Yeni Üyelik
1.
Bölüm
@slaesy

"Kin tutmak, başkasını yaktığınızda kendinizin yanmaktan baska bir şey yapmadığınız anlamına gelir."

 

 

Başlama tarihinizi birakabilirsinizz💖

 

Dokuz yıllık kinin, nefretin bugün son olacağı gündü ama bundan o dahil benim haricinde kimsenin haberi yoktu. İZ'i bugün bitirecektim bu güzel güne bir bardak kahve ile başladım kahve hayatımın her yerinde vardı ben kahve kadınıyım. Kahvemi içtikten sonra siyah takımımı giyip adliyeye doğru yol aldım.

 

Adliyeye geldikten sonra dava tanığının olmadığını fark ettim onu aramak için telefonumu çıkardığımda tanığın mesajıyla duraksadım. Mesajda şu yazıyordu: "İzgi Hanım size son dakika haber verebildim kusura bakmayın ben davadan çekiliyorum." Tanığı aramaya çalışırken beni her yerden engellediğini fark ettim. Telefonla uğraşırken birinin bana baktığını hissettim, o anlık sinirle umursamadım adliyeden çıkıp eve gittim.

 

Üzerimi değiştirip duş alıcakken telefonum çaldı arayan kayıtlı olmayan bir numaraydı. Telefonu açtım 'alo' dedim ses gelmedi tekrar alo dedim yine ses gelmeyince "Noluyo ya!" diyip telefonu yatağa fırlattım ve duşa girdim. Buz gibi duş aldıktan sonra telefondaki bildirimlere göz attım ve bilinmeyen numaradan gelen mesaj dikkatimi çekti.

 

05*********: ne kinciymişsin be kızım

         

05*********: 9 yıl oldu hâlâ nefretin son bulmamış

                                           

05*********: ben ne yaptım ki sana

 

ben: sen kimsin be

 

ben: zaten günüm kötü geçmiş seninlemi uğraşıcam

 

05********: lisede ki izgiciğime nolmuş çok mu özledin beni

 

Şimdi anlamıştım bu lisede ki aşkımdı bunların dışında çökertmeye çalıştığım çete olan İZ'in kurucusu Adiy KANDEMİR'di

 

Geçmiş

 

Ben hep pasif ve korkak bir insanim ve yeni bir okul, yeni arkadaşlar, yeni ortam, beni çok korkutuyordu. Okulun ilk günüydü geç kalmamak için erkenden çıktım sınıfa gidip cam kenari ikinci sırayı kapmak istemiştim fakat bir kiz çoktan oturmuştu bile kız oraya baktığımı fark edince "yanıma oturabilirsin" dedi, yanında gittiğimde samimi bir şekilde gülümseyerek "merhaba" dedi samimi bir şekilde gülümsemesi beni rahatlamıştı bende gülümseyerek "merhaba" dedim. "ben Aslı ya sen?" dedi bende kendimi tanıttım ve gün geçtikçe daha iyi anlaştık.

 

***

 

Günler çok hızlı geçiyordu Aslı ile daha da samimi olmuştuk ama kumam Aslı'nın sevgilisi bizim aramıza girmişti. Çocuğu nedense hiç gözüm tutmuyordu, en ufak bir şeyde Aslı'ya kızıyordu Aslı bunu fark etmese de psikolojik şiddet uyguluyodu ama her ne olursa olsun Aslı onunla birlikteyken çok mutluydu o yüzden birşey diyemiyordum. Adiy, ben, Aslı ve Aslı'nın sevgilisi Tuna dörtlü olarak geziyorduk ve Aslı benimle Adiy'i ayarlamaya çalışıyordu ben her ne kadar rahatsız oluyormuş gibi davransamda içimde ona karşı hisler vardı, ondan çok hoşlanıyodum benimle uğraşıp duruyordu.

 

Yine bir gün kantine inelim dediler ben onlara gitmelerini arkalarından geleceğimi söylemiştim. Ben lavabodan çıktıktan sonra merdivenden inecekken merdivenin bitiminde bir kalabalık gördüm ve aşağıya indim gördüm ki Aslı yerde yatıyordu, koşarak yanına gitmiştim bu kadar kısa zamanda en yakın arkadaşım olmuştu, ondan başka arkadaşım yoktu. Onu öyle görmek beni çok üzmüştü. Ambulans gelmişti.

 

Hastaneye gittiğimizde ameliyata girmişlerdi. Doktor sakat kaldığını söylemişti geçici bir sakatlık geçiriyomuş ama Aslı futbolla uğraşıyodu, futbol onun hayat felsefesiydi. Fanatik Fenerbahçeliydi asla maç kaçırmaz tüm odası Fenerbahçeyle alakalı şeylerle doluydu, her maçı birlikte izler birsuru küfür ederdik. Kendini zorlamıycaktı hatta bir daha futbol oynayamayacaktı sporla ilgilenemiycekti, Aslı bu haberi duyunca yıkılacaktı kız kardeşim cok üzülücekti.

 

Uyutuyolardı hâlâ bense odanın kapısında çökmüş ağlıyordum, bu süreçte adiy yanımdan ayrılmamış hep destek olmuştu. Biz otururken doktor geldi ve Aslı'nın uyandığını içeriye girebileceğimizi söyledi, içeriye girdik direkt Aslı'nın yanına koştum "iyimisin?" diye sordum haberi yoktu futbola devam edemeyeceginden "iyiyim" dedi. Doktor biraz uyuması gerektiğini dinlendikten sonra polisin ifadesini alması için geleceğini söyledi.

 

Biz Adiy ile birlikte dışarıya çıktık ve ben ona nasıl olduğunu sordum sabah Aslı ve Tuna'nın kavga ettiğini bu kavgadan konu açıldığını ve Aslı'nın tartışırken hızlı hızlı merdivenden inerken ayağının kaydığını Tuna'nın ve kendisinin çabalamasına rağmen tutmamasından dolayı düştüğünü söyledi, okulun kantine inen merdiveni cok uzun ve dikti normaldi umarım bir an önce iyleşirdi.

 

Adiyle çok yakındık gün geçtikçe daha da yakınlaşıyoduk, Aslı futbol durumunu bilmiyodu daha doktor bir ihtimal devam edebileceğini söylemişti, eğer tedaviyi iyi bir motovisyonla çabalayarak devam ederse futbola yavaş yavaş tekrar başlayabilirmiş ama başlayamama ihtimali de vardı. Adiyle birlikte her gün onu ziyarete gidiyoduk okulda hep Adiyle birlikteydim ondan çok hoşlanıyodum.

 

***

 

Aslı futbola devam edemeyecekti. Her ne kadar tedavi iyi gitse de kötü düşmüştü. Olayın olduğu yer kameranın kör noktasındayamış. Adiy'in ifadesini almışlardı ama Aslı yıkılmıştı ifadesini geç vermişti hiçbirimizle konuşmuyordu, yavaş yavaş toparlanıcaktı birlikte toparlanıcaktık.

 

Adiy bana yalan söylemişti, Aslı'nın ayağı kaymamış tartışırken Tuna, Aslı'ya sert bir şekilde dokununca Aslı dengesini kaybedip düşmüş. Bunu duyunca gerçekten çok üzülmüştüm çok hoşlanıyodum ben Adiy'den böyle bir şey yapacağı aklımın ucunden geçmiyordu. Neden yalan söylemişti tek amacı arkadaşını korumak mıydı yani gerçekten çok kırılmıştım, ben onun için neydim flört gibi bişeydik hatta daha fazlasıydık, bu zamana kadar cok destek olmuştu bana her şey yalan mıydı, benimle yakınlaşmasının sebebi neydi? Anlamıyorum gerçekten çok değer veriyodum ben ona neden böyle yapmıştı.

 

Adiyle de Tunayla da konuşmuyorduk. Adiyin yüzünü bile görmek istemiyordum içimde ona karşı olan sevgi bi anda kine dönüşmüştü. Bize bunu yaşattığını asla unutmayacağım Tuna'yı zaten hiç sevmezdim Aslı'ya kötü davranırdı her zaman ama Aslı onu saf duygularla sevdiği için bunu anlayamamıştı. Tunayi geçtim peki ya adiy oda mi Tuna gibi vicdansızın tekiydi, arkadaşının yaptıklarını hiç mi görmüyodu? arkadaşının yaptığı seyler savunulacak şeyler değildi.

 

Günümüz

 

Gözümden bir damla yaş düşmüştü..

 

 

 

__________

 

Bu bölüm olaylara giriş bölümü olduğu icin kısa oldu. Bölüm hakkında ve

 

kitabın konusu hakkında düşüncelerinizi yazın lütfenn 💖💖

Loading...
0%