Yeni Üyelik
2.
Bölüm

İlk Gün

@siradanbirileri1

Sabah erkenden kalktım. Kahvaltı hazırlamaya başladım ilk salatalıkları doğradım. Sonra patatesleri doğrayıp kızarttım. Sonra dün sipariş ettiğim kahvaltılıkları masaya koydum. Sonra kendime çay demledim. İşte ideal kahvaltı, ben gerçekten harikayım be. Kendimle gurur duyuyorum.

 

Kahvaltım bitince arabama atlayıp hızla merkeze sürdüm. Aslında mesaimin başlamasına daha vardı ama hızı çok seviyordum. Merkeze gidip odamı buldum .Sade ve resmiydi tam istediğim gibi. Buraya müdür olarak atanmıştım. .

 

Bu yüzden şimdi gidip herkese kendimi tanıtmam lazımdı. Buradaki çoğu kişi erkekti, ama şaşırmamıştım burdaki çoğu kişi kızlarını okutmuyordu okutsa bile polislik gibi bir mesleği yapmasına izin vermezlerdi. Tabi bu durum benim için geçerli değildi. Babam beni asla kısıtlamamıştı. Beni sürekli hakkımı savunan kendimi asla ezdirmeyen biri olarak yetiştirdi ona ne kadar teşekkür etsem azdır. İlk olarak burdaki kişilere kendimi tanıttım çoğu kişi burun kıvırmıştı.

Büyük ihtimalle beni küçümsüyorlardı ama ben kendimi onlara göstericektim. Sadece sırıttım ve odama döndüm. Elimdeki dosyaya baktım aslında dosya kapanmış gözüküyordu ama biraz inceledim. Bir kadın cinayetiydi. Ve ne!! Dosyada zanlı bulunamadı ve rafa kaldırıldı yazıyordu. Gördüklerime inanamadım. Tamam kadınların savunulmasını beklemiyordum aman bu kadar umursanmamalarına ve cinayetlerin üzerinin bu kadar basit bir şekilde örtüleceğini düşünmemiştim. Ama benim adımda zeynepse bu işin peşini bırakmazdım. İlk dosyayı baştan aşağıya inceledim. Kadının adı Elif ve iki buçuk yıl önce bir ağayla evlenmiş. Ağanın adı Engin Taşçı.

 

Sonra engin denilen ağayı araştırdım. Ne adam karısı öldükten bir hafta sonra evlenmiş. Bu ağada bir iş var ama ne olduğu çözecektim. Saate baktığımda akşam üstüydü. Bu günlük bu kadar yeter diyip çıktım ve eve gittim. Yemek yapmaya başladım çok uğraşmak istemiyordum o yüzden ıslattığım prinçleri pişirip, yoğurtlu pilav yedim. Sonra birazda evde çalıştım dosyaya birde etraftan kız hakkında bilgi topladım. Elif aslında çok iyi kızmış herkes genel olarak severmiş ama çocuğu olmuyormuş. Sanırım ne olduğunu tahmin ediyordum ama yarın birşeylerden emin olmam lazımdı. Saat geç olmuştu gidip yattım.

 

~~~~~~~~~~~~

 

Sabah erkenden kalktım ve bakkala gittim. Bakkaldan ihtiyaçlarımı alırken bakkal kemal amcayla sohbet ettim. Mardin'in bu yönünü çok sevdim insanları çok sıcaktı, daha geleli 2 gün oluyordu ama çok ısınmıştım insanlarına. Eve dönüp kahvaltımı yaptım. Sonra merkeze gidip dosyadaki bir kaç detaya baktım evet tam tahmin ettiğim gibi. Elif in çocuğu olmuyordu bu yüzden üstüne kuma gelmiş. Elifte Mardin'den kaçmaya çalışmış. Şimdi baktığım dosyada Elif'in istanbul için bilet aldığı gözüküyordu. Ne yazık ki yakalanmış bizim engin ağada onu öldürmüş. Evet dosyayı çözdüm ama büyük bir sorun vardı ben bunla mahkemeye gitsem engin ağanın suçunu üstlenecek bir çok adamı var. Bu yüzden bir çözüm bulmam gerekliydi

 

En iyisi engin ağayı bulup farkında olmadan yaptıkları itiraf ettirmekti. Ama bunu nasıl yapacaktım hiç bir fikrim yoktu. Bunu düşünürken diğer dosyalarla uğraştım imza işlerini hallettim. Mesaimin bitimine yakın aklıma bir fikir geldi. Bu fikir için geçti ama yarın bunu yapacaktım. Eşyalarımı toparlayıp çıkacakken odama adem geldi.

 

Emniyetteki şimdilik güvendiğim 3 kişiden biriydi. Aslında buralı değilmiş ama burayı merak ettiği için tayinini buraya aldırmış.

 

Adem'e ne olduğunu sordum. Biri benimle görüşmek istiyormuş. Odama almasını söyledim, içeriye iri yarı bir adam girdi.

 

- Elif davasını canını seviyorsan bırakırsın

 

Deyip gitti. Anlamadığım kısım nasıl bu kadar çabuk dosyayı farkettiler. Asl8nda bunu bekliyordum dosyanın üstünü nasıl kapattılarsa bu şekilde haberleri olmasını da bekliyorudum ama bu kadar erken değil. Neyse çokta önemli değildi. Elinde sonunda öğreneceklerdi sadece nasıl öğrendilerini daha doğrusu kimin yardım ettiği öğrenmem lazımdı.

 

Eşyalarımı toplayıp eve gittim. Tam eve girecekken karşı komşum Fatoş ablayı gördüm. Elinde tencere vardı. Gelip tencereyi bana verdi.

 

- bende tam kapıyı çalacaktım al kızım bu senin şimdi sen çalışıyorsun yorulmuşsundur birde yemekle uğraşma

 

- teşekkürler Fatoş abla zahmet etmişsin ellerine sağlık.

 

Fatoş abla tenessüm edip rica ederim dedi sonra evine döndü. Gerçekten seviyordum Mardin insanlarını( gerçekten insan olanlarını ). Fatoş abla beni büyük zehnetten kurtardı. Hemen yemeğimi yiyip yattım. Yarın yorucu olacaktı.

 

  

 

   

 

Loading...
0%