Yeni Üyelik
3.
Bölüm

Bir Son bahar Akşamı (Hüzün)

@thiswhoo

Bir Sonbahar Akşamı

 

Yağmur damlaları pencereden aşağı süzülürken, Elif eski bir fotoğraf albümünü karıştırıyordu. Her bir sayfa, geçmişin tozlu anılarını gözlerinin önüne seriyordu. O, çocukken ne kadar da mutlu görünüyordu; ailesiyle birlikte geçirdiği yaz tatilleri, arkadaşlarıyla yaptığı doğum günü partileri ve lisede kazandığı madalyalar. Ancak, son sayfalara doğru ilerledikçe, fotoğraflar daha az ve yüzler daha donuk görünmeye başlamıştı.

 

Elif, albümün en arka sayfasına ulaştığında, annesiyle birlikte çekilmiş bir fotoğraf çıktı karşısına. Fotoğraf, annesinin hastanedeki son günlerinde çekilmişti. Annesinin yüzünde hem yorgunluk hem de huzur vardı. Elif, gözyaşlarını tutamayıp, fotoğrafı göğsüne bastırdı. Annesi, onun için her şeydi. Annesi kaybettikten sonra, Elif'in hayatı tamamen değişmişti.

 

Annesi hayattayken, Elif'in hayatı sevgi ve destekle doluydu. Annesi, her zaman Elif'in yanında olmuş, onu cesaretlendirmiş ve hayallerinin peşinden gitmesi için teşvik etmişti. Ama annesi hastalığa yenik düştüğünde, Elif kendini kaybolmuş hissetmişti. Üniversiteyi bitirmiş, iyi bir iş bulmuştu ama içindeki boşluk her geçen gün daha da büyüyordu.

 

Bir akşam, işten eve dönerken, Elif'in dikkati bir kafede oturan yaşlı bir kadına takıldı. Kadın, annesine çok benziyordu. Elif, kadının yanına gitmek istedi ama cesaret edemedi. Yine de o akşam, kafede oturup annesinin yokluğunu derinden hissetti. Yaşlı kadın, Elif'e bir an için annesini hatırlatmış ve içindeki özlemi tetiklemişti.

 

Ertesi gün, Elif cesaretini toplayıp tekrar kafeye gitti. Yaşlı kadın yine aynı yerde oturuyordu. Elif, yanına yaklaşıp kısık bir sesle, "Merhaba," dedi. Kadın, başını kaldırıp Elif'e baktı ve sıcak bir gülümsemeyle karşılık verdi. "Merhaba, genç hanım. Oturmak ister misiniz?" dedi.

 

Elif, kadının davetini kabul edip yanına oturdu. Uzun bir sessizlikten sonra, Elif, "Sizi anneme benzettim," dedi. Kadın, Elif'in gözlerindeki acıyı ve özlemi hemen anlamıştı. "Anneniz hakkında konuşmak ister misiniz?" diye sordu.

 

Elif, hayatında ilk kez annesini kaybettikten sonra hissettiği acıyı ve yalnızlığı bir yabancıyla paylaştı. Kadın, Elif'in anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledi ve ona kendi kayıplarından bahsetti. Annesinin kaybından sonra hissettiği boşluğu doldurmak için neler yaptığını, nasıl hayata tutunduğunu anlattı.

 

Elif, yaşlı kadının sözlerinden ve şefkatinden güç aldı. O gün, hayatının en zor döneminde bile kendine bir çıkış yolu bulabileceğini fark etti. Annesinin anısını yaşatmak için onun öğretilerine sarılmaya karar verdi. Elif, her geçen gün annesinin sevgisi ve hatıralarıyla daha da güçlendi.

 

Bir sonbahar akşamı, Elif tekrar kafeye gittiğinde, yaşlı kadının artık orada olmadığını öğrendi. Kadın, torunlarıyla birlikte başka bir şehre taşınmıştı. Ancak, Elif onunla geçirdiği o kısa zaman diliminde öğrendiklerini hiç unutmadı. Her sonbahar akşamı, kafede oturup annesini ve ona umut veren yaşlı kadını hatırladı.

 

Ve o gün anladı ki, hayat ne kadar zor olursa olsun, sevgi ve anılar insanı her zaman hayata bağlayabilir.

Loading...
0%