Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@semabir

Ah hayıırr bekle.. Yine otobüsü kaçırdım, oysaki o geri zekalı patronuma geç kalmak üzere olduğumu söylemiştim.
Otobüs beni görmeden hızlıca uzaklaştı. Ben Kumsal Keskin yine bir haltı beceremedim...

Sanırım bir saattir yürüyorum ve ayaklarım feci şekilde ağrıyor. Kolumdaki saat 23.49 ' u gösteriyor ve eve epey geç kaldım. Bu gün maaş günümdü ve maaşımı henüz alamadım babama ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Geç kaldığım için bahaneler uydurduğumu düşünecek yine ve eve parasız gittiğim için sanırım ufak çaplı bir kavga çıkıcak diye hissediyorum.
Aklımdan babam ile nasıl bir konuşma yapmam gerektiğini geçiriyordum ve bir çığlık sesi duyarak irkildim. Aslında eve çok yaklaşmıştım fakat bu ses çok acı çekiyor gibiydi ve sanırım merakıma yeni düşüyordum. Adımlarım sesin geldiği karanlık caddeye doğru yürüyordu, bir kapının arkasına saklanıp olan bitene doğru bakıyordum, bir adam başka bir adamı dövüyordu iki kişi de kılını kıpırdatmadan olanları izliyordu. Dövülen adam yere yığıldı bayılmış olmalı sanırım. İki adam yerden kaldırıp arabaya bindirdiler. Artık gitmeliyim burdan burada normal şeyler olmuyor. Son kez döven adama baktım uzaktan bile heybetli olduğu görünüyordu ellerini saçlarına atıp karıştırdı ve cebinden bir sigara paketi çıkarttı eli diğer cebindeki çakmağı almaya gitmişti ki benim onu izlediğimi gördü. Kısacık bir bakış atması dizlerimin bağını kesip ödümü kopardı. Hızla olduğum yerden çıktım ve olabildiğince hızlı koşmaya başladım ardıma bakmadan koştum ve koştum evin önüne geldiğimde sağıma ve soluma baktım takip eden yoktu, hızla kapıyı açıp kendimi eve attım.
Ve evet karşımda babam nefes nefese kalmış halime bakıyordu. Elini uzatıp paraları istedi , ne söyleyeceğimi bilemeyerek kem küm ettim babam bana doğru bir adım atmıştı ki sarhoş olduğunu anlamam kısa sürmüştü. Dayak yiyecektim kesinlikle dövecekti ama bunu istemiyorum şuan olmaz alışkınım dayak yemeğe ama şimdi olmaz olmamalı en azından bu kadar korktuğum bir gece de daha çok korkmamalıydım.
Tekrardan kapıyı açtım ve dışarı attım kendimi. Babam da peşimden gelerek saçlarımı yakalayıp ellerini ceplerimde gezdirdi ve bağırarak benden maaşımın nerde olduğunu sordu. Alamadım baba derken saçlarımı öyle bir çekiyordu ki cebimde kalan son yol paramı da alıp beni kapının önüne fırlattı.
" Paran yoksa bu evde işin yok " diye bağırdı ve kapıyı kilitledi.
Bir daha bu eve asla dönmeyeceğim diye bağırarak evden uzaklaşmaya başladım. Cebimden telefonumu çıkararak bir kaç sokak aşağıda oturan arkadaşım Aden' i aradım.
Çalıyor çalıyor ... Ama cevap veren olmuyor tabiki bu saatte cevap vermez çünkü şuan da horul horul uyuyor bir saat önce benim yapmam gereken şeyi yapıyor. Şuan sıcak yatağımda uyuyor olabilirdim. Hızlıca yürümeye başladım, arkamdan bir arabanın çalıştırılma sesini duydum. Bu mahallede arabası olan çok az insan vardı ve bu insanlar bu saatlerde pek fazla dışarıda bulunmazlar. Arkamı dönüp bakma ihtiyacı hissettim siyah bir arabaydı camları sanırım filmle kaplı olduğundan içinde kimin olduğunu göremedim. Kısa bir aydınlanma yaşayıp eve gelirken gördüğüm adamın arabası olduğunu anladım ve hızla koşmaya başladım. Peşimden geldiği kesindi dar sokaklara girmem gerekiyor yoksa peşimden ayrılmayacak. Bir iki sokak aşağıdaki dar mahalleye girdim arkadaşımın evi bu mahallenin bir alt katında telefonu elime alıp aramaya başladım tekrardan. Kalbim koşmaktan yerinden fırlayacak kadar hızlı atıyordu. Mahalle kapılarından birisinin bahçesine girdim ve ağaçların aralarına saklandım eninde sonunda gideceklerdi gitmeseler bile sabah olduğunda insanlar uyanacak ve bana bir şey yapamayacaktılar. Tekrar tekrar Aden' i aradım fakat hala telefonu duymuyor.
Bir ses yankılandı mahallede "Küçük kız nerde?"
Elimi ağzıma koyup olabildiğince az nefes almaya çalıştım sanki nefes alırken beni yakalayacakmış gibi hissediyordum.

Ses iyice yaklaşıyor bana doğru " küçük kız " .

Onu görebiliyordum yanında iki kişi vardı yine evlerin bahçelerine girip beni arıyorlardı o ise sadece beni korkutacak şekilde küçük kız diye sesleniyordu.
Telefonum yüksek müzik sesiyle çalmaya başladı nasıl bir aptallık bu sesini nasıl kısmam aceleyle telefonu kıstım ve aramayı sonlandırdım parlaklığı yerimi apaçık belli edecek kadar açıktı.
Bir kahkaha sesi, karşımda bir karartı ve arkamdan beni yakalayıp bayıltan biri ...

 

 

Loading...
0%