Yeni Üyelik
9.
Bölüm

9. Bölüm

@simay_56

Asya'dan

Ben neden bu haldeydim ki hayatım paramparça olmuştu artık ben bu izbe yerde esirdim, tutsaktım. Ömrüm artık burasıydı olmayacaktı ben buraya ait değildim gidecektim ama nasıl bir yol bulmam gerekti artık kaçmam ama nasıl. O adamdan da annesinden de nefret ediyorum imam nikahı gerçek ama resmi nikah sahteydi öyle söylemişti hanımağa bozuntusu. İnsan nasış bu kadar zalim olabilirdi ki. Sevmek istemiştim sadece o da çok geldi hiç gelmemeliydim buraya. Tercih etmeseydim şimdi yaylada at koşturur , hayvanlarımla ilgilenirim. Dedemler, babamlar nasışdılar acaba beni ararlar mıdır ki.

- gelin gel buraya

- bakma öyle dik dik bana

- söyleyin artık ne diyecekseniz

- çok vaktin kalmadı zaten iki hafta gebelik için son hakkın eğer haberi alamazsam kuma gelir.

- ne 

Ne diyordu bu kadın kuma mı beni göndersin diye beklerken kıma çıkmıştı başıma şimdi de.

- kimse gelmeyecek bu konağa

Kimden gelmişti o ses ne oluyordu şimdi. Beni arkadına alıp bir koluyla sarmıştı beni neden hoşuma gitmişti ki ama nefret ediyordum saf nefret. Gitmem lazımdı kaçmam ama nasıl yolunu bulur asya yolunu bul.

- sen ne dersin oğul

- dedim diyeceğimi istediğini yaptım şimdi sıra bende.

- bak oğul bana karşı gelmeyesin

- ne olur ana

- asya nın burada olduğunu derim

- yorma kendini ana asya zaten gidiyor

Doğru duydım gidiyor dedi yaşadın gidiyorum ama neden garip gelmişti ki bu durum. Hanımağa öfkeden tokat atmıştı çok sertti sesi kulaklarımda yankı yapmıştı. Avluya birden birileri girdi ve onu alıp diz çöktürdüler. Normalde direnen adam ses etmedi ve kırbaç yemişti şok olmuştum bu kafın neydi böyle neyin hırsıydı ki kendi çoçuğunu bu hale getirebiliyordu. Gözlerine bakıyordu sanki özür diler gibi hali vardı neden böyleydi ki geceleri gelir sarılır uyurdu ben ondan kaçardım ama sabah onunla köyün koyuna olurduk her sabah böyle bakardı bana. Ama şimdi daha farklı bakıyordu özür dilemek basit kalıyordu. Nedeni neydi ki.

Dayak iyice şiddetlenmiş bütün sırtı derin yaralar mevcuttu içi gitmişti asyanın ne kadar nefret etse de vicdanı ağır basmıştı hanımağaya onun için karşı gelmişti ve hoşuna gitmişti asyanın. Çok kızgındı ama bir şeyler vardı emindi. Bu ailede bir şey var dı ama ne.

Mardin'den devam

Mardin'de ortalık karışmış Karadeniz ile mardin arası gergindi iki aile birbirine silah tutacak noktadaydı. Asya ne için kaçırılmıştı ve kim yüzündendi. Bu insanlar ne istemişlerdi. Asyanın dedesi öfkeden gözü görmüyordu artık simaya birşey demeseler bile görmek istemiyorlardı normalde çok sever sayar önem verirlerdi hele ikizleri olduğunu öğrenince telaşlanmışlardı. Asyayı unutmuş gibi olmuşlardır lakin simay umaya asyam olsaydı abim vurdu gol oldu helal kız deyip takılırdı deyince dedesinin gözüne öfke bürümüş kıza bağırmıştı. Normalde sesini kolay kolay yükseltmeyin adam şimdi şuçu olmayan birine kızmıştı. Üzgündü ama elinden birşey gelmiyordu. Araştırma yapmıştı dede aşirete gidip büyük kim sözü geçen kimse ona varmıştı. Kapısını çalıp içeriye davet edilmişti Şimdi aşiretin sözü geçen Musa ağanın konağındaydı.

- buyrun derdiniz nedir.

- Asya torunum kaçırıldı Asafoğullarının düğününde.

- nasıl bize öyle söylenmedi ama.

- ne dendi ki. Torunum adya kaçırıldı yok ortada

- bakın beyefendi ömer Le ağlarla konuşuldu kaçırılma olmamış Asya kendi rızasıyla evlenmiş hatta gebe olabilir dendi.

Adam neye uğradığını şaşırmıştı ne oluyordu burada. Torunu kaçırılmıştı ama bu adam evlendiğini mutlı olduğunu bile söylüyordu. Torununun çoçuğu olacak denmişti eli ayağı boşalıyprdu sinirden. Akoına ilk gelen şeyi yapmış Asafoğullarının konağını basmıştı.

- çıkın ulan

- ne olur burda

- sen nasıl bir insansınız siz

- evde erkek yoktır buradan gidin zira iki aile aradı kan davası çıkartacaksınız.

- oğullarınızı, kocalarınıza iyi bakın hepsi ölecek çünkü

O esnada hakan, polat,ferhat, asyanın babası hepsi konağa gelmişlerdi haberi alınca dedesi normalde sinirlenmezdi ne olmuştu bu hâle gelmişti. Hakan içinden umarım Asya ile ilgili değildir demişt ama duyduklarına şok geçirmişti.

- Asya kaçırıldı ama siz deki rahatlık kimsede yok güya arıyorsunız ama üstünü örtüyorsunuz

- dede ne oldu söyle anlat bana hadi.

- hakan torunum bugün aşiretin sözüne güven olan Musa ağaya gittim bama dedıkı Asya evlenmiş hatta gebe olabilirmiş. Nikahlarında bile varmış. Çok aşık olduklarını biz onay vermemişim o yüzden böyle olduğu söylendi ve ben delirdim

- dede bak yalandır he gel

- kim biliyor musun hakan

- kim dedem kim söyle de bilelim kim asyamızı kaçırdı söyle dedem.

Konağa dönüp yüksek sesle bağırmıştı

- ömer Asafoğlu görünümü kaçırıp gizlice evlenmiş onunla..

Hakan ve diğerleri şok olmuşlardır hele ki ferhat, annesi. Palnları mahvolmuştu. Ezmira desen ortalıkta yoktu kesin bilgisi vardı ama bulamıyptdu ne onu ne kardeşini.

- dede ne dersin ömer bizle arıyor sürekli hatta

- aşık mı diyeceksin bilirim bana deyip izin aşmıştı ama kaçırması evlenmeleri

- dede kanıkanıt var mı

Hakan biliyordı gerçeği ama gizlemesi gerekiyordu asyanın videosu geldiğinde anlamıştı ama susmuştu zira ömer de son zamanlarda bir haller vardı ve nedense hızlı evlenmeler boşuna değildi.

Loading...
0%