Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@silaozdemir

Ben büyüdüm sanıyordum...

Aynada saçlarımı düzelttim bugün hava hem soğuk hemde yağmurluydu have rengi bir badi altıma ise krem rengi bir kumaş pantolon giydim. Duzlestirdigim saçlarımı arkama atıp telefonumu alıp aşağı indim.

Salondaki masada oturan Alpay in yanına adımladım arkası dönük bir şekilde telefon ile konuşuyordu.

"Kardeşim tamam buluşalım bugün beni bi dinle ondan sonra sen ne yapmak istiyorsan yaparsın ama beni bu mesuliyeti bi kurtar."

Sandalyemi çekip. " Günaydın Alpay."

Boşluğuna gelmiş olucakki sesimden korktu." Kardeşim arıyıcam seni... Alo Aloo orda mısın?"

Telefonu kapatıp bana döndü "Günaydın kusura bakma geldiğini fark etmedim."

"Önemli değil. " ev halkı teker teker gelmişti. Dedemde gelince hep beraber başladık. Burnuma geln yumurta kokusu ile gözüm yani başımdaki yumurtaya kaydı benden uzak bir.yere doğru çektim oldum olası bu yumurtadan nefret etmişimdir.

Kahvaltı faslı bitince hepimiz salona geçtik. "Roza gece geldiğinizi duymadım gecmi geldiniz?"

Bana yöneltilen soru ile başımı kaldırdım." Siz yeni yatmıştınız dede."

Kafasını onaylar anlamda salladı Su iki elini vurarak " bugün hep beraber dışarı çıksak diyorum ne diyorsunuz. "

Gençlere yöneltilmiş bir soruydu.

Herkesten onaylayan sesler çıksada ben işim olduğunu söylemiştim.

Alpayda biri ile buluşacakmış. Onlar hazırlanmaya giderken bende dışarı çıkmıştım bugün çarşıya çıkmayı düşünüyordum tek başıma gezip kafa dağıtmak istiyordum hem bazı çocuk hastalarımıza bir iki oyuncak alıcaktım.

Arabam ile çıktım. Radyodan bir şarkı açtım yağmurdan sonra yağan kokuyu içime çekmek için camları indirdim ve kolumu dışarı çıkardım.

İleride kadının biri elini kaldıriyirdu arabasının dörtlüleri yanıyordu yardıma ihtiyacı vardı sanırım kenara çektim ve yanına indim.

"Merhaba kusura bakmayın yolumuzdan ettim . Araba bilmediğim bir şekilde istop etti yardımcı olabilirmisniz."

"Tabi... yabancısısıniz heralde buranın."

" ever arkadaşımı ziyarete geldim oda buraya yeni geldi ailesi davet edince bende geldim. Oda gelir şimdi."

Kafamı salladım ön kaputu açıp şöyle bi baktım pek anlamaz sayılmazdım hatta bulmuştum motorun arasından yağ akıyordu kızda yanımdaydı biz ilgilenirken yanımıza araba durdu bakamadım fakat yanımdaki kız arabaya doğru gitmişti. Elime bulaşan yag üzerime.deymesin diye biraz geride tuttum ." Sorma başıma geleni "

"Ne oldu " Kafamı bir anda kaldırmam ile onu gördüm. Nekadar değişmişti omuzları genişlemiş saçlarını kısaltmıştı. Oda.bana bakınca şaşırmıştı. Kendimi toparlayıp kıza döndüm "ustaya göster" deyince yanlarından ayrıldım .

"Teşekkürler en.azından adını söyleseydin." Dönmedim bakmadım bir daha arkama fakat onun bakışlarını hissede biliyordum sırtımda. Arabaya binip gaza bastım ve yanlarından son sürat gittim.

Çok değişmiş on görmeyeli neredeyse üç yıl oldu. Beni görünce şaşkınlığı vardı Yüzünde evet.belki bir yerde kasilasirdik fakat bugün bu kadar hızlı karşılaşmayı beklemiyordum.

Kız ne nedemişti yeni geldi ailesi çağırdı demişti bunca zaman bu kızla beraber miydi ailesi ile tanışacak kadar samimiydiler demek .

Ellerimi torpidodaki ıslak.mendile uzanıp sildim ve.pencereden attım aşağı şuan doğa kirlilini düşünecek değildim.

...

 

Merkeze gitmekten vaz geçip diğer yoldan tekrar eve dönmüştüm.

Amcamlar yemgemler dedem ve daye vardı evde yatağımda öylece uzanırken içeri dâye girdi.

"Musade varmı."

Gülümsedim. " gel dâye'm"

Yatağımın üzerine oturdum ardımdan beni kendine çekti ve dizine yatırdı.

Elleri saçlarımda dolaşıyordu. "Derdin ne senin kızım. Eve hiç iyi gelmedin."

Dolan gözlerimi saklamadım teker teker akıttım." Dâye sormadın birşey oynasan saçlarım ile."

Birsey demdir sadece oynadı saçlarımla. "Onu gördüm Dâye'm"

Elleri bir ara duracak gibi oldu ama durmadı... "Dinlemediniz kızım bir birinizi oğlan kaç gece yattı kapıda Ağayım ağa torunuyum demedi yattı kaç kere bastı bu konağı kaç gece bağırdı sana dinlendiren çok yalvardı.

Dinlemedim. Dinleyecek ne vardı kendi gözlerim ile gördüm o ortağı ile öpüştügünü. Hemde nisanımıza bir hafta vardı.

"Daye ben unuttum sandım valla bak unuttum sandım görsem bile birsey olmaz geçer giderim sandım yine gittim ama geçemedim sanki ha şurama birşey oturdu."

"Konuşun be kızım sen ona anlat dersini o sana anlattın sen onu hala seviyorsun belli sevmesen o kalbinin üzerine otururmu. "

 

Birsey demedim en son Daye'min dizlerinde.uyuya kalmıştım.

...

Akşam yemeği için aşağı indiğimde hazırlık yapılıyordu Hanzadeler yemeğe gelecekti onu birdaha görmeye dayanamazdım fakat dedem kesin bir dille ve bu söz direk benim gözüme bakılarak herkes sofrada olucak demişti.

Hava hala sabahki yağmurun etkisindeydi.soguktu üzerime siyah bir yelek gitmiştim. Gözlerim kızarıktı az çok hastalandım diyecektim herkese .

 

Bit süre sonra Hanzadeler gelmişti amcamlar ve yengemler kapıda karşıladı. Bizler ise salonda bekliyorduk kalbim ağzımdaydı. Mihrinin ellerini ellerimde hissettim güç vermek için tutuyordu.

İçeri önce Kerim Dede girdi hepimiz elini öptük ardından Kenan Hanzade ve eşi Leyla Hanzade girdi anne ve babası kız kardeşi Selin geldi en son ise o geldi hemde yanında sabah ki kızda vardı fazla dayanamadım sesimi ben bile zor duyduğum bir şekilde bakmadan hişgeldiniz deyip yerime geçtim Alpay yanıma Oturdu sol tarafıma ise Mihri herkes sesiz bir şekilde bir birine bakarken Dedem birden " bu kızımız kim ." Dedi

Her ne kadar onlara bakmasam kulağım onlardaydı. " Devran 'in arkadaşı Devran ile İstanbuldayım berberlermiş bizde evde misafir edelim dedik." Dedi Kemal Hanzade fakat sonra beni fark edince düzeltti .

"Ortaklarmış." Demek bu zaman kadar bu kız ileydi. Yavaş yavaş hepsi bir biri ilensohbet etmeye başladı sadece ben ve onun sesi çıkmıyor sadece iş hakkında konuşuyordu oda biri birşey söylerse .

Ben.bu gün birsey fark ettim hiç biri birsey olmuş gibi davranmadı sanki yok sayılmış gibi hissettim. Herkes halinden.memnun ve normal mis gibi konuştu. Birtek dâye ve Alparslan dönüp dönüp bana baktı .

Yemek.masasına geçildi ona.en uzak olan yere oturdum fakat bu seferde şirin denen kız ile karşı karşıya olduk .

" sabah teşekkür edemedim kimse duemamıştı bir teksen durdum Teşekkürler."

Tabağına bakarak sadece "önemli değil " dedim.

Evet kızın bir suçu olmaya bilir fakat şuan sohbette edemezdim ne kadar az konuşsam benim için iyi.

Kucağımda çalan telefonum ile gözler bana döndü. Meşgule attım fakat tekrar çalınca "kusura bakmayın "

Diyerek kalktım masadan. "Efendim Ferit."

"Açıl hastaneye gelmen lazım Roza büyük bir kaza olmuş çok sayıda yaralı var sadece sen ve ben varız diğer doktorlar izine çıkmış. "

"Tamam Ferit çıkıyorum şimdi. "

"Evine yakınım alayım seni."

"Tamam"

Koridora çıkmıştım fakat sesimi duymuş olacaklardıki hepsi bana bakıyordu. " sorunmu var kızım."

"Kaza olmuş dede yaralı çok varmış benim gitmem gerek."

Emir ayağa kalktı. "Araban bayanarada kaldi bırakayım seni ."

Sağol Ferit geliyor." Dedim ve çıktım evden. Kapıdan çıkmam ile Feritin gelmesi bir oldu .

Hastaneye son sürat sürüyordu. Az kalmıştı hastaneye giderken kaza yerini görmüştüm bir otobüs ve üç araç zincirleme kaza yapmıştı.

Ambulans yoktunsadece polisler vardı. Giden ambulansların ışıklarını görüyorduk birazdaha hızlandı ambulanslar ile beraber varmıştık hastaneye .

Üzerime beyaz onlugumu giyip başladım öncelik ağır yaralılardaydı .

Otobüs yolcularının birinin ayağına bugün bir cam girmişti Ferin ben ilgilenirim deyince ona bıraktım diğerleri ile ben ilgilendim.

Bizden sonra izinde olan iki doktor arkadaşımız da geldi çoğunluğu yarıldı ağır olan diğer hastanın perdesini açınca neye uğradığımı şaşırdım beynimden vurulmuş döndüm.

Ne olmuştu ona böyle.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%