Yeni Üyelik
3.
Bölüm

Bölüm 3: Öğrenecek Çok Şey Var

@sznr8763

Bir ay sonra:

Leyla şokunu atlattıktan sonra sanki hayatında a normal bir şey yokmuş gibi devam eder. Mert ve Yasemin, kızları için biraz endişelidir. O yüzden kızları ile konuşmaya karar verirler. Leyla okuldan döndüğünde, Yasemin ona en sevdiği yemekleri hazırlamıştır. Ailecek masaya otururlar ve Mert konuşmaya başlar:

_ Kızım, iyi misin? Okul nasıldı?

Leyla:_ İyiyim baba, sıkıntı yok okulda iyi. Biliyor musunuz? O sözde muska var ya tam bir palavra...

Leyla konuşmaya devam ettikçe Mert ve Yasemin, kızları için daha çok endişelenir. Arkadaşı Bertan'ı ararlar. Çünkü Leyla'nın tek rahatça konuşabileceği kişi Bertan'dır.

Bir süre sonra Bertan kapıyı çalar. Yasemin, Bertan'ı içeri alır ve ona durumu anlatır. Bertan, Leyla'nın odasına doğru çıkar. Odaya girdiğinde her yerde kitaplar ve kağıtlarla doludur. Leyla ailesini bulmakta kararlıdır.

Bertan:_ Leyla, arkadaşım iyi misin?

Leyla:_ İyiyim arkadaşım, bana yardım eder misin?

Bertan yardım teklifini kabul eder. Ellerinde ne varsa kitap, internet hepsine bakarlar. En sonunda Bertan şunu söyler:

_ Leyla, ailen senin için endişeli. Onlara niye durumu anlatmıyorsun?

Leyla:_ Çünkü Bertan, bana inanmazlar. En son onlara anlatmaya kalktığımda beni psikologa götürdüler. Çok zor kurtuldum oradan.

Bertan:_ Peki sen inanıyor musun, ailenin eski zamanlarda yaşayan Mucit Sinan ve Hatice Hatun olduğuna...

Leyla:_ Şimdilik inanabileceğim tek teori bu. Sonrasına bakacağım...

Bertan, Leyla'nın muskasını fark eder. Bakmak için izin ister. Leyla'da muskayı Bertan'a verir. Bertan muskanın içindeki kağıdı alır ve daha net bakmak için camdan gökyüzüne tutar. O kağıt sadece dua yazan bir kağıt olmadığını, onun bir harita parçası olduğunu da görür. Leyla'ya bunun bir harita parçası olduğunu söyler. Leyla şaşırmıştır ve Bertan'ın elinden muska kağıdını alır, kendiside bakar. Gerçekten Mucit Sinan'ın bahsettiği hazine bu olabilir miydi?

Bir süre sonra Leyla ve Bertan odayı toparlar. O sırada Yasemin onlara bakmak için gelir. Yasemin onları kitap okurken ve ders çalışırken bulur. Yasemin, Leyla'nın biraz daha iyi olduğunu görünce sevinmiştir. Gizliden Bertan'a teşekkür eder ve bir süre sonra Bertan evine doğru gider.

Ertesi gün Leyla hazırlanır ve üniversitenin yolunu tutar. Universitede bu tür konularda uzmanlaşmış tarihçi bir öğretmen vardır. Leyla ve Bertan üniversitede buluştuktan sonra tarihçi ile görüşmek için tarihçinin odasına doğru giderler. Tarihçi öğretmenin ismi Rojbin Türker. Bu tarihçi dünyanın sayılı tarihçilerinden biriymiş. Leyla ve Bertan, Rojbin hanımın yanına gelmişlerdir. Leyla, tarihçiye muska ve kağıdı verip aile yadigarı olduğunu ve bu kağıdın bir harita parçası olduğunu ve çozmek istediklerini söyler.

Rojbin hanım bu haritayı yıllardır aradığını ama sadece bir parçasını bulabildiğini söyler. Leyla ve Bertan'a iş birliği için teklifte bulunur. Rojbin hanımın amacı, zaman makinesini bulan ilk tarihçi olmaktır. Leyla ve Bertan gizli kalması şartıyla kabul eder. Rojbin hanım birkaç ay sonra arkeoloji gezisi olacağını ve orada bu konu ile ilgili araştırma yapılacağını söyler. Bertan ve Leyla'nın oraya kendisi ile birlikte gelmelerini ister. Onlarda kabul eder.

Bu süreçte yapabildikleri kadar araştırma yapmışlardır ve artık gitmek için hazırdırlar...

 

 

 

Loading...
0%