Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm anne cezası

@sudeistekral

Ne Yaparsın hayat sana gülmedikçe,

Sana şans vermedikçe,

                                ***

"ANNEEEE"

Bu sefer çok öfkelenmiştim, mal kardeşim aile yemeğinde giyeceğim kıyafeti giymiş bana sırıtıyordu. Çıldırcam valla bu kardeşlerden neden bukadar çekiyoruz yaa.

 

"Ne bağırıyon kızım ne oldu?" dişlerimi sıkarak cevap verdim "Anne şu kardeşimin üstünde olan elbise benim yarın akşam giyeceğim elbise olabilirmi acaba?" annem anlamıştı Pelin'e öldürücü bir bakış attı.

Pelin anladı.

Pelin korktu.

 

Ardından anneme "yaa anne ne var şimdi öyle bakıyon deniyim dedim iyiki ne kıymetli elbiseymiş yaa" burnum kızarmıştı her sinirlenince böyle oluyoyordu, ama şuan bunu takacak bir durumda değildim o elbiseye bir aylık maaşımı vermiştim. Elbise gerçekten çok güzeldi yırtmaçı vardı ve dizden biraz yukarıda bitiyordu, elbisenin arkası sırta kadar açıktı omuzlarında iki ince askı vardı göğüs dekolteli siyah aşırı şık bir elbiseyi. Annemde anlamış olmalıkı beni, kardeşime gözlerini dikti ve "o elbiseyi derhal çıkar ve ablana ver yoksa babana söylerim seni kızım" dedi.

 

Tabi Pelin'de bana sinir olmuştu, bana dönüp "abla bikerede bişeyi kursağımda bırakma ya kurban olayım sen nasıl bir ablasın" diye saydırıyordu. Sonra odadaki perdenin arkasına geçip elbiseyi çıkardı ve askıya geri astı. Ben sinir olacağını bile bile ona "yanlız kulağındaki küpelerde benim çıkartırsan sevinirim Pelincim" 'pelincim' kısmını vurgulayarak söylemiştim şimdi ben değil o sinirdan patlıyacaktı, hoşuma gidiyordu onu kızdırmak, onunda en çok hoşuna gidenin beni kızdırmak olduğundan emindim.

 

Biz hala elbise derdindeyken en küçüğümüz emre içeri girdi salak yeni uyanmıştı belliki gözleri hafif şişikti "ne oluyo size sabah sabah babam işe gitti başladınız yine" ardından anneme döndü "anne bunlara ne oluyo?" annem Emre'ye döndü ve açık olan sarı saçlarını toplamaya başladı "elbise için tartışıyolar bu Pelin lavinin aile yemeğinde giyeceği elbiseyi giymiş lavinde ona kızıyordu gelmesem birbirlerine dalacaklardı" emre bana döndü ve kafasını kaşıyarak "siz harbi manyaksınız he, bu kızlar hepmi böyle be" dedi

 

sonra arkasını döndü ve kapıya doğru yürüdü ardından çıktı ve kapıyı kapattı Pelin "yanlışmı duydum abla yoksa bu bize manyakmı dedi?" haklıydı bende cevap verdim "yok pelin doğru duydun bu canına susamış baya" dedim annem ise ' bunlar hangi kandan' der gibi bize bakıyordu bir anda elimizdeki elbiseyi bıraktık ve Emre'nin odasına doğru yürümeye başladık "şimdi bitti o" dedi pelin, haklıydı valla odanın kapısını çalmadan içeriye daldık, evet tam tahminimizdeki gibiydi emre eşşek gibi yatıyordu. Pelin'le birbirimize baktık ve Emre'ye doğru yürümeye başladık elimize dolaptan iki tane yastık alıp Emre'nin başına geçtik o sağa ben sola geçtim, ardından soymaya başladım "bir diyince beraber 3" "2" "1" dediğim anda Emre'nin kafasına iki yastığıda aynanda geçirdik emre birden ayağa fırladı beyin travması geçirmişti galiba "LANNNN NAPİYONUZ OLUM BİTTİİNİZ LAN" diye bağırdı benim ve pelinin karnına ağrılar girmişti gülmekten...

 

"EMRE, PELİN, LAVİN NAPİYONUZ SİZ YAA" bu annemin sesiydi yastıkları bıraktık ve anneme döndük "Ne oldu anne" dedi pelin annemde "odanın haline bakarsanız anlarsınız eşek kadar oldunuz hala yastık savaşı yapıyorsunuz büyimiycek misiniz yaa" dedi. Olduğum yerden ayağa kalktım ve odaya baktım heryer pamuk olmuştu yorganlar yerdeydi odanın ağzına sıçmıştık özetle.

 

********

"Anne ya oyundu neden yapıyonki şimdi topladık hem" dedi pelin haklıydı yine toplamıştık annem "hayır dağıtmıycaktınız ceza istemiyorsanız " ceza neydi biliyor musunuz söylüyorum

söylüyorum

söylüyorum

söylüyorum

evet bize bütün evi temizlettiriyordu baştan sona hemde ellerim çamaşır suyundan kızarmıştı artık. Napalım annemizi kıramayız eğer kırarsak oda bizim kafamızı kırar. O anda Emre'ye 'bunlar senin yüzünden' bakışı attım o camları siliyordu.

  

"sonunda bitti yaa öldüm öldüm" diye söylendi pelin kendince, ardından ben anneme baktım "anne ben duş alıp yatıcam akşam oldu zaten yemek yemiycem ben siz yiyin iyi akşamlar" diyip adama geçtim, niye böyle bişey yapmıştım biraz garip hissediyordum aç değildim midem bulanıyordu masanın üzerindeki ateş ölçeri aldım ve ateşimi ölçtüm, en sonunda ateş ölçer ses çıkardı ve çevirip baktım 38,7'di sonuç ateşim vardı ama anneme bişey söylemiyle cektim çünkü söylersem beni yarın akşam hayatta o yemeğe getirttirmezdi bir bahane bulurdu yine getirttirmezdi bu sebepten söylemeye cektim başım dönüyordü odamdaki ebeveyn banyosuna doğru yürüdüm kapıyı açtım ve yüzümü soğuk suyla yıkadım. Yerleri soğuk suyla silmiştim ve rüzgar çok esmişti üstelik dünde çok dondurma yemiştim buyüzden bu haldeydim, ardından banyodan çıktım ve yatağa doğru yürüdüm.

 

Çarşafı açtım ve mis gibi yumuşatıcı kokusuyla uyuyakaldım. Sabah kalktığımda kemiklerim bile sızlıyordu, tek kelimeyle kötüydüm, yataktan kalktım çarşafı düzelttim ve yastığıda yatağın başına yerleştirdim.

Loading...
0%