Yeni Üyelik
6.
Bölüm

Unutmayın beni

@sultane_sendogan

Unutulanlar , unutanları asla unutmazlar"

 

💙🤎

 

"Komutanım yanlış yola girdiniz" diye çıkıştı arkada ikibüklüm olmuş oturan oğuz " Kes lan biliyoz heralde"

diye çıkıştı yusuf "lan elime bastınn ağbeyyy" diye bağırdı barışın altında kalmış ziya. Yeni bir operasyona gidiyorlardı lakin tanka sığmamışlardı barış, Ziyanın kucağında,oturuyordu, Yusuf arabayı sürüyor eyşan ve oğuz önde yan yana oturmuş Yusuf'a yolu tarif ediyordu ,diğerleride sıkışık bir şekilde oturmuştu" oğlum kıpırdanıp durma zaten çok müşkül durumdayım" dedi barış" komutanım sağ sağ sola dönmiyceksin!" diye bağırdı oğuz , Yusuf başını salladı ve sağa döndü " birazdaha bagırırsan seni camdan fırlatcam oğuz haberin olsun" dedi Eyşan, oğuz ve eyşan nisanlıydı en az bir ay felan olmuştu nişanlanalı.

 

"Sen iste ben ses telerimi aldırırım yavrum" dedi oğuz, eyşan omzuyla hafif bir şekilde vurdu oğuz'a " sırnaşma hemen " dedi eyşan ama gülümsüyordu.

 

"Abii Allah kitap aşkına git Alper komutanımın kucağına otur " dedi ziya , barış sinsice sırıtı alpere doğru" geliyimi komutanım" dedi sırıtırken alper'in kaşları çatıldı "namusumu kirletemem siktir git lan geliyimi diyo bide" diye çıkıştı Alper bu çıkışa herkes güldü ama kara gülmedi

"Kara hayırdır Adana'da gemilerinmi battı" dedi kerem kara Adanalıydı

" Adana'da denizmi varmış?" diye sordu ziya ,ziyanın kucağında oturan barış ziyaya tip bir bakış attı,ve ziya hemen sustu " içimde kötü bir his var devrem " dedi kara " boş ver oğlum bişey olmaz " dedi öndeki oğuz " komutanım geldik" dedi en sonunda gelmişlerdi.

 

"Oğuz dikkat et oğlum içerde tuzak olabilir" diye uyardı Yusuf oğuzu ,oğuz basıyla onayladı ve mağraya girdi, " Alper ve barış sağ tarafta iki kişi var " dedi Yusuf onları temizleme lerini istiyordu " Eyşan sen çok uzaklaşma oğuz içeri girdi sen ondan haber bekle, kara ,kerem güney sarın etrafı işaretimle ateş edin" dedi Yusuf. Tüm tim yerini almıştı Yusuf'un işaretiyle diğerleride saldır mıştı ,etraf kan gölüne dönmüstü

" Komutanım oğuzdan haber gelmedi içeri giriyimi?" diye sordu eyşan

" Nasıl gelmedi ? gir " dedi Yusuf endişeyle

 

Eyşan mağraya girdi çok karanlıktı ama önünü göreviliyordu ,sesiz ve temkinli bir şekilde oturmuştu ilerlemeye devam etti,duyduğu sesle

yerinde durdu sesi anlamaya çalıştı

" Ahh" diye inleyen oğuzun sesiydi

Eyşan hızlı adımlarla o tarafa doğru gitti gördügü manzarayla donakaldı

Oğuz yerde yatıyordu kan ve revan içinde..

" Oğuzz! " diye öne atladı eyşan

" Komutanım komutanım oğuz yaralı komutanım mağaranın içindeyiz " dedi ve telsizi kapattı " eyşanım ötüken gülüşlüm " dedi kesik kesik nefes aldı oğuz. Tam kalbinin üzerine saplanmış bir hançer vardı " ben geldim oğuz ben geldim dayan iyisin sen" dedi eyşan gözlerinden yaşlar boşalmaya başlamıştı.

 

Oğuz zar zor elini eyşana doğru uzattı

Elindeki unutma beni çiçeğini eyşanın eline tutuşturdu " bak çiçek çok güzel kokuyor.... tıpkı sen gib- diyecek Ken öksürmeye başladı öksürünce ağzından bir dolu kan boşaldı.

 

" Tamam sus lütfen sus gelirler şimdi" dedi Eyşan, oğuz gülümsedi

"Ben ölürsem başkasıyla evlenme ... olurmu.... Yoksa ... " dedi ve sustu

" Ne ölmesi saçmalama ben senden başkasını sevemem" dedi eyşan

" Onlara söyle beni unutmasınlar..." dedi tam o sırada tim geldi " oğuz " diye kükredi Yusuf ,diğerleride şok icindeydi " dayan oğlum gelecekler şimdi" dedi Yusuf oğuzun yanına çökmüş tü

 

" Unutmayın Beni" dedi en yüksek sesiyle " unutmayın olurmu unutulmaktan çok korkarım ben " dedi oğuz, eyşanın sesiz ağlayışları , hıçkırıklara dönüşmüştü, Yusuf'un yanağına sesiz bir gôz yası aktı ,ziya dizlerin üzerine düştü, alper'in gözünün önüne babası geldi, diğerleride sesizce ağladı " Eşhedü en lâ ilâhe illâllâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" dedi ve gözleri kapandı" Oğuzz ölme oğuz " diye haykırdı eyşan ve oğuz'un yüzüne kapandı" sen karanlıktan korkarsın ölme oğuz"

 

Ve bir şehit daha düşmüştü

Astsubaybaşçavuş Oğuz Aydın Şehit olmuştu.

 

Loading...
0%