Yeni Üyelik
22.
Bölüm

22. Bölüm

@siyahbeyazyarim

Keyifli okumalar

Legolas ve çocuklar çadırla yavaş adımlarla yürüyorlardı. Hepsinin aklında mektup vardı. Neler yazığını hem merak ediyorlar hem de etmiyorlardı. Üzüntü, hayal kırıklığı ağır basıyordu kardeşlerde. Babalarının neden onları terk ettiğini, bunca zaman neden onları görmeye gelmediğini, neden hiç haber göndermediğini merak ediyorlardı.

Küçük yaşlardan itibaren anne, baba hasretiyle büyümüşlerdi. İçindeki kırgınlıkları, üzüntüyü, kimsesizliği bastırmaya çalışmışlardı onca zaman. Lakin gün geçtikçe gün yüzüne çıkmıştı bu. Şimdiyse yüzleşme zamanıydı onlar için. İçlerindeki duygulara engel olamıyorlardı.

“Hazır mısınız okumaya”

Çadıra girdiklerinde ilk sorusu bu olmuştu legolas’ın. Kardeşlerin hazır olmadıklarını gözlerinde görebiliyordu. Korkuyordu, kardeşlerin yıkılmasından korkuyordu. Onları tekrar nasıl ayağa kaldıracağını bilmiyordu.

“Evet, hazırız.”

Legolas, yandan askılı çantasından mektubu çıkarıp kardeşlere uzatmıştı. İlk başta birbirine kısa bir bakış atmışlardı. Ardından Legolas’a dönüp onun okumasını istemişlerdi. Başını sallamakla yetinmişti. Okumaya başlamadan önce çadırın etrafına koruma büyüsü, kimsenin duymaması için de ayrı bir kalkan oluşturmuştu. Legolas birilerinin duyacağını hissetmiş gibi büyü yapmıştı.

Hisleri doğru çıkmıştı. Bilge kardeşlerin çadırının dışında bekliyordu, bir şeyler duymak öğrenmek istiyordu. Başka bir şeylerin olduğunu hissediyor ama ne olduğunu bilmiyordu. Öğrendiği gibi engel olmak için. Korkuyor muydu bu yaşananlardan? Belki evet, belki hayır. Yaşayan insanların boş yere ölmesinden korkuyordu. Doğru yerde olduğu kesin miydi? Onun için tartışılırdı. Son zamanlarda onun fikrini değiştiren şeyler oldu.

Bunlardan birisi kardeşler ve gelişleriyle yaşanan olaylar. Diğer korktuğu şey varlıkların tekrar ortaya çıkmasıydı. Bilge onların yardımını istemiyor. Savaşı kendi başlarına kazanmak istiyor. Ne kadar korkarsa korksun, er ya da geç bunun olacağını hissediyordu. Kardeşlerin onlarla bağlantısı olduğuna dahil bir şüphesi vardı.

Bilge içeriden ses gelmediğini duyunca legolasın bir büyü yaptığını anlamıştı. Bu onun için kötü olmuştu. Aksi bir büyü yapsa Legolasın anlayacağına emindi. Sıkıntılı bir nefes alıp verdikten sonra oradan geldiği gibi oradan ayrılmıştı. Kardeşler ve Legolas mektubu okumaya başlamıştı.

Sevgili çocuklarım…

Bu mektuba nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Ardıma bakmadan, sizin düşünmeden terk ettiğim için pişmanım. Onca zaman size bir haber göndermedim, gönderemedim. Ama sizi haberinizi amcanızdan alıyordum. Ne de bir açıklama yaptım size. Açıkçası çok korktum. Sizin vereceğiniz tepkilerden, kırgın olmanızdan, sizi üzmekten çok korktum. Yine de sizi kırdığımı biliyorum.

Bu mektubu çok uzun zaman sonra yazdım size. Elinize ne zaman geçer, ne zaman okursunuz bilmiyorum. Sadece beni affetmenizi istiyorum sebepsizce. Buna hakkımın olmadığını da biliyorum. Bazı şeylerin açıklamasını mektup üzerinden yapmak istemezdim ama mecbur olduğumu hissediyorum. Bunları bilmeye hakkınız var çünkü. Yazdıklarımı sadece Merlin Oromis ve Legolasa söylemenizi öneririm. Onlara güvenebilirsiniz. Diğerleri için güvenilir diyemem doğrusu.

Bu yazdıklarımın binde birini bilseler, sizin peşinizi bırakmazlar. Hatta üstüne üstlük, öldürürmeniz için ellerinden geleni yaparlar. Çünkü onlardan korkuyorlar. Onlarla bağlantılı olan herkesten korkuyorlar. Ve zarar vermekten çekinmezler. Bilmiyorlar ki, onlar Derfia halkını koruyorlar, korumaya devam edecekler. Biliyor musunuz onlar korkulacak varlıklar değiller. Anlaşılması zor kişiler mi? Evet öyleler. Eğer onlar beni, sizi seçmişlerse ne mutlu. Yüreği temiz, cesur, sevgi taşıyorsanız, birbirlerine bağlıysanız ne güzel. O zaman siz seçilmiş çocuklarsınız.

Onlar kim diye merak ediyorsunuz biliyorum. Siz farkında olmadan hep korudular. Korumaya devam edeceklerdir. Onlar ejderhalar ve ejderha ruhları. Şu anlık saklanıyorlar. Ve saklanmaları gerekiyor. Dostları olduğu kadar düşmanları da var. Onlar sayesinde güçleneceğinizi ve bu savaşı kazanacağınıza eminim. Mia kızım, senin rüyanda geleceği görmen onlar sayesinde olacak. Bunu bana onlar söylemişti. Sizin için bir avantaj olur bu. Onun haricinde çok iyi bir savaşçı olacağına da eminim.

Oğullarım Perseus, Arman ve Aaron sizlerse hem iyi bir savaşçı hem de iyi birer komutan olacağınıza eminim. Zor zamanlarda birbirinize sahip çıkın. Birbirinize güvenin. Buna ihtiyacınız olacaktır.

Bana kırgın olduğunuzu biliyorum. Haklısınız. Beni affedip affetmemek size kalmış. Ama ne olursa olsun sizi çok sevdiğimi bilin. Sizi arkamda bıraktığım için de sizden af diliyorum. Son olarak annenize ne olduğunu bilmek istersiniz diye düşünüyorum. Derfia halkı tarafından öldürürdü. Çünkü siz küçükken sizi öldürmeye kalkıştı. Küçük olduğunuz için hatırlamazsınız siz bunu. Size yaptıklarından sonra onu sağ bırakamazdık.

Son notum Legolas sana. Çocuklarım sana emanet. Onlara iyi bakacağına, koruyup kollayacağına eminim. Bu konuda başkasına güvenemem.

Babanız Brom.

Yayınlanma Tarihi:15.09.2024

Loading...
0%