Yeni Üyelik
10.
Bölüm

10.Bölüm

@serifeuzun

Annem babamın sözüyle gözlerini devirip sıkkın bir nefes aldı.


"Hayır kimse bir yere gitmiyor hayatım bunu aklınızdan çıkartın yıldız ve erkan da geliyor ve demir ağzına yakışıyor mu senin öyle laflar kardeşinin yanında hem onlar sizin anneanneniz dedeniz ve kuzenleriniz bu kadar büyütmeyin gözünüzde" Dedi ama sanki kendi de gelmelerini istemiyor ama ben rahatlayayım diye öyle demiş gibi


"Anne gece benim yanıma gizlice gelip talha bana göz koydu bizi evlendirin diye ortalığı bir birine katan yıldız gelecek büyütmeyelim mi" Diyen talha abimi demir abim böldü.


"Hadi anne onu geç gaye ile bir olup bizim şirketin ihale bilgilerini karşı rakip şirkete verip üstüne bütün suçu Emir'in üstüne atıp birde pişkince gaye ile yatan erkan yavşağı gelecek ve sen büyütmeyin diyorsun" Diyen demir abimle gözlerim şokla acılıyordu.


"Hadi anne bunlar az diyelim beni üç gün aşağıdaki kilere kilitlemişlerdi siz üç gün sonra beni bulduğunuzda aman çocuklar şaka yapmış oyun oynuyorlarmış diye onlara laf söyletmeyen anneannem gelecekmiş biz büyütmeyelim mi? " Diyen okanla daha ne kadar şaşırabilirdim ki


"Hadi onları geç hayatım ya biz evlenmek istiyoruz diye karşılarına çıktığımızda bana bir kere kız istemeye gelene ben kız vermem deyip beni on defa kapısına getirtip seni zorla başka birine nikahlamak isteyen ama seni kacırmamla bize sırt çeviren senin için benim kızım yok diyen yıllar sonra torun oldu diye barışan ama her geldiklerinde huzurumu bozan baban mı gelecek" Dedi artık ben şaşırmaktan şaşı olacaktım anne tarafımı görmeden sevmemiştim gerçekten gazamız mübarek olsundu.


"Hayatım doğru diyorsunuz bende istemiyorum gelmelerini ama yıllar sonra gerçek torunum ortaya çıkmış görmek istiyorum değince birşey diyemedim " Diyen annemle babam olumlu başını salladı garibim benim bütün iştahı kesilmişti.


"Anne o erkan yavşağı bir kardeşime yaklaşsın onu öldürürüm" Diyen demir abimle


"Döverim" Diyen emir abim


"Kızgın yağa atarım" Diyen talha abim


"Kafasını kırarım" Diyen okanla şaşkınca onlara bakarken babamın cümlesiyle annem dahil hepimiz ona baktık.


"Hadım ederim bir yaklaşsın sana" Demişti allahım yarın bir an önce bitsin...


Gözlerimi o güne açmıştım. Akşam yemeğinden sonra herkes odalarına çekilmiş gelecek olan anne tarafıyla nasıl mücadele edeceklerini düşünüyorlardı ben ise bana nasıl gelirlerse öyle giderdim anladığım kadarıyla anne tarafım gayeyi çok seviyorlarmış bana kötü birşey derlerse cevaplarını da alırlardı. Zaten yanlız olmayacaktım. Rana ve üçüzleri de cağırmıştım ne kadar "bak biz oraya gelirsek o yıldız cadısını ben erkan yavşağını abilerin ve üçüzler döver kan çıkar o evden" Diyen ranayı dinlememiş gelmeleri için ısrar etmiştim o üçüzlere haber edince onlarda onay vermiş hatta pusatı bile cağırmışlardı o ne alaka ise bakalım bizi ne bekliyordu. Şimdi ise güne uyanmış üstümü mavi bir tşört altıma ise siyah dar paça kot giyinmiştim odadan çıkıp alt kata indiğimde evde bir telaş vardı annem sofrayı hazırlıyor babam gergince tek koltukta dizlerini sallayıp oturuyor demir abim elinde ki telefonunu döndürüp düşünceler içinde okan ve talha ellerinde birer kitap okumaya calışıyorlardı ama akılları kitapta değildi. Emir abim ortalıklarda yoktu.

Ben yanlarına gelince beni ilk fark eden babam oldu.


"Günaydın günmışığım" Dedi gülümseyip kolunun altına girdim baba sevgisi çok güzel birşeydi konuşamıyor olsamda beni yadırgamıyor beni olduğum gibi seviyordu. Demir abimin sesiyle babamın kolunun atında ona baktım.


"Emir onları almaya gitti birazdan gelirler sana kötü birşey derlerse kızarız diye çekinme cevaplarını ver " Dedi onu başımla onayladım beni düşünmesi hoşuma gitmişti ona gülümsedim oda gülümsememle gülümsemiş hatta bana öpücük atmıştı kıkırdadım kapı zili çalmasıyla hepimiz gergin bir şekilde ayağa kalkmış kapıya ilerlemiştir annem kapının önünde hepimizi görünce derin bir nefes alıp kapıyı acmıştı biz anne tarafını beklerken gelenler üçüzler Rana ve pusattı


"Oh onlar değilmiş " Diyen talha abimle hepimiz rahatlamıştık.


"Anlaşılan daha gelmemişler " Diyen ranayı başımla onaylayıp salona geçiyorduk ki kapının tekrar çalmasıyla hepimiz işte şimdi bittik bakışıyla birbirimize bakıyorduk annem baktı olmayacak


"Kendinize gelin " Diye bizi uyarıp kapıyı actı.


Kapı acılırken babam oflayınca gülmek istesemde kendi mi tuttum koca adam ne hallerdeydi ya annem kapıyı actığında ilk başta yaşını başını almış dedem olduğunu belli eden biri vardı.


"Hoş geldin baba" Dedi annem elini öpmek için eğilmişti ki dedemin elini kaldırmasıyla öylece kalakaldı.


"Hiç hoş gelmedim yıllar sonra gerçek torunum ortaya çıkıyor ben bunu sizden değil şu meymeletsizin babasından öğreniyorum" Dedi babamı gösterirken bu adamı hiç sevmemiştim babama baktığımda yüzünden birşey anlaşılmıyordu ama üzüldüğünü hissetmiştim.


"Baba kocam hakkında düzgün konuş lalisa bize alışsın diye bahsetmedik size " Dedi annem aslan ya bu kadın nasılda kocasını koruyor


"Babanla düzgün konuş kumru haber etseydiniz böyle olmazdı" Diyen kişi büyük bir ihtimal anneannemdi oda aynı dedem yaşlarında kısa boylu tombul bir kadındı. Yüzüne baktığında sevimli yanaklarını sıkmalık biri gibi dursa da konuşunca itici olduğu acığa cıkıyordu.


"O da kocamla düzgün konuşsun anne " Diyen annemle bir adam öne çıkarak sözlerine başladı.


"Artık içeriye gidebilir miyiz böyle ayakta konuşulacak bir konun değil bu ben daha yeğenimle tanışcam" Diyerek herkesten önce içeriye girip tekli koltuğa oturmuştu bile hepimiz onu başımızla onaylayıp içeri geçmiştik ki yıldız olduğunu tahmin ettiğim kız hemen talha abimin yanına oturup sırnaşmaya başlamıştı.


"Talhacığım nasılsın görüşmeyeli hiç arayıp sormuyorsun Darılıyorum bak"dedi ay bu kızın niye sesi niye böyle cırtlaktı


" İyiyim yıldız işlerim var kimseyle doğru düzgün konuşmuyorum buna ailemde dahil " Dedi külliyen yalandır valla herkes bir köşeye oturmuştu ki dedemin sesiyle ona baktım.


"Bu mu o? " Dedi beni gösterirken bu mu ne ya benim bir adım var


"Evet kızımız çalışan" Dedi babam bana bakıp gülümserken bende ona gülümseyip tekrar dede beye baktım


"Ay bu kurucana birşey yemek vermiyor musunuz buna" Diyen anneanne ile ona baktım adım lalisa la li sa anlamıyorlar mı bu ne


"Onun bir adı var anne anne o bu değil adı lalisa " Diyen demir abimle gülümsedim


"Aman neyse ne sizin gibi birşey buda baksana gelip bir elimizi bile öpmedi saygısız gayem olsa şimdiye elimi öpmüş dizlerimin dibine oturmuştu sahi o nerede bu kız geldi diye hemen evinden mi kovdunuz torunumu? " Diyen anneanne ile sabır çekiyordum. Babam gözleriyle işaret edince istemesem bile kalkıp ikisininde elini öptüm


"Gaye'yi kovmadık hastanede kendi ailesiyle gitmek istedi" Diyen babamla


"Hıh " Diye bir ses çıkarttı anneanne allahım yaşlı başlı demiycem saç baş dalacam ama büyüklere saygım vardı.


"Aman boşverin gayeyi hem bu ondan daha güzel" Diyen kişiyle bakışlarım onu buldu oturduğu için boyunu hesaplayamıyordum yaşı emir abimle aynı gibi duruyordu siyah saçlı kahverengi gözlüydü.


" Kelimelerine dikkat et erkan yoksa senin için iyi şeyler olmaz" Diyen emir abimle göz devirdi.


"Ne dedim yalan mı fıstık gibi kız" Dedi erkan bu kesin canına susadı.


"O gözlerini lalisa dan çekmezsen ben gelip oyarım erkan " Diyen pusatla ona baktım yüzü sinirden kızarmış heran erkanın üstüne atlayacak gibiydi.


"Sanane oğlum ister bakarım ister bakmam ne karışıyorsun" Diyen erkan'la pusat sinirle "lan " Diye ayağa kalkmıştı ki onu tutan tuğrulla olduğu yerde kaldı.


"Bana bak erkan iti laflarına ve gözlerine sahip çık gelmiyim yanına" diyen turhanı bile sinir etmişti erkan ise onları hiç takmadan bana bakıyordu


"Aman ne kavga ediyorsunuz bir cırpı bacak için baksana ses vermediğine göre onunda hoşuna gidiyor erkanın sözleri yoksa cevap verirdi" Diyen yıldızla anne tarafı onaylarken benim konuşamadığımı bilmediklerini anladım.


"Lalisa konuşamıyor da ondan cevap vermiyor yoksa senin ağzına s... " Diyen Rana ile ona baktık sonunda küfür ederdi ama büyükler var diye etmemişti. Onun dediği ile anne tarafı şaşkınca bana bakıyorlardı.


"Ay birde dilsiz mi bu" Diyen yıldızla Rana ayağa kalkarak sacına yapıştı oh iyi oldu tutmayın küçük enişteyi.


"Bana bak yelloz burda büyükler var diye birşey demiyeyim sana katlanayım diyordum ama sen fazla olmaya başladın lalisa ya bir daha dilsiz dersen seni öldürürüm" Diyen ranayı ev halkı ayırmaya calışıyor ama o bir türlü yıldızın saclarını bırakmıyordu.


"Ya bırak saclarımı kurtarın şu delinin elinden beni " Diye cıyaklayan yıldızla abilerim kulaklarını kapatıyor annem ve babam annesi diye tahmin ettiğim kadın ve erkan onu kurtarmaya calışıyordu. Zor kötek yıldızı rana'nın elinden alınca hepsi rahatça oturmaya devam ettiler allah için ne zaman kendilerini bana tanıtacaklardı bunlar


"Okula gidiyor mu bu " Diyen kadınla ya sabır çektim bunlarda anlama kıtlığımı vardı


"Onun adı lalisa dedim yenge ve evet okulu var " Diye yanıt verdi annem demek ki bu kadın yenge hanımdı çirkef olduğu belliydi.


"Kız kısmı pek okumaz alın siz bunu okuldan everin gitsin başka birşey olmaz bundan " Diyen kadınla pes ettim


"Senin yıldız üniversiteye kadar okudu ama " Diyen talha abimle ona minnetle baktım beni korumaları çok güzeldi.


"O benim kızım tabi ki de okuyacak şunun gibi bir dilsiz değil " Demişti bana yüzünü buruşturarak artık yeto yani annem tam ayağa kalkıp birşey diyecekti ki öksürüğümle onu durdurup elimdeki kağıt kalemle yazmaya başladım benimde bir sabrım vardı.


"Ne yazıyor bu dilsiz " Diyen anneanneyi umursamadan yazmaya devam etsemde abilerimin ve babamın sabrı taşmak üzereydi. Yazdıklarım bitince kağıdı koparıp yenge hanımın kucağına bırakarak yerime geri oturdum yenge hanım kağıdı eline alıyordu ki anneanne hanımın sesiyle ona baktı.


"Sesli oku ne yazmış şu dilsiz " Dedi ya sabır yarabbim yenge hanım onu başımla onaylayıp kağıdı okumaya başlayınca bizimkiler gülerken anne tarafından o benimle tanışmayı çok isteyen adam hariç hepsi bana sinirle bakıyordu o adam size kahkaha atmış hatta yere bile düşmüştü.


"Sizin dediğinize göre dilsiz olabilirim yine kızınız benim gibi dilsiz olmayabilir ama keşke benim gibi olsaydı en azından o....... olmazdı " Diye yazmıştım bana kaşlarını çatıp bir anda ayağa kalkıp yanıma gelmesiyle kimse ne olduğunu anlamadan


"Sen nasıl benim kızımla böyle konuşursun terbiyesiz" Diyerek bana tokat atmıştı. Onda daha ben birşey anlamadan ortalık karışmıştı annem bana tokat atmasıyla yengenin üzerine atlamış


"Sen nasıl benim dokunmaya kıyamadığım bakmaya doyamadığım kızıma tokat atarsın " Diyerek sacını başını yoluyordu yıldız annesini kurtarmak için anneme doğru gidiyordu ki onun saclarını da ben tutarak yere yatırdım kimse anneme dokunamazdı. İkisi yerde cığlık cığlığa bağırırken erkan bana bakıp


"Vovvv dişi kedi severim" Demesiyle demir abimde onun üstüne uçtu ev tam bir savaş alanıydı.


"Çocuklarına ve karına birşey de meymenetsiz öyle duracağına " Diye bağıran dede beyle babam oturduğu koltuğa iyice yaslanarak


"Hadi benim dişi panterim ve aslanlarım daha çok yolun onları " Dedi buna birazdan gülecektim zor kötek diyerleri bizi ayırınca anneanne hanım resmen cırladı.


"Hiç saygı öğretme mişsin çocuklarına kumru terbiyesiz hepsi " Demişti annem hiddetle annesine bakarak


"Onları çok güzel yetiştirdim hepsiyle gurur duyuyorum şimdi hepiniz defolun evimden kimseyi burda istemiyorum bir daha evime adım atmayın" Diye bağırdı anneanne ve dede bey anneme kaşları çatık baksa da hiçbirşey demeden evden cıktılar yenge hanım ve yıldızı zor kötek yerden kaldırıp götürdüler o değilde iyi yolmuştuk lâ bunları saç diye birşey kalmamış kuş yuvası olmuştu kafalarında annem derin bir nefes bırakınca benimle tanışmayı çok isteyen adamda oturduğu yerden kalkıp yanıma geldi yüzünde az önce yaşananlardan çok memnun kaldığını belli eden bir ifade vardı bu adamı sevmiş gibiydim.


"Seni sevdim pikaçu ben büyük dayın orhan " Dedi elini uzatarak demir abim ona bakarak


"Senden başka dayımız yok zaten dayı " Dedi orhan dayı birşey hatırlamış gibi gözlerini açarak demir abime baktı..


"Doğru ya laa " Dedi onun bu tepkisine kıkırdadım benim kıkırdamamla yanağımdan makas alıp


"İnşallah daha çok görüşürüz fıstık bu arada karıma kendini ezdırmediğine sevindim " Dedi nee o kadın bunun karıso üstelik o... Dediğim kız kızımıydı. Ne düşündüğümü anlamış olacak ki


"Evet daha yeni ki cazgır kadın benim karım ama yıldız benim kızım değil üvey kızım benden önceki eşinden benden cocuğu yok"dedi içim rahatladı yaa


" Neyse ben gideyim ama bunu saymam başka bir zaman seninle daha iyi tanışcaz "diyerek yanağımdan makas alıp kapıya gitmişti.


" Senin her zaman gelebilirsin orhan bu evin kapısı sana her daim acık" Diyen babamla onu gülümseyerek onaylayıp evden cıkmıştı. Anne tarafı gidince hepimiz öylece ayakta durup birbirimize bakıyorduk hepimiz birbirimizle bakışınca ortama kahkahalar hakim oldu tiplerimiz gerçekten komikti.


"Karıcığım ne güzel atladın öyle üzerine o kadının" Diyen babamla annemin yüzü kızardı

Ona güldüm utanmıştı.


"Hele lalisa o cirkefe iyi cevap verdi ama diye kahkaha atan Rana ile hepimiz tekrar güldük zilin çalmasıyla merakla birbirimize baktık


"" Kim"" Dediler aynı anda ben omuz silkerken annem kapıya doğru gidince hepimizde kuyruğu gibi arkasından onu takip ediyorduk


"Birşey mi unuttular acaba " Diyen olanlar bilmiyorum anlamında omuzlarımı salladım zavallım o kargaşada nerdeydi acaba annem kapıyı acınca karşımızda gördüğümüz kişiyle öylece kalakaldık pardon karşımızda mı dedim ayaklarımızın önünde demem lazımdı


"" Gaye""


Ayaklarımın altında baygın bir şekilde yatan gayeydi ama her yeri mosmor ve kanlıydı dayak mı yemişti ama kimden?


Loading...
0%