Yeni Üyelik
11.
Bölüm

11. Bölüm

@serifeuzun

Hepimiz ayaklarımızın önünde ki gayeyle öylece kalakaldık. O ise başını kaldırıp bize bakmasıyla ağlamaya başlamıştı şoktan ilk çıkan annem adını seslenerek gayeye doğru eğildi.

 

"Gaye ne oldu sana kızım? "

 

Kızım? Kıskanmam normal miydi?

 

"A... Anne " Dedi gaye hıckırıkları'nın arasından yüzü gerçekten çok kötüydü.

 

Anne? Kıskanmıyorum normal karşılıyorum

 

"Annem ne oldu kuzum böyle anlat" Dedi annem onu kollarının arasına aldığında

 

"O adam dövdü beni" Dedi ve ağlaması daha da artmıştı.

 

"Kim dövdü babam seni " Dedi babam annem gibi gaye'nin yanına gitmişti

 

"Abim olan adam" Dedi beklerdim ondan

 

"Nee? " Dediler hep birlikte kuzenler pusatta dahildi buna ben ise şaşırmamıştım beni annesi ve babası dövdüğü için ona zaman kalmazdı ama kalsa oda döverdi ama beni düşündüren öz kardeşini niye dövmüştü hastane de o kadar sevinçle karşılayıp sarıldığı kardeşini

 

"Hak etmişsindir" Diyen demirle herkes

 

"Demir" Diye bağırmıştı. Ben ise ona bakıyordum o ise kimseyi umursamayarak omuz silkmişti ki benim bakışlarımı görünce derin bir nefes vererek gaye ye baktı.

 

"Özür dilerim ne kadar seni sevmesem bile bir kadına el kalkmaz " Demişti

 

Babam ve annem gayeyi yerden kaldırıp yukarıya cıkarttılar bilin nereye yattı tabi ki de benim odama ne işi var senin odanda diyeceksiniz biliyorum annem ona misafir odasını hazırlayacaktı ki o ben lalisanın odasında kalayım orada daha iyi hissederim demişti ve annem ve babam bana sormaya bile gerek duymamış onu benim odama cıkartmışlardı. Kırılmışmıydım evet ama bunu söylemeyecektim.

Demir yüzüme bakınca kırıldığımı anlamış bana anlayışla gülümsemiş

 

"Aman bırak senin odanda yatsın en fazla iki gün kalır gider o zamana kadar sende benle yatarsın benim için süper olur " Demişti bende gülümseyerek onaylamıştım.

 

Annemgilin arkasından bizde benim odama cıkmış gaye'nin başındaydık.

 

"Anlat bakalım o şerefsiz seni niye dövdü" Diye sordu emir abim bana yapmayacalıştığı şeyden sonra onu şikayet etmişti ama annesi bir şekilde oğlunu kurtarmıştı her zaman ki gibi

Gaye derin bir nefes alarak hepimize baktı ardından başını yere eğerek

 

"B... Bana t... Tecavüz et... Etmeye çalıştı ben k... Karşı çıkınca dövdü ve, sokağa attı biliyorum yüzüm yok size karşı ama aklıma burdan başka bir yer gelmedi" Dedi gözlerim doldu ne kadar gayeyi sevmesem bile onunda benle aynı şeyi yaşaması üzmüştü beni.

 

"Şerefsiz "dediler hep birlikte

 

" Bu iki oldu o adamın bizim karşımıza bu yüzden çıkalı şimdi seni gebertmezmiyim ben" Diyen emir abim hızlı adımlarla odadan cıkmasıyla demir üçüzler pusat talha ve okanında arkasından cıkmıştı. Annem babama bakıp

 

"Aşkım gidip durdur onları başları belaya girmesin" Diyen annemi babam omuz silkerek yanıtladı.

 

"Girmez hak etti o şerefsiz bunu ilk lalisaya şimdi de gaye ye aynı şeyi yapmaya kalktı dayak bile az ona " Dedi sinirle annemde onu haklı bulmuş olacak ki sessiz kaldı..

 

Abilerim gittikten iki saat sonra gelmişlerdi üçüzler Rana ve pusat biraz oturup evlerine gitmişlerdi annem ve babam gayeyi hastaneye götürmüş ardından onu benim odama yatırıp başında bekliyorlardı ikisi de bir zamanlar kızları bildikleri kızo bu halde görünce üzülmüşlerdi ne kadar kötü olduğunu bilseler de kıskanmak istemiyordum ama gaye geldiğinden beri benimle doğru düzgün oturmamış sohbet etmemişlerdi kıskanmamıştım ama üzülmüştüm emir abim ilk benim saçlarımdan öpmüş sonra gaye ye bakıp yatmıştı talha abim ve okan gaye ye agız ucuyla gecmiş olsun diyerek beni yanaklarımdan öpmüş uyumak için odalarına gitmişlerdi demir abim ise geldiğinden beri gayenin yanına hiç uğramamış yanımda oturmuş benimle film izlemişti.

 

"Uykun geldi mi çizelim" Diyen demir abimle olumlu bir baş hareketi yapmıştım gözümden uyku akıyordu.

Benim cevabımla gülümsemiş ardından ayağa kalkarak beni de kaldırmıştı.

 

"Hadi sen odandan geceliklerini giy gel benim odaya " Dedi onu onaylayıp odama cıktığımda yatağımda ve odamda tek gaye vardı. Kapıyı actığım an bana bakmaya başlamıştı.

Onu umursamadan dolabımdan geceliklerimi elime alıp banyoya girecektim ki onun sesiyle olduğum yerde kaldım.

 

"Ne yapıyorsun dilsiz" Dedi ona kısa bir bakış atarak banyonun kapısını acmıştım ki yine konuşmaya başladı.

 

"Bu eve bu odaya ve ailene yavaş yavaş bay bay de dilsiz" Dedi ne diyordu bu bakışlarımı tekrar ona cevirmiştim ki yatakta oturur bir halde yüzünde ki gülümsemeyle bana bakıyordu.

 

"Ben buraya boşa gelmedim küçük fare seni ve aileni dağıtmaya geldim " Dedi ne diyordu bu ona cevap vermek için kağıt kalem alacaktım ki ben daha adım atmadan tekrar konuştu.

 

"Aileni tek tek elinden alacağım annen baban abilerin o küçük veleti kuzenlerini çevrende kim varsa senden nefret ettireceğim öyle şeyler yapacağım ki sen bile kendinden nefret edeceksin " Dedi bu ne sacmalıyordu ailem onun lafıyla mı hareket edecek sanıyordu bu konuşamasam bile yazarak herşeyi anlatırdım ona tek kaşımı kaldırıp bakınca daha çok gülümsedi sanki ne demek istediğimi anlamış gibi

 

"Yazsan bile kimse inanmayacak sana hepsi bana inanacak ve seni dışlayacaklar buna inanmıyor olabilirsin ama göreceksin" Dedi onı daha fazla dinlemek istememiş odadan çıkarak demir abimin odaya girmiştim demir abim çoktan hazırlanmış beni bekliyordu.

 

"Hadi çiçeğim üstünü değiştir gel" Dedi onu onaylayıp banyoda üstümü değiştirerek yanına yattım yatmakla beni kollarının arasına alması bir oldu gayenin dediklerini umursamasam bile içimden Allah'a dua ettim.

 

"Allahım ne olur ailemi arkadaşlarımı benden ayırma "...

 

 

Sabah demir abimin kolları arasında uyanmıştım o kadar güzel huzurla uyumuştum ki bu uyku için bile demir abimle hep uyuyabilirdim.

 

" Günaydın ciceğim " Diyen abimin sesiyle bakışlarım onu bulmuştu o çoktan kalkmış ama uyanmamı beklemişti gülümsedim.

 

"Hadi kalk kahvaltıya inelim yoksa kahvaltı niyetine seni yerim " Demişti ona gülümseyerek başımı sallayarak onay vermiştim. O benim onayımla odadan cıkınca bende kendi odama girmiştim gaye odada yoktu banyodan ses geliyordu o cıkmadan üstümü değiştireyim ineyim diye düşünüyordum ama daha ben kıyafetlerimi üzerime giyerken çoktan odaya girmişti. Ben onu görmezlikten gelsemde o kapı pervasına yaslanmış bana bakıyordu.

 

"Birlikte inelim kahvaltıya diye düşündüm" Diyen sesiyle üstümü giyip tek kaşımı kaldırıp ona baktım bir nevi ne karıştırıyorsun bakışımdı bu yani ben böyle diyordum ama karşı taraf ne anlıyordu bilmiyorum

Gaye bakışlarımı umursamadan

 

"Hadi girdiysen çıkalım acıktım " Dedi" Bu kız iyimiydi dün bana neler demişti ama sanki diyen o değil gibi hareketleri vardı.

 

"Ailesi ne ki bu ne olsun hastalıklı bunlar canım dur bakayım kaç yüzü var bu yılanın" Diyen iç sesime katılıyordum annesi abisi neki bu ne olsun onu umursamadan odadan çıkıp merdivenlere doğru yürüyordum ki

 

"Bekle sene kızım" Diyen gayeyle derin bir nefes vererek durdum birde bu cıkmıştı başıma onu beklediğimi görünce gülümseyerek yanıma geldi onu umursamadan yürüyordum ki merdivenlerin başında beni durdurup önüme geçti. Ben ona yine ne var bakışı atarken o yüzündeki sinsi gülüşüyle bana bakıp

 

"Dünkü dediklerimi hatırlıyormusun? " Diye sordu ona bıkmış bir şekilde bakıp umursamazca başımı salladım o ise yüzünde ki sinsi gülüşü biraz daha büyütüp konuşmaya devam etti.

 

"İşte o dediklerimi şimdiden yapacağım diyerek büyük bir cığlık atıp kendini merdivenlere bırakıverdi ben şaşkınca düşen gaye'ye bakarken bütün ev halkı başımıza toplanmıştı. Bir yerde bilinçsizce yatan gaye'ye bakıp bir merdivenlerin tepesinde şaşkınca duran bana bakıyorlardı.

 

"Lalisa sen ne yaptın" Diyen emir abim

 

"Gaye kızım" Diyen annem

 

"Hemen hastaneye götürelim" Diyen babam

 

"Abla " Diyerek bana korkuyla bakan okan

 

"Ölmüş mü? " Diyen talha abim

 

"Lalisa yapmaz" Diyen demir abim ve yukarıda şaşkın ve korkuyla bakan ben

 

Gaye sen beni ne duruma düşürdün böyle....

Loading...
0%