiğim özgüven sayesinde korkusu az da olsa azalmıştı ama ameliyathaneye girdiklerinde beni almamışlardı ben sadece odamda oturuyordum daha fazlasını bilemedim ve kendimi sakinleştirmek adına uykuya bıraktım.

 

BÖLÜM SONU LÜTFEN YORUMLARINIZI BANA ÖZELDEN VEYA YORUM OLARAK YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM. MERAK ETTİĞİNİZ HERHANGİ BİR ŞEY VARSA DA SORMANIZI SAKINCASI YOKTUR KEYİFLİ OKUMALAR.

Loading...
0%