Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@simay_56

Kağan yeni evini yerleştirirken aklı karmaşık bir haldeydi. Timinle birlikte diyarbakır a geleli çok olmamıştı kendisini albay uzaklaştırma emri çıkartarak görevinden uzaklaştırmıştı. Ne kadar diş bıkere de bu durum vçcanını sıkıyorda olsa albay dı bu sağı solu belli olmazdı hele ki görkem buraya kadar geldiyse vardı bir bokluk belliydi. Çıkardı nasılsa kokusu. Nakliyeciler evin içine eşyaları bırakmış annesi, teyzesi, halası, kardeşi evini yerleştiriyordu nasılsa. Buralara kadar gelmişlerdi bir doğu turu yapmadan yollamazdı onları. Telefonu çalmıştı arayan muzaffer astsubaydı. Bu adam onu sevmezdi hatta zıtlardı birbirlerine.

- buyrun astsubayım

- komutanım diyarbakır şehir hastanesine acil olarak bekleniyorsunuz. Paşanın talimatı komutanım.

- tamam

Neydi şimdi bu iş normalde hastane felan bu ği paşa, tunç varsa yine ne işler çeviriyırdu. Annemlere haber verip evden çıktım arabama binip hastaneye gelmiştim. Mahşer yeri gibiydi. Tümden alp, ceyhun, sevgi, buse, hüseyin vardı ve hafif yaraları vardı. Tunç, gökhan, alpay yoktu. Neredeydi ne olmuş olabilirdi. Beni görünce ayağa kalkmışlardı oturmalarını işler edip yanlatına gittim.

- anlatın neler oluyor.

- komutanım pusuya düştük albay, tunç ve alpay rehin alındı ve kurtaramadık komutanım.

- tamam aslanım siz dışında başka hangi tim vardı.

- paşanın himayesinde olan hayalet timi vardı onlardan gölgesiz burada sizi görünce vıp 5 e gelsin dedi.

- tamam ben gidiyorum sizde dikkatli olun.

Albay kolay kolay pusuya düşecek biri değildi. Hele alpayla tunç varsa bizimkileri almak zordu. İmkansızdı. Vıp bölümüne doğru giderken askerler nöbetteydi baş selamı verip köşeyi dönmüştüm ki birine çarpmam bir oldu.

- yine mi siz sabah ben çarptım şimdi siz intikam felan mı alıyorsunuz.

- Ne münasebet kadın işim gücüm var

- Pardon hem çarpıyor hemde bağır.

- Bana bak nesin necisin bilmem ama sana şunu söyleyeyim işm başımdan aşkın lnçan.

- Özür dile doktor olabilirim ama bana terbiyesizce davrananmazsın

- Ne yaparsın

Merakla beklemiştim ne yapacak diye. Öyle aman aman birşeye benzeyen bir tipi yoktu. 170 boyunda, ela tonlarında göz rengi ,kırmızıya çalan dolgun dudakları,saçları turuncu tonlarıydı, üzerindeki forması yakışmıştı kendisine ne diyorum ya ben iyice tozuttum ben.

Ben kendi halinde konuşurken kız birden kendine çekmişti beni ve güm diye kafayı gömmüştü. Bir kafayla yığılacak biri değildim ama bu kadın ne yapmıştı bana.

- Ooooofffff o neydi lan

- Sus sus Kağan komutan o ebemizi tersten gösterir

- Yanlız ne gömdü beh.


Seher'in ağzından

Sinir olmuştum ona beni hafife almasaydı o da ama biraz, ayıp ettim galiba. Arkama bakmadan paşanın odasına gitmiştim. Kapıyı çalıp içeri girmiştim.

- nasılsınız

- İyiym doktorum iyiyim ne zaman çıkarım

- O zor biraz komutanım sizi biraz burada ağırlamamamız gerek ameliyattan yeni çıktınız

- Amaaaan be doktor çıkmam gerek ve vatan beklemez

- Tabi ki de ama siz sağlıklı olmazsanız vatan elden giderse ne olacak

- Ağzın iyi laf yapıyor doktor

- Adım seher komutanım

Kontrolleri bitirirken kapı çalmıştı içeriye o girmişti gözlerim yuvasından çıkacak gibi oldu ama hemen kontrolü elime almıştım. Onu görmezden gelerek konuşmaları dinliyordum.

- Ne bu halin ite köpeğe mi daldın yine

- Hayır komutanım dişi bir kedi saldırdı da vahşi biraz kendileri

- Eve alıp besle senden iyi kedi bakıcısı olur

- Yok almayayım ben komutanım dişidir sonuçta ne yapacağı belli olmaz ama kısırlaştırmaya götürürüm.

Bana o ne demişti kedi mi yetmedi kısırlaştırma diyor hayvan yerine koydu resmen dur sen dur ben ne edeceğimi bilirim sana

- Müsadenizle deyip odadan çıktım.

Piç herif gülüyordu bir de az daha dövseydin keşke. Sınırlı bir şekilde dinlenme alanına grçtim. Yaralı askerlere müdahale edip bir kat tamamen onlara ayrılmıştı ve kontrolleri belirlenen hemşire, doktorlar tarafındam yapılıyordu. Hain bir saldırı olmuş albay ve bir kaç asker pusu yemiş kaçırıldıklarını öğrenince üzülmüştüm.

Nice şehitler vermiştik biz askerlerimiz, sağlık çalışanlarımız, öğretmenlerimiz hatta öğrencilerimiz , kadın çoçuk bebek yaşlı genç ayrımı yapmamaksızın nice insanlar öldürmüşlerdi. Alçak hain çoktu bu ülkede.


Loading...
0%