Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@siyahincili

3. Bölüm

Geçmiş (8 yıl önce )

Koşarak okul bahçesinden içeriye girdim . Her gün olduğu gibi bugün de derse geç kalmak üzereydim. Sınıfın olduğu kata ulasabilmek için hızla merdivenleri aştım. Sırama yerleşmem , kitaplarımı ve kalemlerimi çantamdan çıkartıp masaya dizmem saniyelerimi almıştı . Derse hazır olduğuma emin olduktan sonra derin bir nefes aldım . Sanırım hızlı hareket ederken soluğumu tutma alışkanlığıma artık son vermenin zamanı gelmiş de geçiyordu.

 

Ders zilinin çalmasının üzerinden dakikalar geçmişti ki hala hoca sınıfa gelmedi . Arkadaşlarım 10 dakika içinde dersin hocası gelmezse ders düşer mantığıyla umutla saate bakarken ben kitaplarımı açmış bir önceki derste işlenen konuyu gözden geçiriyordum. Birden sınıfın sessizleşmesiyle merakla başımı kapıya çevirdim . Tahmin ettiğim gibi fizik öğretmenimiz Meral hoca sonunda gelmişti. Ancak tek değildi , yanında bizim yaşlarımızda bir erkek daha vardı . Biz merakla ona bakarken o umursamazca etrafa göz gezdiriyordu. Biraz küstah ve burnu havada biriydi sanırım.

 

+ Gençler , bugün derse biraz geciktim çünkü yeni arkadaşınız Mirza ile küçük bir görüşme yaptık . Arkadaşınız başka bir okuldan buraya nakil oldu , bundan sonra bu sınıfta sizinle birlikte eğitim görecek.

Birkaç haftadır okulda isminin geçtiği yeni çocuk bu olmalıydı . Haftalar önce adı listelerimize geçmiş , bunca zaman gelmemesine karşın çoğumuz geleceğinden yana ümidimizi kesmiştik.

+ Mirza arkadaşlarına biraz kendinden bahset lütfen .

İfadesiz yüzü rahatsızca ekşidi . Gözlerini ilgisizce sınıftakiler üzerinde gezdirdi .

- Mirza Karabey .

. Devam etmesini bekleyen meraklı bakışlarımızdan bunun bizi tatmin etmediğini anlamış olacak ki isteksizce devam etti.

- Mardin'den geldim . Kendimden bahsetmekten pek hoşlanmam . Tanışırız zamanla .

 

Son cümlesini söylerken gözleri bana değmişti . Tesadüfen mi denk geldi yoksa kasıtlı olarak mı yaptı anlayamamıştım. Ben bu ikilemdeyken anlaşılan bedenim için her iki seçenek de pek fark etmeyecek olacak ki çoktan nabzım hızlanmış , ellerim hafiften titremeye başlamış ve suratımdaki yanma hissine bakılırsa da vücudumdaki tüm kan yüzüme hücum etmişti .

 

+ Peki , tatlım. Şimdilik istediğin bir yere geç .

 

Çoktan kendine bir yer seçmiş olacak ki hocanın sözlerini bitirmesinin hemen ardından sıralara doğru adımlamaya başladı. Gereksiz heyecanıma ve verdiğim tepkilere sinir olarak bakışlarımı ondan çektim . Yeterince rezil davranmıştım zaten , yeterliydi.

 

Yaklaşan adım seslerini duydum , kendimi ona bakmamaya zorlarken yanımdan geçip giderken hızlı olması için dua ediyordum .

 

- Yanına oturmam da bir sakınca var mı ?

Başımı hızla ona doğru cevirmemle bakışlarım önümdeki kitaplardan kopmuş , onun gözlerine değmişti. Yahu bir insan nasıl bu kadar derin bakabilir ?

+ Evet

Ne dediğimin farkına varınca hemen toparlamaya çalıştım .

+ Ya- yani evet derken oturabilirsin anlamında. Sakıncası var diye değil . Sakıncası yok , neden olsun ki .

Saçmaladıkça panikledim , panikledikçe saçmalamaya devam ettim . Bu kısır döngü içinde ne haldeyim bilmiyorum ama tepki vermeyip dikkatle bana baktıkça iyice battığımın da pek âlâ farkındaydım.

 

Dudaklarının hafifçe kıvrılışıyla bakışlarım dudaklarında kaldı . Saniyelik bir şeydi ama yakalayabilmiştim , ya da gülüşüydü beni kıskıvrak yakalayan .Ne diyorum ben ? Umarım beynim hala benimledir .Utançla dilimi ısırdım.

+ Özür dilerim saçmaladım.

 

- Sorun değil . Oturuyorum o zaman .

 

 

Anında kendimi toparladim ve hafifçe kenara kaydım . Elini bana uzatmasıyla hafif şaşırsam da ifademi hemen toparlayıp uzattığı eli sıktım.

- Mirza ben ve sen de ?

+ Helin ben de .

Başını hafifçe eğdi , elimi tutuşu sıkılaşırken teninden tenime ılık bir his aktı.

- Memnun oldum Helin.

+ Ben de öyle .

Meral hocanin tekrar konuşmaya başlamasıyla ellerimiz birbirinden ayrıldı.

Sonrasında ikimizde sessizce dersi dinledik. Arkasına yaslanmış rahat bir pozisyonla bakışlarını tahtaya dikmişti . Yine de ara ara üzerime çevrilen bakışlarını hissediyordum.

Çalan zille birlikte beklemeden yerimden kalktım . Yan yanayken yeterince gerilmistim , biraz nefes almaya ihtiyacım vardı .

 

-Helin !

 

Birkaç adım atmıştım ki bana seslenmesiyle durdum .

+ Efendim

- İşin yoksa okulu dolaşalım mı ?

 

Anlaşılan kaçma planım koşarak suya atlamış ve beni kaderimle yalnız bırakmıştı .Şans bu denli benden yanayken en azından hayatta kalmayı başarmayı umdum. Bu gidişle o da zor gibi görünüyordu.

 

+ Tabi , ben de dışarı çıkacaktım zaten .

 

Yerinden kalktı. Birbiri ardınca attığı adımlarla ağırca yanıma ulaştı. Olduğumuz katta ve bir üst katta sınıflar dışında bir şey yoktu . O yüzden alt kata indik . Koridorda yavaşça yürürken bir taraftan yanından geçtiğimiz kapıları tanıtıyor , okul hakkında bilgi veriyordum.

 

+ Burası resim atölyesi , resim derslerinde buraya geliriz . Her birimizin kendine ait tuvalleri var , istediğimiz herhangi bir konuyu çalışmakta özgürüz . O yüzden güzel oluyor .

 

Hemen karşısındaki kapıyı işaret ettim .

 

+ Burası konferans salonu . Biraz küçük o yüzden büyük etkinlikler ve törenler burada yapılmaz . Genelde konferanslar , bilgilendirme sunumları ya da meslek tanıtımlari için kullanılır . Hemen hemen her öğle arası okulun müzik grupları dinleti verir . Gerçekten keyifli oluyor , kaçırmamanı tavsiye ederim.

 

Sessizce yanımda durmasıyla beni dilediğinden şüphe edip bakışlarımı ili defa ona çevirdim. Bakışlarının ben de olacağını tahmin ediyordum ancak bu kadar dikkatle beni dinliyor olması şaşırtıcıydı. Sessizce bakışmamıza son veren ben oldum . Yumuşakça boğazımı temizledim ve devam ettim

 

+ Hemen yanında öğretmenler odası var , ilerde kimya laboratuvarı var ama yüksek ihtimalle kilitlidir . Onun hakkında bahsedecek pek bir şey yok .

 

- Neden ?

Yan yana dikilmiş bakışlarımızı kilitli kapıya dikmiştik. Hafifçe gülerek sözlerime devam ettim .

 

+ Çünkü henüz hiç içini görme fırsatım olmadı . Sözde öğrenciler için yapılmış bir yer ama öğrencilerden saklanıyor , biz girmeyelim diye kapılar kitleniyor . Hatta eminim içeriye girsek bile hiçbir malzemeye dokunmamiza izin verilmeyecek .

 

- Bir kuştan gökyüzünü saklamak gibi değil mi ?

 

Konuşmasıyla başımı ona çevirdim . O ise gözlerini hala kapıya dikmişti.

 

+ Bir kuştan özgürlüğün tadını saklamak gibi . Belki de kanatlarını çalmak gibi .

 

Dakikalardır bana dönmeyen yüzü bu sefer ağırca yüzüme çevrildi. Gözlerinde farklı bir ifadeyle bir süre bana baktı. Bakışlarımı kaçıran yine ben oldum . Arkamı döndüm .

 

 

+ Hemen karşısında da müzik sınıfı var , birkaç müzik aleti var . Gitar , piyano , bateri gibi . Sınıfça gruplara ayrılır, isteyen gruplar az önce de söylediğim gibi öğle arasında dinleti verir Eğer seçmeli derste müzik seçersen sen de bunları yaparsın.

 

- Sen ne seçtin ?

 

+ Ben resim seçtim . Çok yetenekli sayılmam ama karga sesimle müzik derslerinde kendimi rezil etmemden iyidir diye düşünüyorum.

 

Abarttığımı düşünüyor olacak ki inanmayan bir ifadeyle yüzüme baktı .

 

+Ne ? Neden öyle bakıyorsun ya ? Ciddiyim ben !

 

Kafasını iki yana umursamazca salladı . Önümden yürüyordu ama konuşmaya devam etmemle yavaşladı bu sayede yan yana geldik.

 

+ Sana bunu göstermeli olarak kanıtlamak vardı da . Neysee ben iyi günümdeyim , acıdım . Onunla tanışmak için henüz çok gençsin . Bu yaşta işitme cihazlarıyla dolaşmanı istemem .


İstemsizce işitme cihazı takan huysuz ve yaşlı hali gözümde canlandı. O da aynı şeyi düşünmüş olacak ki .Yüzünde hafif bir tebessüm oluştu . Bunu görmemle tüm çabalarım boşa gitti ve dudaklarımdan kaçan kahkahaya engel olamadım . Boş koridorda yankılanan sesimle tamamen bana döndü , tebessümü yavaşça genişledi ve sonunda gerçek bir gülüşe evrildi. Boş koridorda bakışlarımız gözlerimizde asılı kalmış , birbirimizin gülüşünü besliyorduk.

 

Teneffüs bitti , zil çaldı. Sınıfların kapıları bir bir kapandı. Bir rüzgar esti bir pencere sertçe duvara çarptı. Belki de mevsimler değişti , yıllar aktı gitti . Zaman yok oldu , mekan zaten yoktu . O vardı bir de gülünce gözünün yanında beliren minik çukur .

 

 

Uzun zamandır aklımdasınız , sizleri unuttuğumu düşünmeniz beni çok üzer. Bazı sorunlar nedeniyle ara verdim , geri döndüğümde ise bir şeyler doğru gitmedi nedense . Günlerce iki kelimeyi bir araya getirmeye , olayları ve hisleri bağlamaya çalıştım. Çok içime sinmeyen bir bölüm oldu ama sizi daha fazla bekletmek istemedim.

Hatam olduysa affola , bu hikayeyi okuyan papatya güzeli kızlarıma keyifli okumalar dilerim 🌼🥰

Loading...
0%