Yeni Üyelik
9.
Bölüm

8. Bölüm

@senaryonuz

Sabah 8 de kalkmış duş almıştım. Saat 09.00 olmuştu. Üzerime siyah kısa kollu crop, altıma uzun yırtmaçlı siyah etek giyip siyah ayakkabılarımı giydim çanta olarak siyah çantamı aldım.

Odamın kapısı çaldı "Gel" demem ile Oğuz içeri girdi. "Günaydın direkt konuya giriyorum ben akşam Mustafa ile konuştum avukatı ayarladık zaten onlarda bugün akşama gelmiş olacaklar, siz yüzüğü alırsınız biz avukat ile bir kafe de sizi bekleriz sen söylersin o suratsız herife" dedi.

Haydi bakalım umarım olaysız kapatırdık bugünü. "Tamam Oğuz sağol ben Mirzaya diyeyim konumu atsın"dedim. Oğuzda odadan çıktı bende Mirzayı aradım;

"Noldu Simay sabah sabah beni mi özledin" aynen Mirza hasretinden geberiyorum.

"Evet Mirza, ölüyorum hasretinden neyse konuya gelelim, bugün avukat gelecek bir yerde oturup konuşmamız lazım ama kalabalık olmamalı, aklında bir yer var mı eğer yoksa bizim çiftlik çalışanları bugün izinli oraya gidebiliriz." dedim.

Mirza bir an duraksadı "Tamam Simay sizin çiftlik bana uyar" dedi ama sesi baya sinirli geliyordu."Kuyumcunun konumunu atarsan sevinirim" dedim.

"Atarım ben Allah'a emanet" diyip yüzüme kapattı medeniyet yoksunu.Yarım saat kalmıştı, konumu da kapatır kapatmaz yollamıştı. Aşağıya inmeye başladım

Oğuz aşağıda ayakta telefon ile konuşuyordu, diğerleri sanırım daha uyuyordu.

Oğuz'un telefonu kapatmasıyla "Hadi gidelim, biz yüzük alırken sen de avukatı alırsın sonra çiftliğe gideriz" dedim. Kapıya doğru ilerledik arabası zaten karşı kaldırımdaydı direkt öne bindim Oğuzda sürücü koltuğuna geçti.

****

Sessiz geçen yolculukla kuyumcunun önüne gelmiştik, Oğuz avukatı alıp bir yerde bizi bekleyecekti, arabadan inip kuyumcuya ilerledim. Mirza içerde oturmuş adam ile sohbet ediyordu.

İçeriye girmemle Mirza bana döndü ve kuyumcuya "Simay da geldiğine göre yüzükleri seçelim Ali abi" dedi. Mirzanin yanına ilerledim Ali abi dediği kişi yüzükleri çıkartıyordu.

Önümde 10 farklı yüzük vardi gümüş renkte üzerinde hilal ay vardı sade ve çok hoştu"Bu olsun" dedim Mirza kafasıyla onaylayınca bende "Dışarda bekliyorum diyip dışarıya ilerledim"Fazlasıyla olaylı bir gün bizi bekliyordu, umarım sonumuz hayır olurdu.

Dışarda 5 dakika bekledikten sonra Mirza gelmişti, Oğuzda avukat ile kuyumcunun önündeydi.Oğuz Mirzaya döndü ve "Simay bizim arabaya gelir sende arkadan takip edersin" dedi sesi fazlasıyla soğuktu.Mirza ise bana döndü, bana bakarak " Sizden önce orda olacağıma emin olabilirsin " dedi bu kadar öfke ve kin dolu olması normal değildi.

Oğuzun arabasına yöneldim ki bir anda kolumdan tutuldu kafamı çevirdiğimde Mirzayı "Bence sen benimle gel" dedi. Yolda anlaşma hakkında konuşmak mantıklı geldiği için kafa sallayıp Oğuza döndüm "Onunla gidersem anlaşma hakkında konuşuruz " dedim Oğuz'un herhalinden istemediği belliydi ama beni onayladı.

Mirza ile onun arabasına ilerleyip bindik, Oğuzlarda arabaya ilerliyordu. Mirza bana döndü "Kemerini tak" dedi. Kemerimi takmam ile araba hareket etmeye başladı.

Mirza birden fazlasıyla gaza yüklenmeye başladı aşırı hızlı gidiyordu, kontrol bende olmadığı sürece hız da gerilirdim geçmişim sağolsun.

Bundan 4 yıl önce

Simay dershaneden çıkmış eve gidiyordu. Ara sokaklar daha kestirme olduğu için annesi kızsada ara sokaktan gidiyordu Bir anda önünü siyah giyimli adamlar kesmişti. Bunlar babasının düşmanlarının adamlarıydi. Adamlar Simayı sürükleyip arabaya bindirmişti.

O sırada Barın ara sokaklardan gelen kardeşini karşılamaya gidiyordu ki arabaya zorla bindirilen Simayı farketti. Adamlar Barını farkedip gaza yüklenmişti.

Barından uzaklaşmış olmalarına rağmen hızları kesilmiyor daha da hızlaniyorlardi. Çünkü Asaf Ağa'nın ne kadar tehlikeli olduklarını biliyorlardı ama buna rağmen kızını kaçırma riskine girmişlerdi. Eğer Asaf ağa onlar daha yoldayken yakalarsa muhtemelen ölürlerdi

Araba dağ yolunda giderken frenleri boşaldı 5 kişi ve Simay'ın bulunduğu o araba aşırı hız ile ağaca çarptı.

Ambulans geldiğinde arabada sadece Simay vardı diğer 5 kişi ambulanstan önce biri tarafından kurtarılmıştı.

Bu olay Simaya pahalıya patlamış 2 ay komada kalmasına neden olmuştu.

Simay o günden sonra belli bir hız sınırını asla geçmemişti.

Günümüz

Mirzaya döndüm " Biraz yavaşlar mısın?" demem ile gaza yüklenmesi bir oldu. Geçmiş hakkında bir şey biliyor muydu o adamlar ile bir ilgisi var mıydı yoksa sadece benim korkumumu ölçmeye çalışıyordu hiç bir fikrim yoktu ama bu hız ile devam ederse kriz geçirmem yüksek ihtimaldi.

"Mirza yavaşla dedim" diye bağırmam ile bana döndü hızı azalmıştı "4 yıl oldu hâlâ korkuyor musun gerçekten?" Dedi. "Sen ne dediğinin farkında mısın onu yapan siz miydiniz? Babam ve Baran abimin günlerce hatta haftalarca aradığı düşman siz miydiniz iğrençsin" diye bağırdım.

Mirza ise "Biz falan değildik bunu bilmem bizim yaptığımız anlamına gelmez sadece düşman aileyi iyi araştırdım maksadım korkman değildi arabayı ben kullanıyorsam ne kadar hızlı olursa olsun sana zarar gelmez Simay" dedi. O gün arabayı kullanan da gayet iyi kullanıyordu ama 2 ay komada kalmama neden olmuştu. " Öylemi Mirza içim nasıl rahatladı anlatamam, senin arabana binen aklıma tüküreyim" dedim.

Çiftliğe kadar ağzımı bile açmayıp önüme döndüm.

 

Bölüm sonuuu

8-9. Bölümler tartışma içinde geçebilir ama sonraki 3 bölümü okurken eğleneceğinize eminim.

Oy atmayı unutmayalım

Eğer gelecek bölümlerden alıntı okumak isterseniz tiktok hesabım senaryonuz da bulunuyor.

GÖRÜŞMEK ÜZEREEEEE​​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%