Yeni Üyelik
5.
Bölüm

4. Bölüm

@skl.__

Öğlen arası okulda ders çalışıyordum. Hakan Oğuz'u dışarı çağırmıştı . Kısacası terk edildim a dostlar. Şaka bir yana Oğuz'un insanlarla dışarda bensiz vakit geçirmesi o kadar mutlu ediyor ki o yaralı bir çocuk ve yaralarından dolayı kendini tamamen dışarıya kapatmış . Çok zor şeyler yaşadı. Ama hep güçlüydü canımın içi . Telefonum çalıyordu ve isim yoktu . Gerildimmmm. Efendim dedim gergin bir şekilde.
-Meleğim Hakan'ın numarası bu gerilmene gerek yok.
-Ha efendim Oğuz.
-Meleğim ben öğleden sonra ki derse azıcık geç kalabilirim Hakan'la bizi idare edermisin.
-Tamam o iş bende
-Tamamdır güzelim dikkat et kendine.
-Sende dikkat et.
Telefon kapandı bende uyuma kararı aldım derse kadar.
OĞUZ KILIÇIN ANLATIMI
Hakan beni bir yere götüreceğini söyleyerek Meleğimin yanından ayırdı . Umarım beni Meleğimden ayırmasına değecek bir yere gidecektiriz . Yoksa kan çıkar . Hakan'ın yol tarifi ile geçerken sonunda bir yere geldik . Kafamı kaldırıp baktığımda cami olduğunu gördüm. Ne işimiz olduğunu düşünürken
-Amcam burada imamlık yapıyor.
-Biz niye buraya geldik o zaman.
-Amcamın hayatını dinlemek için.
-Neden dinleyecekmişim ki
-Onu içeri gelince öğrenirsin hadi.
Peşinden ilerlemeye başladım ne yapmak istediği baya karışık bir insandı .İçeri girdiğimizde baya şaşırmıştım. Şaşırmam normal çünkü ilk defa camiye giriyorum. O kadar güzel ve cıvıl cıvıl duruyordu ki tüm camiler böyle ise imam olabilirim insana huzur veren bir tarafı var. Orta yaşlı üstünde beyaz bir gömlek tarzı bişey giyen bir adam görünce Hakan ona doğru ilerledi .
-Amca nasılsın?
-Elhamdulillah iyiyim Hakanım sen nasılsın?
-Elhamdulillah bende iyiyim amca sana bir arkadaşımı getirdim . Hikayeni onada anlat istedim.
- Hoşgeldin evlat .
-Hoşbulduk efendim.
-Adım Yasin evlat
-Oğuz bende
-Memnun oldum evlat.
-Bende efendim.
-Efendim deme Yasin abi veya amca de nasıl rahat edersen .
-Tamam efendim.
Hakan ve amcası gülmeye başlayınca yaptığım şeyi anladım ve ben de tebessüm ettim. Hakan bir anda gülmeyi kesip bana dik dik baktı. Ne oldu dercesine kafa salladım.
-İlk defa yanında Elif olmadan gülümsedin farkındamısın.
-Ortamdan kaynaklı olsa gerek neyse fazla üstünde durma bunun daha okula yerişeceğiz.
-Okulu sıkıntı etmeyin ben sizi bırakırım İnşAllah. Neyse konumuza dönelim gelin oturun şöyle.
Tarif ettiği yere geçip oturduğumuzda Yasin amca konuşmaya başladı.
-Ben ilk sigaramı 14 yaşında içmiştim . Babam beni fazla sevmezdi . Daha çok Hakan'ın babasını severdi . Ben onun gözünde işe yaramazın tekiydim. Mustafa(Hakan'ın babası) benden küçük olmasına rağmen hep daha iyiydi. Babam her zaman nefes almadan dahi başarı isterdi. Ama ben hayatın yaşanması taraftarıydım. Babam ise buna karşıydı. Bir gün beni şirkete götürdü daha 14 yaşındayım dikkatini çekerim. Şirkette muhasebedeki abinin yanına oturttu beni basit hesapları bana yaptırtıyor. Bende yaparken nasıl oldu bilmiyorum 24ve 35 i toplarken 69 buldum ama cevap 59 bu hataya katlanamadı ve beni bir dövdü bir dövdü anlatamam. İşte o gün şirketten çıktığım gibi bir kaldırımda ağlamaya başladım. 18 yaşlarında bir abi geldi neden ağladığımı sordu anlattım . Bana sigara uzattı normalde almazdım ama işte güya sigara kafamı dağıtacak dertten kurtaracakmış gibi içtim. Başladım sigaraya o günden sonra . Babamla hâlâ ilişkimiz aynıydı Mustafa bir numara ben Allah'ın cezası. Neyse gel zaman git zaman ben kötü yola düştüm gündüz okul akşam alkol sabaha doğru eve geç ayıl okula git günler böyle geçiyor. 17 yaşına geldim. Okula gidiyordum yine yoldan geçen bir amca gördüm kıyafeti falan yırtılmış. Ne oldu amca diye sordum. Güldü ve şöyle dedi Gençtim her işi yaptım beğenmediler dövdüler biraz büyüdüm alkol bağımlısı oldum yine dövdüler . Allah dedim paramparça ettiler yobaz diye . Paramparça olunca dedim doğru yol budur . Ha bide bana deli derler deliymişim ben . Madem ben deliyim onlar akıllı ben deli halimle Allah'ı buldum onlar akıllı hali ile Allah'ı nasıl bulamadılar diyip kahkaha ata ata ilerledi. Şaşırmıştım ama dedikleri okula gidene kadar aklımda yankılanıp durdu. Deneme çözerken okulda bir soru görmüştüm helal ve haramlarla ilgili baktım ben helal olarak bir nefes alıyorum . Dedim Yasin her yolu denedin mutluluk yok birde delinin yolundan git bakalım ne oluyor. Öncelik olarak alkolü bırakmaya uğraştım ve üniversiteye gidene kadar bıraktım . Sonra üniversite tercihleri yapılırken direk ilahiyat yazdım . Mimar olup ne olacaktım sanki babam iş beğenmeyecekti. İlahiyat yazdığımı duyunca babam beni evden kovdu. Kendi şartlarımla ilahiyat bitti . Sonra buradayım işte evlat daha uzun ama sizin zamanınız yok. Okula bırakayım sizi.
-Tamam amca Allah razı olsun.
-Sendende evlat .
Onlar konuşuyorken ben düşüncelere dalmıştım çoktan ya doğru yol delinin yoluysa .


YA DELİ DOĞRU YOLDA BİZİM ELİF VE OĞUZ YANLIŞ YOLDA YAKIN ZAMANDA BİR DÜZELTELİM İNŞALLAH. DESTEK OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN.

Loading...
0%